Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Твоите родители колку сакаат нека се конзервативни, на скоро 30 не може да ти забранат да имаш дечко. Што им е идејата, цел живот да го поминеш сама?
    Ќе мораш да собереш храброст и да им кажеш, нема друго решение. Не може засекогаш да останеш во оваа ситуација.

На sj *O*, cresa-jagoda, Medea. и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.437
    Допаѓања:
    27.632
    Колку е жално кога човек има страв од сопствените родители. Кога неможе да им верува.
    Прв чекор што трева да го направиш е да им кажеш дома дека имаш дечко и дека сакаш да раскинете и дека ти се заканува. Значи прво треба од него да се ослободиш.
    Втор чекор ти е зборување и помирување со родителите.

На Limpan, IRBBB, sj *O* и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.827
    Допаѓања:
    80.757
    Не си дете, на 28 години прво не треба да се скриваш и плашиш од родителите и второ, треба да имаш цврст став, карактер и самопочит. На твое место јас одма ќе му раскинам и ќе го блокирам секаде да немаме контакт, нема да му се плашам. Закани се пријавуваат во полиција.

На IRBBB, sj *O*, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  4. taznata :(

taznata :( Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Се плашам бидејќи моите родители воопшто немаат разбирање за мене само ќе ме осудуваат. Се плашам не знам што да правам не се како сите родители, побрзо мене ќе ме осудат и најдат крива отколку дечко ми, па уште ако им кажи тој се и сешто за мене веднаш ќе му поверуваат.. Растена сум без родителска љубов и разбирање. Моите родители често се карале па дури и тепале пред мене цел живот дури и кога сум била мала се сум слушала, трауми имам од тоа, уште постојат. Сама си го ограничувам животот заради нив не ми е згодно ни да им кажам дека имам дечко не пак друго.. .

5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.437
    Допаѓања:
    27.632
    И на 28 год јас незнам како уште се правдаш некому. И јас сум растена без родителска љубов и тоа ме направи посилна. Штом полнив 18 , замимав.
    Плус, шо може најлошо да ти напраат? Ако пробат да те тепат, парталите и оди си.

На IRBBB, sj *O*, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.827
    Допаѓања:
    80.757
    Нека те осудат. Подобро тоа отколку со таков човек да остануваш во врска, додека ти поминува животот во незадоволство и страв.

На IRBBB, sj *O*, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. taznata :(

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Не се плашам да не ме тепаат туку,како ќе живеам после со нив, како ќе ги погледнам. Како да прекинам со него со добро без да си наштетиме :(

8. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.827
    Допаѓања:
    80.757
    Не е ништо срамно за да не можеш да ги погледнеш. А за прекинување со добро, ќе му кажеш како се чувствуваш и причината зошто сакаш да прекинете. Напразно се заканува, само манипулира за да те има во рака.

На sj *O*, cresa-jagoda и ♡ Cinderella ♡ им се допаѓа ова.
  9. taznata :(

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Му имам кажано милион пати за со добро но за џабе кога не разбира и само се влечкаме до бескрај залудно затоа што се плашам да не ми направи скандал пред моите а сигурна сум дека не е вистинскиот за мене за брак..

10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.437
    Допаѓања:
    27.632
    Абе земи јави му се одма и кажи му ајде марш у курац и земи блокирај го секаде и оди одма седни ги твоите кажи им вака и вака и готово. Ако не денес, еден ддн секако ќе дојде до тоа. Ти ми стоиш на многу помала отколку на 28 год со ова твоето размислување.

На cresa-jagoda и ♡ Cinderella ♡ им се допаѓа ова.
  11. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.827
    Допаѓања:
    80.757
    Кога ќе кажеш крај, готово е, прекинуваш контакт, како може да продолжувате? Многу му попушташ... Родителите те израснале со страв и од нив и од секој, да не можеш да се бориш за себе и да се спротивставиш... Кажи му дека е готова таа врска и не му одговарај веќе на повици, пораки...

