Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. _baby_girl_

_baby_girl_ Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
    Здраво членки
    Се соочувам со голем проблем
    Имено ние живееме и работиме во странство
    Сопругот сака да се врати назад во Македонија а јас не сакам ич. Знам што ме чека назад а тука имам стабилна работа и се ми е на место фала му на бога
    Е сега
    Ми даде ,,услов” јас да си останам тука а тој Македонија
    Хммм и сето би било ОК ако немаме дете ама имаме едно .
    Како би било со детето како би живееле така
    Друга алтернатива е да се вратиме заедно назад
    Искрено еве и да се вратам ќе ми фалат моите бидејќи тие остануваат тука . Не сум МАМА И ТАТО ДЕТЕ ама па толку се труделе за се до сега и тие за некоја ,,свекрва” бидејќи не ме гледала бремена и не може да се навикни дела детето и е внуче да се прави ШЕФ ? епа не фала
    Искрено секој совет е добре дојден

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.015
    Допаѓања:
    4.888
    Прво зошто мт сака да се врати во Мк? А потоа морате да си се договорите меѓусебе, еден мора да попушти ако сакате да продолжите да бидеете заедно, или пак ако мислите дека би функционирале и така ти таму тој тука правете така. А тоа со свекрва шеф и слично е веројатно плус приказна за која ништо не знаеме и неможеме да дадеме совет

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.318
    Допаѓања:
    11.961
    Да не се враќаш! Него случајно да не го чека добро платена работа тука?

На sunshinebabe, *Amethyst*, mssuniquee и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.919
    Допаѓања:
    9.876
    Најбитното не го објасни, зошто сопругот сака да се врати, каква врска има свекрвата? На кантар морате да измерите каде вие како семејство поубаво живеете, бидејќи родителите се родители и не може секогаш според нив да се ориентирате. Можеби и маж ти сака да биде блиску до своите како што сакаш ти? И неговите се бројат колку и твоите, ако е околу тоа муката, ама баш и не си најјасна, ова ШЕФ ептен ти вришти.

5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.449
    Допаѓања:
    4.837
    Toa sto ne si "opkruzena" so lugje kako nas se lazis, lugjeto pravat lice pred mene pred tebe bez razlika na nacionalnost. Tuka samo kje procitas realno mislenje.

На Spicy Senorita му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.952
    А маж ти сака за мајка му да се врати?Ова не го објасни убаво.Од сигурна работа и добро платена ќе се враќа во Македонија каде што ќе нема ни за основни трошоци да ги поктие со платата.Многу тешко би функционирале така едниот Мк другиот таму па и плус дете имате. Тоа дете ќе бара и татко му да е со него.Разговарајте и прашај го која е причината што сака да се врати Мк.

7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.649
    Допаѓања:
    40.155
    Свекрвата е болна или?
    Се зависи од причините ради кои дака да се врати.
    Може не е среќен таму едноставно.
    Треба да извагаш што губите, а што добивате ти и детето ако дојдете.
    @Youknow Nopе. Ти само не копчаш дека не се сите лицемери. И ок е, не е лесно да се сфати дека не се сите како тебе.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.556

Не се сите лицемери да, но не се сите добри како тебе, без разлика на религија или националност, постојат лоши и многу лоши луѓе што се би направиле само за да ди ја достигнат целта без разлика тоа што им е таа цел.

Но постојат и добри луѓе како тебе. Добрите никогаш не можат да ги спознаат вистински лошите луѓе, очекуваат сите да се однесуваат добро како нив кон нив и кон другите.

9. _baby_girl_

_baby_girl_ Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
    Епа вака да се објаснам
    Свекрвата не е болна ама си прима терапија има проблем со менталното здравје
    Син и има починато а пред некое време и свекор ми
    Си бевме Македонија маж ми остана месец ипол
    Е сега маж ми сака да се врати назад има викендица сака да ја среди и таму да седиме
    Хахахах
    Свекрва ми со мозоко не е добра
    Никогаш нисто не е погодено
    Јас со сопругот се запознав тука и јас дојдов со план тука да седам а не да се враќам назад

10. _baby_girl_

_baby_girl_ Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
    Еден треба да попушти да
    Ама па дали се вика ти таму јас Македонија ами детето?
    Еве и така да биди што живот ќе има тоа дете
    Значи стварно мозоко не знам каде ми е
    На 2 ума сум и вака и така нема да чини … решение никакво

11. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    6.668
    Мене ми изгледа дека маж ти не би прифатил компромис. Со тоа што ти рекол ти седи си во странство, а јас во Македонија индиректно ти вели да се разделите т.с разведете.

