probuvam da vratam film zosto toa bi go naprail,koga se beshe ko pod konec i ne sea da se tesham sama ili da se zavaravam ama znam deka beshe srekjen so mene,zosto bi prekinal nesto ubavo? zatoa i pisav u postot deka kako grom od vedro nebo bidna se....
Најтешко е кога некој не ти дава одговор на прашањата, само го снемува и секогаш ќе мислиш дека си ти виновникот. Дефинитивно не си направила никаква боже сачувај грешка за така да се понаша со тебе и да те игнорира. Некогаш е само подобро некои прашања да останат неодговорени, остави го, ќе сфати што изгубил
И да го прашаш, нема да добиеш искрен одговор. Ретки се тие што ќе ти одговорат искрено. Тој ми изгледа на несериозен тип и нестабилен, +од почит кон тебе и вашата врска би ти вратил на пораката и би те откачил потоа, нели? Со тоа можеш да приметиш дека не треба да очекуваш повеќе одговори од него што и како било. И бившиот мој шо одевме фати девојка одма после мене (буквално иста ја) раскина, пак ми пишуваше, пак фати девојка, пак ми пишуваше и уште ме замара преку другари. А јас и го вреѓав и понижував и подолу од кукавица го правев. Мажите покасно сфаќаат кога некоја ќе изгубат колку ја сакале. Ќе ти пише, стрпи се, само нека му помине еуфоријата со новава девојка.
...da da jasno......odkako prekinav ja so nego ,posle se vidovme da mu dadam lanceto so mu go kupiv od Ostrog se vidovme kaj nego u kola super muiabeti 2 pati me gusna inace togas kooga go vidov bese posle 1 mesec odkako prekinavme ,premnogu loso izgledase bukvalno ko nekoj od zemja da go lupal bez preestan....nema vrska ,rodenden mi cestitase ,so ubavi zhelbi ,mu se javiv ja posle nesto da go prrasam mi izleze u presret mi pomogna toa so mi trebase (ova se bese posle prekinuvanjeto koga ete mozam da kazam imavme ajde kolku tolku ,,prijatelski odnos)
Е што го пренавреди толку баш ме интересира, да раскинува така наеднаш. Има навреди што стварно ни јас не би ги простила, има работи од кои луѓе се навредуваат до срж, а не се ништо посебно, туку самите луѓе се посебно специјални и треба да газиш на јајца околу нив. Дали стварно си го навредила или само во твојата глава така изгледа зошто така ти направил да се осеќаш ко да си направила којзнае што...
imase problemi so impotencija t.e on praese deka gi ima se do mislata mu bese dan mu padne u tek na sex ,zdrav prav decko nisto aspoluutno ne mu fali samo sto mnogu se plasase deka ke mu padne i nekolku pati mu padnal u tek na sex i ja toa go znaev uste od pocetok na vrska deka on se soocuva so toa i deka toa za nego pretsyavuva najgolem problem,samodoverba ispod nula mu pagja,se nervira mn koga ke se desi toa i posle ne prodolzuvame da imame odnosi odkako toa ke se desi poso zavladuva napnata atmosvera.Ja go prasav dali e do mene problem on rece nikako ne e do mene nego deka on sam so sebe si ima ptoblem i uste mnogu odamna ova mu se slucuvalo i so prethodnata devojka.I posleden pak odkako mu padna (kaj mene doma bevme pamtam) od toj den pa natamu malce kako da smeni odnos so mene t.e okej bese ama temata sex,strast takvi stvari ne sponuvase....ja posle nekoe vreme primetiv deka ne e ko poraano i mu kazav ,malce tuka go napdanav ko so vika on,i u cela taa situacija t.e u toj muabet koj shto kako mu rekov deka ja ne mozam da go tintram ova ili ke bide ko so treba da bide ili nema da bide ama losoto e so on odma si povrzal deka ja sum mu rekla na nego deka ne mozam da go tintram radi toa so mu pagja a ne e taka ja rekov deka ne mozam da ja tintramm ovaa sitacija nepovolna nekako,ni se rasipa odnosto kakov bese na pocetok kakov pri kraj ama ja ne se izjasniv dovolno.odkako mu go kazav toa vise otide u nepovrat situacijata ma kolku god ja placela izvinuala djabe.
prvo tipot ne ti ni dozvolil da se doiskazes, i ne bilo nesto kojznae kolku strasno, jas mislev deka nesto ekstremno si go navredila. ti baral vlakno u jajceto, mu se pogodilo. kamen da bil kje popustel na tolki molbi i placki, prodolzi si ponatamu. so e tvoe ke si dojde
Зошто би била во врска со личност со која немаш страст, интимност, слобода на разговор, секс и доверба? Не те задоволува, не ти се искажува, нема страст, нема интимност, не разговара со тебе. Не гледам цел, поента или што и да е.
