Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    Јас во вакви мажи не верувам. Вистинскиот нема толку да се филма хахах

На cresa-jagoda и Angie1432 им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.233
    Јас првпат ја читам за ова, претходното беше за дебелината. Не ми се познати другите работи.

3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.700
    Допаѓања:
    8.657
    Ама зошто бе сите се фативте за тоа јадење?

Девојката не рече дека останала без пари за храна а он и рекол така и ти треба.
    Туку останала без пари на еден ден, следниот ден земала плата, си имала се што и треба од основни ствари во смисла платени сметки и храна.
    И му кажала дека последните пари ги потрошила на глупост (каква не знаеме) на што он и рекол епа може и ќе се опаметиш. Во смисла нареден пат да троши на нешто попаметно наместо на глупости.

Еве и јас сум трошела пари на глупости, на облека која во моментот не ми требала, на козметика, само затоа што било на попуст, и буквално не сум имала денар во мене до следната плата (небитно дали ден два или недела).
    Ама никогаш на дечко ми не сум му рекла еј ги потрошив последните 2000 денари на крема за лице пошто беше на попуст, ќе ми требаат пари додека земам плата.
    Затоа што сум возрасна, и сум знаела дека таа крема не ми треба во моментот не ми зависел животот од неа, сум знаела дека ако ја купам дека нема да имам денар до следна плата и свесно и покрај се набројано сум ја купила затоа што сум одлучила дека можам да си дозволам тие денови да сум без денар. Нема што да му кукам на дечко ми нити да чекам некој да ми рече еве земи.

Друга ствар е ако сум лупнала пари на крема место да купам јадење па останам без јадење, па да му кукам дај ми пари да купам за јадење, немам. Е тогаш во тој случај нешто не е како што треба со мене. И дечко ми би требало да се запраша со каква лујка си има работа.

Значи да расчистиме- не потрошила пари за храна на нешто небитно па да немала за јадење. Него последните пари ги дала на некоја глупост и останала без денар еден ден. Следен ден земала плата.
    Значи знаела дека само еден ден ќе биде без пари.
    Единствена ли сум овде што останала ден, два без денар, пред плата?

Последна измена: 1 ноември 2022
    На Anie93, Bratot, A94 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.776
    Може и дечкото мисли дека таа треба да ослабне па не и дава пари за храна. :D Излуфтирани и двајцата.

На Anie93, koko8080, weston и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.464
    Допаѓања:
    22.282

Se izmaci zlatna, cel tom napisha, zoshtoo?

6. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.700
    Допаѓања:
    8.657
    Ми се пишуваше.

7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.464
    Допаѓања:
    22.282

Deckoto ne ti obrnuva vnimanie :P

На _Naumche_ и Billy Idol им се допаѓа ова.
  8. New live

New live Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2022
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    512
    Е баш од оваа причина избегнувај да имаш поблизок контакт со колеги...

На Billy Idol и simoncelicius им се допаѓа ова.
  9. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    2.939
    Дали би Ви сметало ако дечкото, е другар со братучед од бивша девојка? И се дружат, изглегуваат?

10. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    147
    Zdravo na site, se custvuvam pretesko i ne znam sto da pravam ponatamu. So decko mi sum zaedno so godini, sega za prv pat trgnav na fakultet so fizicko prisustvo i problemite zapocnaa, mu smeta sekoj moj cekor. Plus dobiv i rabota koja ja posakuvav a od nego namesto podrskq dobiv zborovi kako sto se: koj mi sredil koj me namestil so koj imam spieno za dq ja dobijam rabotata. Nastrana i seto ova izlegovme pred nekoj den sedese do mene i zabeleza deka kolega od fakultet mi pisa za raboti povrzani so fakultet, na toa se naluti i poradi toa sto nemam
    sto da krijam mu go dadov telefonot da go procita razgovorot no toj se naluti bidejki so kolegata imam pisuvano dolgo vreme, ne redovno, sekogas povrzano so fakultet, no nikogas ne sum kazala za toa. I potoa go cekal kolegata pred fakultet da go prasuva kakov mu e odnosot so mene, mu kazal vekje da ne komunicira so mene. I sega pocna da me prasuva da me vozi do fakultet da me vrakja nazad, da mu javuvam dokolku go vidam, dokolku mi prozbori, da go blokiram sekade i slicno. Znam deka mozebi sum kriva sto nemam kazano no nemav nikakvi nameri iskreno. Koga se vidovme da zboruvame mi rece deka ke se promeni no eve denes pak e isto sekoj vtor zbor e toa. Ve molam za sovet, sto i kako dw napravam, se custvuvam pretesko mi ide da se ubijam vo nekoi momenti, ne sakam da stqvam kraj bidejki go sakam ne mozam da si go zamislam zivotoy bez nego no od druga strana ne mozwm dq go istrpam ova sto go pravi i strav mi e dokolku mu raskinqm da ne me povredi, da ne go povredi i deckoto koj sto nema bas nikqkva vina bidejki vcera mi rece site ke me znaelq kakva sum a deckoto ke go zapomnil.

11. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    RUN!

