Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.449
    Допаѓања:
    22.230
    Машкото не смее ако некој надворешни фактори го нервираат и тоа го истура дома. Не знае да менаџира со емоции. Така да, ова негово однесување не е океј. Треба да ти се извини. :)

На Maaaaaaaaar1, dea.18, FridaodaMk и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Дете, лут и пијан ја зборуваат вистината и тоа што им лежи на срце. Ова нервозен сум, пијан и други срања се само изговори.

На Maaaaaaaaar1, Dust, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    1.054
    Јас не би останала со таква личност што не знае да се контролира во нервоза. Тоа што е нервозен не е никакво оправдување. Сега и викал , следно што е ? Пак ќе се вади абе знаеш нервозен бев. Поради прогледување низ прсти на вакви работи завршувате во врски со мажи што не ве третираат ко човек.

На Maaaaaaaaar1, sj *O*, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    3.332
    Бившиот не знаеше да се контролира сред нервоза и покрај лагата во која го фатив и комарот, ова беше втората причина поради која го напуштив. Имам претрпено разни навреди, од "к***а" до "лош чоек си". Кои во пијана состојба кои во состојба на лутина. И секогаш по такви испади јас добивав панични напади. Но во следна врска (ако ја имам) не толерирам веќе ни еден лош збор. Ко можиме јас, ти да сме срдечни и цивилизирани, можат и нашите партнери.

Последна измена: 21 февруари 2023
    На MeowMeow, Maaaaaaaaar1, flawless. и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    309
    Така е Медеа , го подржувам одговорот.

На Maaaaaaaaar1, Medea. и sj *O* им се допаѓа ова.
  6. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    927
    Ова ќе го пишев. 100% е така.

На Maaaaaaaaar1, cresa-jagoda и sj *O* им се допаѓа ова.
  7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Мене бившиот често во нервоза знаеше да избувне и да ме навреди, подоцна се извинуваше, но никогаш ме немаше удрено.
    Со секоја навреда и кикс се повеќе ме одалечуваше од него.
    Еднаш не простив и толку беше.

Научив дека во иднина никогаш нема да молам и барам некого за разговор се додека не ми се извини, дали ќе останам со него, не знам.
    Ниту срциња, ниту душо, ниту јагне...
    Не сум боксерска вреќа за да некој ја истура нервозата врз мене.

Ич кур да не те боли?
    Ај важи.

На Maaaaaaaaar1, Dust, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Sopro

Sopro Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    35
    Здраво ,леле под итно ми треба совет,не знам што да направам.Дечко ми со кој одам 2 и пол години во последно време нон-стоп инсистира да се земеме.Премногу зафатен е со работата цело време оди во смени и малку се гледаме вели,иако и тоа слобдно време што го имаме постојано сме заедно.Имаме скоро 20 години и му велам дека не сум спремна дека сакам барем една година од факултетот да завршам ,па после ако се мажам да се мажам.МУ велам да ме почека дека не е тоа многу време дека само уште 5-6 месеци, а тој не неможе веќе вака,јас цело време по патиштата да губам време да се гледаме,друго е кога ке си живееме заедно.И упорна јас му кажѕвам дека не сум спремна за брак дека сакам прво нешто корисно да постигнам во животот а после да се мажам,а тој ми вика ма неможам веќе да издржам без тебе дека душата му умирала веќе оти цело време мисли на тоа.Не знам веќе што да правам само ме моли,а јас му кажувам дека не сакам дека рано ми е, штом толку време издржал додека сме во врска ќе издрж уште некој месец.
    Незнам што да правам никогаш не сум го видела досега ,цело време мисли на тоа и запаѓа во депресија.
    Мислење?

На Ceci16 и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  9. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    3.332
    Ко од една мајка да се некои жими сѐ :worried:
    Едит: @Sopro не се мажи од ниедна друга причина, освен љубов. Ако не си спремна верувај ќе се каеш потаму

Последна измена: 21 февруари 2023
    На bicycle, cresa-jagoda и Jane Doe. им се допаѓа ова.
  10. Jane Doe.

Jane Doe. Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    927
    Психолошка татика е.

