Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Додека има жени што трпат, ќе има и насилници.

На Estrambotica и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Јас повеќе не пишувам. На туп човек не можеш да објасниш. Секоја си е одговорна за себе.

На honey.11, samovila.red., Серотин и 6 други им се допаѓа ова.
  3. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    13.250
    Не знам зошто уште се вложувате да објаснувате кога очигледно е дека не сака да прифати ништо од тоа што и го пишувате.
    На толку испишани страни и совети, дрво да беше ќе разбереше колку е токсично и нездраво сето тоа што и се случува и ќе ги применеше советите.

На Anie93, cresa-jagoda, _beautyy_ и 2 други им се допаѓа ова.
  4. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    5.740
    Најтежок е моментот кога жртвата е свесна, но сѐ уште не е спремна да го остави. Потребна и е поддршка, а не осудување. Додека самата не сфати, џабе е се. Процес е, треба време. Но тоа не ни дава за право да ја осудуваме. Жртва е! Можеби не знаете како е да си од таа страна и подобро. Рационално од страна сите знаеме како треба да постапи. Знае и таа само не собрала сила сѐ уште. Се надевам дека девојката има другарки или родители со кои може да разговара за случајот, без да биде осудувана. Во моментов и треба некој да е на нејзина страна, а не против неа.

Те цитирав тебе затоа што твоето мислење беше последно. Се однесува на сите мислења погоре.

На Mxrx, simoncelicius и New live им се допаѓа ова.
  5. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Во кој смисол поддршка, и на кој начин да бидеме на нејзина страна?

6. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Не знам како процени дека ја осудуваме. Сите овде сме на нејзина страна, и ја разбираме маката, и сме и најголема поддршка да го остави.

На cresa-jagoda, AAKG и buba4e89 им се допаѓа ова.
  7. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.487
    Јас дигнав раце од пишување по вакви теми. 90% не ни ги слушаат советите и продолжуваат по свое, остануваат во токсични врски/бракови иако трошиме време и живци да се објасниме зошто не се во право. Секоја чест за оние 10 кои ќе превземат нешто.

На Duxovit, samovila.red., cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  8. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    5.740
    Во смисол да се воздржиме од коментари од типот на туп човек, дрво и на нив сличните. Како би имала жртвата доверба да го каже проблемот ако добива таков третман? Не гледам поддршка во такви зборови иако сум сигурна дека позадината не е со лоша намера.

На Stressed Out, simoncelicius, Ugly Duckling и 5 други им се допаѓа ова.
  9. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Се согласувам дека нема потреба од навреди. Ако ја следиш дискусијата од почеток, ќе ти стане јасно од каде почнуваат малку посуровите коментари. Извртевме муабет од 30 страни, милион приказни споделени, членки кои биле во иста ситуација, жртви на насилство итн итн, поддршка од секаков тип доби девојката, за на крај таа да пише дека она од психопатот кој ја тера да го батали факултетот и работата, викендот добила љубов како никогаш до сега. Епа молим лепо

На Duxovit, buba4e89, Mantub и 4 други им се допаѓа ова.
  10. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    13.250
    Никој никаде не ја осуди членката, баш напротив и дадоа мислења, совети и поддршка и никој не го негираше фактот дека е жртва.
    Уште пред некоја година почнала да пишува на темава и нема ни едно нормално мислење за него и нивната врска. Типов со години константно ја малтретира, понижува, си лечи трауми и комплекси. Па после се ова треба сериозно да застане и да се запраша што прави и да ги примени советите од тука, ама наместо тоа таа доаѓа со ново мислење дека сепак се чувствува сакано и дека тој ќе се смени. Бајки.

На MeowMeow, buba4e89, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  11. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.267
    Да разбијам сивило во темава со убав проблем :D
    Што би подариле за роденден на дечко? Ова е прв роденден на било кој откако сме заедно и сакам да му дадам посебно внимание. Дента нема да можеме да сме заедно, но секако подоцна ќе прославиме. Инаку е многу скромен и нема некои огромни желби. Не чита па книгата отпаѓа. Не сакам парфем да не е basic но стварно немам идеја. Хоби му е музика, коли, шах. И да не е премногу скапи јер студентски живот, но ете ако знам дека многу ќе му се допадне ќе дадам и малце екстра.

На simoncelicius и A94 им се допаѓа ова.
  12. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Шах му купи ако нема :D

На cresa-jagoda и penelope10 им се допаѓа ова.
  13. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    A можеш и некоја убава плоча. Само мислам дека се малку поскапи.

https://artizam.mk/ Повели линк

На cresa-jagoda и penelope10 им се допаѓа ова.
  14. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    910
    Пишете ми ЛП, имам едноставно прашање и ми требаат мислења.

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.482
    Допаѓања:
    191.055
    Мене нема да ми се потроши тастатурата ако напишам 3 коментари и разбирам дека треба време. Само ниту глупа е да промени, ниту не може да промени не се empowering пораки.
    Не е битно кога ќе разбере, битно е да разбере. Секако дека може да промени, само треба време.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  16. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Јас после се` овде што изнапишавме, добив впечаток дека она само сака него да го промени, ништо друго. Како и да е, мојот став барем стои непроменет. Дечкото е психопат, манипулатор и се` од најлошите епитети што постојат и ако остане со него животот пекол ќе и биде, натаму, како си одлучи таа, така.

На KateKane, Guns N` Roses, Mikha4 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    За оправдувања од типот - имал трауми ко дете, затоа е таков, можам само да кажам: Сите сериски убијци биле малтретирани како деца, или имале тешко детство воопшто. Дали тоа го оправдува фактот што се сериски убијци?
    А што со оние кои имале трауматично детство, а се добри луѓе? Јас знам еден куп такви.

Значи тешкото детство не е воопшто изговор за да малтретираш луѓе... точка!

На Ambitious, Directioner005, MeowMeow и 6 други им се допаѓа ова.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.330
    Има еден куп добри дешавки и концерти периодов. Има jam sessions, има андерграунд музички настани и еден куп јаки бендови. Јас би зела карти за на некој таков настан. Од Скопје сте?

На penelope10 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  19. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.295
    @penelope10 види го ова шо ќе ти го цитирам, плус можиш уште нешто ситно пример шал во Ваикики имаш за 250-300. Дека спомна сака музика. Ова од Академска Книга е, ако не се лажам сега е 400-500 денари.

Ако не, кола од оние колекционерските во Џамбо, часовник или нешто од облека џемпер зимски, кошула.

На penelope10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.693
    Јас после се сваќам дека типката се ложе да контрола, секоја здрава женска индивидуа еманципирани би шутнала таков шутрак.