Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.332
    Не знам, јас да имам партнер и така да ми каже стварно многу ќе ме погоди. Живееме во инфлација, млади сме и уште учиме за финансии, и да ми го плесне некој дреми гладна сега место да ми помогне тоа би ме погодило ептен.

Да имам партнер прво никад нема да го оставам гладен, второ ако гледам дека згрешил ќе зборнеме да не ја повтори веќе таа грешка, а ако гледам дека има проблем со финансии ќе седнам и ќе гледам конструктивно да го решиме проблемот.

Гладен некој "за памет" нема никогаш да го оставам. Особено па не човек што го сакам, нема да можам мирно да спијам ако знам дека седи гладен или глава го убива пошто не знае како леб да си купи.

Без разлика што не оправдувам претходно што правеле, не е во право дечкото. Не се понашаш така, не е убаво.

Последна измена: 1 ноември 2022
    На Anah, Maca Macka, 1209 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.233
    Реално и тоа не знаеме. Не знам од кај сите донесоа заклучоци дека она била лоша со него.
    За коментарот дека требало да ѝ плаќа теретана, можеби е глупо тоа од нејзина страна, ама не доволно за тука толку да ја распнуваат.

На Bezimenka90, Mikha4 и mssuniquee им се допаѓа ова.
  3. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.186
    Допаѓања:
    27.398
    Која е потребата да се коментира и така непознатиот карактер на нејзиниот дечко кој не го ни знаете? :?:
    Ваков бил, таков бил, ист како неа бил.
    Имате случка и толку. Бог знае на што ги потрошила таа парите и колку од вистината ја кажува.

На cresa-jagoda, simoncelicius, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.295
    Мислам дека е важно и како се однесуваш со финансиите. И тоа е една особина шо се бара од партнер. Да имате слични навики. Ако знам дека имам уште 500 денари нема да ги трошам на ливче во кладилница, фустан, кафиња, не знам шо, а да знам дека нареден ден ќе немам.
    Ама секој можи да згреши, се сложвам со Кате, не би се обратила со таков тон, туку ќе кажам дека е грешна постапката и ќе помогнам без размислување.
    Е после веќе ако се повторува, ќе размислам дали ми одговара таквото однесување.

Не сфатив ама, дали рекол дека ако треба да поможи, нема? Дали никогаш досега за ништо не се нашол, не само материјално?

На cresa-jagoda, Priroden, penelope10 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Пари се нема ама затоа е мноооогу важно летото да се иде на одмор и дечкото да ја остави бабата со склероза сама дека Нинче сака да се шлапка во вода.

Не ја правдајте дека е во право и дека тој е виновен што не ја поддржал. Ставете се вие на нејзино место ваша баба (крв ваша) да е болна и партнерот да ти се луте зошто мора да ја чуваш а не на одмор да идеш + цело време да ти кажува дека си дебел/а и редно е малку да идеш во теретана ама успат и него/неа да уплатиш и дека ти пораснале цициња од нездрава храна.

Кој и да беше до сега ќе пукнеше и ќе ја шутнеше.

На Bratot, cresa-jagoda, Dumbledore и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.729
    Се прашувам дали брат или близок другар би советувале да и даде пари после се на ваква девојка со толку токсично однесување и да остане со неа. Малку не реално што читам дека некој ја брани и дечкото крив излезе што не давал пари да имала џепарлак.

На cresa-jagoda, Guns N` Roses, Radler и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Вистинска мистерија е како не раскинале до сега. Од постовиве делува дека не се ни поднесуваат еден со друг. :D

На Bratot, Billy Idol, sparklie и 12 други им се допаѓа ова.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.751
    Допаѓања:
    13.684
    Тоа не беше баш така, испревртено е кажано погоре, ние планиравме одмор, и вујко му отиде на одмор во периодот кога ние имавме планирано одмор без да каже предходно да не планираме, и он отиде да ја чува баба му за вујко му да оди на одмор, а мене тој период ми беше единствен период кога можев да одам на одмор, и кога се врати вујко му од одмор ептен ради реда отидовме и се вративме одма затоа што немав веќе од одморот..

9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.776
    Јас можам да се заколнам дека раскинаа, ама оп одеднаш повторно со нејзините уникатни љубовни проблеми. |(

На simoncelicius и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  10. Ugly Duckling

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.295
    Сфаќам шо мислиш ама сметам дека и на двајцата ви фали почит спрема другиот. Ми личи како и двајцата да сакате да е по ваше, без разбирање.

На sunshinebabe му/ѝ се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Што па има вујко му тебе да ти кажува што планира? Што ти е он па тебе? Никој и ништо, ништо не ве врзува.
    И сама си крива што е ради реда, оти кефот не ти се направил.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    611
    Како би сфатиле некој ако Ви напише... Кога би можел да дадам нешто, тоа би било да се видиш себе во моите очи?

13. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.268
    Или те гледа како да си најубаво нешто на свет, или најнеубаво. Види од контекст.

На franca, cresa-jagoda, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Ugly Duckling

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.295
    Ај јас пак, ми тргна ко да немам проблеми во мојата врска. :rofl:

Јас го толкувам ко ти да немаш самодоверба, си се потценуваш, а тој гледа колку вредиш.
    Или чита нешто налик Семе Синапово.

На Unread, A94, franca и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.464
    Допаѓања:
    22.282
    Отсекогаш сметам споделувањето храна со саканиот најмногу ме исполнува. Море луѓе на улица да најдиш некој да пита за храна, значи да го однесиш да му купиш нешто, сметам дека повеќето би го сториле тоа... па камоли за партнер или партнерка. Не да ви набивам рогови, ама ако при вакви ситуации ви се сити или тогаш ве дотолчува, ами што останува за посериозни работи..

На mssuniquee, Purelove92, penelope10 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    910
    Се сложувам.
    Едно од најубавите работи на светот е да јадеш со некого заедно:l:

На weston и Stark им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.464
    Допаѓања:
    22.282
    Its been a while since i had that feeling. xD

Али романтиките во мене сеуште се тука, хаха.

На Dumbledore му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    910
    Мене некој да ми каже дека сум дебела, но доколку сакам да ослабнам и него мора да му плаќам членарина за теретана...:drunk:
    Ќе му се изнасмеам во лице и ќе одам во теретаната најблиску до него, сама.
    Пресмешно ми е како двајцата си дозволувате на самите себе да зборувате така еден на друг.
    Пак и гладна да си седела да научиш лекција? Радо би сама гладна ќе седам ама без паразит до мене. Пари се заработуваат ама воспитање не.

На cresa-jagoda и Stark им се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Тоа беше рандом момент што ми текна, а членката ја имам читано со многу испади кон дечково.
    Од негова покуќнина, до одмори, финансии, свадби. Многу ситничарење и негативност.
    Не сме од вчера на форумов, сме се читале доста.
    Токсична е.
    И он е токсичен или станал таков со неа.
    Погодно непогоден пар

На cresa-jagoda, penelope10, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.765
    Мене некоја да ми рече "седи гладен" место да ми помогне ќе ја оставам и никогаш во животот нема да ѝ се обратам.
    Кога се двајца партнери заедно треба да си помагаат еден со друг, а не да се оставаат на цедило.
    Исто и за теретанава, ако ме сака некоја ќе ке прифати каков што сум, ако не нека си бара друг што нема да има маани.

На crimson, carangigia, Dumbledore и 2 други им се допаѓа ова.