Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.731
    Допаѓања:
    12.575
    Мој совет прво е да не читаш нит слушаш што и да напише, Деичката…
    Ќе ти кажам за искуство на најдобра другарка. Живеат во странство ама се од Мк и тоа од два различни града… е сега нормално е дека и тој сака да си ја види фамилијата и пријателите и ти. Они си ги делат деновите, неколку дена кај неговите неколку кај нејзините. Во твојот случај во твојата куќа. Предложи му така дека не значи дека ако идете у МК треба да не си поседиш и дома некој ден. Тоа е разумен компромис според мене. Ако вереникот твој сака компромис треба да разбере дека едноставно работите си се такви, малку таму малку таму.

На Buba135 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Јас мислам дека подобра варијанта е да бидат сместени да спијат во нејзината куќа, а ете поголем дел од денот да бидат на гости кај неговите. Ама за спиење стварно нема потреба да се туткаат сите во една куќа и да заземаат туѓи кревети. Кога е време за спиење што корист ќе имаат ако бидат кај неговите? Само нервози и нелагодност за сите. Не се од различни градови па да не можат да си дозволат за спиење да одат кај нејзе. Сакам да кажам другарка ти била во полоша ситуација дека од различни градови па морало неколку дена да преноќува кај неговите. А вака кога се од ист град е многу полесно, сакам да кажам поради близината можат да си прават иди ми дојди ми. Ноќе на раат кај нејзе да си спијат, а преку ден да бидат на гости кај неговите.

На Zumbula, Buba135, Feniksgirl и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.294
    И замисли читаш во темата со свекрви или золви, јатрви, шо и да се "ми вика гости дома да ми спијат на кревет". :D

@Buba135 при празна куќа нема ни зошто да се размислува на темата. Јас го разбирам и него, но и тебе.
    Затоа, во мојата глава разумен компромис како да го трошите одморот е: три-четири дена ќе одиш кај него да ги испочитуваш и неговите (не со спиење), а останатото време секој за себе, ти со другарки на бурек, тој кај сака. Во странство сте постојано двајцата заедно, не мора и тука. Вака ем него нема да го делиш од нив, не ги гледа чоекот фер е да се видат, ем нема ти да се нервираш две недели, а сепак ќе посветиш време и за нив.
    Ако се цел ден заедно не сфаќам зошто би било проблем 8 сати да поспие ко чоек во друга куќа, а и другите да си спијат на раат.

На IRBBB, Buba135, Adidas888 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.333
    Допаѓања:
    190.085
    И јас се обидувам да го сфатам ова со спиењево, ама не ми оди :?: (facepalm)
    Побогу, спиеш за да се одмориш, значи ги бираш оптималните услови.
    Одиме во мк еднаш годишно, пола кај моите, пола кај неговите, ама искрено и на двајцата после 3 дена ни иде во хотел да фатиме да се одмориме:D. #многуљубамдаспијам
    Да бевме во ист град, секако ќе одевме за спиење кајшто има повеќе услови и комоција. Ова за спиењето, за одењето во вц отсабајле во друга епизода;).

На IRBBB, 1209, Buba135 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    Ако може некој лп.

На Pandy girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.294
    Можи и во различен хотел.
    #најмногуљубамдаспијам. :D

На Buba135, cresa-jagoda и Biljarkata им се допаѓа ова.
  7. Smmalliiee

Smmalliiee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2022
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Здраво. Со дечково ептен сме погодени на муабет, се разбираме за се, со него можам отворено да зборувам на било која тема, се зближивме и стигнавме до некој левел за врска но некако не чувствувам толку заљубеност колку него. Тој многу ме сака, се труди да ми биде убаво, ги знае сите мали ситници што ги сакам и секако дека тоа многу ми значи но не сум сигурна во себе дали го сакам толку многу и колку сум спремна да вложам во таа врска. Не чувствувам хемија да легнам со него, а сепак ми е мило што го имам до мене... совет??

