Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    13.660
    Искочете, дај му шанса и на него и на себе, запознајте се подобро, на почетокот секоја врска и ново познанство е супер и идеално.. Дај му шанса, ама остави си и простор да го запознаеш убаво, затоа што може да испадне дека е ист како бившиот само да глуми..

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    Se slozvam. Ova go boli najmnogu. Ako se karaat dvete megjusebe mu se hrani egoto i uste poveke se sili. A vaka ako se zdruzat mu pagja filmot. Ama na koj da mu tekni...

3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Тоа да, и има уште еден проблем кај мене, кога ќе сум со некого општо многу искажувам чувства, не знам да ги зачувам за себе.
    Од една страна ако сум ладна се плашам да не добие впечаток дека немам чувства, од друга ако искажувам ќе биде ко да сум се дала на тацна и ќе нема за што да се труди.

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    4.409
    Realno, koga kje vidish...I vaka I taka ne biva. (fingers)

5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Абе кјути така е.
    Јас уште ја чувствувам болката од бившиот ама не сакам оваа шанса да ја пропуштам, мислам дека вреди дечково.
    Страв ми е да се борам... Не знам.

6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    13.660
    Се во животот е искуство, секогаш кога влегуваме во нова врска, се стекнуваме со ново познанство, влегуваме со искуството од минатото, ако те повредиле, ако те оставиле на цедило, ќе научиш повнимателно да ги бираш луѓето со кој ќе оствариш близок контакт, и нема ништо лошо во тоа, така се стекнува емоционална зрелост.

На penelope10, Lavender4, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Бори се, заслужуваш. Секој заслужува да биде среќен. И овој да те зезне, тури му пепел и најди си друг, се додека не си најдеш тоа што ти одговара

На CameliaMiller, Waverly Raven, carangigia и 5 други им се допаѓа ова.
  8. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    5.918
    Нема ништо лошо од тоа да излезеш на дејт со него, ќе го запознаеш и подобро во живо, само не се препуштај одма. Види како ќе се однесува тој понатаму. Подобро е да бидеш барем малку ладна и не искажувај и не ги покажувај одма чуствата. Сите на почетокот се супер и добри.. остави период од неколку месеци и види како ќе ви оди ако продолжите.

Со среќа:l:

На baby-star, penelope10, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    4.409
    Ee za ova..imashe edna poraka, za stravov deka kje bidesh povredena..aj ne dishi vekje poshto znaesh deka eden den kje umresh..:?:

На cresa-jagoda и bicycle им се допаѓа ова.
  10. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Ако дечкото е ок, нема за што да се бориш, туку се ќе си легнува на место.

На carangigia, christinnn, raww и 4 други им се допаѓа ова.
  11. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    26.802
    Дај си време , нека оди полека и спонтано па ќе видиш дали си во рацете на сигурен човек што ќе те почитува и сака . Мислам дека не си згрешила што си прифатила да одиш на дејт со него подруго е кога разговарате во четири очи. И нема потреба зошто уште да плачиш по другиот мораш да си продолжиш со животот. Ова ќе ти е ново искуство

На cresa-jagoda и penelope10 им се допаѓа ова.
  12. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    @bicycle те читам тебе одамна за бившиов.
    Пред се, супер што се откачи од тој токсичен човек.
    Но, дали одиш на советување?
    Мислам, многу добро ќе ти дојде разговор со стручно лице, пред се ради самодовербата.
    Без самодоверба, тешко е да стекнеш во друг доверба.
    По се тука имам заклучено дека си прекрасна личност, заслужуваш многу повеќе од животот.

На CameliaMiller, carangigia, Luminary и 2 други им се допаѓа ова.
  13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Не знам дали ќе издржам уште еднаш некој да ме повреди.
    Сосема случајно со разговор почнавме, на смеа на заебанција, му се искажав за бившиот затоа што примети дека нешто не сум ок.
    Денес се глупираме на чет и се смеам како луда.
    Ќе излезам. <3 ќе дадам шанса.

Прав си.
    Засега е се океј.

