Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.461
    Допаѓања:
    22.264

Зошто одиш со таа мисла дека сите се гадни и никакви? Па и некој ако те лажи кога тогаш ќе го фатиш, и че се ослободиш од таков човек. Верувај, тој/таа губи. :)

На flawless., -црноока- и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    И ја вака се тешам :rofl:
    Ко шо сум со trust issues
    Секој ден би ме излудувало тоа

На Beautiful Dreams, simoncelicius, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    17.650
    Прво си поаѓам со мисла дека ме сака и сака да биде само со мене.Кога би ме изварал еднаш два пати можеби никогаш не би дознала,ама ако ме вара во континуитет нема шанси да не дознаам или не осетам.А ако решил да ме вара ниту можам да го спречам ниту па ќе правам некакви драми.
    Најчесто тие што ги гледаш така јавно дека изневеруваат не се нешто потресени да скријат.И нема шанси такви промени кај партнер да не препознаеш.

На cresa-jagoda и -црноока- им се допаѓа ова.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Некои се толку способни да лажат и кријат, ехее.

Бившиот цело време ме изневерувал.
    Дознав од други луѓе, со докази, со се.
    Промени во однесување немаше.
    Посветен, пораки, јавувања, излегувањата не се намалија.
    Се си беше исто.
    Некои се способни за глума и никако не можеш да ги фатиш.

На sunshinebabe, simoncelicius, raww и 4 други им се допаѓа ова.
  5. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Е ова од @bicycle, за ова зборувам. Познавам еден, не лично туку преку другарки, што веќе планира да ја запроси, секаде се заедно, одмори и празници со фамилиите, а ја изневерува константно. Некако ми е језива помислата да изгубам толку многу време со некој што посади грб ми забива нож. И јас како @Feminka22 имам trust issues колку и да се тешам.

На sj *O*, sunshinebabe, simoncelicius и 4 други им се допаѓа ова.
  6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    17.650
    Незнам што да кажам ако е така жалосно.Ја еве си размислувам маж ми функционира исто со мене скоро 7 год во брак.Знам каде работи до колку.Му ги знам и тие до него.Работи и втора раб ама блиску до нашиот дом,се слушаме постојано,одиме кај него на работа.Ајде еднаш ќе излезе од работа,два пати,ама врска со некоја си бара одредено време да и се посвети.
    Еве баш ме интересира кај тебе како беше,нели барем еднаш ти беше сомнителен толку ли ни еден знак не покажа

7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.461
    Допаѓања:
    22.264

Сум бил во врска со таква, и од шо не си верував на очите, издржав да видам до кај можи да оди со вакво нешто. :)

НЕ знам како да ви објаснам, ама отприлика треба да приметите/осетите преку чувство некое не знам... се познава ко че ве лажи...

На simoncelicius, cresa-jagoda и -црноока- им се допаѓа ова.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Само еднаш, ама не беше доволно...
    Во 22 часот замина да "спие" мислев уморен е навистина затоа што има тешка работа, не посветив внимание на тоа, и по некое време дознав.
    А тој да ти бил со друга.

На sunshinebabe, simoncelicius, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  9. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Леле а замисли тие што си легнуваат во 7-8 :worried: јас би пукнала така од мисла.

Мојов работи по 12 саата од 5-17, често знае да си легне во 18 и дури утре да стане. Не знам што да мислам. Секако до сега нема НИШТО, но вака еве други примери што има што се изневеруваат а никако не се дознава ме фаќа нервоза. Не знам.

10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.329
    Допаѓања:
    15.776
    Не размислувам за тоа, не ми дал ниту причина за сомнеж ама доколку ми е океј, мирно, среќно и не сум приметила ништо зошто би се сомневала? Ако дознаам би мислела за тоа :)
    Инаку, има парови каде што си излагаат со други си знаат ама си имаат некој друг бенефит па се во врска/брак и така. А дека некој може да крие со години без да ти предизвикал сомнеж не верувам....

На -црноока- му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Он беше манипулатор, кога беше посветен беше најпрекрасен, пред брак дури бевме, инсистираше, другарка ми имаше шанса да го запознае, ми велеше овој те обожава, чувај го.
    Кога дозна, беше изненадена, многу и запрепастена.

Не мора да значи дека сите се исти.

12. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    Никако. Доверба 100% во никој... интуиција никад не лаже

13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    17.548
    Со оглед на тоа што сум гледала и сеуште гледам, се што се случува околу мене, ми се ствараше некоја одбивност да бидам во врска. Во сериозни врски, бракови а се изневеруваат, ова е случај со скоро секој пар што го познавам.
    На почетокот на врската ми беше многу тешко затоа што не се знаевме сеуште и го гледав со недоверба, иако немаше никаква причина за тоа. Си правев филмови да не си пишува со други, да не се гледа и со други, а не само со мене, се додека не ме седна искрено да си поразговараме. Од тогаш сум некако мирна, а повремено знаат и мене да ме совладаат вакви мисли, иако буквално немам причина за тоа и си викам, имаш супер дечко до тебе, уживај си во врската.

