Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    2.164
    Бар си знаеш на што си. Новогодишно ти се отвориле очите и ти се дава шанса се одново да почнеш, посилна од било кога. Прекини контакт со дечко ти и ќе видиш како ќе ти олесни. Дури и не должиш никому објаснување, само блокни го од сегде, па нека се глеа со другата, тебе нека не ти чуе, заслужуваш само најдобро.

2. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    463
    Сакав одново да го напишам коментаров ама ме претрка :D
    Се убаво тоа што го кажа ама тука има мал проблем - живееме заедно.
    Јас ќе се иселам ама сигурно ќе ми треба барем недела две додека да најдам стан.
    И така, празнично расположение ептен.

Update-от е дека девојката ме блокирала, без да ја отвори или прочита пораката.

Последна измена: 7 јануари 2023
    На carangigia и dea.18 им се допаѓа ова.
  3. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.565
    Сигурно ја има прочитано пораката, само бидејќи не си пријател со неа пораката и има отидено во message requests и може да ја чита пораката без да знаеш дека ја прочитала.

На Осе, bicycle и theowndemon им се допаѓа ова.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Не сте свесни колку посакувам животот да му очитта лекција, убава лекција, затоа што скроз ме уништи па уште се курчи со новата партнерка, немам контакт ама случајно ќе дознаам, и уште со тоа си тера дека сум виновна за се.

Со овој сега се договоривме ќе има дејт со сигурност, наскоро. :)
    Многу, многу е внимателен.
    У поради него не дозволувам да пропаднам.

На Осе, cresa-jagoda и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  5. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    927
    Се тоа во ред ама болдираново некако...
    Многу ми е жал што сеуште надеж и преродба бараш во друг наместо во себе.
    Да останеше подолго време сама, без замарање со други личности (другарки, бивши) ќе се сменеше кон подобро, и немаше да си дозволиш да пропаднеш ради ти и само ти.
    Се додека не си изградиш ѕид од сигурност и љубов кон себе, ти својата надеж ќе ја бараш во тој со кого ќе одиш на дејт, па наредниот, и наредниот..

На deskarada, Angie1432, Oneo и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Duxovit

Duxovit Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2021
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    119
    Da se nadovrzam na komentarov.Seto ova e ubavo kazo zatoa sto e kako mac so dve ostrici.Moze izleguvanjeto so deckoto ke ja podigne na noze,ili uste poveke ke ja unisti ako bide pak raznocarana.Duri togas ke izgubi doverba vo koe bilo masko.Kako sto se napomena prvin treba da se izgradi samodoverba i da veruva vo sebe,i bicycle da bides spremna sekogas na se,na sekakov predizvik i da ne podlegnuvas tolku i da ne se unistuvas samata bez razlika dali e vo prasanje bivsiot ili bilo sto drugo....

На cresa-jagoda, Jane Doe. и bicycle им се допаѓа ова.
  7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Од август сум сама, тој се појавуваше нон стоп во мојот живот колку и да го отстранував и на крајот пукнав, односно деновиве го допрев дното поради негпвоте провокации кои до некадр ги игнорирав и беше на блок секаде се додека случајно не видов смс од него во спам сандаче во телефон да бидеме другари при што инстантно одбив и културно го замолив никогаш повеќе да не ме контактира.

Со новата личност се уште ништо не планирам, ниту врска ниту брак, освен обично дејт кафе, за старт, тоа е се.

Едит: Искрено, премногу личности и шанси не искористив поради него, се затворив и страдав, бев сама во ова и уште сум, без ничија помош освен советите овде.
    Не се сожалувам, знам дека можебк од ова ќе испаднам посилна, ама овој случајно и непланирано се појави, и добив за толку краток период се она што не го добивав од бившиот кој ми остави такви длабоки трауми.
    Можеби ќе бидеме и само пријатели, но знам дека ми е мило што налетав на него.

Последна измена: 8 јануари 2023
    На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    927
    Знам.. така се појавуваат, како пијавици се, ама да знаеш тоа го прави за токму таа реакција да ја добие од тебе, да си емоционална и да не "оздравиш", или да преминеш на друга личност. А ти кога ќе преминеш на другата личност во погрешен момент т.е. пред да разработиш низ твојот разум и емоциите, поради нерешените трауми од овој копуков ќе бараш дом во друга личност, потсвесно ќе посакуваш многу работи.
    Треба да дојдеш до поента каде емоциите не треба да се вкрстуваат со твоите реакции т.е. одлуки. И бившиот и било кој друг иден дечко треба да нема толку моќ врз твоите емоции, затоа што ќе те научат каква си и секогаш ќе го користат во нивна полза затоа што се 100% свесни дека емоциите ќе те однесат на места каде логиката нема да може да те допре.

