Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Бившиот често ми викаше боље да љуља него да жуља откако покачив некое килограмче.:D
    Него ваков третман не заслужуваш воопшто, и не е слатко тоа.

Види вечер и стој си на кажаното и никако не попуштај.

На Stormii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    998
    Црноока, 4та средно сме, не сме толку мали. Полнолетни за ситно т.е јас, тој е веќе, не сме до толку мали.
    Подарок му купив зошто сакав да му го направам убав денот, а тој ме викна на излегување баш тој ден. Ми беше мило што одлучи денот САМО со мене да го помине и од срце беше тоа што го направив за него иако беше малку. Само сакав да е изненаден и расположен на роденденот... Тој го гледал како обично излегување. Кратко беше пред да почнеме врска тоа. :) Уствари многу брзо после тоа ми призна чувства, најверојатно и тогаш сфати дека само за другар тоа не би го правела.

Разговаравме да, него му е смешно за што сум се лутела и замарала. Лабав човек по карактер е, купи ден помини така е откако го знам.
    Па ќе се сменам понатака кога ќе имам свои пари, се ќе биде некогаш поразлично, сега е вака, ограничени сме со тоа, со ова, со она. Значи или јас ќе треба вака да го прифатам или тоа е тоа. Не очекувам некоја промена од него.
    Зборам како имало пакетчиња веќе, дека сакам јас да добијам некое новогодишно подароче (индиректно си викам може ќе му текне на некоја ситница за нова година, бар новогодишна чаша, чорапи, не се толку скапи до 100 денари...). Ми вика мало дете ли си, глупости амерички, подароци за нова година :drunk:.

Не сакал со сила да го терам да прави нешто, некој ден кога ќе му дошло така ќе било. За повод се давале само подароци според него, тогаш му доаѓало желба. :rofl:

Смешно му беше што му реков не го бива за романтика. Се што ви пишав тука ви кажав и него му беше само смешно. :):):):)

Дека ме сака, ме сака. Дека имаме физичка привлечност и страст, имаме.
    Дека не го бива за однесување кон женско и е катастрофа за вакви работи, вистина и тоа. Секогаш беше закачко со мене, мислев дека е зошто не знае да искаже симпатии ама ќе да било зошто е таков едноставно, не го бива за повеќе од ова однесување. Ниво на градинка... А, јас очекувам нешто позрело. Сега ги сфаќам зошто на мои години повеќето дечковци од факултет имаат и не им се интересни овие од наше школо воопшто. Сестра ми и другарка ми тоа ми викаат, најди си постар малку, поискусен, поинтересно ќе ти е, ти детиште си нашла несозреано и нервирај се сега. :rofl: Иако не верувам дека е само до годините, флегматичен карактер, тоа е проблемот.

3. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.764
    Баш дека си 4та г средно сеуште си под розеви наочари и не ги гледаш проблемите. И да има 1000 причини да си одиш ти ќе најдеш еден за да останеш.

На злоба и GirlVolley им се допаѓа ова.
  4. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.477
    Допаѓања:
    3.050

Изгледаш како да не си среќна и исполнета,ниту од тоа ти што правиш, ниту од неговиот фидбек и изгледа немате доволно страсти и посакување еден према друг.
    Се додека од се што правиш за него, ти имаш очекувања од неговата реакција и анализираш до точка,нема ништо од таа “врска”.
    Мој совет е да собираш само искуства и да си живееш по лабаво и да уживаш во младоста.

На Stormii му/ѝ се допаѓа ова.
  5. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.479
    Како да “натерам некој да ме покани на кафе”, без да го натерам?:rofl:
    Тој ми пиша прв, комуницираме нешто поќе од една недела и скроз ни е океј муабетот, вака многу слични делуваме. А јас сум бааги нестрплива, ќе изгубам интерес скроз ако не се видиме мислам.:rofl::rofl:
    Тој ми делува малце на посрамежлив, или па чека да помини повеќе време, не сака да е нападен, уште не можам да го проучам убо.

Совет? :D

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Zorina

Zorina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2022
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.027
    Ух I feel you sis, леле и јас ваква како тебе бев порано. Со тек на време сфатив дека колку побргу и порационално се искомуницира толку поубаво и за тебе и за него, ќе знаете на што сте.
    Како да прочитав некоја членка во одредена тема како пишала го понудила на кафе и ја одбил и барем си заштедила време во беспотребно куцкање. Е сега треба да си спремна дека може одма да прифати или одбие и да си на чисто и во двава случаи.
    Советот е си правите муабет за нешто и му спомнуваш дека подетално би продискутирале за таа тема или повеќе теми ако си имате во живо на кафе, прашуваш дали е за.
    Толку е, едноставно и лесно, само погоди го моментот кога да го поставиш прашањето да не биде тој тебе здраво, а ти одма ај на кафе.
    Помуабетете нека ви се отвори темата/ темите за муабет и прашај си слободно.

