Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. ☆°Night°☆

☆°Night°☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    313
    Love bombing на почеток од врска е red flag! Нема ни да го засакаш ако те напнува така цело време. Заљубен во тебе за 3 месеци не може да биде, уште помалку пак лудо. Реши сега пред да стани сериозна работата.

На Серотин, Bezimenka90 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Лепотани.:D
    Се будам утрово, косата ужас, веќе доцнам и си викам заеби брат,ќе ја испеглам,каква е таква е, шминка минимална, ќе одам шо е можно природна, ако не му се допаѓам ваква, не ме заслужува.
    Преубаво си поминав, типот прав џентлмен, втор дејт ќе има.
    Воопшто не згрешив.:party:

На marlonbrando69, DrMTR, sparklie и 31 други им се допаѓа ова.
  3. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.267
    Сите тука ти стискаме палци ова да прерасне во нешто убаво и значајно. Пиши впечатоци и од следниот дејт

На sunshinebabe, UnPapillon, Ladyy* и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Lolaaaaaaaa

Lolaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    23
    Дали некој кој што е во долга врска со години, има намален сексуален однос, се поретко и поретко? Што би направиле во таа ситуација? Инаку имам 21 година, со дечкоми сме 5 години заедно.

5. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    20 години и 4 годишна врска
    Не ми пречи, искрено и не уживам многу. Некој ќе рече нема добра врска без сексуални односи. Да, битно е и тоа, но според мене не е неопходно. На пример (од оправдани причини) немавме односи 5 месеци и јас не осетив никаква потреба. Е сега мислам дека многу зависи до самата личност. Ако тебе тоа ти претставува проблем, те советувам отворено да разговараш на таа тема.

На Just_a_kid и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    2.162
    Еве јас со мојот, 3 год и 6 месеци сме заедно, можеби е намален, ама незначително, бидејќи на некој начин и двајцата имаме high sex drive и правиме лудории многу често. Зависи и до периодите, стрес, начин на живот итн. Сè зависи до вас и самата врска. Ако не си задоволна и те загрижува тоа, направи си муабет со отворени карти :)

На marlonbrando69 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lovelovie

lovelovie Нов член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки,
    Ве читам долго и конечно дојде време и јас да барам помош и совет тука. Замолувам доколку има некоја со долгогодишни врски искуства и е во можност да поразговара подолго со мене да и пишам или да ми пише по порака.Искрено, не се чувствувам толку слободно да пишувам овде.

На flawless. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Се најдов у муабет со колешка...
    Се гледа со еден тип некое време, меѓутоа низ разговор го прашала на што се, решила да биде отворена.
    Типов и викал не знам што чувствувам за тебе, кога ќе знам ќе ти кажам при што одлучила да се дистанцира од него бидејќи и е губење време па му дала до знаење кога ќе знае да и каже.
    Типов нервозен поради некои други работи се однесува ладно со неа.

Дали постапила правилно?

9. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.301
    Да, ради тоа што голема е веројатноста да знае што чувствува за неа т.е да ја гледа повеќе само за забава. Нека се однесува и она ладно и нека се оддалечи.

На _beautyy_, carangigia, Nucci и 4 други им се допаѓа ова.
  10. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Исто мислам.
    Многу ме нервираат луѓе кои се несигурни у чувствата, а се вадат поради други проблеми дека не знаат што осеќаат за личноста.
    Waste of time.

На _beautyy_, sunshinebabe, Nucci и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.139
    Допаѓања:
    17.465
    Секоја особа уште на првиот дејт знае дали сака нешто сериозно со таа личност или не, нема што многу да се размислува.

На cresa-jagoda и bicycle им се допаѓа ова.
  12. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    4.183
    Моево мислење ќе биде скроз небитно пошто гледам дека веќе си донела одлука но сепак сакам да го кажам да читаат и другите.
    Јас работам неколку години во приватен сектор, поголем дел од времето по минимум 12 сати. Имало месеци кога сум работела последователно по 15 сати, а утрото сум пак на работа. Плус да додадам дека работата ми е цело време на нозе, сум била гладна, сум имала потреба за во вц…
    Сум жртвувала социјален живот, дечко, другарки и се што прави една нормална млада особа на 20 години за да работам а со тоа му правам услуга само на газдата. Да, точно е сум била платена но од оваа гледна точка гледам дека било џабе! Тие 3000-5000 денари плус, ич не ми требаат. Тоа го сфатив сега, кога видов какво благодарам добивам за возврат но не е тоа темата сега.
    Се изморив психички, видов дека во животот мора да се има баланс меѓу работа и социјален живот. Од мое искуство можам да ти потврдам дека воопшто не се благодарни на твојата пожртвуваност, напротив мислат дека ти направиле услуга со тоа што те вработиле.
    Никогаш повеќе не би работела по 12 сати, не заради дечко туку заради себе! Последиците се долготрајни.

На Angie1432, TrueToMyself, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  13. BrainDamage

BrainDamage Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    198
    Ako soberam malce sila bi napisali,edno može da kažam samo Sega za Sega ne se zenam niti la ke se zaljubam nekoga prv i poaledwn pat

14. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    672
    Здраво девојки. Летово на одмор се запознав случајно со еден дечко, испадна дека сме од ист град, но е многу помал од мене иако на изглед изгледа постаро. Ми се допадна многу уште во првиот момент, но кога слушнав колку години има си викам ништо :) Разменивме инста и он секој ден беше многу упорен, ми пишуваше, инсистираше да излеземе и почнавме да излегуваме. Постојано сме заедно, никогаш не официјализиравме, но функционираме како во врска. Јас до сега имав две сериозни врски во животот кои беа прилично токсични и некако немав надеж дека повторно би пронашла некој и би сакала да бидам во врска, но со дечково ми е преубаво, многу го засакав, а знам дека и он мене, Но како што кажав многу е помлад од мене и мислам дека нема иднина, дека не би успеало. Можеби ке звучам без везе, но он тек сега треба да "живее" да шета, да работи, да менува девојки, а јас веќе се тоа сум изнаживеала и би било нормално веќе да створам и фамилија.. Размислувам на се, што би кажале и неговата фамилија, што ако ме остави за некоја негова возраст и стварно не знам што да правам. Дали да се повлечам од него.. Инаку он има 22, а јас 28 :( Совет, што мислите дека е најдобро во ваква ситуација?

15. mama*rose

mama*rose Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2018
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.015
    Па и не сте некоја голема разлика, не се оптеретувај без врска.Знам парови со поголема разлика па функционираат одлично.

На marlonbrando69, Darlingzz и purpleblue им се допаѓа ова.
  16. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Другарка ми е во брак со маж кој е помал од нејзе 6 години, имаат и дете, супер функциунираат.

На marlonbrando69, Darlingzz и Wh@tev3r им се допаѓа ова.
  17. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Кола и жена на к'смет, маж и куче како ги научиш :D

Зафрканцијата на страна, ако се сакате, дај и шанса на врската.
    Не мора да значи дека е 22 и не е зрел, зрелоста доаѓа со маките со кои сме се соочиле, не со годините.

Со среќа!

На senza.parole, honey.11, Darlingzz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.534
    Колега и колешка од работа пред 2 дена се верија. Таја 36 тој 28.
    Умре то време кога се гледаја годините.

На Youknow, Darlingzz и bicycle им се допаѓа ова.
  19. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    672
    Мене искрено воопшто не ми сметаат, повеќе ми е за него..
    Фала ви на сите за советите :inlove:

На marlonbrando69 и AAKG им се допаѓа ова.
  20. InterstellarBean

InterstellarBean Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    73
    Може некој лп ве молам?