На raww, Ivan4e04, WildMk и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Да му раскинеш што побрзо на овој. Ќе помине тешкото млада си. Токсична врска со ваков кој контролира е лошо, уште па и сама себе се обвинуваш дека си нешто крива ..

На raww, 1209, Ivan4e04 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. *BP*

*BP* Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    6
    Најбитна работа во врската е довербата меѓу вас двајцата! Ако нема доверба во тебе, нема зошто да бидиш со него и да му го објаснуваш секој твој чекор....

На cresa-jagoda и sunshinebabe им се допаѓа ова.
  14. sunshinebabe

sunshinebabe Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    7.240
    Шо побрзо раскини, ма колку и да го сакаш раскини и спаси се.
    Очигледно тој нема доверба во тебе.
    А дечко ти очигледно е искомплексиран типец...

giphy.gif

На FridaodaMk, buba4e89, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Не, зошто би сметало?

Да му раскинеш, секако. И бегај што подалеку. Блокни го од секаде.

Можеш, можеш.

На 1209, WildMk, Rosemaryyy и 3 други им се допаѓа ова.
  16. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.332
    Една работа те чека со овој ако завршиш. А тоа е црна хроника. Овај уште од сега е луд, можам да замислам во брак каков би бил.

Бегај.
    Колку.
    Што.
    Те.
    Држат.
    Нозете.

На raww, Ivan4e04, Directioner005 и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Не би ми сметало.
    Имаш две опции.
    Да му бидеш потчинета, да правиш како вели, да блокираш колеги и познаници, да немаш контакт со никого, да немаш слобода во животот, да се плашиш од секој свој чекор, да се преиспитуваш за се што правиш, да не напредуваш на работа и во личен развој, а во иднина најверојатно и ќе крене рака на тебе затоа што ова е болест, ама ќе си го имаш до тебе да го сакаш.

Или втора опција, да ставиш крај на врската, ќе ти биде тешко некој месец два додека не сфатиш дека си слободна, да уживаш во животот додека не запознаеш нормална особа која нема да е токсична, а сепак ќе го сакаш.
    Гуд лак

На 1209, Ivan4e04, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  18. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    Сум се нашла во слична ситуација и да, има решение, но не секогаш. Лесно е да се каже раскини. Сигурно веќе си зборувала и си му објаснила дека немало ништо меѓу вас. Често во животот ќе комуницираш и со луѓе од спротивен пол. Денес ќе ти се колеги од на факултет, утре колеги од на работа. Прв чекор е да размислиш ти што сакаш. Дали има надеж да се промени, познавајќи го. Како ви било до сега, дали се случувало слично. Токсично е да те контролира и да ти забранува одредени работи, едноставно да нема доверба во тебе. Исто така размисли зошто нема доверба, дали има некоја причина. Не секогаш може да биде твоја вина, можеби нешто доживеал во минатото и сега има потешкотии. Не го оправдувам во никој случај. Особено одвратно е тоа за работата (како си ја добила). Не смее ни да помисли на тоа, а камо да ти го рече. Значи доколку го сакаш и мислиш дека може да се среди работава, зборувај ама зборувај трезвено и со разбирање. Ако не покажува знаци на разбирање, ете тогаш веќе нема што да направиш. Не би ти рекла бегај, би ти рекла да се обидеш, но секако до одреден степен. Ако тој е затапкан со умот и нема чаре за разбирање, тогаш бегај, бидејќи утре ќе имаш поголеми проблеми.
    Нас ни требаше животот да не мавне премногу и тогаш да сфатиме...

19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.799
    Допаѓања:
    40.352
    Ти иде да се убиеш за некој си што мисле дека си му марионета, што сака да те контролира без право да се побуниш, што сака да се караш со други заради него и да немаш некој близок до тебе? Дали сакаш најубавите години да ги поминеш правејќи нешто што не сакаш, само да му удоволеш на него и он да е задоволен, а ти несреќна? Опамети се додека е време. Ќе си страдаш ако продолжиш со него

На 1209, WildMk, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  20. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Кога појдов на работа ми се случи нешто слично вака.
    Кој е тој? Шо има да ти пишува? Шо има да идеш на кафе со колеги итн итн. Еднаш како ајде послушав. Демек промена, не е навикнат да сум околу толку непознати луѓе. Друг пат, пак истото. И му раскинав. Се смиривме по некое време, и еве после многу години од тогаш се нема случено да ме потпраша не пак сцени да ми прави. Ризик ми беше да се смирам. Не знаев во тој момент дали стварно размислил и увидел грешка ама ете решив да дадам друга шанса. Пак ќе го оставев ако се повтореше. Доста разумен човек е, не знам што му стана ама ако јас попуштев повеќе од еднаш, знам дека немаше да се освести да поработи на самиот себе.
    Немаш друга опција освен да му раскинеш. Ако попуштиш пак и пак, ова ќе си прерасне во нормално функционирање и со тек на времето ќе останеш сама без никој. Најверојатно и никој нема да сака да те дружи ради психотичното понашање на дечко ти.

На Cosmic Girl, 1209, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.