Не си мала за врска, 17 години е океј, ама треба да чуствуваш нешто повеќе. Не можеш со некој што го гледаш и сакам како пријател да си во врска. Јас да сум на негово место повеќе би сакал да ми кажат искрено дека не ме сакаат и да се трудам да преболам отколку лажно да сум сакана. Понекогаш е подобро да заврши порано отколку да се одовлекува. Мој совет ти е да разговарате и да му ја објасниш ситуацијата.
мавни му лајк на инста, гледај му сториња. Реагирај на некое (не на сите). Дај му до знаење дека сакаш нешто со него.
Лајк на слика или стори ти е само губење време и не е знак дека некој/ја сака да има нешто. Дирек пишиш и тое то.
Пиши му, "Види кој те сака, мислам дека ја знаеш" и стави линк од твојот профил. Ако те откачи, речиму дека е вирус.
Со лајк и смајлина се запознававме ко беше мсн пред 20години. Сега незнам кое незрело,смајли или дирекно и културно да пише здраво.
Пиши му. Јас порано негирав, летав во облаци ама сеа веќе не. Баш имав еден тип што многу ми се свиѓаше, околу месец дена си лајкнувавме сториња и никако не ми пишуваше. Собрав храброст му пишав јас и почнавме муабет... После тоа почна и он да ми пишува.
Никогаш прва не би пишала ,,те сакам'' ако не ми даде некаков знак дека ме сака па тогаш да му пишам ,,те сакам" и тоа едноставно ако приметам дека тој нема храброст и незнае како да ми пише, глупаво ми е така од нигде никаде да му пишам ,,еј здраво те сакам".
Како се справувате со упорни личности? Значи не знам зошто не сфаќаат хинт дека не барам ништо во моментов, дека не ми треба ама баш никој. Значи преубаво ми е вака сама ама како магнет сум за упорни машки и другарки со кои не ми се искача.
Не им одговарај на повиците. Јас кога не сакам некој во близина ќе се изолирам, скроз. Телефон на сајлент, исклучени социјални мрежи и сум раат. За упорните мажи, блокирам. Сум знаела да им кажам на убав начин, ако продолжат, блокирам.