Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    У брак се влегува зрел, кога ќе си сигурна дека си подготвена а не заради притисок од партнер или околината.
    Дали на 30 дали на 50.
    Бракот не е играчка како во врската, скарајсе, ќе си легнеш дома и утре ќе се смириш.
    Мислете малку шо зборите.

Ние ја советуваме членката да не избрза и да не згреши, цел живот е пред нив.

На sweet-cherry, TrueToMyself, Nana1156 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. s.a.m.a

s.a.m.a Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    287
    Она има 20 год не дека тоа се мнову год.Но сепак останува на неа што ќе одлучи сама тоа

3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    13.658
    Не се мажи ради туѓ кејф, може него и од дома му зборуваат ајде жени се, ајде жени се, и он поради нив сака да се жени, после ти ќе си ја удираш главата во ѕид ама касно ќе ти биде..

На cresa-jagoda, Cutiepie1 и Polyincognito им се допаѓа ова.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Млада е, цел живот е пред неа, допрва има да учи.
    Овој ја манипулира а се гледа дека таа се двоуми и плаши.

На cresa-jagoda и Nana1156 им се допаѓа ова.
  5. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    309
    А според тебе у брак се влегува само зашо ОН сака??! Убаво пишала дека не е спремна и дали некој нормален овде може да и даде совет омажи се ? Не се у прашање емоции,од емоции не се живее! А секако дека крајната одлука ке е нејзина нема сигурно моја да е , а како што гледаме таа бара совет..

6. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    309
    Паметен и мудар на неполни 20год не би се сложила дека може да си..

7. Enemy003

Enemy003 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    12
    Некој помош совет во пп ?

8. Nela678

Nela678 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    179
    Здраво, не знам како да почнам да пишам ама ајде од некаде морам.

Имам 24 години и имам проблем со опстојување на врска. Многу порано имав многу ниска самодоверба, ајде почнав на тоа да работам. Долг период траеше и тешко ми беше ама морав да се засакам себе си. Потоа почнав да се облекувам и средувам поженствено. Почнав да читам, да се интересирам за други работи. Почнав да вежбам, да работам, да искачам со другарки, да патувам,... и на крај пак се чуствувам дека никој да не ме забележува воопшто. Немам дечко веќе 4 години, од последната врска кога раскинав, потоа како се надолу да ми одеше во љубовниот живот. Ајде се кривев себе си дека немам самодоверба, затоа никој не е заинтересиран за мене. Потоа изгледот ми беше проблем. Потоа и тоа го средив, сега ми е проблем одржувањето контакт. Таман почнам со некого да пишувам или да се запознаваме малку повеќе, после некое време гледам си фатил девојка. Ајде си кажам ама требало да биде и продолжам понатаму. Или во последните неколку месеци самп зафатени ми се пуштаат. Имаат девојка и прпвуваат во контакт да стапат со мене. И така ми е во последните неколку години. Како во круг да вртам со љубовниот живот. Имам и притисок од дома, од другарки, од работа некој од колегите ќе дофрли како треба да се мажам,...
    Мака ми е не можам да седам во друштво, сите се парови само јас сум сама.

Ве молам за совет, да ми кажете можеби грешам некаде и како можам да се поправам.

На diskreten32, Cutiepie1, Stark и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.335
    Муабетот ајде треба ќе ти го зборат и 31 да имаш и 40 , и да имаш три деца, и да си во брак или врска. Ако си у врска ајде кога ќе те бара, ако немаш дете ајде дур сте млади, ако имаш 1 дете ајде зар второ не планирате.

Тоа е одлика на проста раја која и баш нема што муабет да ти направи и ак да лупне нешто. Сите овие работи што ги пишав си одговорна ти и само ти ете и партнерот такашто одлучуваш ти што и како понатаму.

Нема да ти пишам млада си пошо ми е глупост тоа , секој си бара друштво независно години а и реалноста е дека кога сите околу тебе се со некој, нормално е и човек да биде тажен и да посакува да е со некој.

Башка шо ехее не е така лесно да се најде некој со кој ќе си компатибилен, реално има убави и во браузање , пишување и сл учиш и таму .

Зафатени секад се пуштаат да пробат да ебнат нешто се знае корпа и тераш даље.

Пробај со тиндер миндер, али здивни пред се , ќе си дојде се на свое место во свое време, осаменко е да, сите имаме свои моменти , но најди си занимации, прошетки, на кафенце седни си. Не знам што занимации сакаш што те прави среќна, ама пробај се. Ослободувачки е кога сам можеш да се направиш среќен, а не да се задоволуваш со трошки од мажи.
    Работи околу себе да имаш луѓе кои ќе те опуштат напунат со позитива, луѓе на кои можеш да сметаш и најбитно да им веруваш.( Не е најголем успех во животов партнер да најдеш и дете ( децаа) да испораѓаш.)

