Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    63.309
    Каков однос не разбирам?
    Што кажуваш што ти смета на глас? Е ај да му ќутиш ако не и да пукнеш во себеси.

Кај шуто па и боде.

На cresa-jagoda, bicycle и Polyincognito им се допаѓа ова.
  2. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.114
    Допаѓања:
    17.474
    Па ете бидејќи сте долго време заедно тој најдобро те познава, и веќе ти кажал дека според него не си компетентна за таа позиција, затоа и не ти кажал.
    Нормално, сега сигурно го напнуваш и му досадваш уште за ова.

Најдобро посвети се на новото работно место, а самото време ќе покаже кој бил во право.

3. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    5.736
    Што е тука нормално? Го напнува што му кажала дека требало да е искрен со неа? Ај да ќути како овца ако не, да не го напнува господинот.

На cresa-jagoda, bicycle и Polyincognito им се допаѓа ова.
  4. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.114
    Допаѓања:
    17.474
    Ете го де искрен е и кажал зошто, ама изгледа не и се допаѓа тоа што и го кажал и сега го замара.

5. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.570
    @Bratot Ма немој. Искрен не бил кога требало, па као сега демек е :D Зошто воопшто му текнало сега да и кажува нешто такво? Само за да ја повреди, ништо друго. Го замарала, оф, сиротиот. Партнер ли е, комшија ли е.

На DoubleK и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    5.736
    Па има право и треба да изрази незадоволство ако го чувствува. Не е тоа ништо што замара, туку нормален дел од една врска.

На cresa-jagoda и Polyincognito им се допаѓа ова.
  7. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.114
    Допаѓања:
    17.474
    Во приватниот бизнис вработуваш по способност, а не по роднинска, комшиска и партнерска врска.

Е сега претпоставувам да и кажел пред тоа пак ќе го напнувала да ја вработи по секоја цена, а според него не е за тоа работно место, и повторно ќе ја читавме тука.

Значи како и да одлучел на крајот пак тој ќе бил крив :D

Нивната врска и неговиот приватен бизнис се две различни работи

8. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.570
    @Bratot Аха, да, во Македонија во свои фирми никако не вработуваат роднини :D
    Пулс, без проверка, оценил дека е некомпетентна. Прав македонски директор.
    И ајде, океј, негов бизнис, негови правила. Само зошто имал потреба сега воопшто нешто да и кажува? Просто да ја натера да се осеќа лошо. Убаво бил свесен за реакцијата, ама ај.

На DoubleK, cresa-jagoda и bicycle им се допаѓа ова.
  9. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    5.736
    Читаш само тоа што ти одговара. Никој не рече дека е крив што не ја вработил. Девојката има проблем што на дотичниот полесно му е да премолчи наместо отворено да каже како стојат работите. И на крај секако тој да испадне жртва, затоа што изреагирала на неговата постапка. Ај размисли пред да пишеш нешто дали е стварно ок. Замисли барам работа, разговараме за тоа со партнерот и после дознавам дека сокрил од мене дека има отворена позиција кај него. Нема да ме види повторно. И не затоа што не ме вработил туку затоа што молчел и ме правел будала. Не правете работи ОК што не се ОК!

На senza.parole, DoubleK, FridaodaMk и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.114
    Допаѓања:
    17.474
    Вработуват ако се способни за работната позиција што ќе ја работат.

Иако според мене најдборо е што подалеку од вработување на блиски луѓе, инаку еве вака ако му кажеш дека не го бива одма ќе ти се налутат и ќе треба да се замериш.
    Дали е прав или крив не знам, ама заедно се и добро ја познава, ваљда немало потреба од дополнителни проверки :)
    И јас сметам дека му е грешка што и кажал, си направил без потреба проблеми.
    Се повторуваме едно те исто, веќе ти кажав зошто претпоставувам дека не и кажал пред тоа, и крајно значи не планира да ја вработи, нема потреба да и кажи, толку е.

11. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.638
    Цела фирма се исповрзани како црева, на кого девојка, на кого братучед, и дечкото што го примиле е колега од факултет на некој од вработените.. Еден со еден нема луѓе што се вработени по заслуга, и кога ќе размислам, ич не ми ни треба таква работа, јас сама сум си за се способна..

