Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Не знам колку години имаш девојче, но кажи им на твоите да погледнат во календарот, векот каде ќерките ги трампаа како крави за престиж на фамилијата помина.
    Не ти го знам дечкото, можеби твоите се во право, но тоа треба ти да го видиш. Никако немаат право да ти одбираат партнер, посебно ако вистински се грижат за твојата благосостојба а не за нивниот углед.
    Запрашај се само дали би биле твоите тука за тебе доколку наместениот брак не се погоди. Дали би им било сеедно ти да си несреќна само за они да бидат горди пред комшиите. Што и да направиле за тебе како родители тоа им било обврска нив, никако не смеат тоа да го користат за да ти го диктираат животот. Ако те родиле и израснале, не значи те поседуваат.

Ако можеш дистанцирај се од сите, и дечковци и родители и најди начин да работиш на твојата независност, само тогаш ќе знаеш најубаво што е најдобро за тебе без ничие влијание.

Последна измена: 22 октомври 2022
    На sunshinebabe, СуперДевојка, minne992 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.566
    Дали дечко ти е амбициозен, дали работи или чека мајка му и татко му да му даваат пари?

Добро размисли дали дечко ти е за тебе, можеби твоите родители се во право. А ти од што се слепо заљубена не можеш да ги видиш убаво некои работи. Од љубов не се живее, ниту би било нормално ти да работиш и цел живот да го издржуваш, а тој да не сака да работи и да напредува во животот.

На minne992 и Wh@tev3r им се допаѓа ова.
  3. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Истото ми помина низ глава

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Можеби се во право. Ама делот каде што они веќе и одбрале некој, е тоа не можам да го сварам. Можеш како родител да кажеш мислење ама не да ми бираш дечковци, како погоре пишано, да ме трампаш ти мене за угледот да ти се задржи. Чиниш пак тие од кралската лоза се.

На sunshinebabe, KateKane, Pax и 5 други им се допаѓа ова.
  5. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    А ова за образованието, чиста глупост. Мој будучи маж, едвај заврши факултет, не ни работи по струка па од мене образованата дупло повеќе плата зима :D

На butterfly6223, sunshinebabe, FridaodaMk и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Исто :D, а повеќето образовани шо ги знам може вода да му носат :lol:.
    А едно образование шо нѝ вреди во државава пааа.... Секој шо си мисли дека е престиж да имаш диплома стана магистер, а повеќето не знаат две реченици да сврзат.

На gio.gio, KateKane, Ugly Duckling и 2 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Да а?!

Ти ќе се фрчкаш со швалерот, маж ти дома ќе биде будуча домачица - пиши пропало.

На marlonbrando69, Stark и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.729
    Допаѓања:
    9.505
    Тоа им е побитно од твојата среќа?Па браво искрено немам коментар .Самото образование не е клуч за поуспешна професија или повеќе пари .Нема што да ти одредат тие ,ти сакаш еден и до таму .Да речеме бираш меѓу двајцата ок би било но ова е насилство не попуштај тие да бираат за тебе .Твој живот твоја работа

9. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Ниту мајка ти, ниту татко ти нема да дели кревет и да гради живот со тој што ќе биде со тебе. Така да и да се зезнеш подобро да биде твој избор, а не нечиј друг. Бдв дете си им нема да ти се лутат вечно, ако мислат па дека неможеш без нив, покажи им дека можеш. Ако ти треба инспирација види ја девојката/пеачката на Eye Cue.

10. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.295
    Не сум чоек шо мисли дека треба да се бориш за љубов по секоја цена и дека не треба да слушаш никој. Од причина шо некогаш луѓето од надвор можат подобро да забележат и да ти посочат некои работи кога си заслепен (барем оние кои ти мислат добро, а не љубоморни и завидливи).
    Ама ако само образование и ранг се причината тогаш глупости. Едно е да не сака да мрдни од стол и да работи, друго е да има можда помалку школо ама да е вреден и да работи. Оти чоек шо е вреден, ќе се снајди. Можи да е образован или да ги има парите на тате, а денар дома да не носи.
    Ако е океј чоекот, ако си сигурна, ќе ги седниш родителите и да им објасниш. Ако имаат друга причина нека кажат, ако не, тогаш не знам зошто би ти стоеле на патот. И не знаеме каде ќе не' однеси животот. Има работи шо можи не се менуваат, ама има и работи шо денес се вака, утре поинаку.

Мислев дека во денешно време нема вакви работи. Изгледа секогаш пара на пара се лепи.

На sunshinebabe, cresa-jagoda, KateKane и 4 други им се допаѓа ова.
  11. New live

New live Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2022
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    518
    Го делам мислењето со тебе... Друго е запознавање во живо, друго е онлине па чат ова она... И на третиот ден ај на кафе... И јас не би.... Може и до нас е проблемот долга врска не изгорела троа(троа повеќе) па сега попретпазливи сме....

