Баш храбро од нејзина страна, повеќе машка одлика ми е однесувањево. Не дека не познавам и други вакви жени, ама сепак жените се поемотивни битија, а во случајов гледаме обратна ситуација. Што се возбудувате одма?
Не ми персирајте, да не речам ви е глупо размислувањето и то апла. Ова го генерализирате како да нема лојални машки.
А твоите јебачици не беа на социјалните мрежи експонирани?Ама речник имаш се ебела јебачици како да те жали човек.Ако ти си бил верен и изневерен ,остави ја таа приказна и најди си примерна девојка
Женски еден совет ако може се чувстувам ужасно.. Никогаш не сум дозволила дечко да ми купува основни работи , секогаш сум се финансирала сама, сум плаќала вечери, сум позајмувала - луѓе сме итн.. Во краток период ја изгубив работата, имав смртен случај во семејството и завршив на тешки лекови. Дечко ми се понуди да ми помогни дури ме застанам на нозе и вработам па на негова иницијатива ми купуваше книги, еднаш чизми, трошеше пари за да јадиме сендвичи и ми позајми 3.000 денари кои секако следната недела ќе му ги вратам. Од друга страна со помош на моите јас му купив скап сат за роденден, сако, кошула и никогаш не сум спомнала.. Чувствувам како секоја прилика да ја користи да ми речи дека неможи да си дозволи одредена работа - конкретно денес која чини 3.000 ( кои ми ги даде мене) секогаш со доза на ароганција, чувствувам како проникливо ми префрлува веќе 2-3 недели. Ќе му раскинував (не сме деца 30 години имаме) одлучна бев и му кажав дека ќе се потрудам да вратам се, 2 дена плачеше ме молеше и тој и мајка му 24/7 како бил лошо и како му било тешко па се сожалив со услов да побара психијатриска помош. Незнам што да правам се чувствувам како сексуална работничка, знам дека сум крива и сама си дозволив само сега незнам што да правам, немам ни со кој да разговарам.
Лош човек а уште полош партнер.Мој совет врати му ги парите и плесни му се во лице за саатот .Ако немаш доверба во свој дечко , сопатник тогаш од кого ќе бараш помош?На кого ќе му се отвориш,штом овој не те цени напуштај го и не дозволувај да те убедат ни тој ни мајка му во нешто друго.Човек си ,си западнала во криза нормално е тоа и ако најблизок не ти се најде макар како рамо за потпирање тогаш кој?Сама си ги плаќала вечерите и се останато,а ова е позајмица и во лице плесни му за саатот и заврши со него засекогаш.
Помогне е клучниот збор. Знаеш што е вистинска помош? Некој да ти даде нешто или да направи нешто за тебе, а при тоа да не очекува ништо назад. Би било убаво да добие некоја благодарност, ама ни тоа не е задолжително. Значи кога помагаш на некој, го правиш тоа без очекувања. Еве како твоите што ти помогнале. Тие вистински ти помогнале, затоа што не очекуваат нешто од тебе назад. Не, дечко ти не ти помогнал. Дечко ти ти дал кредит, како да е банка. Сега треба да го вратиш кредитот назад (да му ги вратиш парите) и да платиш камата (да си благодарна за "помошта"). Совет би ти дала ако можеш да гледаш се да му исплатиш назад што ти дал и да му раскинеш. Држи се далеку од вакви манипулатори.
Колку е ова погрешно, дечко ти е не ни треба да помислува за враќање на пари, тие треба да бидат од срце даени, еве јас кога давам никогаш не сум сакала некој да ми ги врати, ако не сум имала ќе им речам немам и готово. Извини вака ама бедно ми е ова премногу, па тој ако не ти помогни кој да ти помогни? Ич да не паѓаш на солзи и молење раскрсти не ти требат такви личности во твојот живот.
Нема што да ти е криво и да се мислиш, едноставно не сте на иста фрекфенција. Ти си сакаш озбилна врска во секоја смисла, а она сака да има еден за озбилно и повеќе за забава. Не е ферски спрема тебе. Таа нема да се смен Тргни се и најди си некоја што ќе ти одговара и ќе те цени. Љубовници или е*ачи како сакаш пиши ги поентата е таа, не пишува роман, на форум е. Од каде сега „јебачици“ ако е машко мора да ги има? Некако многу осетливо реагираш. Имаше еден месец кога дечко ми беше без работа и се снајдовме двајцата со едно примање. Уште од почеток сме делеле и никогаш никој не кажал ти повеќе потроши месецов... Се дешава се во животов и обратно може да е. Имаше и поназад ваква ситуација баш дискутиравме. Само е потребно разбирање, ако сакаш да си со некого. Океј има луѓе што сакаат да имаат лично нивен буџет и тоа го почитувам, ама не разбирам како да не помогнеш на партнерот ако нема? Мое мислење да зборуваш со твоите да ти помогнат да му ги вратиш парите.Ако толку си ги сака парите назад знаеш со каков човек си имаш работа, човек што уште не може да живее во заедница. А, ако сакаш да продолжиш да си со него мора да разговарате и да ги решите овие работи, особено ако одите кон брак. Јас кога помагам на некого не очекувам за возврат нешто.
моите јебачици се биле мое минато, прво го завршувам моментално па тек после неколку месеци почнувам нешто ново, што сметам дека е фер како ке ти биде твојот дечко да се гледа активно на камера со некоја јебачица, и да ти вика дека немал никакви емоции спрема неа туку тоа било само така забава, и дека нема зашто да се замараш?
Ќе мислам дека е вулгарен како прво и на израз јебач/ица,како второ не би дозволила такво нешто не смее во лице да ми каже трето се одмаздуваш и четврта етапа продолжуваш понатаму со животот,има сто пати подобри личности за љубовна врска.
Таа самата ги именуваше како "јебачи". Плус имаше баш секс-чатинг у стилот: -Сакам да те плескам по газето, таа одговара: може -Ке седнеш ли врз мене? одговор: ке биде И тоа претходната вечер е спиела кај мене, како ке тргне да си оде почнува да пише и звони на други 2 вечери спиеше кај мене поради менструални болки, третиот ден станува од спиење, оде до ВЦ и се јавува на другиот шо се гледа паралелно со мене. Па отпосле ми вика фала дека сум и давал добра подршка.. Нема потреба од одмазда тука
Друже, не знам каков совет и поддршка бараш овде. Дека си огорчен од ситуацијата и ја хејташ па сакаш некаде да се испразниш, океј, те разбираме. Но, едноставно во твојата ситуација ситуацијата е толку кристално јасна што си требало да и дадеш шут карта уште на самиот почеток, а не да се влечиш 10 месеци, да се погазуваш себе си, и за на крај, како што обично завршуваат оваквите приказни, таа ти раскинала. Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.
Ок незнам јас како стојат работите не сум била таму .Тогаш продолжи понатаму,има многу риби во морето читај девојки во светот.И барај некоја со тебе да е компактибилна ,побогу ме првата вулгарна девојка со најпрост речник ,за твое добро.
само ја објаснувам глупата ситуација, иначе тие нешта да ги знаев на почетокот немаше никогаш да бидеме заедно. Тоа го дознав после 10 месеци врска Баш си у право
Мислев дека си знаел затоа што веќе имаше пишано за сликата од инстаграм, за тиндер, сега за разговор во ВЦ, итн. итн. Дури и да не си знаел, ова ти се red flags по повеќе категории. Не дека немам слушнато ситуации како твојата, дури и полоши каде сите знаат, само тој што треба не знае. Искуство повеќе за во иднина и отворање 4 очи.