Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    3.331
    Бившиот пробува да направи да се чувствувам виновно бидејќи раскинав, не ме остава на мира ;(
    ама зошто се машките вакви...

2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.569
    @sj *O* Бидејќи тоа е класичен потег на манипулатор. Ја утнал страшно, одговорност е непознат поим за него, па ај ти си крива.

Немој воопшто да си се нервирала за него. Со обратна психологоја или пробува да те врати или чисто да ти го расипе моментот, немој случајно со друг да тргнеш.

Најдобро е да го игнорираш и да не покажуваш слабост :f:

На sunshinebabe, buba4e89, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    3.331
    Пробва да ме врати. Но со то шо неам веќе сили и нерви да сум со него, тврди дека воопшто не сум го сакала, дека сум го мразела, дека сѐ било залудно

4. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.569
    @sj *O* Не си го сакала, ма немој. Баш требало да му речеш, и тој тебе да те сакал, немало зад грб да прави глупости и самата врска да си ја прокоцка.

Дефинитивно не е на тебе да докажуваш дека си го сакала. Си го покажала тоа и повеќе од доволно. Ова го прави намерно, знае кои копчиња да ги притиска.

Знам дека е тешко, сепак ти бил интимен партнер. Но, знаеш и самата ако се вратиш, пак ќе дојдете до истата точка. Со патолошки лажливци нема светла иднина.

Секако одлуката е твоја. Ако не планираш враќање, мора да го блокираш од секаде. Бидејќи вака само ќе те малтретира за да се осеќаш лошо.

На sunshinebabe, baby-star, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.829
    Допаѓања:
    80.773
    Кај ти ги пишува тие работи? Блокирај го, има опција да се блокира и број на телефон.

На sunshinebabe, baby-star, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. s.a.m.a

s.a.m.a Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    287
    Љубоморен е затоа

7. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    554
    Ќе бидам кратка,,,имав дечко очигледно беше само некој кој ме лаже, по идеа на другарка дека и се фалев колку е он само искрен и добар да го провериме на фб (немојте да осудувате) дознав дека наместо да се видиме вечер ми измисли банална причина ќе му доаѓала тетка му од Австрија, наводно дечково вечер ќе се види со една девојка кај него во кола....претпоствувате што, пукнав полудев еве не знам се се издаде од лажниот другаркава не знам како го замаја толку да каже , намерно му пишавме хехе ајде да пратиш слика вечер со неа некако не ти верувам блабла и овој вика добро ќе пратам ама морам да ја натерам да се слика со мене , ама некако ќе пробам бидејќи нејзините родители се многу строги и ''би ја убиле'' да дознае дека отишла со некој така, ќе ве замолам да ме сфатите и мене да не ме осудувате доволно ми е тешко што дечково ме лажеше и се правеше фин кој знае која му е оваа по ред и колку ме лажел сум била будала ,пак ќе кажам не ме осудувајте, се мислам кога ќе прати слика и сето лошто што го напиша за таа девојка со која ќе се видат вечер да пратам на нејзината мајка од лажниот сакам да му направам проблем не сакам вака да остане се чуствувам ужасно испив дијазепам не знам многу се разочарав му верував, но од друга страна сакам да му направам нешто!!!!!

8. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.569
    @Ta-mara Girl, откачи го. Не вреди. Сабота е, убаво време, дотерај се, излези си со друштво на коктели, have fun :makeup::music:

Те разбирам, лута си, кој не би бил. Но, најдобра одмазда е да го оставиш и притисни игнор. Вака најмногу ќе го заболи. А по твојот план, најмногу тебе ќе те заболи, trust me.

На sunshinebabe, sj *O* и bicycle им се допаѓа ова.
  9. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Пиши ми порака.

10. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    2.881
    Исто мислам, плус членката пишала била под стрес, тек каков стрес кога мајка и ќе им врати на пораката, кој знае и таа како би реагирала

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Највеќе ме иритира кога ќе ги нападнете девојките ко да се криви.

Абе дечкото е крив разбираш. Батали го овој будала.

На Harper, sunshinebabe, Nela678 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    554
    Се согласувам, тој е крив што не ја одбил, ама таа сигурно знае дека има девојка, не знам, сакам да му направам нешто не сакам така да остане

13. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.569
    @Ta-mara Најчесто во такви ситуации, мислиме ќе се "одмаздиме", тој ќе плаче, ќе биде повреден, засрамен, ќе се извини, било што, но страшно колку не е така.

He already doesn't care. Може само дополнително да те повреди, да те навреди и уште толку ќе те заболи кога ќе сфатиш колку не му значиш и каков е навистина.

Биди попаметна од ова. Едноставно откачи го и покажи му дека баш ти е галје. She can have him. Вака ќе го заболи барем егото.

На Feniksgirl, Nela678, sj *O* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    554
    Нема да знае дека сум јас бидејќи секако тоа од лажниот профил сакам да го направам, ама ми е страв некако, знам дека нема да се замара ама на девојката нема да и биде сеедно и ќе се скараат или не знам

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    2.881
    Зашто правите проблеми кај ги нема бе луѓе, се покаже некој лаже, избришете го од животот и готово, тешко лесно, тоа е, нема лесно денес, сите лажат изневеруваат такво време дојде

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Таа дали знаела или не, не е твоја работа. Твојот има девојка,а се лета по други. Ако не е она ќе е некоја трета. Размисли.

Најјако што можеш да направиш е типов да го блокнеш без збор секаде. Игнорот боли највеќе. ;)

17. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Јас би го следела и кога ќе се паркираат некаде ќе отидам да му дадам кондоми и ќе му кажам "за да не гледаме туѓи деца". Потоа му блокирам број и ќе си излезам со другарки. Па нека се чуди.

Знам звучи како сценарио од шпанска серија, но сакам адреналин. :wasntme:

На Ceci16, sj *O* и Kumanovkaa им се допаѓа ова.
  18. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.107
    Допаѓања:
    17.447
    И тој да и рече знаев дека ме следиш, немам ништо со девојката, априлилилиии ^_^

На Ouravanture му/ѝ се допаѓа ова.
  19. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Кажа и претходно дека ја лажел, тогаш не беше априлили:D

На sj *O* и Bratot им се допаѓа ова.
  20. buba4e89