На sunshinebabe, Ugly Duckling, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Благодарам на долгиот одговор, навистина ми значе. И јас исто така на почетокот се чувствував, сега после 2 години не толку. Ги знае моите несигурности, но не ги користи против мене, напротив често знае да ми потврдува -reassurance. Мило ми е што и мене ме има седнато и ми има кажано дека не сум му авантура, провод и забава. Фала богу до сега нема ништо, а и самиот тој не се донесува така. Знам дека ако некој сака да направи нешто ќе направи, но мило ми е што не лајкнува на сите од женскиот пол, да пишува или да заследува нови кои не ги познава. Секако се е до мојата глава, ќе се среди.

На Guns N` Roses и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    910
    И ја си мислев дека е само во мојата глава и дека не пишува со други. Уствари, тоа и го правеше, со неколку женски.
    Подоцна станав другарка со една од нив и видов, т.е. ми покажа чатови. Дечкото толку ентузијастично и збореше а се гледаше дека она само од почит му враќаше.
    Дури и со денови не му отвараше и враќаше на пораки.
    Мислам, срамота е кога другарка има повеќе респект за тебе од дечко ти. Бљак.
    Не сте свесни колку непријатно му стана. И мене и неа не праша одделно дали сме се знаеле и дали сме биле другарки:rofl:
    А мислев дека ќе е различно ама не, треба допрва да согледам врска, моја или туѓа, во која има искреност.

16. Tihi123

Tihi123 Нов член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo imam problem neznam kako da Go so Zena mi albanka imame sin 5 godinki, jas sum makedonec, dobro ni odese vrska ta koga kako, ona resi da idat na gosti vo Albania za da go vidi nejzinata baba posto e Stara nemoze da patuva daleko, izvadivme pasos Na sin mi se potpisav za preku granica deka se soglasuvam, posle 1 mesec otkako otidoa na gosti, oona e mnogu privrzana so majka I, mi vika nedovagam vekje tolku. Mi vika ne te delam od deteto Ke dovagas Ke Go gledas, se gledame I Na kamera so sinot, si nedostigame ama në e toa toa jas sakam zaedno da ziveeme, kako moze majka taka da go dvoe deteto od tatkoto toa në me e jasnio, sin mi Ima Mk drzavjanstvo I Mk pasos prestojot my izminuva za 2 nedeli nema zdravstveno osiguranje tamo deteto, I Sega kako da se umilkuva Zena mi indirekno koga kako I gledam nervozna e mnogu provocira BAs Sega koga Ke mu izmine prestojot zosto tolku provocira? Mi vika koga Ke saka deteto da zbore na kamera samo togas Ke ti go dadam, oni SEDAT Kaj majka I vo kukja sto në e Na majka I, kukjata e Na vujkoto na mojata Zena, nemoze da go zapise I vo gradinka posto mesto na zivenje mu e vo Mk, finansiski në se mnogu dobri, samo majka I rabote, brakata Na Zena mi se ozeneti so deca vo stranstvo, I Sega neznam Dali so toa provociranje saka da vidi dali Ke bidam ljut, me testira mos se plasi kako Ke reagiram koga Ke se vrati, sto mislite vie Ke se vrati li posto deteto na momenti e tazno, ili...

17. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Секако дека има некои што пишуваат и тоа не може да се скрие така лесно. На приеме на вибер и инстаграм и да го избришиш разговорот постои опција recent да видиш со кој си пишувал последно. Испробано ми е што со другарка избришав разговори и повторно стоеше дека сум пишувала со неа во последно време. Исто се гледа и следбеници дали следи некои други, или блокирани за секој случај. :)

На Dumbledore му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.329
    Допаѓања:
    15.776
    И ќе бараш да проверуваш од него ли? Абе ако некој сака ќе куцка пораки од при пејд број

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Со оглед дека работам 12 часа едно ќе ти кажам мртви уморни доаѓаме од работа,макар и ништо да не работиме 12 часа во едно место не изморува. Јас си имам легнато во 19часот, спиено 13 часа. Не е едноставно, а ти не можеш да го разбереш пошто не работиш. Не е исто станување во 4 часот и станување во 6 часот, верувај ми исцрпува.

На sunshinebabe, cresa-jagoda и -црноока- им се допаѓа ова.
  20. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Работам 8 часа, 8-16. :)