Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.749
    Допаѓања:
    13.655
    Долго сме заедно, и за се друго се договараме, во глобала коректен однос имаме.. Го прашав сега, ми рече дека не сум компетентна за таа работна позиција и за тоа не ми кажал, што не ми држи вода, бидејќи работната позиција има ист назив, не може да е нешто различно, позицијата е таа, секторот е тој.. Му реков само да ти кажам дека не ми требаш ти за да ме примат на работа, јас самата сум способна за се, ама никогаш нема да заборавам дека не ми даде шанса на мене кога требаше а и даде на друга Х личност, и го завршив муабетот, не ме интересираше што има да ми каже повеќе.

На Ceci16 и Polyincognito им се допаѓа ова.
  2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.570
    @нина122 А како тоа проценил господинот дека не си компетентна? Да те повикале на интервју и/или да те оставиле 2 недели на пробен период, па ако не те бивало, да речам, фер било.
    Не знам што да ти кажам, навистина грда ситуација. Најверојатно е класичен сељак што сака намерно да те омаловажува или не ти ја кажува вистинската причина. Како и да е, верувам не е лесно, дај си време и размисли за следна одлука.

На Bezimenka90, Nana1156, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  3. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.142
    Допаѓања:
    11.053
    Подобро да работиш на друго место отколку кај него. Раскинување = инстантен отказ.

На Ladybug98, Billy Idol и Ena05 им се допаѓа ова.
  4. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.317
    Истиов е што ти рече епа снаоѓај се, требало да мислиш тогаш без пари ко остана?

На senza.parole, mssuniquee, crimson и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Може да ти е криво и во ред е тоа. Али мора да знаеш да направиш разлика помеѓу приватен и професионален живот. Не ти се допаѓа одговорот кој си го добила, во ред. Многу ти велат раскини, ова, она, ти најдобро си знаеш. Јас би ти рекол дека не е крај на свет, преспиј, смири ја топката и со ладна глава земи лист и пиши добри и лоши работи. И после тоа ако сакаш да раскинеш, слободно, твој живот, твое право, твој избор и последиците од него се твои.

На eliesaab, kolovoz и нина122 им се допаѓа ова.
  6. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.570
    Не секогаш долга врска, значи и добра квалитетна врска. Џабе 10 години, ако 9 од 10 се bullshit.

На Flower27, Konfetka, mssuniquee и 4 други им се допаѓа ова.
  7. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.955
    Во случајов не е во право дечко ти.Па уште ти рекол дека не си компетентна. Како те примиле во другава фирма кога не си компетентна за тоа работно место а се работи за исто работно место.Ќе си успееш без негова помош.А и најдобро ти е тоа.За утре при секоја кавга да не ти вика јас те вработив.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    А стварно ако девојката не е компетентна?!
    Што се ќе се случело доколку дошла на интервју?
    Ќе треба да ја одбијат, ќе не знаат како.
    Ќе треба да ја вработат, да и ја дадат позицијата и да вработат уште еден за да ја покрива, додека да научи.
    И во двете ситуации, пак ќе биде повредена. Прво, затоа што е одбиена. А второ, затоа што тој смета дека таа е глупа па неможе сама.

Види може позицијата е иста но квалификациите и искуството што им треба се различни.
    И на крај зошто да работиш кај дечко ти кога си паметна ? Зошто сите да мислат дека си вработена со врски? Не ти треба таа работа.

Само чудно ми е зошто не ти кажал. Немало потреба да крие за ова. Можел убаво да ти образложи имаме оглас ама знаеш бараме ...не мислам дека ќе се снајдеш...ни треба искусен човек...
    Може не знаел како да ти каже а да не те повреди. Незнам, ама сепак ми е чудно што не ти кажал.

Последна измена: 3 март 2023
    На Nela678, Ladybug98, Directioner005 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    26.800
    А и замисли не е човек што толку мисли дали ќе е повредена таа или не ~~~

На eliesaab и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.109
    А ти ќе аплицираше ли во неговата фирма ако ти кажеше?

11. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    1.256
    Мене не ми е јасно за што не ти кажал. Требало да биде отворен со тебе, да ти каже дека има слободно место на таа позиција, убаво да ти објасни за што смета дека не е добро да аплицираш таму. Вака многу глупаво делува, испаѓа дека се сомнева во твоите способности, те остава да се мачиш да најдиш работа. Или па се крие нешто друго тука...

