Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    309
    Ја мислам дека си му покажала дека си затрескана и сега он глуми нешо.Сврти му малку грб и ке видиш дали му е до тебе. А и тоа понашањето мене лично не ми се допаѓа никако, зборам за примерите горе што ги имаш пишано.Вистинско не е

На sazzi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    927
    ke gi brkame kokoshkite. Perfect love story.

На bicycle и Nana1156 им се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Човеков вришти од црвени знамиња а исто и другарка ти.

Му се допаѓаш но се однесува како дете.
    Тоа e работа број 1 што ме нервира кај мажите, глумат нешто а после плачат и се жалат, веднаш штом видам вакво однесување бегам, немам ниту време ниту нерви да се замарам со вакви работи.
    Подобро отвори ги картите и биди искрена со него или сврти му грб и следи му реакција, но јас реално би ставила точка.

Другарка ти да ти била другарка нема да дозволи да ја молиш туку ќе ти кажела веднаш.
    Мислам, 2 месеци го познава него, тебе 4 години.
    Ич нефер од нејзина страна но во ред.

На buba4e89, Purelove92, sazzi и 3 други им се допаѓа ова.
  4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.010
    Допаѓања:
    45.832
    А зошто мислите дека на село само кокошки се бркаат, не ми е многу јасно. Како демек луѓето во село не знаат да живеат, само на животните мислат и немаат услови како тие во град.

Конкретно совет за девојката, зависи какви ти се преференциите, зависи колку време сте во врска, дали планирате да останете во вонбрачна заедница па од тој аспект мислиш на селење или едноставно сакате да поминете на нова етапа од врската.
    Живеењето во село или град е најмалку битно во моментот живеење заедно.
    Јас пример душа давам сега да можам да се преселам во куќата на баба ми и дедо ми на село, имаат мала куќа со огромен двор, опкружени со природа, бавча, некоја животинка, мир, раат, секогаш кога сум таму ме обзема спокој, на 20 мин се од градот така да што и да им треба од таму за брзо се набавува, а и во селото имаат маркет, доктор, кафичи, пазарче… ништо различно од помал град.
    Е сега има и сека кои се ептен стари и не се баш за живеење ама има и села кои нудат каде каде подобри услови од град.
    Како што реков се зависи од тоа што ти преферираш во животот, напеави го изборот базирано на тоа, за да не се фрустрираш натаму.

На 96kiko96, mal.ecka, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    4.407
    Nikako, ogranichen si.

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.010
    Допаѓања:
    45.832
    Со што, како си ограничен?

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    4.407
    Retko koe selo go ima toa shto ti go nabroi, barem tuka...vo Mkd, gledame deka ima golemo iseluvanje I od nekoi gradovi...a ne pa sela...
    Jas znam primer, koga vrnelo mnogu..da nemaat struja I po 3 4 dena, moze I poveke.

На PositiveViBeS8, minne992, Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.010
    Допаѓања:
    45.832
    Јас не знам таков пример, а потекнувам од село, моите се од село, бабите ми живеат на село, имам другарки од село, никој не живее нешто поразлично од мене, дури и посмирено и порелаксирано. А иселувањето од државава не е од причина што живеат на село.

Патем кога има невреме и ние во градот може да се деси да немаме струја, интернет, вода…

На naturally, simoncelicius и Vanilla15 им се допаѓа ова.
  9. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    4.407
    Ne mislev za od drzhavava..nema vrska, se najjdobro za sekoj shto I da odluchi.

10. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Долго време ми збори за свадба и запросување. Ми кажува каква свадба сакал, предлози, место, гости. Ми кажува едвај чека да живееме заедно, планови за спална и други работи. Сето ова трае веќе 5 месеци. Ме изнервира што само збори а нема акции, го прашав кога планира и ми кажа годинава. Искрено ме нервира така кога знам и чекам. Ме изморува чекањето. :doh:

На mal.ecka и Ceci16 им се допаѓа ова.
  11. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.466
    Допаѓања:
    12.266
    Хмм не треба да чекаш, тоа самото ќе си дојди, најубаво е кога е спонтано:D

На simoncelicius, KiT и Mart1na им се допаѓа ова.
  12. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.505
    А што не го запросиш ти?? Мора да е со клекнување на колена? Кажи “сакам да се земеме веќе”.

На Angie1432, Bezimenka90, Mart1na и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    309
    Така е ,запроси го ти кога веќе неможеш да чекаш и прашуваш кога кога … Тоа е еден од најубавите моменти зашто си го упропастувате не ми е јасно.

14. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Кажав некаде дека не можам да чекам??Знае дека сакам исто и тој сака, само не сакам работи да чекам. Пример ме нервира и она "утре ќе ти кажам".

Последна измена: 15 февруари 2023
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Значи тебе те нервира неодговорноста негова. Вака ко ќе каже ко да е несериозен. Работава е ај сега не можам да се замарам, ќе видам утре у што расположение ќе сум и цело време така.
    Јас вака го сфаќам ова.

16. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Зотшо неодговорност? Тој цело време збори за ова и прави планови и дава предлози. Само мене некако ми пречи тоа да не знам кога ќе се случи. Општо во животот не сакам такви ситуации. Подобро да ме изненади, отколку да ми збори за тоа а јас да чекам.

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Па така кажи му, подобро изненади ме без зборување, одколку да зборуваш и да чекаш.
    Зошто не му кажеш отворено ова што ни го кажуваш нас

На mal.ecka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Е па тогаш те нервира чекањето, ајде одлучи се за што точно те нервира. :D

На simoncelicius, Bebce1 и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  19. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.294
    Тој спомнува за да знае дали и ти сакаш, дали сте на иста бранова должина.
    Ако се водиме по то дека мажот треба да ја запороси жената, а таа да биди изнадена како да не очекувала, тогаш веројатно заради тоа не знаеш кога ќе се случи. Нема да е изненадување.
    Ако не сакаш изненадувања следно кога ќе спомни кажи му дека сакаш одма и готово.
    Можи грешам.

На mal.ecka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Vence33

Vence33 Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите, со дечко ми сме 3 години во врска и заедно почнавме да живееме. Последнава година ни е полна со караници и несогласувања, повеќе не ја чуствувам истата љубов од него како порано. Вчера вечер имавме караница околу обврските во домот и тој постојано зборува како тој да правел се а јас ништо, он бил најдобро организиран јас не сум била итн.. Во текот на караницата почна да ме навредува и да ми кажува дека никој немало да се однесува со мене како он што се однесувал, па дури и моите дома не ми обрнувале внимание како он. Почна да се дере, да мава и мене тоа ми е премногу. Размислувам да му се скарам, ама дека го сакам ме страв да не е скарување заради глупост, нешто на кое можеме да поработиме.. ама и овие работи што ми ги изнакажа ми беа премногу. Мислам дека многу се обидува да сака да ме манипулира. Во моментов ми се преизмешани мислите.

На Ceci16, Cutiepie1 и Nucci им се допаѓа ова.