Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Maaaaaaaaar1

Maaaaaaaaar1 Истакнат член

Комплицирано си правиш во мозокот јас мислам да оставиш да течат работите а тој ако мисли сериозно кад тад ќе те праша за врска.Среќно.

Ladybug98 and Ceci16 like this.
  2. Атена.

Атена. Активен член

Не, не мора да значи дека ја сака. И да останало нешто, тоа не мора да значи дека е сакање. Ако се разделиле со добро, би имал позитивни чуства, во смисла би му било мило, би ја сакал како човек човека, не како љубовник.
    Ако имал 9 години врска и раскинале нема логика да му се суди за врската, па и што го изневерила да му се префрла сега дека ќе спрема одмазди, замени, инаети, итн.
    Животот тече, нова шанса, нова среќа, нова љубов.
    Штом имал 9 годишна врска најверојатно сте доволно возрасни и со обврски да имате време за “игри на завера”
    Уживај во убавите моменти и не размислувај негативно кај што нема потреба. И да има нешто ќе го сумиш, ќе го оставиш. Битно е убави да си поминуваш. Дај си шанса да бидеш среќна :hug:

Ceci16, Maylin and Maaaaaaaaar1 like this.
  3. Medea.

Medea. Истакнат член

Не мора да значи дека ако биле толку време заедно дека уште ја сака или нешто затоа што ти не знаеш како им било во врската. Јас бев во долга врска ама го преболив уште пред да раскинам. За кратко време после разделбата запознав нов дечко во кој уште од почетокот бев all over, со бившиот бев скоро 8 години ама не може ништо да се спореди со мојата сегашна врска во која сум пресреќна и презањубена. Затоа колку време бил до бившата не е мерило за ништо. Јас сфаќам од каде ти доаѓа таа несигурност но пробај да сфатиш дека таа е во минатото а ти си во сегашноста.

Maylin likes this.
  4. Darko90

Darko90 Популарен член

Ќе го решиме брате ич да не се секираш :)

5. angjelina

angjelina Истакнат член

има некој што сака да биде рамо за плачање на лп..:(

Ceci16, Cutiepie1 and kloki like this.
  6. Maaaaaaaaar1

Тука сум пиши мии

Ceci16 and Cutiepie1 like this.
  7. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Пиши

Maaaaaaaaar1 likes this.
  8. Cacii123

Cacii123 Истакнат член

Здраво дечки, се запознав со едно машко случајно пред 4 месеци, пишевме 2 месеци и јасно ни беше и на двајцата дека се свиѓаме иако индиректно го покажувавме тоа. После тие два месеци ние прв пат испаднавме и почнавме да се гледаме скоро секој ден или на два три дена по ред. Уште на почетокот си ги кажавме нашите мислења на тема: озбилна врска и и двајцата се согласивме на тоа дека ние убаво кога сме заедно и дека ќе видиме времето што ќе покаже, дека не сакаме да се брзаме за ништо. Меѓутоа иако и двајцата се согласивме на тоа, јас сепак кажав дека секогаш сакам да знам на што сум и дека повеќе се стремам кон тоа нашиот однос да премине во озбилна врска, но сепак не би брзала. Исто така му нагласив дека јас колку и да чекам нешто кога ќе се одлучам дека не вреде да чекам тогаш е стварно крај и после тоа што и да мисле и праве тој јас ќе си стојам на моето.

Е сега тој во последниов месец повеќе гледања има иницирано отколку јас и многу пати кога јас сум била излезена и да му се спиело, ме има чекано до касно за да се видиме, а и доста излегувања има пропуштено за да се виде со мене, исто така се однесува баш коректно со мене, ме почитува, ме цене и покажува дека стварно му се допаѓам. Да не сум сфатена погрешно ние до сега сме немале поинтимен однос, ниту пак он инсистирал на тоа. Плус сите негови другари, па и брат му и сите мои другарки знаат во какви односи сме.

Не ми е јасно зошто го праве сето ова, а се уште стое на тоа дека не сака озбилна врска. Ме интересира ваше мислење.

Ceci16 and Radmilla like this.
  9. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@Cacii123 На која возраст сте, ако не е тајна? :wasntme:

10. Cacii123

Cacii123 Истакнат член

Може лп?

Polyincognito likes this.
  11. Nataalija44

Nataalija44 Активен член

Zdr nekoj da mi pise ve molam ♡

Ceci16 and Radmilla like this.
  12. Medea.

Medea. Истакнат член

Штом толку се мисли очигледно си му само онака , затоа што ако сакаш да си со некој за озбилно го знаеш тоа го чувствуваш. Но секако многу е битно и колку години имате.

Maaaaaaaaar1 likes this.
  13. Maaaaaaaaar1

Piis mi

14. Maaaaaaaaar1

Да.Мојот дечко се трудеше да му бидам девојка јасно си кажа дека сака и ќе се труди дур не кажам да за врска.

15. Nataalija44

Nataalija44 Активен член

Zdravo ve molam za sovet, ispadnav so eden tip inache toj 27godini jas 20...
    Se bese super na prv dejt, ne pokaza nezainteresiranost, no istata vecer mi pisa onakaa nakratko, i od togas me ostava na seen ne mi pisuva skoro ic, go prasav sto mu e rece da ne izmisluvam , nemalo nist bla bla, no neli nie zenskite imame intuicija, pa ne me laze ;) Vo najmala raka ne e ubavo od negova strana, mislev deka e zrel, se pokaza sprotivnotoo...

Ceci16 and Cutiepie1 like this.
  16. -црноока-

-црноока- Истакнат член

За што ти треба совет? Сама си го даде одговорот. Незрел е и незаинтересиран. Не те бара, не ти пишува... остави го. Ако продолжиш самата себе ќе се измачуваш и ќе излезе како да го молиш.

17. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Па тогаш зошто уште останал со тебе,ако наводно знаел дека ,,си спиела со пола град,,?

18. Nataalija44

Nataalija44 Активен член

Pa me maci toa sto se bese super, sega ne pisuvame, nisto ne sum mu zgresila valjda jass...I pravi da se osekjam pomalku vredna, nitu da prasa sto pravis, kako si , kako demek ne zasluzuvam toa

19. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Види, во животот не може да очекуваме да не сака секој. Твојата вредност не се мери со тоа колку те посакува Х личност.

Во животот некои доаѓаат, одредени заминуваат. Не можеш да ги спречиш. Можеш да одбереш да ги сакаш оддалеку или да продолжиш со животот.

Доколку не си направила ништо, тогаш можеби тој не сака ништо сериозно. Еднаш направил вака, можеби и да сте заедно понатаму повторно ќе прави така топло-ладно. Дали е тоа што го посакуваш од еден маж? Несигурност и незаинтересираност?

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Едноставно типот не е заинтересиран и да најчесто нас ни е тешко да прифатиме. Не му пишувај батали го, најди си друг.