На Pandy girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    8.562
    @Smmalliiee Едноставно не му давај лажна надеж. Сосема во ред е да немаш чувства, не може тоа присилно, но мора да бидеш директна и да му кажеш дека не сте повеќе од пријатели :)

На Smmalliiee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.178
    Извини ама каков совет да ти дадеме освен да не бидеш себична и да не мислиш само на себе. Те сака, се труди, ама ти ако не си кадарна да му возвратиш со иста мера, батали го и дозволи му да си најде некоја која ќе може да возврати. Многу едноставни се работите, секој заслужува реципроцитет во односот со партнерот.

На DrMTR и Stark им се допаѓа ова.
  10. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Го сакаш како другар, не и како партнер. Се залажуваш и себе и него

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Многу ми е мило што има жени кои си го вреднуваат сопственото време, наместо постојано да се прилагодуваат на туѓите потреби. Тоа што сте верени воопшто не значи дека треба и двајцата да седите во куќата на неговите родители. Меѓутоа и да си седеш сама овој пат во твојата куќа, ќе дојде денот кога ќе ти стане сопруг па ќе се вратите на истиот проблем. Затоа најдобро тоа да го решите сега.
    Го разбирам дека сака да се види со своите родители и браќа, да помине време со внуците, се тоа е во ред. Но тоа не значи дека сите треба да се стегате во една куќа. Прво нив им нарушувате мир, да ви отстапуваат свои соби. Јас на нивно место тоа не би го направила.
    Најдобро е да разговараш искрено и за тоа што ти го сакаш, но и за тоа дека реално ќе им бидете терет. Имате цела празна куќа во која ќе имате најголема комоција и сега, и секој нареден пат кога ќе се вратите. Вереникот може слободно од утро до мрак да поминува време кај нив, да руча со нив и се што си има испланирано, но ќе си имате приватност а и ти нема да си обврзана постојано да си со нив, туку ќе ги посетуваш тогаш кога ќе можеш и сакаш.
    Штета што воопшто станува збор за вакви работи, бидејќи нели Македонија и заостанатиот менталитет дека мора да се седи во куќата на вереникот/сопругот. Секогаш на жените им се инсистира за нешто бидејќи така ТРЕБАЛО да биде, па наместо со ентузијазам да гледаш на враќањето, знаеш дека ќе треба да разговараш, да се објаснуваш и да решаваш проблеми, па и да се мислиш кој како би реагирал и што ќе кажел. А може да биде толку едноставно...

На Golden, 1209, Ugly Duckling и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    532
    Не знам дали се сеќавате пишував пред некое време што доживеав од дечкото, за тие што се сеќаваат, се сретнавме во град како за беља он сам јас сама ме фати за рака ме натера да седнеме во кафич ми објаснуваше како се било недоразбирање, ма не сакав ништо да слушам се потресов еве и тресејќи се пишувам е знам како пишувам многу се потресов, пред тоа 50 пораки ми пишуваше сега ми рече јас не те останам нкликок ако најдеш некој ќе видиш и ти и он викам што ти е тебе ти мене ме изневери среќа такси соправ среќа фала му на господ дојдов уште 10 пораки дека не сме завршиле не знам шт да кажам а без срам на лажниот профил уште пишува кога ќе се видат со таа значи немам зборови само сакам да престане да ме замара, цела се тресам не знам што да кажам сакам само мир и да престане со пораки

13. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    8.562
    @Ta-mara Едноставно блокирај го и нема да ти пишува. А ако те вознемирува во живо, пријави го.

14. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    532
    Bemzoam na poraki da go blokiram

15. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    8.562
  16. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    532
    Блокирам ама ми стига пак имате порака од блокирана содржина така нешто, не знам многу се исплашив

17. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    8.562
    @Ta-mara И блокиран број кога ѕвони, пак на листата го бележи, па најверојатно и со пораките е исто. Но, не ги отварај и не му придавај значење.

Ако те вознемирува некаде јавно, слободно пријави го, не му се треси.

На boo3 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    5.718
    Закани му се дека ако продолжи ќе го пријавиш. И ако продолжи, пријави го.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Кај ги наоѓате лудациве бе?!

20. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    532
    NE znam jas sum mnogu mirna dali namerno taka se odnesuvase ili sto bese ne znam Sega koga mu go otkriv pravo to lice nemam zborovi