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    22.288
    Повеќето мислења онака општо се зема во предвид секогаш твоите родители шо работеле и дали се разведени или не.

А повеќето мислења вака што сум слушнал кога правиме муабет или се оговара некоја X личност се вели ами нормално е сите тие богати и така си оди...

Јас се земам за предвид и отворено кажувам оти стварно го искусив нештото, и ме нервира фактот што не ми ни дадоа шанса воопшто пошто потекнував од разведени родители и и зборувале демек јас сум бил насилен тип. -_-

И пошто имам болен (ментално попречен)брат, ваљда и такви деца би имала. (ова искрено и јас во теков на животов го размислувам и не сакам да го доживеам, сум размислувал и да проверам генетски дали и колку се шансите), и ме докрајчи ко го слушнав ова, ама што е тука е...

Никогаш материјалистички не ги гледав работите, ама мајка е еднаш и имаше искоментирано демек ламбава е само 50 долари ( проверила колку пари е, оти и купив онака подарок шо беше ко месечина).. и ме изнервира и и реков, а мајка ти и немаш кажано еве пошто се секира што колку пари е, колку време работев само за таа златната белезица шо ти ја купив за роденденот (кошташе 200евра)?

Заеби има милион пример, и најдобар/најдобра да си ако се решени да те оцрнат че те оцрнат..

На sunshinebabe, minne992, Mikha4 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Потпишувам (y)

На A94 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.729
    Допаѓања:
    9.505
    Ниту е лошо што твоите се разведени ,тоа апсолутно не те прави помалку од другите ,туку ти самиот кој си што си твоите ако се пример странство може ти не сакаш а за болести ма немој требало да им речеш а какви болести имате вие во фамилијата?Тоа само Бог знае зошто како,и недај боже никому .

На Milobebence и Mikha4 им се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    22.288
    И кажав јас на начин да сфати убо, пошто за докторка студира, и за нејзините аномалии и шо и се има случено во живото знам и никогаш збор не и реков лош и ја прифатив таква каква што е, ама на крајот ја потсетив. :)

Небитно, само изнесов еден пример што ми се случило до кое дереџе можат да одат луѓето..

Јас за себе знам секогаш дека сум со крената глава и не сум мрзелив и да чекам од некого нешто. :)

На sunshinebabe, minne992, FridaodaMk и 4 други им се допаѓа ова.
  16. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    12.267
    Не ми се верува со какви луѓе делиме воздух...страм да им е

На Purelove92 и Stark им се допаѓа ова.
  17. Saraahh

Saraahh Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    2.353
    Почнав да се гледам со еден во декември. Некаде март месец се случија некои работи и некако се одалечивме. Потоа, во мај месец тој беше првиот што пак ме побара и ми рече да продолжиме пак, дека сфатил каква личност сум, дека му е тешко без мене. Од тогаш па се до некни, беше одлично. Комунициравме за се и сешто, на секоја тема, се гледавме и беше баш се како што треба.
    Некни тој беше испаднат со другарите и ми пишува кај си, да дојдам да те земам, дојди со мене. Јас му реков дека сум со другарките и ако сакаат да се дружиме сите после тоа. Веќе беше касно, јас бев дома, тој ми ѕвони и ми вика ќе дојдам да те видам на 5мин. Океј, јас испаднав, правевме муабет, без разлика што беше во пијана состојба. Само што стигнав дома, ми пишува: јас не можам веќе вака, ти многу ме потсеќаш на бившата, не сакам да се гледаме повеќе.
    Се се сруши во мене буквално. Дали до сега бил со мене само да ја заборави и пак не успеал? Дали ме користел? Значи стварно, не знам што да мислам, како гром од ведро небо. :|

18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    22.288
    Се прашувам зошто влегуваат во нешто што претходно не го преболеле и би проектирале работи на некој недолжен....

На Konfetka, KateKane, franca и 12 други им се допаѓа ова.
  19. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Овој не е од мочковците. Овој е од помочковците. Да си најдеш друг што ќе те почитува, сака и ќе излегува со тебе, а не , да те собира одкога ќе се испијани со другарите.
    Не зборувам повеќе, ќе ме банираат :D

На simoncelicius, minne992, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  20. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Знам оти ти е мака моментално, ама верувај ќе помине. Дошол, ставил крај, навел причина и тоа е тоа. Не се оптеретувај со анализи зошто како. Ако нешто научив у животот е дека, колку и да е клише, се' се случува со причина и дека стварно кога една врата се затвора, друга се отвара, најчесто за многу поубави работи. :)

На simoncelicius, cresa-jagoda, L.i.n.a.a и 2 други им се допаѓа ова.