Јас сум тука за неа, во секое време ама повеќе ништо не можам да нсправам за жал, фаќавме и врски и се. Секакви психопати има. Од првиот маж и по четири години одење по судови и слично ништо не се сменило не пак со овој вториов. Да, е ова. Ништо не функциунира.
Девојчето дојде тука со една цел, да прочита мислење со кое ќе го оправда однесувањето на пасихопатот. Никаде не видов да напише дека се сложува со дадените мислење, дека сака да се раздели од него, напротив не е ни свесна дека се што и прави е погрешно. Од две врски, двајцата дечковци што сум ги имала биле насилни. Прва врска, на 17 год, одевме една ипол година, никогаш во врската не беше насилен спрема мене, но една вечер поради љубомора а и пијан ми удри шамар. Никогаш не очекував дека ќе ми удри шамар, толку многу ме болеше, што трчав и бегав. Раскинав одма истата вечер, не се двоумев ни секунда, а моите дома никогаш не дознаа за тоа. Во втората врска, имам пишувано, дечкото беше болно љубоморен, како овој на членката, психопат, секогаш наоѓаше причина да се расправа. Една вечер излезени, почна да прави љубоморни сцени, буквално без никаква причина почна да се расправа со мене и ме турна како што одевме, а тука минеа луѓе излезени си шетаа. Одма си заминав дома и веќе никогаш не се видовме. Многу машки си дозволуваат да бидат насилни, затоа што така се и воспитани, тоа го гледале дома и го научиле од нивните татковци, дека жената може да се тепа, ама мене дома моите жени ме научиле дека никогаш во животот не треба да бидам со насилник и да замижувам на насилство. Се обидувам да ги разберам тие што остануваат со вакви насилници, ама не можам. Не постои толку голема љубов што може да оправда и психичко и физичко насилство.
Не е малку глупо вака да напаѓате безпотребно? Или за лајкови? Не чешлам по ничиј телефон. Кажав дека ми се појавија сомнежи и тој сам ми покажа се детално без јас да побарам. На крај подобро е во врска каде партнерот не ти забранува да го користиш неговиот телефон, отколку во врска каде го крие цело време во џеб и кога е со тебе да гасе звук и интернет. Ми се повраќа од луѓе кои читаат тоа што сакаат, а не тоа што е напишано. Никој не контролира, никој не отвара. Му ја знам само лозинката од тел и тој мене исто и не го сметам тоа за криминално дело. Инаку имам самодоверба, не е дека без него не можам да живеам. Но, не можам да молчам за моите чувства. Да сакав да пребарувам сама ќе си го земев телефонот и ќе си видев се, но поважно ми е да ги споделам моите чувства и заедно да го решиме тоа.
“Имам лозинка од неговиот телефон и јас управувам со него што како” - еве шо си пишала. Ова ако не е контрола не знам шо е. Прво и прво телефонот е приватност, чувам разговори и слики од кога сум го креирала профилот. Шо потреба имам да ја споделувам и мојата приватност а и приватноста на тие со кои шо сум комуницирала во доверба. Ама ако сметате и двајцата дека тоа е правилно топ, само вас да ви е убо.
Здраво девојки ај совет од ваша страна. Состојбата е ваква. Еве веќе некое време откако останав сингл. Девојка ми ме напушти бидејки "јас сум ја изневерил а за доказ било присуството на Хпв генитални брадавици кај мене". Да јас имам и се лечам долг период но тоа е уште пред да ја запознам неа. Имав секс со девојка шо се запознавме на патување уште пред да ја запознам девојката што ме напушти пред извесен период. И сега додадов едно девојче на инстаграм од друг град(инаку таму имам куќа) и и пишав. Онака здраво, ти пречам ли и сл... Првин не ми ја отвори пораката за да утрешен ден јас и пишам пак дали можи да се запознаеме на кое што ми одговори само "не може" и јас и се извинив и толку. Јас се уште ја следам на инстаграм а и таа мене значи се немаме одследено. Па незнам дали овде постои некоја шанса за која би требало да се борам напред или немам шанси? А повеќето шо ги познавам се до врска дојдени баш преку инстаграм.
New life sto i se zakacivte tolku na Zorana.Ve citam i samo se dokazuvate,ako imate svoe mislenje samo napisete i terajte si rabota. Auu se otepav citajki kaj se raspravate samo,spustete ja topkata malku. Se raspravate a taka samo i matite mozok na clenkata ako ve cita,taa najverovatno ima mozok da sedne i da razmisli sto ponatamu...vi blagodaram i vr molam bez dokazuvanje,dajte sovet no ne se raspravajte...
Duxovit, никој не и се закачи, тоа што несака да научи нешто што е докажано стручно и осетено на своја кожа е нејзин проблем.. Неможе една да биде попаметна од неколку... А ти како маж ако не ја разбираш темава за психичко малтретирање па и физичко.. Боље ти е да се сокриеш некаде и да не ме цитираш!
Haha...za informacija dobro sum sokrien,a vo pravo si jas i neznam sto znaci da se maltretira nekoj psihicki i fizicki,ednostavno ne me naucile doma,a sto se odnesuva do toa koj e popameten mislam deka na clenkata koja ima problem toa ne i znaci mnogu,tuku taa e tuka da pobara pomos od nas a ne da bide izmedju drugi clenki koi se raspravaat. Pa na nea i e dovolen toj nejziniot koj i ja kreva kosata. I ete se izvinuvam sto te izrevoltirav pa da me napadnes malku,ali ako nee problem jas sum masko i mozam mnogu da trpam..
Ко незнаеш тогаш, не се ни мешај во работи што не ги разбираш..колку само да се пиши нешто....да не бегаме од темава поздрав
Devojki eve da ve pozz i da vi kazam deka slobodno moze da napadnete mene samo ne se raspravajte vie zenskite medju sebe,davajte si podrska edna na druga,bidejki kako sto ve citam poslednava godina po vas site maski se losi.Pa ete jas se nudam malku da se ispukate na nekoj,ako mislite deka ke vi bide polesno....pozz
Абе доста филозофираш. Не сме бебиња па да не учиш ти за што да дебатираме. Ако немаш нешто да кажиш на темата, оди пиши во 'Сакам да кажам'
Се' си стои, ама и тој како маж можи да ја разбира темата за психичко и физичко малтретирање. Во право е чоекот според мене, и да сака да се врати членката да се исповеда и да побара совет, нема од страв дека 10 дена се убедваме. А сигурно не' чита. Се бега од поентата, умот уште толку попара. Па, ако читаш, се надевам се спаси. И пиши ако треба, дали тука или кај некој во порака. Не ти мислевме ништо лошо.
Nee vazno dali sum vo pravo ili ne,ali znam deka psihologijata e mnogu vazna,posebno vo situacii koga na nekogo mue potrebna edna slamka za da se fati za nea i da bide spasen. A ako nie so nasite prepukuvanja mu go zamatime pametot ne mu pomagame tuku mu pravime steta. Ete moze da me napadnat site ali tuka sme da pomogneme edni na drugi,ima premnogu clenovi so katastrofalni problematiki da ni samite ne sme svesni na kogo sto da posovetuvame i dali e toa pravilen sovet