Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.984
    Допаѓања:
    45.726
    Многу се оптеретувате до тоа кој додал на социјалните мрежи, колеги и колешки имам и јас, а и тој на инстаграм, за некои од тие рекол дека се симпатични, за некои сум рекла и јас. Да драмам и да си расипувам врска/брак ради тоа ми р многу детски. Ако почне да те изневерува сигурна сум дека и други знаци ќе најдеш.
    Мој совет е да не си правиш од проблем од ништо, барем засега ми изгледа на ништо.

На sunshinebabe, marlonbrando69, Ceci16 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    3.328
    Премногу честото искажување маки и проблеми во оваа тема, во однос на една иста личност (партнер)-не е добар знак.

На sunshinebabe, bicycle, Bitter-Sweet и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.568
    @sj *O* Сега и ги прочитав другите мислења, сваки месец нова прича :D

Е сега, ако овој моментално дечко е истиот тој од приказната кога тој идел сам со друштво на одмор и таму се заследил со една, а потоа ја отследил и се правел на Тошо кога го прашала, не знам што да кажам :D

На cresa-jagoda и sj *O* им се допаѓа ова.
  4. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.050
    Јас искрено би му раскинала во иатс секунда. Има девојка што има да додава типки што му се "добри" од пошта. Многу глупаво од негова страна.

На cutesie_pie и sj *O* им се допаѓа ова.
  5. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.954
    Ако девојката навистина работи во поштата каде што оди дечко ти,или личи на јаките типки ако ти ги опишал дечко ти како изгледаат,не се познаваат со девојката од порано,туку ја додал дека е јака типка.Ќе седнеш и ќе разговараш со него и ќе му кажеш што те мачи.Ако поради работа мора да оди во пошта што треба од чистачка до директор сите да ги заследи.А и штом ти спомнал колку јаки типки имало не е од ништо тоа.Да си разговараш најдобро ќе е.Не е коректно од негова страна.

Последна измена: 3 април 2023
    На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nela678

Nela678 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    179
    Нема никаков знак на неверство. Ете еден обично заследување на социјална мрежа. За ова да се нервирам не мислам дека би вредело воопшто да го мислам не па потенцијална кавга да направам.
    Можеби само пријателски однос имаат, можеби твојот дечко не е нејзин тип, можеби не е слободна, можеби воопшто немаат некој муабет,... Гледај на работите со трезвена глава.

7. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.050
    Зошто да додава типки што не ги знае доколку има девојка ?
    Да не бара случајно другарки???
    Многу е навредливо и неубаво од негова страна. Верувам дека никоја девојка не сака дечко кој додава рандом типки на инста.

На sparklie, sunshinebabe, CoverGirl10 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Разговарај си отворено и прашај го што зошто. Нема ништо срамно. Може и ќе лаже ама ќе го познаеш дека нешто не штима.

9. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    147
    Zdravo, jas povtorno tuka so nov problem. Ostanavme zaedno i pokraj se, si gi sredivme site maki i problemi i se bese prekrasno. Pred nekolku dena zaedno biravme mebel za stanot, a potoa mi kaza deka saka da raskineme bidejki na rabota zapocnal da custvuva nesto za koleska i taa imala dolga vrska i taa raskinala poradi nego. Site okolu nego mu zboruvaat deka ne e za nego, jas kako negova najbliska licnost milion pati se zgaziv sebesi da zboruvam so nego za ona sto go gradime so godini i godini da ne go frla vo voda tolku lesno. Srekjata ne se gradi vrz necija nesrekja
    Ne znam sto da kazam ne znam kako da prodolzam, zaedno sme skoro 6 godine sme bile samo jas i toj nemam drugi bliski licnosti totalno sum ostavena sama na sebe. Bi sakala uste ednas da zboruvam so nego no ne znam so koi zborovi da mu ukazam za seto ova sto go pravi

На marlonbrando69 и Ceci16 им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.829
    Допаѓања:
    80.770
    Зошто сакаш да задржиш некој што не сака да биде со тебе? Еден ден ќе почне и да те изневерува од што не може да се откачи од тебе. И тогаш ќе бараш начини да го задржиш? Ти вели сака да раскинете, ти пак со него... Претходно те навредуваше, ти пак со него остана. Некогаш сами си правите проблеми, одите против себе.

На Mentalna85, simoncelicius, MeowMeow и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Nela678

Nela678 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    179
    Ова малце несфатливо размислување ми е. Ајде ако не ќе му ги врзам очите и само има дозвола мене и понекогаш мајка му по потреба да ја гледа? А каков совет треба да и пишам? Бензин на органот да додадам па ајде ќе ракоплескаме сите кога ќе се скара?
    Мила рандом "типки" не се проблем, проблемот сами си го правиме ако дозволиме да ни влијае!

12. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.568
    @Mxrx Ти го читав претходниот проблем и најверојатно он затоа те обвинувал дека го изневеруваш, за да немаш време да сфатиш дека уствари тој те изневерува.

Оваа негова врска со колешката најверојатно трае некое време, не е од вчера. Па сега откако се осигурале дека сакаат да бидат заедно, таа го откачила својот дечко, а твојот дебил не знаел како порано да ти каже.