На sj *O* и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  12. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.318
    Допаѓања:
    11.961
    Детето законски со тебе ќе остане. Барем странство нормално е дете да живее само со еден родител.

13. taznata :(

taznata :( Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    84
    Здраво во врска сум година и пол. На моите родители им немам кажано дека имам дечко поради тоа што не сум блиска со нив и многу се конзервативни. Имам 28 години. После се што поминав со овој дечко секакви караници и навреди, лајковања на други девојќи од негова страна јас скоро половина година и повеќе не сакам да сум со него. Сакам да раскинам , но тој не сака и секогаш кога ќе му го кажам тоа и дека повеќе не го сакам ме навредува и ми се заканува дека ќе ми дојди дома и ќе ми направи скандал со моите родители, ќе им кажел за мене дека сум била к...а и се лошо за мене. Јас многу се плашам од тоа,моите родители не знаат ни дека дечко имам.. Затоа и се влечам со него уште оти се плашам да не го направи тоа и ми наштети. Сеуште живеам со моите родители. Неколку пати и навечер ми има доаѓано пред куќата со колата и сум го молела да се смири да не ми направи скандал пред моите родители. Ми се закануваа постојано со тоа бидејќи знае дека ми е слаба точка тоа. Се плашам да го блокирам насекаде, дури тогаш може да дојде кај мене да тропни и да им кажи секакви лоши работи за мене на моите конзервативни родители, а подршка и разбирање од нив сум немала никогаш ниту ќе имам. Ве молам за помош и совет што да правам како да излезам од оваа токсична врска без да се случи нешто лошо :worried:

14. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.540
    Твоите родители колку сакаат нека се конзервативни, на скоро 30 не може да ти забранат да имаш дечко. Што им е идејата, цел живот да го поминеш сама?
    Ќе мораш да собереш храброст и да им кажеш, нема друго решение. Не може засекогаш да останеш во оваа ситуација.

На sj *O*, cresa-jagoda, Medea. и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.520
    Допаѓања:
    33.884
    Колку е жално кога човек има страв од сопствените родители. Кога неможе да им верува.
    Прв чекор што трева да го направиш е да им кажеш дома дека имаш дечко и дека сакаш да раскинете и дека ти се заканува. Значи прво треба од него да се ослободиш.
    Втор чекор ти е зборување и помирување со родителите.

На Limpan, IRBBB, sj *O* и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.345
    Допаѓања:
    84.388
    Не си дете, на 28 години прво не треба да се скриваш и плашиш од родителите и второ, треба да имаш цврст став, карактер и самопочит. На твое место јас одма ќе му раскинам и ќе го блокирам секаде да немаме контакт, нема да му се плашам. Закани се пријавуваат во полиција.

На IRBBB, sj *O*, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  17. taznata :(

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    84
    Се плашам бидејќи моите родители воопшто немаат разбирање за мене само ќе ме осудуваат. Се плашам не знам што да правам не се како сите родители, побрзо мене ќе ме осудат и најдат крива отколку дечко ми, па уште ако им кажи тој се и сешто за мене веднаш ќе му поверуваат.. Растена сум без родителска љубов и разбирање. Моите родители често се карале па дури и тепале пред мене цел живот дури и кога сум била мала се сум слушала, трауми имам од тоа, уште постојат. Сама си го ограничувам животот заради нив не ми е згодно ни да им кажам дека имам дечко не пак друго.. .

18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.520
    Допаѓања:
    33.884
    И на 28 год јас незнам како уште се правдаш некому. И јас сум растена без родителска љубов и тоа ме направи посилна. Штом полнив 18 , замимав.
    Плус, шо може најлошо да ти напраат? Ако пробат да те тепат, парталите и оди си.

На IRBBB, sj *O*, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.345
    Допаѓања:
    84.388
    Нека те осудат. Подобро тоа отколку со таков човек да остануваш во врска, додека ти поминува животот во незадоволство и страв.

На IRBBB, sj *O*, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. taznata :(

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    84
    Не се плашам да не ме тепаат туку,како ќе живеам после со нив, како ќе ги погледнам. Како да прекинам со него со добро без да си наштетиме :(