Прво резервирај и плати, па потоа изненади го. Не му кажувај однапред за да не може да инсистира да плати.
@Mantub Маж што нема проблем да плати не е ништо во споредба со маж што секогаш се тегави да го извади паричникот, па дури и да плати за неговиот дел. Нема ништо полошо од таков. Тој не и забранува да работи, таа дури има поголема плата од него Мислам дека не е толку red flag нејзиниот
Не реков дека треба да се тегави. Само не треба толку да се потресуваш и премислуваш и препрашуваш за резервација на соба на неколку саати само зошто него му е тешко да плати таа и да ја предвидува неговата реакција. Или да плаќа соба предвреме демек *изненадување*, а уствари е само барање начин како да и се исполни желбата на членката за соба, а да ја избегнат неговата реакција, на некој начин да е присилен да ја искористи зошто веќе ќе е резервирана и платена, наместо да има слобода да му каже ко на дечко дека соба сака.
@Mantub Таа повеќе мислам не знае како да му соопшти дека ќе бидат настрана, а не actually кај неа дома. Така барем спомна првично. Што се однесува до парите, верувам ќе му помине. Ќе има и такви моменти, изненадувања и поклони од неа, и слично. Сепак му е роденден, нема бунење Не мислам дека финансиите во нејзината ситуација се тема за преувеличување.
И јас се согласувам дека е црвено знаменце ако секогаш инсистира он да плаќа и ако поради тоа таа треба да измислува приказни и да се туфка како да направи за да не го навреди, АМА во случајов конкретно мислам дека немаат таков проблем, може дека уште се во пресна врска, млади, така им е некако зацртано во глвата на мажите да се покажат на почеток. И мојот беше таков одамна кога бевме млади и не размислувавме многу и мене ме нервираше тоа пошто ако немаше тој пари немаше да одиме никаде иако имав јас, ама после почнавме да делиме, се договоривме дека така не бива и ете до денес функционираме на тој начин. Во секој случај членката нека има пак резерва кон понашањево, ама за сега не верувам дека има проблем.
Vo brak sme 1 godina imame zaedno bebe. Problem golem e toa sto mazot mi celo vreme kocka. Sakam da se razvedam. Igra so golemi pari. Zemam porodilno znae i cela plata da ja podigne od kartickata i odma da ja resi. Probav kriev , ja naoga i odi. Nemozam celo vreme da krijam so bebe. Zaglaven e vo brzi krediti (uste pred brak) ima golemi dolgovi godini ne gi plakal sega mu se zakanuvaat izvrsiteli. Nema nisto na negovo ime. Imase kola ja prodade i istiot den gi iskocka parite. Malo mi e detevo sakam da se razvedam. Doence e momentalno i ne sum vo moznost da odam na rabota, porodilnoto za brzo ke mi zavrsi. Kako da go otrgnam od tie poroci. Ne priznava deka odi, a koga ke odi odi i se zaborava da se vrati. So dete malo sum sama cel den. Sovetuvajte me sto da napravam ne posakuvav da imam nikogas vakov brak, posebno da raMisluvam na razvod. Mislev ke se najde resenie , sekogas ista prikazna ke ti gi vratam parite i toa e. Na deteto mu krati. Psiholog nesaka ne bil bolen. Ne priznava deka ima porok. Sovetuvajte me dali bi imalo nacin ova da se resi ili nacinot e razvod.
Дали имаш некој каде што можеш да си заминеш? Тој не е свесен не размислува ни за бебе ни за жена. Едниствен начин е да заминеш од кај него и да видиш дали ќе се поправи нешто,. Дали би сватил дека заради коцка губи и жена и дете
Mozam da zaminam kaj roditelive .. ama tie ne znaat nisto prikrivav so nadez deka ke go otrgnam od takov porok. Sekoj mesec tie mi pomagaat so misla deka ne mi stigaat pari za so detevo , ne znaat kakov e maz mi. Tesko mi e da mu kazam ako kazam togas ke presecam se i kraj ke bidi.
Само развод под итно. Ќе дојде денот кога ќе го прокоцка и имотот и ќе останеш на улица. Исто колку подолго останеш таму и колку повеќе се зголемуваат долговите, после развод дел од долгот ќе падне на твој товар. Со разводот се делат и долговите, не само недвижниот имот.