На Polyincognito и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.749
    Допаѓања:
    13.655
    Знаеш како, сите што се на почеток од кариера знаат колку е тешко да ти даде некој шанса и колку е макотрпно, ако никој не ме примеше, ќе аплицирав и таму, ќе бев некое време додека да стекнам одредено искуство ако ме примеа, за да бидам поконкурентна, па ќе си барав друга работа.. Не ми беше намерата да се шлепам цел живот на негов грб, ама ми е криво дека не сакал ни шанса да ми даде.

На Ava.84, eliesaab и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    1.256
    Може проценил дека не е во ред да меша работа со приватен живот, причини има многу не можеме да ги знаеме.
    Ама стојам на тоа дека не е во ред што не ти кажал. Требало да ти објасни и да ти каже дека смета оти не е ок да работиш таму поради икс причини.
    Кога не ти помага во најтешкото и крие работи од тебе убаво размисли со каков човек си во врска. Сега ова го прикрил, понатаму што ќе скрие?
    Секогаш сум за тоа да има искреност и отвореност од двете страни, ако нема комуникација џабе.

14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Рационално гледано, подобро е да не работиш кај него во фирма.
    Подобро е да нема поврзаност меѓу работа и приватен живот, не постои ризик ако раскинеш да добиеш отказ, ниту пак можност за префрлање утре дека без него не би можела да постигнеш нешто, кога ете можеш.

Разбирам каде лежи моментот да ти е криво и да, глупо е од негова страна што не ти кажал.
    Исто проблемот ви е комуникацијата, т.е недостаток на истата
    Ако не си компетентна, треба да ти објасни зошто, кои квалификации ти недостасуваат или е искуство можеби .
    Едноставно и двајцата живеете во свои светови кои ви е проблем да ги споите.
    Велиш дека е ок во глобала, но искрено имаш пишано и за тцои и за негови шогрешни постапки, така да не е ок.

На Ava.84 и нина122 им се допаѓа ова.
  15. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    4.684

Во целост се согласувам. за кажувањето за огласот требало да каже иако генерално гледано пак ќе искочи крив пошто кога некој ке ти каже сметам дека не си доволно компетента за раб место колку и да не сакате да признаете секој еден би се навредил . Па овде почнува друга кавга ти мене ме сметаш за глупа, ти вака ти онака.
    Ја би била отворена и директна и би кажала слушај имаме оглас но не би сакала да се пријавиш од тие и тие причини па ти ако сакаш лути се до сабајле.

Друго работа поготово во фирма на дечко, маж, роднина никогаш тоа е лошо и за двете страни.
    Прво секогаш ќе бидеш гледана или ценета како девојка му а не според квалитетите и придонесот во работата што ги имаш.
    Второ баш и не е коректно да те вработи за да стекнеш искуство и кога ќе научиш се и се уходаш во работата да му кажеш фала пријатно. Па фирмата пак од почеток да бара работник па да ,,троши,, време на уходување на новиот вработен.

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    1.201
    Ќе се надоврзам само дека на толку време заедно, не требало да го крие тоа. Да бевте заедно неколку месеци и да не правите муабет за работа, океј, ама вака ми нема смисла.

На cresa-jagoda и eliesaab им се допаѓа ова.
  17. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.570
    А на мене едно не ми е јасно, зошто воопшто ти кажал? Кога веќе си си нашла работа, и тој вработил некој. Што сега кажува, да започне кавга, да ти каже оти не те бива, мака му е оти сепак си успеала, не разбирам :D

На Ceci16, cresa-jagoda, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.749
    Допаѓања:
    13.655
    Не сакал да разговара со мене, бил многу разочаран од мене и мојот однос, како сум можела така да се однесувам..

19. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    5.738
    Од што поточно е разочаран? Од тоа што не му преќути и му кажа што ти смета или нешто пропуштам? Дечкото очигледно те манипулира и се прави жртва во ситуација каде и повеќе од очигледно е дека тој е крив. Не си го губи времето со некој кој не те цени и не се грижи за тоа како се чувствуваш, напротив допринесува да се чувствуваш лошо и недоволно. Среќно на новото работно место. Остави го и покажи му дека сама можеш и подобро.

На Konfetka, Reina.Gitana, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.570
    @нина122 Ти да му кажеше дека е некомпетентен и да му го повредеше егото, верувам дупла драма ќе направел.
    Прво ти кажува, ти реагираш нормално бидејќи те повредило и он сега класично манипулаторско.
    Знаел дека ќе реагираш така, затоа и ти кажал сега. Тоа ли му била целта, да не разговарате? Епа остај го, не го моли.