Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Deickata

Deickata Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    97
    Ne se soglasuvam vooopsto, STOM prifatila da ima maz prifakja sve okolu nego i so nego ona toa setsnje od utro do mrak sto go posakuva i da luduva i besnee so drugarkite tocno sum uverena deka nitu eden OD VASITE MAZI/DECKOVCI nema da vi go dozvoli toa, si se omazila? Togas kakov e problemot so ke si so negovite, sakas da uzivas? Napraj dogovor idete i tsmu i vamu kako sto kazav i pogore, a ne segs site tuka PAMETNI i ja krevaat silata haos da se napraaat pa lugje bre koa nekoj bara sovet od vas stajte se vie na negovo mesto kako za sam sebe, a sigurno vie ovoj komentar ke si go kazete,, ako ja ostavi togas i podobro,, pa ds tocno ni tebe nitu bilo koja sto ja sovetuvashe vo stilot odi ic da ne tie gajle nema ds ja doboli ako oni se ostavat ona ke pati nea ke ja boli pa kakov i da bil

На Hoss Delgado, Ceci16 и TrueToMyself им се допаѓа ова.
  2. Deickata

Deickata Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    97
    Nene, bidejki se jaki gospogjetini mozele da se sprotistavuvaat znars hrabrost ovde na tastatura no dali vaka tie sto ja sovetuvaa dali toa go pravat ored nivnite mazi

3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.526
    Допаѓања:
    33.897
    ]
    Леле срцка ти напишав голем пост ама ми се исклучи тел и отиде постот.
    Види вака, гледаш и самата дека нема да можеш таму да издржиш. Подобро спречити него лечити. Знаеш зошто? Отти ти кога нема да одиш таму, тој ќе се налути , ќе му помине и веќе нема да те вика таму за спиење. Тоа ќе биде еден проблем што ќе помине. А ако одиш, гледаш и самата уште сега дека има оговарања, па ќе има караници со снајките и мајкаму, па после зошто она така, зошто вака, ќе ти излезат уште сто проблеми од кои само ти ќе се нервираш и ќе неможеш ни одмор да поминеш како што треба а богами ни кога ќе си отидете од таму. Па они ќе го провоцират за тебе, па ти ќе се налутиш, па снаите ќе ги буцнат браќата да се карат охоооо, веќе видено.

Мажите се како плочки. Ако добро ги наместиш, цел живот по нив ќе си газиш. Не заборавај го тоа.

На BlackNight, Buba135 и Ceci16 им се допаѓа ова.
  4. Deickata

Deickata Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    97
    Taka ama zavisi koj maz, sekoj i ne dozvoluva ds go mestis ti i orientiraspo tvoi pravika

5. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.919
    Допаѓања:
    9.876
    Ќе седнете и ќе разговарате како возрасни луѓе кои треба да живеат во заедница и кога веќе многу членови тука се расфрлаат со "компромис", важно е дека во заедница од двајца (ти и дечко ти), ти не можеш да бидеш дежурна за компромиси, а дечко ти да прави како што сака тој или така како што "треба". Претпоставувам дека блиску се неговите и твојот дом, бидејќи сте од ист град, значи опција би била да си спиете двајцата кај тебе дома бидејќи при празен стан да идете да се гужвте сите топтан и да спиеш со свекрва и свекор у иста соба е смешно. Значи, вашето време за вас двајца, спиење раат, утринско кафе раат и после може да одите кај неговите на седенки, ручеци, муабети, па и ако не е за цел период од тие две недели и да ги почувате внуците, зашто да не, сепак не се гледаат често со вујко им, да се зближат да си се видат. Друг момент, бидувањето заедно 24/7 не е нешто што е задолжително дури и во брак (не знам каква ви е динамиката досега), ама луѓе одат на работа, се социјализираат со други луѓе (не е тоа забрането во брак), така што не гледам проблем да си бидеш некое време сама со другарките и тој сам со фамилијата. Не се мажиш со фамилијата. Во ред е да преспиеш кај другарка ако сакаш или тие кај тебе или да искочиш на кафе, во кафана, да се видиш со твои роднини насамо, ништо страшно не е тоа, напротив, така функционира здрав однос. Па и дечко ти насамо да си биде со браќа, сестри, родители, како е тоа страшно? Треба ко пијавици да живеете слепени еден за друг? Како што пишав претходно, ако за ова прави проблем, бога питај што ќе се случува кога ќе ви се десат вистински предизвици во бракот, ќе треба само да се нервираш, да ќутиш, да не изнесуваш ставови, да немаш мислење и да правиш како другите што сакаат.

