Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Во секоја врска има проблеми кои треба да се решат само доколку се има заеднички јазик. Исто така и доколку тие проблеми не се сериозни и да нарушуваат нечие ментално здравје и сл.

Јас лично не би се "мачела" да решам проблеми како насилство, неверство и навреди. За се друго би можеле да најдеме решение доколку и двете страни го посакуваат тоа.

На sj *O*, cresa-jagoda и Srckata28 им се допаѓа ова.
  2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.568
    @Srcka28 Јас лично би прекинала кога уште само на 5 месеци со некој, веќе чувствувам фрустрација. Значи колку и да се лажам дека има убави работи, нешто очигледно не ми одговара и нема да се мачам :D

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Martiinn12

Martiinn12 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Mlada e da 30 godini puni godini ali prethodno imala vrska 8 godini i ima mnogu traumi od taa vrska i na sea treba da bidam so devojka sto saka da bide i single i so mene u vrska i so drustvo sto se site po 30 godini single se site a jas imam 25 godini i vo naredni 2 3 godini ne se gledam kako osoba sto sum single i na sank u marakana ili u saloon so 7 piva ispieni sekoja sabota ili petok sakam VRSKA SERIOZNA i posle Brak

4. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.568
    @Martiinn12 Најди си некоја на твоја бранова должина.

На sj *O*, baby-star, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Martiinn12

Martiinn12 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Iskreno neznam ednostavno me privlekuva nesto vo nejze samo mislam deka ona momentalno neznae sto saka vo zivotot i kaj nejze e problemot.. finansiski e mnogu pomokjna od mene "milioner" moze da se kaze ali ja ne sum za pari i ebati parite ako imas nesrekjen zivot u idnina so nejze ednostavno sakam razbiranje pocituvanje od nejzina strana nez iskreno .. ja od nejze pocituvanje i razbiranje nemam dobieno

На felisitas му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.568
    @Martiinn12 Аха и си мислев дека е побогата :D Say no more brother :D

На baby-star, Priroden и Martiinn12 им се допаѓа ова.
  7. Martiinn12

Martiinn12 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    I raskinav pred nekoj den ja bloknav od segde mi pisala poraka deka kupila karti za mkd i deka saka oci vo oci da gi resime problemite i da vidime sto kje napravime ali neznam ednostavno kasha ni e vrskata dvajcata sme zaletani eden za drug a imame razlicni mislenja.. nez sto kje bide naredna nedela doagja pa kje vidime

8. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.568
    @Martiinn12 Она си бара разонода, бидејќи сака да одмори од трауматична долга врска. Totally understandable.

А ти ја трпиш ради парите. Затоа као демек си ја блокнал, а пак си пишувате. И го трпиш нејзиното спиење со другари и се друго.

На sj *O*, baby-star, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Martiinn12

Martiinn12 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Pa dobro ne sum ni ja nekoj bez pari imame familijaren biznis so 9 lugje vraboteni ne sum nekoj od ulica frlen sam ziveam imam stan svoja kola rabota... nez zaso bi ja trpel radi parite ali aj

10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    48.557
    Јас ко што разбрав сексот со другар бил пред 10 години, а сега демек најдобар другар и бил 8)

11. Martiinn12

Martiinn12 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Da

12. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.568
    @Martiinn12 На прашањето што ти се допаѓа кај неа, одговараш со "не знам итн, инаку е милионер". Не кажа ниту една нејзина карактеристика, туку ги спомнуваш финансиите. Мене тоа ми кажува се :D

Од друга страна, 9 месеци сте заедно, а она по 2 месеци во странство, оди и си доаѓа и не се замара со тебе.

Отворено ти кажува дека била интимна со нејзиниот другар и плус го преферира друштвото пред тебе. Не се плаши да те изгуби.

Она дефинитивно не е заљубена во тебе, океј си и за пополнувње време. Најверојатно и на тебе ти се свиѓа овој токсичен однос, покрај парите и така испаѓа, дека ни ти самиот не знаеш што сакаш.

Ја трпиш и ако не сакаш вака, секогаш можеш да и раскинеш и да ја блокираш for real.

На sj *O* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. Martiinn12

Martiinn12 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Mislam deka kje zavrsam so taa devojka ednas zasekogash ... i mislam deka ona ne me zasluzuva i neka si tera so drustvoto i so parite i da mi ima receno deka ne saka maz i deka kje si posvoela dete deka ona ne sakala nikoj da i zbori u zivotot nisto da bila samostalna sakala i da kje rascistam so nea koga kje dojde vo Skopje definitivno... ako ne se sluci ekstemna promena vo nejzinoto odnesuvanje a so parite neka ide u 3 pm i neka najde decko sto kje i lize gz radi kesh .

14. Martiinn12

Martiinn12 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    A da i mi ima receno ako birala pomegju drustvoto i mene sekogash kje do odberela drustvoto

15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.441
    Допаѓања:
    27.662
    Девојката се лечи уште од претходната врска. Не очекувај ништо од неа, оти само ти ќе патиш. Со среќа.

На sj *O* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.805
    Допаѓања:
    12.684
    На цурата и е сеедно дали ќе е со тебе или не. И не е за сериозна врска. Така да… мислам дека треба да ја оставиш.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Martiinn12

Martiinn12 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    I nejzinoto celo drustvo vo momentov me blokira od site socijalni mrezi kao demek oni i rekle ili oni ili jas ona da si bira oni i go napravile toj poteg ne jas ... jas kje barav od nea razgovor kompromis a ne da i zabranam da se druzi so drugarki i drugari ne sum takvo masko ali oni ete me brisat od segde i me izblokirale demek ja sum kurtonot..

На felisitas му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.568
    @Martiinn12 Или имаш 0 самопочит кон себе или си упорен, па ќе чекаш таа (со се друштвото) по писмен пат да ти кажат дека чекаат сам да им се откачиш.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    534
    Аууу не ми се верува дека луѓе на 30 години се однесуваат олку незрело и површно. Блокираат и прават свашта .. ко средношколци.
    Мене ќе ми кажува друштвото јас кој да одберам и шо да праам.
    Толку и сече црпката на таа со која идеш..
    Страшно и скраја било.
    Дечко цени се и почитувај се поише себе си.

На Limpan, Lavender4, boo3 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Martiinn12

Martiinn12 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Ona mi vika koga kje se vratela u skopje za den dva kje zborela so niv i me forsira da ne raskineme tuku da zborime i da produzime da ideme

Последна измена: 8 април 2023