Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Puellapulchra

Puellapulchra Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    9.977
    Се сложувам со тебе(y) баш сакав истото да го кажам.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.216
    Допаѓања:
    4.436
    Nie toa ne go kazavme vo negativna smisla tuku da ne si go upropasti zivotot. Sepak taa si znae najubavo

3. My name is..

My name is.. Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    11
    После сето тоа што го дознав не ни сакам да ме земе логично

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Таа не ни праша дали да го роди или не, праша како да им каже на нејзините. Гледај си го дворот пред нос,не гледај во туѓиот.

На flawless. и Puellapulchra им се допаѓа ова.
  5. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.439
    Допаѓања:
    26.872
    А ти сега совет бараш за како да им кажеш на твоите ако си бремена ?

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stjepan

stjepan Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    223
    И дадовме и совет за што понатаму, а таа си знае дали ќе го искористи или не.BtW не ни праша никакво прашање членката.Не гледам никаде никакви прашалници.А наше право,на секој член посебно е да си каже свое мислење.

Паметно размислуваш.Нема вредност таков човек што те лаже.

Последна измена: 28 ноември 2022
    На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  7. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    4.108
    @My name is.. најди некако контакт од жена му и кажи и, да знае со каков човек си има работа.

8. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.729
    Јас не верувам дека постои жена што не забележала дека мажот ја изневерува. Тоа се забележува. Дете бев, па забележав дека е чуден татко ми кон мајка ми, дека има нешто. Да, кога пораснав сфатив дека вистина имало други жени и мајка ми знаела се. И ден денес не се разведени заради угледот пред сите и заради детето (изговорот кога бев мала). Семинари кои траат со денови, во кола наоѓање женски предмети што не се на мајка ми, дома речиси ич не присутен, а и да дојде, ќе дојдеше мене да ме види, со мајка ми ладно. Не се чувствуваше љубов меѓу нив. После години нервози и мајка ми си имала швалери и така среќно си живееле пред народот. Битно пред луѓе најсреќни и најзаљубени. Па на татко ми после не му беше сеедно што мајка ми имала млад швалер, а тој што имал 100 швалерки никому ништо. Па плачење ќе прекинам и јас, прекини и ти со тој, не можам со друг да те замислам, тешки манипулации. Сакам други, а жена ми нејќам други да има. Одвратно.
    Овие ги знаат дома и жените свесно го избираат тоа. 10% случаи можеби стварно само да не знаат или не сакаат да поверуваат дека маж им тоа го прави.

За девојката не знам што да кажам, млада си, те изманипулирал, не си крива во случајов ама од таков човек немаш фајде, бегај. Ретко кои вистина се развеле за швалерката, само мачкаат очи...

И татко ми има вонбрачно дете, давал финансии за него, но не го има признаено, не му дал ни негово презиме. Одвратни се ваквите мажи и дај боже никоја жена да не ги трпи.

Често швалерки и намерно се откриваат, на мајка ми и давале hints ете со женски предмети во кола, писма, заеднички слики, демек еве разведи се, со мене е, а како да не беше свесна мајка ми. Се сама си знаеше и си избра таков живот.

На simona_baby, MeowMeow, Zorina и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.397
    Тој ќе пишува со други, а јас нема испитите да ги спремам од чекање да ми врати порака?
    Слушај ја сестра ти :)

На Zumbula, flawless., sj *O* и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.494
    Допаѓања:
    22.462
    Девојче жал ми е шо си потпаднала под такво влијание веројатно и си ви поголем град, а него срам и арам да му е за годините и за то што лажи помлади и неискусни девојчина.

Седни ги дома, сеа најмногу ти е потребна поддршка од твојте родители... и спреми се на секакви совети. Колку и да викаат сепак тие се твој и зборни и кажи им не чекај до последен момент и сами да дознаат кога ќе те видат во стомакот.

На Meddy, Tanjamm и Feminka22 им се допаѓа ова.
  11. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    Јас мислам да одиш да абортираш сама, или со некоја другарка, пола саат работа во приватна болница, никој нема да знае, лажгото блокирај го секаде, и продолжи понатака.. Јас така би направила..

На sj *O*, Meddy, Youknow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    910
    Се сложувам.
    Мислам, кога знаеш дека не сакаш дете, и знаеш дека партнерот карактерно е за нигде... нема потреба да му кажуваш.
    Да бев на нејзино место, сето тоа е само моја одлука, и нема да направам нешто што би ме лишело од поддршка и љубов во толку ранливи време..

На sj *O*, Meddy и Youknow им се допаѓа ова.
  13. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.216
    Допаѓања:
    4.436
    Таа чим тука пишала мора да прочита разни мислења. Се сложвам со @Dumbledore и @нина122 истото би го направила

14. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    Види, ова решение со абортусот не е најдобро решение, ама е најоптимално, млада е, тек ќе го научи животот колку може да биде суров, ама би и честитала на храброста ако реши да биде самохрана мајка во Македонија..Секое дете носи среќа, и не значи дека ако го роди таа не може да му биде добра мајка, и мајка и татко, ама јас пример во поголем дел од животот сакам да одам по патека со најмал отпор, и дадов совет каков што би и дала на другарка, сестра, како што би постапила јас..

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.216
    Допаѓања:
    4.436
    Da de

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. My name is..

My name is.. Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    11
    Не сум бремена фала богу,стигнаа резултатите прееска( морам ова да го кажам), а за типот прекинав секаков контакт со него,само ми е жал за жена му,ама тоа е.

На _beautyy_, buba4e89, Stressed Out и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.494
    Допаѓања:
    22.462

Зошто ти е жал за жена му, бре, гледај ти да си рајат и друг пат ум во глата...

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  18. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    Супер, мило ми е за тебе, главата горе и биди многу внимателна друг пат, не потпаѓај на манипулатори.. И барај си дечко на твоја возраст, чичковците остави ги на некој тетки..

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.268
    Ви се случува ли да правите проблем кај што нема?
    Ништо лошо не се случува во нашата врска во моментов, си тече онака, рамно. Ама се нешто ме дрма анксиозност, се нешто барам лошо, се утепав од правење филмови. А стварно, стварно немам причина. Освен што ми смета тоа што е многу затворен и не искажува чувства и се си мислам дали пропуштам некоја полесна врска борејќи се за нас, чекајќи со денови, недели, месеци дури да се отвори. А немам храброст да прекинам, плус го сакам многу, само не знам дали ми е возвратено. Некогаш мислам дека ми е, некогаш имам впечаток дека не е. Има ли излез од ситуацијава?

20. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.750
    Верувај си на претчувството. Врската и љубовта не треба да е мачна, не треба да молиш за убав збор, за да се искаже и отвори. Кога некого сакаш самото ти доаѓа веднаш да го правиш тоа.

На Zumbula, cresa-jagoda и penelope10 им се допаѓа ова.