На cresa-jagoda и ♡ Cinderella ♡ им се допаѓа ова.
  12. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.953
    Зошто да не можеш да ги погледнеш родителите во очи?Страмно е на 28 години да имаш дечко?Ти не правиш ништо лошо,а јас да ти бев родител па да ти правеше вака психопатов ќе му го покажев местото убаво.Тој намерно ти прави вака за да те уценува ти ја знае слабата точка.Пиши му да те остави на мира,нека крши таму глава и блок насекаде.Ќе му одиш по ќејфот на ваков психопат.А твоиве мора да се свесни дека еден ден ти секако ќе најдеш дечко па ќе се омажиш.Седни и смирено кажи им на твоите па родители ти се.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. taznata :(

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Ако не му одговорам на повици и го блокирам од секаде ќе ми дојди пред куќа ќе свири со колата а можеби недајбоже и ќе задзвони на врата и со моите ќе дојди во контакт и ќе ми направи скандал:( Од тоа се плашам најмногу..

14. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.827
    Допаѓања:
    80.757
    Нема да направи ништо. А во случај ете да направи, ќе се јавиш во полиција.

На cresa-jagoda и Stressed Out им се допаѓа ова.
  15. GoldLeo

GoldLeo Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    8.281
    Може само те уценува, или пак и да се појави кажи им дека не го познаваш :D

На cresa-jagoda, Biljarkata и ♡ Cinderella ♡ им се допаѓа ова.
  16. ♡ Cinderella ♡

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.953
    Колку е само голем идиот пред куќа со кола да ти дојде.Речи му ќе им кажам се на моите сакам да ме оставиш на мира,ако не следи пријава во полиција закани му се и ти.За да го пријавиш во полиција знам дека по пишувањево нема да прифатиш.Ако имаш сестра или брат да им кажеш нив ако си блиска.На ГолдЛео не и е лоша идејава и да дојде избриши се пораки и речи им не го знам овај кој е.Ама нема да дојде само те заплашува.Иако јас мислам дека нема да направи ништо.Само се заканува.

Последна измена: 3 мај 2023
    На cresa-jagoda и bicycle им се допаѓа ова.
  17. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.175
    Каков скандал мислиш дека ќе направи, ќе свири со кола, ќе им каже на твоите родители дека нивната скоро 30 годишна ќерка има дечко, била курва? Аман жено, опамети се, ако дечко ти мисли дека тоа е за скандал, тогаш и он е исто курва, немаш од што да се плашиш и одма ти него да му се заканиш дека ќе идеш ти кај неговите и кај сите да го раскажеш дека ти се заканува и те малтретира и дека ќе го пријавиш во полиција. Имаш некои другарки, некој близок? За две секунди можеш да го решиш, не дозволувај да те заплаши, бидејќи нема со што.

На IRBBB, sj *O*, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.175
    Абе вие ќе седите у викендица ама ќе живеете од воздух, детето во двор ќе го чувате или како, нели треба да оди на училиште/во градинка, да се заработува за живот, за сметки, трошоци итн. Можеби привремено сака да биде со мајка му ако ја снашле толку трагедии, да ѝ биде поддршка штом е неарна и живее сама. Не знам што да ти кажам, ако не можете да разговарате и како партнери да се договорите, тогаш разделете се.

На IRBBB, sj *O*, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Значи ако се вратиш ќе се соочувате ти и твоето дете секојдневно со твојата свекрва која има психички проблеми( да не ме разбере некој погрешно не е може жената ништо крива и нормално не скаа да е болна но сепак зависи и од дијагнозата ..тоа дете што ќе гледа) , како ќе ја средува викендицата ? Каде ќе работите? Од што ќе живеете? Ти дали си спремна на тоа? Мн тежок избор е пред тебе мораш сама да одлучиш што сакаш

20. ♡ Cinderella ♡

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.953
    Разговарај со маж ти и речи му дека тоа дете има потреба и од татко,тоа дете е ваше заедничко не си го донела од некаде ти па за така лагано да ти рече јас Мк ти таму.Прашај го од што ќе живете,од воздух?
    И каде ќе живеете во викендица?Каде ќе работите?Сите бегаат од Мк бидејќи платата не ти стигнува ни за основните трошоци да ги покриеш маж ти се враќа.Во Мк да дојдете тоа дете ќе седи во викендица со свекрва која ментално не е здрава напомена дека прима терапија ама не знаеме каква и е состојбата и како ќе тече болеста.Го разбирам до некаде но имате дете сепак.Ти никако не напуштај работа таму да си останеш.

Последна измена: 4 мај 2023