Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.178
    @TrueToMyself
    Еве ти цитирано и вака срочено, едноставно тој се лути и ја притиска, така не се однесува некој кој ти е партнер и пријател, до степен да мора да се сомнева самата во себе и во своите ставови. Така почнува манипулацијата.

На Stressed Out и Adidas888 им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.438
    Допаѓања:
    27.648
    Ма нема потреба уопште од спиење. Гледате дека нема место кај да спијат, а на јатрвите им прече некој друг да спие во нивни кревет. Епа во право се. Треба и маж и да има малце осет. И јас бии се налутила доколку свекор и свекрва ми викат луѓе да ми спијат во креветот. И после браќата нема да збореле. Епа нема.

На 1209, Ugly Duckling, sunshinebabe и 5 други им се допаѓа ова.
  3. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477
    Е де аман не драмете толку, две вечери ако им спие некој друг в кревет ништо нема да им биде. Сигурно нема некапени и усмрдени да легнат в постела.
    Се понашате ко никогаш дома да не сте пречекувале гости од друг град, не бидете од големото добро утро аман.
    И членката сама кажа дека свекорот и свекрвата ја почитуваат максимално, нема потреба да изиграва дива лига ако тоа им значи нив. Две факинг вечери ќе се во прашање.

На IRBBB, Feminka22, raww и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.438
    Допаѓања:
    27.648
    Сум чекала гости. Но мои гости. Јас што сум ги поканила и јас ќе ги сместам кај сакам. Како ќе ви биде на вас свекрвата да ги вика сите роднини од светот да идат да спијат во вашиот кревет а? И тоа не еднаш, туку секоја година. Не истите луѓе, туку 3 4 5 семејства.

Девојчето е скроз во право. Маж и е за ќутек.

На sunshinebabe, cresa-jagoda и Polyincognito им се допаѓа ова.
  5. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477
    Сите роднини од светот, три/четири/пет семејства?:rofl::rofl::rofl:
    За девер и золва прајме муабет тука, шо преувеличваш?

На baby-star, Hoss Delgado, simoncelicius и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.438
    Допаѓања:
    27.648
    Оди погоре прочити ги мислењата на девојката па пишувај после ;)

7. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477
    Читав од почеток, уживај.
    Членката кажа дека во една куќа на купче живеат свекрва, свекор и двата браќа со сопругите од кои едниот има две деца. Сега овие двајца треба да им одат на гости.
    Шо е нејасно?

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.438
    Допаѓања:
    27.648
    Многу полошо ќе биде ако оди таму две вечери и после замине. Одма муабети на снаата не и се допаѓа овде, она сака така вака.... А ако си отиде кај неа подобро, може да каже нема место кај вас , не сакам да сметам и чао пријатно. Ем волкот сит, ем овците на број.
    @christinnn

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    8.563
    Абе на 21век, при услови, членката треба да се гура и да спие во туѓ кревет, бидејќи така требало :drunk:

Нема што таа дома да бара, се омажила веќе, а он? Он не треба да престане да се држи за сукњата на мајка му?

На Ambitious, 1209, MG3 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477
    Се држи за сукњата на мајка му, а ја гледа еднаш годишно бидејќи живее во странство.:o
    Уствари не е ни еднаш годишно, членката напиша дека долго време не можел да се врати ради добивањето дозвола за престој. И сега дечково е виновен оти сака да си ја види фамилијата после години живеење во друга држава.
    Стварно сте чудни, не знам ни зошто упаднав во дискусија.

На baby-star, Hoss Delgado, simoncelicius и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    8.563
    @christinnn Кажи ми, како е нормално при цела празна куќа да се гураш со повеќе генерации?

И зошто да спие во креветот на золвите, а тие во дневна. Сигурно и ним им пречи, иако нема да го кажат тоа.

Зошто не е подобро на раат да седат онаму каде има место, а за ручек секако да се соберат?