Ништо, ама апсолутно ништо лошо не си му кажала, нека не цепидлачи дечкото. И јас на твое место вака би изреагирала. Ако има било каков проблем, се решава со разговор а не со ладење од личноста. Очигледно чекал било каков погоден момент за да ти раскини, “навредата” била само колку да се оправда пред тебе и да те направи лошата во случајот. Ич да немаш грижа на совест. Терај понатаму и да си најдиш подобар од овај во најбрз можен рок. И да, пишување пак никако, немој да се понижуваш. Ќе ти помини и опседнатоста со него и љубовта, дај си време.
Не си постапила воопшто добро, посебно што дечкото ти се отворил и ти кажал претходно кои му се слабите точки и ти си го искористила тоа за да го повредиш. Можеби тоа не била единствената причина за крај, ама било капка што ја прелило чашата. Сите девојки тука што ти зборуваат дека не е ништо, истите би прекинале со дечко инстантно за полесни работи кажани од ова. И ако беше обратна ситуацијата, машко да кажеше и нешто слично на ова, сите ќе дадеа тука совет да прекине девојката. Единствено што ти преостанува е да продолжиш понатаму со животот. Тој, ете си продолжил со својот. Нема потреба да се обвинуваш или да си земаш при срце. Така требало да биде. И без тоа, веројатно ќе дошол крајот. Ќе имаш и други прилики во животот. Посвети се на себе, и продолжи понатаму.
Не си во право според мене. Дечково после последниот неуспешен однос се оладил од неа и ги расипал односите. Шо требаше девојчето да прави? Да го чека пак да се врати на старо и да се понаша нормално? Ако постои проблем треба да се зборува за него и да се реши, а не најлесно, дистанцирај се од партнерот и остави го да те чека да се вратиш на нормално. Секој си има чувства, никој не е должен да трпи нечии хирови. Плу тоа, таа му рекла дека не може да ја поднеси ситуацијата во врска со неговиот однос спрема неа, а не тоа шо момакот имал проблеми со импотенција.
Убаво беше напишано дека при секој однос дечкото менувал однос и се оладувал, дека работите не биле како порано. Напротив никој не го осуди за неговиот проблем, само е потребна добра комуникација од обете страни. Ако толку им било убаво во врската како што беше кажано, сигурно девојката се трудела максимално да му направи да не се осеќа лошо ради тоа, а што правел он? Само прекинувал со се. Неговото его е сега повредено само ради тоа што девојката му рекла дека не може да ги трпи секогаш овие ситуации? Епа како и дечкото, така и девојката би се осетила лошо и би мислела дека можда е до неа проблемот постојано каде нема доволно комуникација од другата страна. И плус она не го навредила поради проблемот што го имал.
@Lana Babe дај остави го на раат човекот, како маж што не разбира "не" си. Се навредил и ти раскинал, тоа е тоа. Да, ти си крива и не мора да ти прости без разлика дали ќе му купиш триста ланчиња од манастир. Тоа е само негова одлука. Остави го да си го живее животот, а ти барај си нов дечко и припазувај како ќе се однесуваш со идниот за сензитивни теми.
Нема тука право или криво. Девојката била неумешна со зборовите. Него го повредиле и решил дека тука е крајот. Сигурно не прекинал само поради ова, туку си имале други проблеми, ова крајното било. Му се извинила неколку пати, го прашала да продолжат, он не сакал и тоа е тоа, си продолжил со животот. И јас некогаш знам да бидам брз на зборови и да кажувам нешто во афект. Некогаш се поправа, некогаш кога ќе оплескаш, оплескано е засекогаш. Инаку имаше пишано дека разговарале и претходно за тоа и тој и се отворил, и кажал дека не е до неа проблемот, туку и со бившата му се случувало и зошто раскинале. Еве сега од истата причина раскинал и со неа. Најубаво е да се учи од туѓи грешки, ама за жал највеќе се учи од своите.
@Lana Babe среќо, знам како ти е. Бев на твое место, мене зс 2-3 дена ме замени, преќинавме пред 5 месеци, не си свесна колку се понижував. Ги менува нон стоп и нон стоп е заљубен во некоја нова. Откако пред некој ден побарав совет овде, многу ми е подобро. Седнав, си ставив прст на глава и си реков дека никој не е повеќе вреден од мене за да се понижувам. Остави и замини. Престани да го бараш, молиш, пишуваш. Околу навредата, нема да зборувам, само тој знае дали е само тоа причина што заминал или не. Не барај повеќе одговори, да сакал ќе кажел, наместо тоа одлучил да не возвраќа на пораките и треба да ја почитуваш неговата одлука.