На Tinaaa, Duxovit, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Bezobrazna01

Bezobrazna01 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    3.100
    Точаче да се надоврзам и јас на темава те читав долго.
    Останатите членови се ти кажале и потполно се согласувам.
    Живото е прекраток да се опседнеш со личност која што не заслужува ни кратка помисла.
    Секогаш постои карма, посебно кога станува збор за љубов. Него го чека нешто друго многу појако од тоа шо тој тебе ти го сторил.
    И да овој новиот дечко ваљда е "вистинскиот" можеби ке ти помогне да се избориш од проблемите. Но секад биди претпазлива има лугенца што носат маски.
    Прво дај си време себе си па останатот само ке си дојде. Ништо нема да изгубиш ако пружиш шанса некому.
    Така да лагано живот е пред тебе ти посакувам срејка на "дејтчето" па за некое време пиши како си поминала.:hug::l:

На penelope10, Duxovit, celik9 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    343
    24 години сум.
    Не изгледам лошо и имам доста кандидати.
    Меѓутоа сите се некако за забава и никако да дојде нешто посериозно.
    Еве пред 4 месеци раскинав и оттогаш се видов со многу, ама ништо нема.
    Само кај мене ли е вака и до мене ли е проблемот?

11. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    789
    Како мислиш никако да дојде нешто посериозно? Не разбирам.

12. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    343
    Да не се сите само за секс онака лабаво.
    Да имаш шанса со некој за посериозно.

13. OmilenataZaNego

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    789
    Да да тоа, ама од каде знаеше дека не се за сериозно, тие ти кажаа?

14. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    343
    Да.
    Уште на старт.

15. OmilenataZaNego

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    789
    Четири месеци се мал временски период за да запознаеш некоја личност за сериозна врска. Не губи надеж и самодоверба, излегувај и ќе ја запознаеш вистинската особа.

На bicycle и @Zaljubena им се допаѓа ова.
  16. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    132
    Здраво луѓенца...
    Пред 4 месеци од нигде никаде букавлно како гром од ведро небо ја прекинавме врската со тогашниот дечко испадна преголемо недоразбирање ,он беше толку повреден и лут што не размислуваше рационално и тие моменти и цврсто беше решен да прекинеме,со образложение дека сум го повредила со тоа што сум му го кажала.Признавам,кажав што не требаше се извинив,се покаав премногу,море солзи исплакав меѓутоа џабе...немаше шанси за понатака.100 пати го прашав дали стварно причината за разделабата е навредата или нешто друго,ми рече дека е поради мојот однос.Прекина се преку ноќ,и муабети секој ден по цел ден гледање се буквално,ама ја и понатака не губев надеж верував некако дека ќе се смириме,до ден денес верував дека има надеж и покарај тоа што поминаа 4 месеци....меѓувреме после1 месец од прекинувањето му признав дека имам чуства пак се извинив и реков дека ке се потрудам за него да се сменам и на цел тој реферат добив син.Од револт,го избришав од сите можни социјални мрежи,и напраив ансенд на пораката.Од него апсолутно никаква реакција немаше буквално со прст не мрдна....бев у градот кај што живее пошо иначе и ја потекнувам од таму ама у Скопје живеам,случајно се видовме на улица очи у очи ама ја го одминав ,он како да подзастана да се поздрави....дојде нова година и у припито стање му честитав и нова година...на што добив син повторно. (сама сум си крива знам).Сите другари другарки сите што беа упатени за него ми викаа да се откажам доста е нема надеж,а ја не можеб и крај ,секој ден по цел ден 4 месеци по ред го мислам ,го сакам чекам да ми пише иако подсвесно знам дека е крај ама нешто не ми дава да верувам у тоа...да скратам приказна,пред 2 саати дознав дека фатил девојка,и тоа таа девојка за која се сомневав уште одамна т.е таа почна да му коментира по слики 2 месеци одкако прекинавме ,пред тоа ја немаше нигде... веста дека има девојка мн ме погоди ,го сакам многу,прва љубов ми е,душата ме боли....ме копка дали ми прекина ради неа а причината била навредата ,или можеби се фатиле одкако прекинавме ние? Знам преглупо ќе звучи ама имам огромна желба да му пишам и све да му плеснам у фаца макар и ме блокнал....не знам што е исправно .Ве молам за совет ,извинете за долгиот пост. :)

17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    27.724
    Продужи даљје

На bicycle, penelope10, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  18. natasaah15

natasaah15 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    62
    Неубава ситуација, што поточно го навреди, што му кажа? Да знаеме како да процениме.Нишо чудно да е и поради новата девојка а може и стварно е навреден. Ќе помине, ако ви е пишано ќе се смирите пак на крај.

На Lana Babe му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    9.308
    Пиши му пак, збирај си seen-ови.
    Нема везе.

На girll_aa, Luna91, bicycle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    132
    Mu kazav nesto sto mu e bash bolna tema ama seto toa ne svesno iako znam deka ne me opravduva toa ,pri toa so devojkata so koja sto bil pred mene,isto im zavrsila vrskata poradi navredi i sega istoto go dozivuva so mene....ti blagodaram za mislenjeto <3