На MG3 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    5.722
    @Buba135 некои од членките веќе го кажаа горе долу истиот совет што ќе ти го дадам јас. Кажи му на вереникот дека не ти е пријатно да спиеш кај него, прво затоа што нема место, а друго затоа што си испланирала малку поразлично да си го поминеш одморот. Ако сакаш можеш да преспиеш 2-3 ноќи ако сметаш дека тоа би му значело нему. На другите нема што да им се објаснуваш, тој нека им каже ако прашаат.
    Сфаќам ете да има своја слободна соба, па да спиете таму. Тоа можам да го разберам. Ама да рушам раат на некој кога имам каде да спијам е непотребно. Можете да ги земете внуците и кај тебе една вечер, па да си поминат квалитетно време со чичко им. :)

На Buba135, Stressed Out и Abel им се допаѓа ова.
  13. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.178
    Девојката пиша дека дознала дека другите снаи не се океј со тоа што се прибираат сите на купче за спиење, што е логично, им се ремети динамиката, имаат и деца. При празен стан и во ситуација кога треба да уживаш со фамилијата и во одморот, стварно непотребно е да се тискаат сите и некој да спие у дневна, особено што за неа не се баш фамилија, непознати и се, неубаво и е, се осеќа како да мора да прави нешто што ич не сака да го прави, со сила и при празен стан.

На sunshinebabe, cresa-jagoda, Stressed Out и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Мене ми дозволи маж ми,бевме регистрирани,спратот не ни беше готов,куќата од моите беше празна и си седев таму,си шетав,мм доаѓаше таму,се нормално и замисли никој немаше проблем со тоа,ни тој ни неговата фамилија.
    Не знам во какви средини живеете ама надвор од нив има различен свет...

На Buba135, simoncelicius и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.828
    Допаѓања:
    80.766
    Тој сака да си биде кај него дома па те убедува. Не попуштај, како ти е попријатно и покомфорно, така. Да, треба компромиси и прилагодувања, ама во ваков случај, при полна и празна куќа, логично е човек да го одбере второто. Кај него можеш да одиш на гости, на ручек, да се видите и да поминете време, ама убаво ќе си кажеш: Кај мене има место и кај мене ќе си одам.

На Buba135, cresa-jagoda и Polyincognito им се допаѓа ова.
  16. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Јас не би одела,ако не се осеќам комотно не одам,можеш да одиш на ручек,на седенки и слично,нема никаква потреба да спиеш таму,треба да те разберат и вереникот не треба да те притиска на нешто што не сакаш посебно не за тоа што ќе речат другите или за нешто дека "така треба",нека се налути,ќе му помине.
    Убаво ти пишаа погоре,многу е битно како ќе се поставиш од почеток,прави компромиси нормално но не по секоја цена.

На Ambitious, Buba135, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Ти си од тие - ќути трпи, ќе го слушам шо збори пошо е маШ?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.856
    Допаѓања:
    41.163
    Јас го разбирам и нејзиниот вереник што после долго време сака да се види со неговите ама и нејзе. Него ќе му биде одмор во семејната куќа, нејзе заморување. Мене па клаустрофобија ме фаќа од самата помисла. Решение мора да има, да спиете во вашиот стан ама да ги посетувате и неговите, па на тој начин и тој ќе може да седи повеќе со нив, а ти ќе можеш и да си посветиш време на себе и вистински да го истераш одморот.

На IRBBB, Buba135, Ugly Duckling и 7 други им се допаѓа ова.
  19. s.a.m.a

s.a.m.a Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    287
    Колкава си ти чупе и он?

20. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.178
    Не сум јака госпоѓетина, и само ти во твојата глава виде развод и раздор во советите пошто така си калемена очигледно. Јас идам на работа, шетам (замисли сама и со другарки), перам, готвам, чистам и очекувам маж ми да го прави истото. И го прави. Бракот не е затвор, и девојката има полно право да се види и со својата фамилија и да истера одмор асален пошто работи цела година.

На pdb123, Feminka22, Buba135 и 7 други им се допаѓа ова.