Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Тешка ситуација.
    Да седи мајка му напред, не чини.
    Ама Цеца и рече на Богдана - ти седи напред, а Цеца назад со бебето, па и тоа не чини, оваа си беше за назад тргната.
    Жени :sweat:

На Mnik, Guns N` Roses, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.545
    Допаѓања:
    8.091
    Кој кажува како е правилно?
    Уште за вакви глупости правила да има.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.015
    Dali vi e seedno koga deckoto nema objaveno slika zaednicka?
    Stava samo storinja zaednicki..no slika ne. Zaedno sme okolu 7 8 meseci.
    Jas ne se zamaram, zasto jas imam staveno samo edna, slucajno otvorivme tema so drugarka mi I se zamisliv.

4. celik9

celik9 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2022
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    115
    Прашај го зошто е тоа така

5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    Па фактички пак става слика, стори што е? Е сега да не било стори туку на феед
    Не си правите проблем таму каде што нема

На theowndemon, Ivan4e04, Lavender4 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.842
    Допаѓања:
    80.805
    Врската е за вас, не за социјални мрежи. Немало слика, тотално неважна работа.

На gio.gio, sweet-cherry, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Јас и дечко ми не ставаме заедно слики. Имаме многу слики во телефон, но одлучивме среќата да ја задржиме за нас. Излегуваме секаде заедно, правиме се заедно. Воопшто не се криеме, но договорот е да не дозволиме социјалните мрежи да влијаат на нас. Благодарна сум многу за оваа одлука, тоа беше најправилниот избор.

Знаат сите дека сме заедно, но не мора да гледаат каде сме биле, кога и со кого.

Сега овде ќе влета прашањето "што ако некоја му се пушта или пишува а не знае дека има девојка?". Едноставно, на социјални мрежи имаме луѓе кои ги познаваме само, а не рандом некои кои не заследиле. :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SkyStar99

SkyStar99 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2022
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    34
    Сакам да ве прашам нешто за да видам дали не е ок нешто со мојот начин на размислување или со она на другите.
    Дали според вас е во ред другарка која свежо сте ја запознале започне случајна комуникација со ваш бивш партнер со кого вие сте имале авантура, и вие отворено и директно кажете дека не сте ок со тоа да они двајца се допишуваат и гледаат?
    Дали е тоа од моја страна преценето или е сосем коректно да барам моја другарка да не се плетка со мој бивш партнер?
    И дали од нејзина страна е во ред да каже дека е привлечена кон него и да бара објаснување од моја страна зошто сме ја прекинале врската?
    Сериозно прашувам зошто стварно се нервирам и не знам како да постапам.

9. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.566
    Како прво ти со тој си немала ништо сериозно, туку само авантура, како второ таа не ти е некоја долгогодишна другарка, туку сега брзо си ја запознала, така да нема зошто да се лутиш или да забрануваш нешто. Можело да се случи таа да го запознае и да биде со него пред да се спријатели со тебе и што зарем немаше да се дружиш со неа или ќе и речеше да се раздели од него, па тогаш да се дружи со тебе?

На sino.o.oka и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  10. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.015
    Sum imala avantura I mojata drugarka zapocnala so nego. Ne se nalutiv nitu barav da mi objasnuva. Samo go ogovaravme I kazuvav se sto znam za nego. Toa e zatoa sto verojatno nemam custva I slicno. E sega ako e nekoj poseben tip sto mi ostavil traga u srce da recime, loso sme zavrsile I slicno, druga rabota e.
    Zavisi koj, I Kakov bil odnosot, Kako sme zavrsile I slicno. I zavisi kakva drugarka.

11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    17.548
    Другарка се нарекува особа што ја знаеш со години, сте блиски, сте споделиле многу заеднички моменти заедно, сте поминале заедно и добро и лошо. Не може некоја што си ја запознала скоро да ти биде другарка, таа ти е познаничка, пријателка. Со оглед на тоа што се знаете кратко време со девојчево, а и дечкото со кој си се гледала бил само авантура, не гледам причина зошто тие двајца не би се гледале.

На poi, buba4e89 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    На крајот таа ќе си одлучи, ти барем беше искрена. Според мене и мене не би ми било сеедно, но ако немам потајни чувства не знам зошто би ми пречело.

13. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    374
    Дали понекогаш поточно почесто ве фаќа некој страв да не изгубите дечко, да не Ви се растури врската? Секогаш ли сте сигурни дека се верни луѓето со кои сте во врска? Јас не можам, ме фаќаат некои паники во последно време и свесна сум дека станувам напорна, секогаш ми е важно да знам каде и со кого е, го натерав да избрише фб и инстаграм и навистина го направи тоа, ама понекогаш не можам да се контролирам, мислам дека и на работа има колешки, а има секакви опасни лисици кои знаат како да заведат некој, мислам дека многу ќе биде да му спомнам и за работата, не знам зашто станав ваква личност, не сум имала лошо искуство до сега со машки ама со овој не можам, не знам како да си помогнам, може не му беше проблем да избрише фб и инст. бидејќи со тие што пишува сигурно продолжил на Вибер бидејќи еден ден му требаше за тоа, сега ми е криво што можеби јас требаше да го додадам од кај другарка профил да видев колку е искрен, сега немам начин, како да видам плус ми е страв од тоа како ќе се однесува, како сте Вие сигурни во партнерот? Или им верувате така само на збор?

14. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.267
    Епа на што се заснова една врска ако не на доверба? Јас те разбирам дека можеби имаш некои anxious attachment issues, дури и си ги препознавам кај себе на моменти, не велам дека не ми поминале овие работи низ глава, ама со постапкиве што ги правиш само го туркаш од себе. Мораш да расчистиш некои работи со себе, а не да бараш начини да го тестираш. Направил ли нешто порано што те тера да мислиш вака?

На Anonimnna5, Rosemaryyy, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  15. LanaDelReyQueen

LanaDelReyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    296
    Никогаш не можеш да бидеш потполно сигурна во нешто.Дали имаш причина за ваквото љубоморно однесување?Јас мислам дека непотребно се оптеретуваш,наместо да мислиш на тоа каде е и со кого посвети си се на себе а кога ќе се видите ако толку те мачи таа мисла прашај индиректно,ако има нешто ќе се дознае ништо не останува сокриено.Верувам се додека не ми се докаже спротивното после тоа само глумам доверба или поточно не се замарам.Имај свој живот,свое јас и не дозволувај никој да ти биде на прво место освен ти самата.Тоа што си го натерала да избрише ФБ и инста не значи дека ќе ти биде верен, само си му покажала дека си несигурна во себе и немаш доверба во него а он ако сака да те изневери ќе најде друг начин.

На Anonimnna5, cresa-jagoda и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  16. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.172
    Допаѓања:
    5.391
    Ако сака да те изневери, ќе те изневери и без инста и фб, не е во ред така да се оптеретуваш и себе, а и него, и не е во ред, а и немаш право да бараш од него да брише социјални мрежи, само затоа што си ти несигурна. Во врската е клучна довербата, не може цел живот тој тебе, или ти нему, да му се правдаш и отчет да му даваш кај си и што правиш 24/7. Не знам дали имало повод за вакви мисли да имаш, ама доколку немало, треба да расчистиш со себе некои работи, не е фер кон него да го ограничуваш од нај basic работи, како соц. мрежи на пример.

На Anonimnna5, penelope10, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Ако нешто ти ја расипе врската е баш таа твоја љубомора и посесивност. Искрено не знам како и зошто те трпи дечково? До сега требало да ти раскине. :drunk:

Поработи малку на себе и твојата самодоверба. Посети терапевт да поразговараш што ти ствара таква љубомора и олабави го дечкото.

На theowndemon, Anonimnna5, Ivan4e04 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.534
    Дечкоти стана заморче. Прај се а ти го форсираш до глупости. Прво немаш никакво право да тераш некого да избриши социјална мрежа. Тое негово право. Не се замарај со вакви работи. Ако ти е се ок во врската,фб и инста не се важни воопшто. Пример тој сега ете нема ни фб инста па можи излегва со некоја друга. Или има друг телефон....Немој сама да си клаваш саклми пошто после ќе се правиш пишман. Новагодина иди уживај во живото со дечкоти и батали глупости.

На Anonimnna5, ElenaOfRivendell, penelope10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Помина некој период без контакт, уште ме боли како првиот пат.
    Не личам на себе, ова тотално ме промени.
    Свесна сум дека не е за мене ама еве, ме боли.
    Контактирам со луѓе, излегувам и се дружам, ама едноставно чувствувам голема празнина.
    Имавме контакт до пред некој период, за да ги средиме односите, колку да си ја смирам душата, ништо не се смени, поблаг беше со мене но кога сфатив дека е се побитно од мене, сфатив колку е часот.
    Секогаш сум сакала со бивши да се разделам на мирен начин без разлика дали раскинот бил за лоша причина.
    Виновен е, исто и јас, ама немам мир.
    Дали го уште сакам, не знам.
    Никогаш не сфатив зошто е поинаков со мене.

На christinnn и Medenomoe им се допаѓа ова.
  20. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    Се чудам кај ги наоѓаат вакви дечковци што прифаќаат вакви предлози бришење на соц мрежи, бришење бивши, пријатели, сите кои им пречат, па пред некој ден една мајката на дечкото и пречела што седела напред во автомобил... значи кај ги наоѓате и јас да најдам таков?:doh::D (секој што сум запознала еден збор ваков да им спомнам и лут ке биди до тука и назад)

На Anonimnna5, deskarada, Lavender4 и 6 други им се допаѓа ова.