Мила, friends with benefits успеваат само во филм, во реалноста е многу поинаку Мој совет ти е ако веќе не сакаш ваква ,,врска” да не си го трошите времето и двајцата, оти и да останете пак колеги, секогаш ќе го гледаш поинаку од другите, сепак знаеме колку и како функционираат машко-женските пријателства/колеги
Не си ставај трн во здрава нога. А за тоа како може без емоција, едноставно е. Некои луѓе лесно може да одделат емоции и страст. Некои не. И тоа е во ред сѐ додека не се спојат две такви личности. Крајот ни е познат на сите.
За да ви е интересна врската и да не ја фати монотонија какви дејтови имате освен вообичаено седење дома или излегување по кафичи, ресторани? Нешто на кино и билјард само ми текнува, но има ли што друго во Скопје да се прави? Каде шетате? Викенди, патувања надвор од градот се убава идеја секако, но не секогаш се има време и пари за тоа. Што практикувате вие?
Работата е што не сме во иста смена, се гледаме некои 15 до 20 минути пред да му заврши смената и мене да ми почни, седи со мене скоро нонстоп, еве сега зборавме му објаснав некои работи пак. Ме сфати ама некако како да се подналути не успеав да го прочитам, ми рече како што сум сакала јас така, дека ме разбирал и сл, дека не ми велел поќе ништо на оваа тема. Ми е страв да не исчезни пошто многу ни оди муабетот. Типот многу ми се бендисва Бтв Фала ви на сите за советите
Ако не си за таква врска, тогаш полесно ќе ти биде да исчезне. Дечкото отворено ти кажал што бара. А ако си спремна за таква врска, тогаш терај ама ако не можеш да се справиш после со тешки емоции ако не испадне како што ти сакаш, ќе бидеш многу повредена. Боље спречити него лечити
I pokraj se sto mi kazavte jas ostanav so nego, navistina se promeni imase razbiranje za se se si bese okej ama so tek na vreme pak pocna da se vrakja nazad na staro, denes koga mu kazav deka so kolegite ke odime vo kafeana pred nova godina se naluti zosto i toj kolegata ke odel. Potoa mi rece deka ke si nasol nekoja prosta sto ke sedela doma a filmot sto jas sum sakala da go ziveam, da rabotam so mazi i slicno sama da sum si go gledala. I celosno raskinavme vekje, ne znam kako da prodolzam ponatamu, iako sum svesna deka vaka e podobro sepak mi e pretesko.. a najtesko od se mi padna koga mu kazav deka denovive treba da dobijam i ke go izvestam za toa i toj mi kaza i da ne dobies samo jas li da se sekiram za toa ili i nekoj drug so koj si spiela
Оф мориии Гледај пак врати му се, за да слушаш вакви мили, нежни зборови кои доаѓаат од се срце. Ти беше таа шо мајка му ти кажала дека ќе се смени кога ќе си го среди станот или грешам?
Devojche, ne mozham da ne pisham. Nemoj da se smirish so nego. Najdobronamerno ti kazhuvam. Vakvi najniski navredi ti kazhuva... Koj kreten choveche. Au kako se iznervirav. Ako se smirish ke pochne povekje da te gushi i da ti zabranuva do stepen da ne smeesh da iskochish od doma bez nego, duri i za na fax. Run, just run!
А мене најчудно од се ми паѓа како може после вакви навреди да ти е претешко зашто си раскинала со дебил? Претпоставувам дека сега сфати дека вакви дебили не се менуваат. Не си губи време веќе.
Da Iskreno poveruvav deka e smenet…ama vo pravo ste bile deka vakvi lugje ne se menuvaat. I pokraj se tesko mi e da, predolgo bevme zaedno, se i sesto imame pominato zaedno za se vaka na kraj da zavrsi. Mi ponudi pak da go blokiram kolegata sekade ama odbiv, najmal problem e da go blokiram znam deka za nekoj period ke izleze nekoj drug koj sto ke mu smeta. Za kafanata mu rekov ke spijam kaj bratucedka mi po toa bidejki ne sum od sk i toj vednas pocna toj ke me cekal ke me zemel ne me cudi i skandal da napravi srekja ne mu kazav koga i kade. Najkrivo mi e sto nisto nemam napraveno nitu pak imam pomisleno da napravam nesto za da dobijam vakov udar nazad. Ama sega mene me pravi losa pred site demek jas sum si naogjala drugi i slicno i site mu veruvaat duri i koga spodeliv so edna drugarka ne i se veruvase bidejki pred nekoj den i bevme na rodenden a toj se odnesuvase tolku dobro i fino sto ni na kraj pamet na covek ne bi mu padnalo kakov e vsusnost. Veruvav deka ima nadez da se smeni, go sakam ama od druga strana ne sakam zivot vo koj ke bidam ogranicena ne znam
Со ова шо се замараш ми се чини дека пак ќе му се вратиш. Али добро ајде, кога ќе поминат уште дупло години од кога сте заедно, се надевам барем тогаш ќе си ја увидиш грешката.
уште пред да почнете врска без обврски ти веќе си се затрескала во типов. Добро е што од старт ти кажал што сака, редно е и ти да бидеш отворена и да му кажеш што сакаш и осеќаш кон него, а таква врска на повик и чисто секс само ќе те уништи.
Шо не знајш море? Сте поминале време заедно... Какво време? Во расправии и контроли? Сакаш уште време да врвиш така? Сакаш цел живот некој да ти кажва кај да одиш, со кој да одиш, шо да прајш? Беј мани го таму! Не си ти крива, ѓубрето е криво шо те гаслајтува!
Абе ја сака, затоа така и прави, оти си таква па ти ејјј, гледаш дека не слуша што и велат. Арно си знаеш девојче, добар е тој, дај му време ќе се смени. Сега ти се дере, вреѓа, утре ќе почне и да мава, се тоа од љубов.
Не ме тепај даде(ма). Иди доспиј си па врати се. Бог да чува Бараат совети, пишуваат х луѓе, тие игнорираат се, си тераат по свое и после пак друг е виновен? Немој да ме ...... Треба некогаш некој да застане пред огледало и да превземе одговорност за работите кои му се случуваат во животот, се се случува поради изборите кои ги правиме и ако сакаш нешто да се смени мора да го смениш тоа што го правиш. Најлесно е да го впериш прст и друг да биде виновен или да речеш така ми било пишано.
апсолутно се согласувам со тебе и те разбирам дека ти е нелогично однесувањето, ама практично е перење мозок. Ко во култ да си. Насилникот прво ти ја срозва самодовербата, после те контролира. Забегано е ептен. Се прајме јаки вакви-онакви... ама не сме. Предиспозиција имаме да верваме на оние шо е фини со нас(од почеток) и шо ги сакаме. Е сега, рачунај да си се закачи некој насилник (по ново)? Има да те исцица. Им треба поддршка и поттурнување на жртвите, ама не им треба да им се смејме.
Не се смеам, можеби така изгледа од страна, ама не. И јас сум си имал работа со манипулатори и знам како е некој да те буши во мозок. Али ако сам не пресечеш тие никогаш нема да те остават. Ама таа без разлика колку ја боли и е тешко, мора да одлучи, да пресече и да се тргне на страна за нејзино добро. Поддршката нека ја бара во семејството, другарките и така. Доколку има притисоци и закни нека пријави во МВР. Оти ќе седи до него и ќе пишува овде ние што ќе направиме? Десетици членови и пишаа, колку страни беа испишани и пак е на старо.