Пошо ја од тие две личности у мојот живот ги прашувам за совет или ќе ставам прст на чело ако минкажат чекај требаш ова и ова, остали или враќам како што ми кажале да не ми е криво или едно уво влегло друго излегло.

Глава горе, ништо не ти фали, ќе дојде и твое време кукло.:l:

Последна измена: 25 февруари 2023
    На Panicarka21, FridaodaMk, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    4.407
    Treba trpenie, kje dojde I nasheto vreme :$

На Nela678 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.955
    Не си го пронашла вистинскиот сеуште млада си 24 години,цел живот е пред тебе,ќе биде и тоа.Кај нас таков е менталитетот,остави ги нека си зборуваат.Посвети се на себе и на учењето или ако имаш некое хоби друго вежбање или слично.Што си е твое ќе си дојди.Само биди оптимист.:l:

За брак треба да сакаш и ти,не само тој.Дека си млада си плус и факултет студираш.Те притиска не сака да те разбере,нему му е битно тој што сака.Убаво ти кажа една од феминките штом му било проблем гледањето речи му заедно да живеете,па после брак.

12. Enemy003

Enemy003 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    12
    Ако, блокирај ме од секаде јас пак ќе те сакам и пак ќе мислам само на тебе...
    Кога и да посакаш побарај ме секогаш ќе бидам тука за тебе..

На s.a.m.a му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Блокот доаѓа од две работи или сака да заборави/оздрави или ја вознемируваш, која и да е причината, престани! Сакај ја, твое право, за твоите емоции си одговорен само ти, али остави ја. Можеби е малку сурово од моја страна што ти го пишувам ова, али е правилно. И колку побргу прифатиш, толку подобро.
    #НијеЖивотЈеднаЖена
    #МирославИлич

На Angie1432 и Jane Doe. им се допаѓа ова.
  14. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    Јао љубав је ово ил панаѓур..:D

На TheWanderer и s.a.m.a им се допаѓа ова.
  15. Alexandraaa21

Alexandraaa21 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    29
    Zdr ispadnav so edna licnost, (samo kolegi od faks sme) odma prv dejt ljubomori, bidejki mi dzvonese drugar...Kaza takvo mu e egoto ne znam sto, kako u vrska da sme -_- cudno ponasanje posle ne mi pisuvase bidejki sum bila so drustvo, so masko i dve zenskii..i ne mi pisuvase 2 dena, sega me blokna sekadee, jas pocnav da se objasnuam , zosto taka pravi, ne zasluziv bidejki sum premnogu emotivn so mi e losa strana...I toj samo mi pisa, ko ako imame odnosii, kjemi se smiril bla bla..Tipov segde me blokna, ne znam dali e do mene, zosto bas na takvi naletuvam, sto nema dq mi pisuva, sto kje se osekjam osameno, jas taman se pocustvuvav ubavo so nego, ispadna najgolem glupak, sekako toa ne zasluziv, nejkese ni da zborime za kraj ...

P.S zaboraviv da kazam deka mi rece tipot deka imal zenskaa, posle 2 dena mi kazuva od kako ispadnavme, ja sum mu se isponasala i nasol druga abe ajdee ....

На Ceci16 и Savetta им се допаѓа ова.
  16. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.570
    @Alexandraaa21 Откачи на време. Блокирај го и ти. Ќе се спасиш од големи идни главоболки. Не се разочарувај, не си ти виновна. Тој е манипулатор. Ќе си го пронајдеш правиот партнер, не губи нерви.

На Ceci16, Medea., Alexandraaa21 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.565
    Биди среќна што уште на прв дејт си му го видела вистинското лице и има многу red flags. Немој да се залажуваш со таков да имаш односи.
    И да си во врска со некој нема што да има љубоморни испади ако ти се јави другар...

На Medea., Alexandraaa21, 1209 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.955
    Избриши го од сите социјални мрежи и блокирај го.Нему намера му била да те искористи по пишаново, ќе ти се смирел ако сте имале односи.Камо да е само таа женска којзнае уште на колку пишува.Среќа што веднаш си го покажал лицето.Подалеку од него.

На Ladybug98, Cosmic Girl, Alexandraaa21 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. BrainDamage

BrainDamage Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    198
    Smesta da si go blokirala i kontakt veke jok,od maska perspektiva ti zboram .

На Cosmic Girl, Rose_ray, dea.18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.466
    Допаѓања:
    12.266
    Runnn, runn, бриши, блокирај...

На eliesaab, Cosmic Girl, dea.18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.