На cresa-jagoda и Polyincognito им се допаѓа ова.
  12. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.570
    Понекогаш луѓето не ни сакаат некој што знае да работи. Ќе им пречи на останатите :D
    Е сега, уште ми е мистерија зошто кажал. Дали сака сама да му раскинеш или едноставно воли да провоцира.

13. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.114
    Допаѓања:
    17.474
    Да бе, дека тебе не те викнаа таму и сега сите се без заслуга вработени.
    Ти кажал дечкото зошто не те викнал.
    Ова требало да го сфатиш и пред да се налутиш за џабе.

Со среќа на работното место.

14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    @Bratot Дали си ти сериозен?.
    Имам милион примери да пишувам ваму кај што фирми вработуваат некој затоа што се роднини, а дали е компетентен, мало сутра.
    Да ти кажам едно примерче.

Учев со еден, не ги знаеше страните на светот, едвај поминуваше со двојки и тројки, ги имаше тие оценки затоа што родителите му фаќаа врски.
    Дојде време да работи во општина, градоначалникот му беше чичко.:|;)
    Ама нели, според тебе се е по заслуга.;)

Ја сфаќам членката, кој е тој да каже дали е компетентна или не?
    Ко прво тој се сомнева во нејзините способности, ко второ гледал како се мачи да најде работа, ко трето криел од неа, црвени знамиња безброј.
    Сега бил разочаран од нејзиното однесување и не сакал да зборува?
    Зошто?
    Затоа што си кажала што има на ум?
    Ако со партнерот не си искрен, џабеее.

Јас би сакала да ме извести, дали ќе се пријавам или не, не е битно апсолутно.
    Сакам да знам, не сакам да се кријат такви работи.

@нина122 дечково вришти од црвени знамиња.
    Најдобро ќе е да се посветиш на новата работа, него воопшто немој да го молиш.

На FridaodaMk, cresa-jagoda, dea.18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Дечкото на @нина122 : и оде сад на робију, што сам хтео да заштитим имање :D

16. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    По ова ниту ти го цениш, ниту он тебе. Најдобро да се разделите.

17. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    3.727
    Дечко ти е морон што не ти дал шанса да си ги докажеш своите способности, од друга страна воопшто не треба да очекуваш од него да ти ја понуди работата. Можел само да те посочи каде да се подобриш за да ја добиеш таа позиција во друга фирма.

На Medea. и boo3 им се допаѓа ова.
  18. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.114
    Допаѓања:
    17.474
    Од милиони примери што ги имаш го одбра баш тој што нема врска со муабетот што го правиме, темата е за работно место во приватна фирма а не за државно преку партија, очигледно не си пратела доволно туку само скокаш да одбраниш нешто. :D

Ликот си има приватен бизнис кој го води според свои принципи и вработува луѓе за кои тој смета дека се компетентни, и дека можат да ја работат работата, инаку ако вработува кој ќе му текни исполнувајќи туѓи желби ќе замине и бизнисот во неповрат, а него ќе му остани да си мавка само со бело знаменце предавајќи се на својот неуспех поради погрешни одлуки. :)

Последна измена: 4 март 2023
    На your-girl.-.friend му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Можам да ти кажам и други примери за приватни бизниси не е проблем, ти сам спомна сека луѓето по способноста и заслугата примаат, што има врска дали е приватно или државно?
    И од толку граѓани со партиски книшки баш најнеспособниот го ставиле, ај важи.

Јас следам што се пишува, само нефер од страна на партнерот, можел да и спомне и да биде искрен а не да крие и да и спомне откако веќе нашла работа па да кажува дали била или не била компетентна.
    Ако партнерот не ти е подршка и се сомнева во тебе, ебати партнерот.

Туку шо се објаснувам тука, сите навидум јаки се правите ама да сте на нејзино место, исто ќе се чувствувате, џабе курчот тука.

На mkdvesna, FridaodaMk, Polyincognito и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    1.051
    Јас веднаш би го оставила така да ми направи ,ниту шанса ти дал ниту ништо. Се однесува како да не те сака како да си некоја туѓинка. Ако е негова фирмстс тогаш не гледам причина зошто не би ти дал шанса.

На sweet dreams **, Luna91 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.