На TrueToMyself и sj *O* им се допаѓа ова.
  11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Значи никако немој да направиш нешто за што не си спремна. Не е причина за мажење за да не идел по патиштата. Можете да живеете заедно и онака немора да се жените еве 21 век сме.

На Cosmic Girl, Angie1432, sweet-cherry и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    14.572
    Денес те прашал за кого си дотерана, утре ќе те натера да се пресоблечиш, трет пат нешто друго и така почнува насилна врска.
    Плус понашањево, мислам тебе ако не ти е гајле кај е на кој ќе му е? Колку сака нека е нервозен има да се понаша со почит, ако не знае да се контролира ќе си побара помош.
    Немој одма да му простуваш и да го оправдуваш, башка шо велиш не било прв пат значи навикнат е да ти се испонаша ко дебил и ти да му простуваш.

На sweet-cherry, Maaaaaaaaar1, FridaodaMk и 3 други им се допаѓа ова.
  13. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    1.201
    Јас само ќе ти кажам не прави нешто со сила, нешто за кое ќе зажалиш. Ако сега нема трпение што останува натаму?

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Maaaaaaaaar1

Maaaaaaaaar1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    358
    Почнете да живеете заедно.Тоа ќе биде тест за пред брак.Ама брак на 20 години едно големо не.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.466
    Допаѓања:
    12.266
    За да се влези во брак треба да се согласни двата партнери. Не е во ред да се прави притисок за такво нешто. Нема што да се молите или си спремна за брак и сакаш или не. Ако имате различни погледи на животот не знам колку е добро да продолжувате понатаму. Млади сте, мое мислење е сепак ви е рано. Али тоа е мое мислење некои се спремни и на 20 за фамилија. Самата треба да си размислиш убаво, затоа што не се работи само за негов живот туку и за твој.

16. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.466
    Допаѓања:
    12.266
    Колку некој да е нервозен сепак не е во ред такво изразување ич кур да не те боли:shake: Можи да кажи не сум расположен подоцна, утре ...друг ден ќе зборуваме. Сериозно трпите вакви? Можиш да се облекуваш како сакаш, да излегуваш кај сакаш и со кого сакаш, кој фактор е тој за така да се понаша? Немојте да дозволувате да ве понижуваат, утре ќе забрани да излегувате, да одите на кафе со другарки... Ќе се трудите да му удоволите, да се облекувате како тој сака, ќе го контролира секој ваш чекор, тоа е токсично. Таквите личности не се менуваат, чим сега се покажва во право светло размисли како ќе се однесува понатаму.

На Maaaaaaaaar1, cresa-jagoda, Nana1156 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    26.801
    Аха да!
    Му треба слугинка во куќа што ќе му готви. Ти ем неспремна ем незавршен факултет тој сака да те земе.Не брзај животот е пред тебе

На MeowMeow, Maaaaaaaaar1, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Премногу си млада за да стапиш во брак а да не си подготвена зa тоа.
    Плус те форсира, напнува и тоа и мене ме вади од такт.
    Депресија?
    Ајде бе, манипулатор.

Од тоа брзање, форсирање и неспремност подоцна читаме проблеми у теми за развод, често.

Да беше подготвена и да имаше взаемна желба, ќе беше друго.

На MeowMeow, cresa-jagoda, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.570
    @Sopro Немој. Те манипулира и тоа очајно. Бракот не е купување чоколадо, па да му удоволиш. Мора и ти подеднакво да сакаш. Со наводната депресија те уценува и сака да те направи лошо да се осеќаш, па да му попуштиш.
    Од мое искуство, маж што толку многу напиња за брак, да избрзаш е бидејќи тој самиот е очаен да фати некоја во замка. Ако сакаш пробај живеење заедно, па види. Но, немој одма со брак.

На MeowMeow, cresa-jagoda, Nana1156 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    1.054
    Многу е очигледно дека пробува да те изманипулира со депресијата Дака да те фати на емоции , немој да направиш грешка ,се чувствуваш дека не си спремна за брак не е во ред он да те форсира. Можете да пробате да живеете заедно и без да сте во брак. Јас би ти рекла да не избрзуваш затоа што брак е животна промена.

На Maaaaaaaaar1, cresa-jagoda и Cutiepie1 им се допаѓа ова.