Првин рече не чувствуваш таква љубов кон него, за да после речиш го сакаш. Договори се со себе првин шо сакаш па преземај акција, освен ако не тролаш на форумов..
Кажав дека не ја чуствувам љубовта од негова страна како порано. Дека он мене не ми дава љубов како претходните две години, не дека јас не го сакам него
Колку и да го сакаш некој се има граница. Нема потреба да се толерира никој во животот. Ако прво што помислил е кавга наместо отворено да ти кажи што му смета пиши пропало. До кога ќе трпиш? Цел живот? Почитувај си се повеќе самата себеси и тргни се од место каде што не си посакувана.
Не е тоа испад. Тоа е апсолутно немање самоконтрола, агресивен е. Денес удрил чаша од земја, утре што е следно? Или да прашам подобро, кој? Вака сѐ почнува.
И што треба кога е нервозен, да удира по се што ќе стигне? На крај ќе испадни ти си го "испровоцирала" и еден ден во такви испади со таа нервоза, големата е шансата тој да крене рака на тебе. Се видело колку е саатот уште кога почнал со навредите и манипулациите. Вистината е дека ова ќе се повтори, може да дојде полошо и што побрзо ја сватиш реалноста дека треба да се спасиш толку подобро.
Haos. Sekoj den se polosho I polosho chitam. Vikanje, mavanje...I prenesuvanje na kriivica...se definitivno alarm za da se razmisli, dodeka ne ste zavlezeni poveke.
Некој ден најблиску до него ќе му бидеш ти, не спиј на тоа уво дека удира само во некој предмет. Така почнува насилството врз партнерот...
Добро бе може ли некој да напише проблем на форумов без рандом член да му се нафрли дека лаже? @Vence33 ова е причина да му раскинеш. Те разбирам дека го сакаш и си збунета, ама ова е насилно однесување што сигурно и ќе се повтори, а ти ќе бидеш следна мета. Не е нормално да се мава насекаде кога си нервозен.
Имате среќа што почнуваат да маваат и кршат дури сте во врска. Многу често кријат и роговите ги покажуваат во брак кога веќе жените се многу поограничени и понемоќни да се ослободат од нив. Бегајте. Б е г а ј т е.
Болдираново: Тоа е поентата, да најдеш некој што нема да се однесува со тебе како тој, односно да не биде насилен како што е тој. Да најдеш некој што ќе те чува и почитува, и сака. Убаво ти кажал, еби му мамето и ти посакувам во иднина да го најдеш оној што ќе те третира како што заслужуваш. Верувај ми, заслужуваш и можеш многу, многу подобро од ова. И бракови се растураат, а не пак врски. Бегај додека е на време, направи си услуга, заштеди нерви. Ова не е глупост, ова не е наивна работа, сериозна е. Бегај додека не те претепал, бегај доколку не сакаш во иднина да те читаме во темите за развод и семејно насилство, бегај ако се сакаш сама себе.
Душо ова не е здраво истурање на бес. Ова е чисто воздржување да не си ти повредената,но до кога ? Реално олеснителна околност е сега можноста за живеење заедно со партнерот пред брак многу работи можеш да увидиш. Тука има црвени знамиња колку сакаш. Јас би прекинала.
Ako te tepa, to e neshto najnisko so mozi da go napraj mazhe kako nego. Zamini dodeka ne te praj modra dziger i ti si vo nekoja psihodelicna sostojba kade mislis go sakas.
Не се обидува, тој веќе те манипулира. Со оглед на тоа што го браниш, а е факт дека е насилник. А со насилник секако не треба да останеш.
Работата е да не почне да те тепа. За агресивно однесување не му барај оправдување, само шо ја мислам дека џабе пишуваме пошто ти проблемот не го гледаш, а за да си заминеш треба самата да си свесна ..
За да не дојде до тоа, раскрсти со време. Денес ќе скрши нешто, утре нема да му е доволно па тебе. Не го брани.