Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    4.407
    Skoro 20 godini e mnogu rano spored mene...:^) I vo pravo si chim taka mislish:party:

2. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Шо од нас мислење? Ти зарем немаш мислење, желби и замисли за твојата иднина?
    Ич да не ти е гајле у колку депресии запаѓа и колку патува. За твојот живот се работи. Ако сакаш да се заглавиш цел живот ради него, размисли.

На sino.o.oka, MeowMeow, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.887
    Допаѓања:
    173.467
    Имам една другарка, беше во врска со еден 12год постар од неа, тој во 30тите, она едвај 22-23, баш под ваков притисок попушти и се омажи..
    Не дека и е лошо, ама лани кога ја видов рече дека кога би можела да ги врати назад годините не би се омажила..

И јас не би се мажела во твојот случај, предложи му само да живеете заедно

На sj *O* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.836
    Допаѓања:
    80.792
    Такви зборови не се никако за оправдување со ,,имал лош ден'' или ,,нервозен бил''. Никој никогаш така не ми се обратил, ако се случи и после не ме гледа веќе. Ценете се себеси и не дозволувајте да ве газат. Оти газење е и тотална непочит да рече ,,ич кур да не те боли''. Валидна причина за прекин на врска.
    Незгодна ситуација е едниот да сака брак а другиот не. Еден ќе мора да попушти, или тој ќе попушти и ќе чека или ти ќе попуштиш и ќе прифатиш, трето - живеење заедно, не мора одма брак.

На Maaaaaaaaar1, cresa-jagoda и bicycle им се допаѓа ова.
  5. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    1.054
    Како да попушти и да прифати ? Брак е животна одлука не е нешто што ќе прифатиш само онака. Извини но многу лош совет.

На Dust и Nana1156 им се допаѓа ова.
  6. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.836
    Допаѓања:
    80.792
    Не е совет да прифати. Читај подобро. :^) Пишав дека има неколку можни работи што можат да произлезат од нејзинава ситуација, а не пишав да се мажи. ;)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.570
    Сметам ако не е спремна, зошто да попушта. Не е ствар за попуштање и слично. Не треба бракот да е исполнување желба на едниот.

На crimson, sj *O*, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  8. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    8.592
    Какво мажење на таа возраст.
    Немој, тоа е најубав период од животот. Сега ти е време да шеташ, излегуваш, учиш, патуваш да си се посветиш на себе максимално, да се забавуваш со дечко, другарки. Ништо поозбилно не ти треба. Немој, ке се покаеш. И тој е уште многу млад, машко, па уште на 20 години живо дете. Него му треба помошничка дома па те форсира или е љубоморен па да си му пред очи во секој момент.
    Ако по такво прашање ви се разидуваат размислувањата подобро раскините. Не е во ред никој да те форсира на такво нешто.
    Раскинав долго годишна врска на 27 години, баш поради ваква причина. Тој изгорен за дете и брак, мене не ми беше на крај на памет. Ич не ми беше гајле, дури се препородив после раскинувањето. Ми олесна што конечно бев растеретена од таков притисок. Го сакав не дека не, ама немаше шанса да стапам во брак по ниедна цена, па макар раскинале. Така и бидна.

На MeowMeow, sj *O*, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    1.054
    Добро јас така сфатив затоа што девојката побара совет а не какви работи можат да произлезат од истата ситуација.

10. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.836
    Допаѓања:
    80.792
    Пишав и тоа, не би рекла баш совет, повеќе предлог, во последниот дел од постот. Поприфатливо е тоа отколку брак. Фер опција и за двајцата.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. s.a.m.a

s.a.m.a Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    287
    Немој да бараш совети овде одма ќе ти речат оставиго ова она де слугинка ќе те направат што не ќе ти изнакажат само сезнајки има тука.
    Ти следи си го срцето што ти вика а ако не спремна и ако он те сака ќе се стрпи. Уживај ќе помине и тоа ;)

На Maaaaaaaaar1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    309
    А што совет треба да и дадеме на девојчето ? Со сила мажи се зашо он така сака, усери си го животот зашо он неможе вака неможе така.. Девојчето нема ни 20 год да влезеш у брак не е заебанција , после упропастени животи па нормално пошто нели срцето следи си го.

На CoverGirl10, Bezimenka90, Guns N` Roses и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.865
    Допаѓања:
    41.202
    Колку лош совет. Многу ќе беше поубаво ако луѓето го следат мозокот кога се мажат и женат наместо тоа што во моментот го сакаат.
    А и девојчето само кажа дека не сака брак во моментот туку е под притисок. Што значи си го знае одоговорот....