На sweet-cherry, cresa-jagoda и christinnn им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.933
    Допаѓања:
    23.951
    Umm.... покани го ти?:D

На KateKane, cresa-jagoda, Wh@tev3r и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.479
    Ми е срааам, то никогаш претходно го немам направено.(facepalm)
    Ама во право сте, најлошо нешто шо можи да се случи е да ме одбие. Ќе преживеам.

На Ivan4e04, simoncelicius, KateKane и 4 други им се допаѓа ова.
  9. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    12.266
    Пиши му ти, зошто да не, не е ништо страшно

На christinnn, cresa-jagoda и Wh@tev3r им се допаѓа ова.
  10. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Сестре, само напред, ништо не губиш, можеш само да добиеш.

На sweet-cherry, KateKane, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Биди маж во врската. Ако бидете заедно, после ќе го бушиш дека немал муда да те викне на кафе :D

На Ivan4e04, Marble, bicycle и 2 други им се допаѓа ова.
  12. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.479
    Леле ве сакам!!! Ме охрабривте сега.:rofl:
    Ќе чекам момент да се размуабетиме за нешто и ќе му спомнам.
    И ќе ви пишам се’ како испадна, било да е позитивно или негативно.:inlove:

На Ivan4e04, Guns N` Roses, Angie1432 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.267
    Среќноооо :inlove:

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Zorina

Zorina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2022
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.027
    За се има првпат, ќе се опуштиш со тек на време.
    (fingers)

На cresa-jagoda и christinnn им се допаѓа ова.
  15. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    544
    Здраво дечки сакам да прашам нешто..
    Се гледав со еден дечко некој период течеше нормално, инсистираше на средби приметував дека му се допаѓам иако не ми го истакна тоа и се беше океј се дур јас не го викнав да се видиме и ми рече дека ќе сме се договореле наредниот ден.
    Да напоменам се гледаме скоро 2 мес.
    Типот буквално исчезна толку нит ми пиша нит ништо за излегување, а онлајн е цело време.
    Прашањето ми е како би постапиле вие дали би оставиле така сметајќи дека нели несака повеќе да се гледате иако не даде таков впечаток на последната средба или би му пишале и би барале објаснување што се има случено која е причината за повлекување ??
    Зашо искрено во прашалници сум, а ств не ми е јасно што се случи за неколку дена да смени мислење.
    Дали заслужувам да знам која е причината или да го оставам така.?

На Min4ey му/ѝ се допаѓа ова.
  16. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    13.681
    Остави го, ако ти пише, размисли дали сакаш да продолжиш со таков нестабилен, а ако не ти пише, тоа е тоа, продложи понатака..

На злоба, gio.gio, TrueToMyself и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Можеш пример од околу муабет дека повеќе цениш средби во живо, дека комуникацијата в лице е најбитна :)

18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.457
    Допаѓања:
    22.262
    Ne se zamaraj, verojatno ne saka da se gledate poradi X pricina, batali go.

На Wh@tev3r и TrueToMyself им се допаѓа ова.
  19. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    17.548
    Секакви луѓе постојат на светов. Не постои поглупаво нешто, да исчезнеш без никаков збор а претходно си излегувал со таа особа, си комуницирал. За мене тоа се особи што немаат м*да отворено да кажат како стојат работите и не заслужуваат тие особи да бидат молени и да им бараш објаснување, затоа што јасно е како ден за каква особа се работи. Јас да сум, би му кажала два-три збора и би го откачила без око да ми трепне.

На tanjita, Bella •••, TrueToMyself и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Не молете никој за да комуницира со вас. Им го пумпате егото и се уништувате самите себе. Кога тие можат без вас, тогаш и вие можете без нив. Да болно е, сте вложиле труд, време, љубов итн. али на човек со сила неможеш да му дадеш, можеш да му земеш. Така да земете воздух, блокирајте секаде, избришете од секаде и свртете нов лист и дајте си шанса да бидете среќни со некој кој едвај ќе чека да ве слушне, види и ќе му блескаат очите чим види нотификација од вас. Бидете со некој кој ќе прави се за да бидете среќни и вашата среќа ќе биде негова и обратно. #KeepYourFeelingsForSomeoneWhoCares

На baby-star, raww, Ivan4e04 и 14 други им се допаѓа ова.