Последна измена: 17 април 2023
    На Donna.Italiana, IRBBB, Zumbula и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Buba135

Buba135 Нов член

Се зачлени на:
    17 април 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    13
    Се сложувам со сите, не сум за тоа да одделувам некого но во тоа чување на деца сум вмешана и јас бидејќи со чичкото во пакет влегувам и јас. А тоа не ми одговара бидејќи мојот одмор од работа сакам да го поминам во вистински одмор и тишина а кога реков другарки и од утро до мрак мене ми е мерак да станам да излезам на бурекче, да отидам на кафе да дојдам дома да си поседам во својот дом и во сето тоа нормално дека учествува и тој бидејќи кругот на пријатели ни е ист. Секако дека сум за дружење со семејството и ништо од тоа не ми смета мене ми е проблем мојата одбивност за живеење со луѓе кои не ги познавам заради тоа што тоа се очекува. Луѓето се сосема океј и јас сум среќна да биде со нив сите денови но јас не се чувствувам спремна да бидам со нив толку време и нема да ми е пријатно.

На 1209, JustBeautiful, Ceci16 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.919
    Допаѓања:
    9.876
    А мажот неа да ја прифати, тоа не? Забрането е? Ќе му падне круната од глава ако тој ѝ угоди на сопствената жена. Па со среќа у таквите бракови, после читаме циркуси по темине.

На 1209, tanjaaa, _beautyy_ и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.526
    Допаѓања:
    33.897
    Абе добро, глледаме како завршуваат тие бракови кај што само мажот е паметниот. Треба да се има почит од едниот кон другиот и обратно. Мажот и жената се едно семејство. Се друго е вишок. Нека ги почитува она нив ама од далеку. Нека им седе цел ден ако треба, ама на спиење нека си оди во своето. Ти изгледа не ја читаш, какви работи и зборувале јатрвите и може незнаеш какви проблеми може да излезат ???

На 1209, Snowflake92 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    908
    И јас тоа го приметувам тука коа се пишуваат совети...
    КАКО ТАКА ДА ТРПИШ? ДЕВОЈКО ШТО ТИ Е САКАШ ДА ТЕ УГНЕТУВА ДА ТЕ ТЕПА...
    ОСТАЈ ГО
    СПРОТИСТАВИ МУ се и слични фрустрирачки совети и коментари од тој тип.
    Треба некад покнструктивно да се разгледаат страните да седне членката и да си направи отворен моабет со нејзиниот маж да си каже дека нема да се чувствува пријатно и слично ,а воедно и дека несака да ги повреди неговите чувства.
    Не треба никој тука да ќути и трпи богдачува.
    21ви век седни и отворено прај моабет кажи ја својата страна.
    Нема потреба од коментарите ко маж и да и е непријател па немој да му ќутиш спротистави му се ..отепај го ..

На Buba135 и Deickata им се допаѓа ова.
  10. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.919
    Допаѓања:
    9.876
    Затоа и ти пишав, ако чувањето деца ќе се растегне ко мрсул цели две недели, тогаш имате проблем. Нормално е да ги чувствуваш како туѓинци кога живеете во странство и не ги познаваш и немаш физичко време за ги запознаваш пошто сте далеку и нормално е да сакаш одмор од работа. Затоа поделете се, спиење кај тебе, кај нив малку дружба сите топтан, малце дружба секој сам.

Последна измена: 17 април 2023
    На IRBBB, tanjaaa, simoncelicius и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.526
    Допаѓања:
    33.897
    Срцка ој си во својот дом, ти ако треба пак ќе одиш кај ниив на гости секој ден и на ручек и седенки и се. Ипак ти треба твое време може сакаш да се видиш со другарки, каде ќе ги поканеш таму?? Кога еден прди еден смрди во една соба? И да не зборам дека нема на раат бањање во таква куќа. Знам сум била во таква ситуација. Затоа те советувам сега да не ја правиш таа грешка.