Верувам дека е траума, 6 години не се малку. Но, дај му време на времето. Него не го моли, услуга ти направил, отколку потоа со деца да си заглавила со него.

Тешко е, но најдобар совет што можам да ти дадам е целосно да си се посветиш на себе. Работи на твојата психа и подобри се од секој аспект.

На Mentalna85, sunshinebabe, sj *O* и 8 други им се допаѓа ова.
  13. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.527
    Тоа што ти раскинал е најдоброто нешто што можел да направи за тебе.

На MeowMeow, sparklie, sunshinebabe и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.729
    Уште тогаш знаев дека пак ќе се смирите со гадот. Уште си ги средиле маките и проблемите, се било прекрасно. Кај ви се родителите да ве освестат да не губите време со вакви мизерни луѓе?

Препрочитај си ги тука мислењата за него и оди да славиш што не си се омажила со таков човек со кој цел живот ќе ти беше хаос. Си се спасила.

На MeowMeow, sj *O* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    И што? Што ќе направиш…ништо.
    Штом тој толку ладнокрвно те откачува, не му значиш. Пушти го нека оди,нека биде среќен.
    А ти посвети се на други работи.
    За љубов не се моли!

На sj *O*, ♡ Cinderella ♡, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.597
    Допаѓања:
    63.139
    Јас стварно не знам што бараш на форумов ти девојче. Не вреѓаш сите овде, не тераш да ти пишуваме километриски постови, да двоиме време, да се сочувствуваме со тебе, а после ни го множиш мислењето со нула и ни се мочаш на сиот труд што сме го вложиле да ти објасниме зошто тој човек е отров во човечка форма.

Те вреѓаше максимално, ти викаше со најпогрдни имиња, на твои колеги се закануваше, кога му кажа дека ти доцни циклусот ти викаше дека го изневеруваш со други, кога се вработи ти викаше дека со ебење си ја добила работата, ужасно се однесуваше со тебе, те оддалечи и изолира од сите, те третираше најлошо што може.

Цела фемина ти пиша, се сеќавам. Од жени што беа сериозно загрижени за тебе, до малку поагресивен пристап, ништо не не послуша.

Што сакаш од нас не разбирам? Што да ти кажам? Моли го да не те остава?

Боже господе, опрај се, и послушај кога веќе прашуваш. Ако не, не не смарај, не е фер некој овде да го губи времето за на крај пак да му се вратиш.

Ајт.

На MeowMeow, butterfly6223, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.857
    Допаѓања:
    41.170
    Најискрен и добронамерен совет, побарај си психолог.

Очигледно ти си имаш внатрешни кризи штом постојано се враќаш и ти е удобно во оваа токсична врска. Ти треба помош, џабе овде што и да ти напишеме кога ти свесно го блокираш.

Озбилно, освести се, не е нормално ова што се трудиш по секоја цена да вратиш личност што толку те повредува.

Едит: Еве што си пишала во 2020:
    Уште тогаш сакал да ти раскине и сте имале проблеми, значи пред 2 и пол години, а ти уште тогаш не си можела да го пуштиш и си барала начин да го задржиш. Зошто ти треба толку? Зошто си зависна од него? Зошто не можеш да поднесеш да раскинеш со токсичен човек? Седни, запрашај се малку и размисли. Вклучи го мозокот наместо само да се водиш според желбата да не бидеш сама.

Ти викам, ти треба помош.

Последна измена: 3 април 2023
    На sunshinebabe, joy1, sj *O* и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.294
    Најлошо е шо тој ќе оди со другата, ако веќе не бил, колку да му помини меракот и пак ќе се врати кај тебе и пак ќе го примиш. Зошто молиш?
    Нема да заврши вашата врска, ако се плашиш од то. Ама ова не е супер вест туку напротив.
    Размисли дали сакаш по 6 месеци пак да дојдиш и да пишиш тука "повторно нов проблем" со дете на пат, или сакаш да си сама (со друг) среќна, успешна и исполнета?

Најдоброто шо можиш во моментот е да разговараш со психолог, ние толку можевме.

На sunshinebabe, ♡ Cinderella ♡, sj *O* и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.704
    Девојко, ти кажувам од искуство кога ке го оставиш и спасиш од него ќе сфатиш уствари колку не си го сакала и колку ти е поубаво. Сум била во ваква токсична врска и знаеш што он ме научи “Па више волим себе него тебе” Бегајјј подалеку никогаш нема да се оправи верувај ми. Овој почна да се коцка, бараше пари и од мене да му давам да се коцка… секакви погрдни зборови добивав зашто работам… жена не била за работа. Бегај!!! Поубаво цел живот сама отколку со таков.

На Medea., sj *O*, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    590
    Ај бре луѓе, што е битно а пошта а маркет а кафич, нека иде нека гледа очи за тоа се до ден денес знаеме кога сме заедно со маж ми да искоментираме види ја оваа, и што? Можеш да врзеш човек?
    Само искрен муабет е решение за се, ако ни иде иде, ако не иде не иде многу просто.

На Nela678 му/ѝ се допаѓа ова.