Утрово ми вели сакам да дознаам што повеќе за тебе, да знам до каде ти се границите и слично.
    Е сега... Околу бившиот, почнав да ги губам постепено чувствата, ама ги има некои уште.

Фала ти на убавите зборови.
    Да, го сакав многу, и беше многу токсичен, дури премногу ама со новата се однесува поинаку, како била предобра, преубава, препаметна а мене едвај комплимент ќе ми дадеше.
    Е тоа ме боли мене.
    Од мал град сум, има еден психолог ама периодов сум фул со работа ама веднаш штом ќе се ослободам, ќе закажам, морам.

На CameliaMiller, cresa-jagoda, penelope10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Хм. Сфаќаш дека таквите луѓе се како камелеони?
    Он со тебе научил што и како да прави и не прави, за подобро да манипулира со партнерката.
    Тоа нема никаква поврзаност ни со твојот ни со нејзиниот "квалитет" како партнерка или карактер.

На CameliaMiller, cresa-jagoda, Серотин и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Мене два пати по ред ме зезнаа, се држам уште, малку ми тежи главата и ме боли се кога дишам, али жив сум. Делам совети на други тука(а на мене тешко ги применувам иако знам дека треба), а кога се зацепам, кај што некои не идат ни со глава, јас директ со срце. Си мислам никогаш нема да научам. Ете, не знам да сакам половично, да играм игри или да глумам лудило, или те сакам со секој атом од мене или ич не се замарам.

На CameliaMiller, cresa-jagoda, penelope10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Тој и со претходните партнерки бил таков, ќе усере работа, ќе моли, ден два и се океј и пак одново.
    Бев доволно силна да ставам крај ама како ги наоѓа толку брзо и лесно новите, секоја му чест.

Иста сум, буквално.

На CameliaMiller, Wh@tev3r, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.228
    Допаѓања:
    176.090
    @skinnylove се надевам ти олесна и ќе ти поможи полесно да поминиш и да се помириш со ситуацијата. Јас лично, не би постапила така пошто имам кревко его и од една страна ми е импресивно дека ете му пиша. Лично не би, не само ради кревко его туку ако некој ми забие нож в грб, јас неќам очи да му видам, а не па да барам зошто од некој шо не беше ни дел од врската. :D But that's just me. Гледам од кај идат и тие кои те осудија. Ама можам да те разберам и тебе. На крај на ден, напраено е. Зато и се надевам дека ти олесна.

Еден ден мора да го победиш стравот. Заслужваш да бидиш сакана. Ако ти се допаѓа дечково - дај му шанса. Ако не ти се допаѓа - немој да одиш само зошто ти дава внимание. Со среќа!

На CameliaMiller, Bezimenka90, skinnylove и 3 други им се допаѓа ова.
  18. MediaRes

MediaRes Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2022
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    222
    Срце се крши. Затоа секогаш си имам резерва и план Б па и Ц. Ок што си се видела само напред.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.466
    Допаѓања:
    12.266
    @bicycle те читам и јас веќе подолго време, знаеш треба да си средиш во мислите да знаеш дека вредиш многу повеќе од некој мо*ко. Не вреди за некоја личност да се уништиш себеси. Дај си шанса да бидеш среќна, да одиш на дејт, од каде знаеш можи ќе ти се поклопат коцките.

На CameliaMiller, christinnn, bicycle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.181
    Во истата ситуација се наоѓав
    Бев толку скршена од бивш, што конечно решив да дадам шанса на сега мм и да ти кажам тоа ми беше најдобрата одлука во мојов живот :)
    Вака си замислувам сега ако не го направев тоа, иако тогаш не ми беше до врска искрено, сега немав да го имам него и пак ќе лутав по некој неранимајко како бившиот

Мислам дека вреди да пробаш мила, нормално дека не мора да значи дека и тебе ќе ти биде како кај мене, ама штом убаво се чувствуваш со него, дај му шанса. Знам дека боли за бившиот, ама верувај дека времето е лек, ова ти го зборува човек кој беше сериозен противник на реченицава а сега цврсто верува во тоа

На CameliaMiller, carangigia, Snowflake92 и 3 други им се допаѓа ова.