Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Има друг. Само иде од околу демек да не те повреди. Ќе мине не се секирај, си преживел првиот пат, сега ќе биде побргу, ќе си видиш, иако сега не ти изгледа така.

На Sielo❤️, buba4e89, bicycle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.932
    Допаѓања:
    203.196
    Никогаш не можеш да знаеш на што си, дури и со години да сте во врска, не пак неколку месеци.
    Ти си го направила своето, време е и тој да се покаже. Ама без притисоци и преголеми очекувања.
    Ако мислиш дека проблемот е во тебе, најчесто не е, ама и не чини премногу анализирање. Just go with the flow е мој совет, ако сте разговарале и сте направиле компромис, супер. Види како ќе биде.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.729
    На почеток сте. Остави на времето, ќе видиш како ќе течат работите, не брзај со ништо.

На cresa-jagoda и bicycle им се допаѓа ова.
  4. Maaaaaaaaar1

Maaaaaaaaar1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    358
    Мора да знаеш мажите не сакаат ултиматуми воопшто.

5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Не сакам и јас некој да ме тегне за нос и да ми продава приказни.

На Konfetka, buba4e89, 1209 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. BrainDamage

BrainDamage Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    198
    3 meseci od koga raskinavme sekoj den mislam na Nea , ima li nekakva stručna pomoa devojki ne se zaborava nikako!

7. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.569
    @BrainDamage Некои забораваат за 3 месеци, некои после 1 година итн. Секој е различен и нема универзален лек. Многу зависи и каква била врската.

Најпрво нешто што можеш да направиш е да си дадеш време. Второ, прифати дека е крај. Ако ја следиш по социјалните мрежи, избриши ја и не и ги отварај профилите.
    Не мора одма со друга да почнуваш, но вишокот енергија троши го пример на спорт, во теретана или некое хоби.

На penelope10 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Maaaaaaaaar1

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    358
    Тоа е точно.Направи он да трча по тебе и да те моли.Женско си знаеш како.Има милиооон тактики.

9. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Здраво.Ми треба краток совет, може некој во приватна порака? Фала.

На Maaaaaaaaar1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Maaaaaaaaar1

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    358
    Пиши ми.

11. Chini

Chini Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    21
    Здраво.
    Некое време се мислам дали да побарам некој совет или мислење во врска со ситуација во која се наоѓам во мојата тековна врска.
    Веќе некое време сме заедно (неколку години во прашање), од секогаш имал некаков, според мене, некоректен однос во поглед на мојот социјален живот.
    Меѓутоа, скоро имав една ситуација каде излегов на кафе со мој пријател, пријател повеќе од 10 години. Се немавме видено подолго време и случајно се сретнавме во град и рековме ајде на едно кафе на брзина. Мојот партнер ме виде низ град и веднаш тосле тоа ми пиша порака како јас сум го шокирала со тоа што сум излегла, а не сум му кажала. Како не знаел дека јас се уште имам контакт со тој пријател и дека јас сум лажга.
    Мојот партнер притоа често знаел да има доста изливи на љубомора, според мене неоправдани. Дали во врска со моите пријатели, дали во врска со колегите на работа. Исто така забелешки во врска со начинот на кој се облекувам, а верувајте не се облекувам воопшто провокативно, па дури и да се облекував така, сепак е мое право нели?
    Со ова што сега се случи, доста сум повредена. Измешани мисли и чувства имам и не знам како да постапам.
    Не сме мали сепак. Доцни двесетти.

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.569
    @Chini Сувшно ми е да го коментирам детално однесувањето на твојот дечко, па тебе само би ти рекла, седни, размисли и запрашај се дали си ти среќна во оваа врска?
    Дали можеш вака цел живот? Притоа понатаму може само да му се влоши однесувањето.

Нормален дечко ако те видел, ќе ве поздравел, може и ќе се напиел кафе со вас, а не да се шокира и да драми.

На Just_a_kid, crimson и Vraloma им се допаѓа ова.
  13. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Не коментирам ништо а тој дел каде ти кажува како да се облечеш или што љубоморел за пријател.

Само едно ќе те прашам, што ќе направеше ти доколку го видеш твојот дечко на улица со Х девојка (а притоа знаеш дека е дома)?

На Александар112 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Chini

Chini Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    21
    Мојот дечко беше информирам дека јас не сум дома и дека сум излезена на пешачење. Нешто што редовно го правам.
    И доколку го видев со некоја што знам која е и дека му е пријателка, со сигурност знам дека немаше да реагирам на начинот на којшто тој реагираше. Можеби би го прашала како испадна тоа да сте на кафе и тоа би било тоа.

На Ceci16, cresa-jagoda и -црноока- им се допаѓа ова.
  15. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.569
    @Chini Мене лично не ми е нормално неколку години во врска, притоа повозрасни, а толкава недоверба да се има.
    Згора на се да те контролира. И благо кажано на кај оди ова?

На sweet-cherry, Vraloma и Medea. им се допаѓа ова.
  16. Chini

Chini Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    21
    Тоа е нешто што и мене ме секира, искрено. И не е дека јас немаше да го инфомирам за ситуацијата, тој не сретна само 5 минути од кога се сретнавме со другарот, баш пред да влеземе во кафич. Да седнев, да нарачав кафе и ќе му пишев па и да ни се придружи доколку сака.

17. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Ете го одговорот.
    Ти така би реагирала, а тој како изреагира?
    Што имате заедничко во врска со овие теми?

Уствари што имате заедничко воопшто и да прашаа на каде мислиш дека ќе ви оди ''врската''?

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.050
    Ако планираш цел живот да се правдаш да се објаснуваш и да полагаш сметки да се расправаш за тоа што си облекла ...
    Јас би ти рекла дека треба убаво да размислиш дали сакаш да го поминеш животот со таков човек?

На cresa-jagoda и Polyincognito им се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Требал да ти даде шанса да објасниш пред да донесува заклучоци, но искрено мислам дека ова ти е јаготка на шлагот, дечкото е токсичен.
    Ти треба сама да седнеш прво со себе да се договориш дали си подготвена живот да поминеш по негови правила, постојани испади и испрашувања.
    Дека е нормално, не е.
    Ај да речеме да е исклучок ситуацијава, се изненадил, избрзал, но он е болно љубоморен.

На cresa-jagoda, Billy Idol и Chini им се допаѓа ова.
  20. Chini

Chini Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    21
    Не знам навистина, се чувствувам виновна зошто не му кажав веднаш. Меѓутоа лично сметам дека не игра некоја важна улога времето кога јас ќе го информирам него за тоа дека јас сум на кафе.
    И секако дека не би сакала цел живот да полагам сметки и да се расправам.. Мој живот е и нормално дека ми е важно како ке се одвива.
    Тешко е, е личност која многу ми значи и на кого многу сум верувала.