ne razmisluvaj,takvite luge nikogas nema da se smenat,nema sansi ne psiholog ne bilo sto,se dodeka e malo bebeto imas vreme da odlucis kakva idnina ke ima toa,kazi im na tvoite sigurno treba da znaat,i razvod,ne ocekuvaj nekoj koj e sebicen da se smeni,iskreno od srce ti posakuvam se najdobro ama moras da bidis silna i da go ostajs,poz
Да, незгодно ми е, од реакцијата, не дека ќе се лути, туку ќе смета дека е непотребен трошок, или ќе сака и тој да учествува, првично договорот беше за кај мене дома, но последно се сменија плановите за дома. Слободна сум пред него, за се и сешто зборуваме, ми има кажано дека не сака ништо да ми недостига ама за ова, не знам, бидејќи му се ближи роденденот, собата ќе биде дел од планот, но никогаш не придавал значење на поклони и слично, не е тој тип што се замара. Не е многу романтичен, ниту пак јас, па ова ми дојде како една идеа бидејќи сметам дека заслужил да му приредам нешто што ќе го памети. Дома финансиски бевме во лоша ситуација, па тој инсистираше да плаќа доколку одевме на ручек или ми било нешто потребно. Секогаш ќе му бидам благодарна што беше и се уште е покрај мене во лошите периоди. За разлика од него, бившите партнери никогаш не ми посветиле толку внимание како тој сега. Утрово нешто му спомнав, не се, па се шалеше нешто, добро помина. Тој си е супер, јас од лошите искуства сум стегната и несигурна, имам поставено некоја бариера околу себе, нему се му е јасно, но е сигурен дека полека ја отстранува. Немам баш некоја самодоверба, со било кој и сум затворен тип додека тој е нешто спротивно. Веќе резервирав и платив.
Кај ги наоѓате тие што се ви плаќаат? Со мене сите делеле сметки и прифаќале частење од моја страна без проблем. Другарки имам што имале дечковци и одмори што им плаќаат, а и тука често читам за такви случаи. Искрено убаво е некогаш да се почувствуваш и така само како жена и некој да ти купува и плати нешто. Од друга страна и независноста е убава работа. Но, сепак не мислам дека е проблем ако некој плаќа се. Освен ако секако не ви префрла за тоа. Полошо беше моево, ќе земев мени да јадам нешто, се препотуваше што ќе нарачам, викам смири се, сама си плаќам, што ти е... Никаде не одевме, одмори не, ништо, зошто вечито немале пари. И не ми сметаше тоа, но само вака кога читам сфаќам дека сум била лошо третирана и од тој аспект.
Уф, колку лошо бев третирана од еден бивш. Ќе се најадеше секогаш пред да отидам на гости, без да ме праша дали сум жедна, дали сум јадена, додека јас гледав ништо да не му фали. Излегувања, немаше шанси. Членката погоре има премија покрај себе, колку е убаво кога си третиран вистински.
Се сложвам од збор до збор. Пре би да бидам со некој шо нема да сака јас да плаќам, отколку со некој шо ќе го брои денарот и ќе се препотува над менито за храна и ќе гледа да помини најевтино шо можи. Сум била со таков, ептен глупаво сум се осеќала. И да, јас ќе сум го плаќала мојот дел ама за негов атер порачвав нешто поевтино за да не му е него непријатно. Не го гледав то ко црвено знаменце, ама читајќи други девојки каков третман имаат за ова, малку ми е криво за мене.
Начинот е развод.Да си го земеш детето и да го оставиш маж ти што знае да си прави дури не почнало да е уште полошо.Нема да престане и да престане да се коцка еден период ќе биде тоа па ќе си продолжи.Затоа развод и најдобро е за детето така, а вака ќе ви идат извршители,не дај Боже и лихвари,каде што должел луѓе.Ќе страдате и ти и детето
Јас уште полошо имам поминато, ми паметуваше кога со мои пари ќе си купам нешто еј со мои пари. Па имаш коментари како јас сум лигава како јас трошам мн пари и што е најжално 1 денар му немав побарано. До толку беше скржав што за Валентин чоколадо ми немаше купено ( а јас тогаш дете прв Валентин со дечко радости ) нормално му купив доста скап поклон и ок нема везе искачаме со други парови и сите се фалат што добиле од партнерот и типот мене ми вика кажи дека сум ти купил нешто. Ме тераше да лажам е до толку беше скржав. Во животот свој на свои 33 години имам добиено еден парфем и еден буќет цвеќе. Толку Какви одмори какви викенди. Секогаш се сама сум си плаќала и си плаќам. Јас не би знаела како да се понашам ако дечко ми сака да ме части викенд или да ми купи нешто.
Јас едно ќе кажам, кога многу девојки може и балони и ѕвезди да добиваат и за роденден и обичен ден, можете и вие. Не сте ништо помалку. Бегајте навреме и спасете се од скржави, себични недоквакани манипулатори.
Многу неубаво се чувствувам поради целава ситуација, имено додека барав работа по струка, кај дечко ми во фирма распишале оглас за истата позиција за која што јас аплицирав на други места. И кога ме примија на друго место, он после некое време(поточно вчера) ми кажа дека примиле некого на работа кај него во фирма(во неговата фирма), на истата позиција на која што сум и јас во друга фирма, и тоа интервју и се останато типот кој што го примиле поминал малтене исто како мене во тој временски период кога јас имав интервју во друга фирма. Малку се чувствувам грдо затоа што ми направи вака, свесен беше дека барам работа за таа позиција, не сакал да ми даде шанса да се докажам, не сакал да ми каже дека бараат некого на таа позиција, тоа ми го кажа отпосле, не ми кажа ни дека имаат оглас пуштено за таа позиција, најверојатно за да не се пријавам, и не знам зашто ми го направи тоа ако не е за да не се пријавам и дали тоа го направи навистина само за да не се пријавам, ама се чувствувам како цел свет да ми пропадна од кога ми кажа, и се разочарав зашто беше потребно ова да ми го направи не можам да си објаснам.