На cresa-jagoda и Angie1432 им се допаѓа ова.
  12. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    13.469
    @Deickata "Штом прифатила маж, треба да прифати се околу него", леле :drunk: Демоде, pt.2

Тие немаат ни деца и ако сега се во брак, не мора да значи дека треба да се вратат во 17ти век. Млади, слободни и треба да уживаат.

@Buba 123 На 21-ви век, требa и тој да е цивилизиран и да знае дека во куќа каде буквално нема место, гурање не иде.

Не ми е јасно како твојот свршеник ти наоѓа нешто маана и мрчи.

Мое лично мислење е да не туку исполнуваш туѓи каприци. Може да идете на фамилијарен ручек и тоа е тоа.

"Требало, морало", не ниту треба, ниту нешто се мора во овој живот.

На MG3, tanjaaa, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  13. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.827
    Допаѓања:
    21.773
    Поседи две-три вечери од чиста култура и потоа оди си во твојот дом. Посетувај ги евентулно за кафе или за ручек и после оди си кај тебе.
    Јас би направила вака, мислам најдобро е. Вереникот твој ако сака нека седи цело време таму, сепак тоа е негова фамилија и крв. Ти направи си чест само, ќе ги истрпиш за два три дена.:D

На IRBBB, Feminka22, Buba135 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.919
    Допаѓања:
    9.876
    @TrueToMyself
    Еве ти цитирано и вака срочено, едноставно тој се лути и ја притиска, така не се однесува некој кој ти е партнер и пријател, до степен да мора да се сомнева самата во себе и во своите ставови. Така почнува манипулацијата.

На Stressed Out и Adidas888 им се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.526
    Допаѓања:
    33.897
    Ма нема потреба уопште од спиење. Гледате дека нема место кај да спијат, а на јатрвите им прече некој друг да спие во нивни кревет. Епа во право се. Треба и маж и да има малце осет. И јас бии се налутила доколку свекор и свекрва ми викат луѓе да ми спијат во креветот. И после браќата нема да збореле. Епа нема.

На 1209, Ugly Duckling, sunshinebabe и 5 други им се допаѓа ова.
  16. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.827
    Допаѓања:
    21.773
    Е де аман не драмете толку, две вечери ако им спие некој друг в кревет ништо нема да им биде. Сигурно нема некапени и усмрдени да легнат в постела.
    Се понашате ко никогаш дома да не сте пречекувале гости од друг град, не бидете од големото добро утро аман.
    И членката сама кажа дека свекорот и свекрвата ја почитуваат максимално, нема потреба да изиграва дива лига ако тоа им значи нив. Две факинг вечери ќе се во прашање.

На IRBBB, Feminka22, raww и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.526
    Допаѓања:
    33.897
    Сум чекала гости. Но мои гости. Јас што сум ги поканила и јас ќе ги сместам кај сакам. Како ќе ви биде на вас свекрвата да ги вика сите роднини од светот да идат да спијат во вашиот кревет а? И тоа не еднаш, туку секоја година. Не истите луѓе, туку 3 4 5 семејства.

Девојчето е скроз во право. Маж и е за ќутек.

На sunshinebabe, cresa-jagoda и Polyincognito им се допаѓа ова.
  18. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.827
    Допаѓања:
    21.773
    Сите роднини од светот, три/четири/пет семејства?:rofl::rofl::rofl:
    За девер и золва прајме муабет тука, шо преувеличваш?

На baby-star, Hoss Delgado, simoncelicius и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.526
    Допаѓања:
    33.897
    Оди погоре прочити ги мислењата на девојката па пишувај после ;)

20. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.827
    Допаѓања:
    21.773
    Читав од почеток, уживај.
    Членката кажа дека во една куќа на купче живеат свекрва, свекор и двата браќа со сопругите од кои едниот има две деца. Сега овие двајца треба да им одат на гости.
    Шо е нејасно?

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.