На Nana1156, KateKane, Cosmic Girl и 4 други им се допаѓа ова.
  14. s.a.m.a

s.a.m.a Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    287
    A според тебе колку год треба да има за да се влезе во брак?30/40 или може кога ќе дојде во пензија.
    Јас не кажав дека треба да влезе во брак.Туку дека секој да си работи според емоции дали е спремна или не она знае.
    Овде сите се ќе изнакажете само на човек да му го поматите умо ;)

15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Не се следи срце, туку памет.
    Млада е, не е спремна за брак, нејзини зборови.
    @Sopro животот е прекраток да го менуваш целосно ради туѓа замисла.
    Бракот не е играчка ни бајка.
    Ако не си спремна- не си спремна и готово. Нека чека колку што ти е потребно, бракот не бега никаде.

На baby-star, Nana1156, Polyincognito и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    734
    Не е во ред што те притиска и не може да почека уште неколку месеци што викаш да си ги земеш испитите па да зборувате за брак. Со 20 години млада си да но не гледам причина зошто некој не би стапил во брак доколку постои обострана почит и љубов и секако добри услови за заеднички живот. Паметен и мудар човек се жени/мажи кога ќе осети дека е вистински момент и ја пронашол вистинската личност. Во љубовта нема планирање и поставување рамки кога, како, што... работите се случуваат едноставно и спонтано. Само запази на делов околу вршењето на притисок да не е типот некаков манипулатор ако не е, а се сакате обострано нема причина зошто не би стапиле во брак.

17. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.121
    Допаѓања:
    40.258
    Во љубовта рамки нема, ама во бракот И ТЕ КАКО има. Особено за жената.
    Не брзајте со одлуки за брак, може многу да се сакате и без тоа. Бракот за жал може да биде и стапица за некој да "те врзе" - млада, неискусна, финансиски зависна,...оддалечена од својата генерација и друштво. Секако не зборувам лично за @Sopro , само општо ви велам не брзајте за брак.
    Обостраното сакање не е доволна причина за брак. Меѓудругото истото подразбира и дека тој не би и вршел притисок да се земат..
    Дали е манипулатор или не, на 20 години тешко се проценува... Јас се ежам од такви муабети не можам без тебе, не знам што... Не ми делува како љубов туку како посесивност (инаку има спомнато патишта во текстот, значи е од друго место, што значи девојката ќе се пресели кај него... Уште поголема изолација)
    Мој совет не брзајте со одлуки за брак пред да сте психички, емоционално финансиски самостојни и зрели.

На MeowMeow, baby-star, Nana1156 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Што и да правите, ништо не правете на сила, ништо!
    Од врска до брак има огромна разлика, затоа добро размислете пред да скокнете.
    Дали може сам или треба мамичка да држи за рака?
    Дали ќе живеете под кирија, дали со неговите?
    Дали заедно ќе се справувате со домашните обврски или едниот домаќин, другиот паразит?
    Како и каде си ја гледате иднината и кои се вашите цели и приоритети од финансиски аспект.
    Видете како се справува со притисокот(смирен/вреѓа/истура нервоза на се живо) и како би се снајшол утре во животот, дали ќе кука, седи дома и чека да му падне од небо или ќе засука ракавите и ќе прави се што е потребно?
    Дали имате некој со кој може да направите 2 реда муабет или секс играчка?

На eliesaab, MeowMeow, baby-star и 7 други им се допаѓа ова.
  19. LanaDelReyQueen

LanaDelReyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    296
    Ако не си спремна немој и ова ти е одлична прилика да видиш колку те сака и почитува.Имам една блиска личност што идеше со дечкото 7 години,додека девојчево беше на факултет он ја запроси она го одби затоа што имаше уште година две додека да го заврши факултетот.После две три години пак ја запроси и еве сега се во брак веќе 5 години.Значи ако те сака искрено ќе ги почитува твоите одлуки и интереси.

На eliesaab и nice-girl им се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.449
    Допаѓања:
    22.230
    Ако мислиш дека не е ти е време да се мажиш, немој, че имаш после 101 причина да бидиш пишман и тоа дополнително че ти влијај на целокупното функционирање во животот. Ко че мислиш дека е ок тогаш, ако него му се брза, тоа е негов проблем.

Вака не се запросува девојка ама шо знам јас...

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.