Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.117
    И тоа без шеќер!

На felisitas и tanjita им се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Приказни, приказни, приказни.

Не знам што сакаш да ти кажеме ама кармата е кучка.

Ако продолжам да пишувам веројатно е да добијам бан.

Памет за друг пат.

На *Amethyst* и ♡ Cinderella ♡ им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Ова ghosting ич не ми се свиѓа. Еден пријател го практикува а и гледам сега пропадна во земја. (facepalm)

Човек и на најлошо ќе си помисли. |(

На _beautyy_, Medea., ♡ Cinderella ♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    8.556
    @buba4e89 Го делам истото мислење, но за жал гледам тренд е на љубовната сцена, особено кај помладите. Кукавици без осет :tmi:

На _beautyy_, Medea., ♡ Cinderella ♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Јас колку што знам се вика playing the game. Ова го прават и кон личност кон која имаат особен интерес, ама било така интересно да ја држат во исчекување. Некои pimp тактики и слично.

6. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    8.556
    @Spicy Senorita Прекинување (раскинување) на секаков контакт без збор се нарекува ghosting. Тоа значи дека има 0 интерест кон личноста, ама нема храброст да и раскине.

Ако мислиш на играње топло-ладно, тоа е друго. Те опсипува со внимание денес, утре го снемува, па третиот ден пак се појавува.
    Но, и овие случаи значи дека не и/му се допаѓа толку личноста, па си бара опции во меѓувреме.

На sj *O*, *Amethyst*, ♡ Cinderella ♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Ghosting-от исто спаѓа во делот со playing the game и не значи дека интересот е изгубен. Значи дека личноста која го прави истото има недостаток на самодоверба па билда его на ваков начин. И не бара опции, овие “луѓе“ се хронично сингл.

8. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    И да дополнам за членката, ти гарантирам дека по некој месец ќе се врати. Секогаш се враќаат назад.

9. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    8.556
    @Spicy Senorita Никој што е реално заинтересиран и му се допаѓа личноста, не игра игри, ниту исчезнува.

Ако се врати, тоа значи дека му пропаднале другите опции. Не треба да се радува ако таков некој се враќа.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Не е за радување, го објаснувам карактерот на личноста. За болдираново, ген з и милениумци во втор пубертет и тоа како го прават ова.

11. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    8.556
    @Spicy Senorita Во ред е, јас ти објаснувам зошто го прават. Бидејќи најчесто седат на повеќе столови.

Не е во прашање дека им е потребно време за себе. "Малку да се сами" изговорот.

Едноставно прекинуваат така, бидејќи не сакаат да се замараат и си нашле некој што повеќе им се свиѓа/им одговара.
    Кога ќе бидат откачени, се враќаат на некоја стара некогашна опција.

Ако си играат топло ладно, тоа најчесто значи дека во моментот комуницираат активно со повеќе.

12. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Тоа секако дека пишуваат со повеќе, мислам тоа е нормата. Само не се согласувам дека е изгубен интересот, станува збор за полиаморија, ама виртуелна. Не верувам ни дека со сите излегуваат, едноставно на некои ова хоби им е. Забегано е. Сериозно.

На TrueToMyself и Polyincognito им се допаѓа ова.
  13. Blackkqueen

Blackkqueen Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    55
    Која е слободна нека ми пише ЛП ве молам

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Не знам дали да пишам во друга тема но бидејќи е една од најпосетуваните теми решив да пишам овде, ако се смета дека не е место тука нека се префрли.
    Ова не е проблем со дечко ми туку со моја другарка.

Имам друштво од неколку другарки, само едната е во брак со две деца.
    Порано често се собиравме, дали кај мене, дали кај друга, дали кај трета.
    Последниве 5 месеци едвај некако се натеравме да се собереме и тоа секогаш јас бев иницијатор, секогаш маж ми не ми дава, да видам со обврски што како бла бла ( ова муабет од маженава а секој викенд е излезена со некоја другарка од детството и е малку дива на карактер)
    Бидејќи следниов викенд ќе бидам сама дома а и тој по него од 19 до 26 месецов повторно предложив да се собереме кај мене на гости, бидејќи одамна не сме поминале заедно квалитетно време.

И понудив на мажената другарка да се договориме дали имаат некои планови за следниот викенд, и им оставив време и место да се договориме дали кај мене, дали во кафеана.
    Пак следуваа изговори од нејзина страна, не знам, ќе видеме, маж ми не ми дава...
    Ништо не реков, само и спомнав дали може и тоа беше се.
    Меѓутоа, пред два дена се случи нешто што не очекував.
    Влегов во бутикот кај што работи да и оставам некои пари за една нарачка и таа разговараше со уште една другарка од друштвото и сфатив дека имале договорено за вечерта кафеана со уште 2-3 другарки од друштвото а мене не ме повикале.
    Наместо да покажам дека сум повредена само на шала им спомнав : Ќе се запивате а не ме викате а јас ве молам со месеци да се собереме? И следуваа оправдувања дека се на роденден на икс особа без да се сетат дека јас знам на таа икс особа кога и е роденден.
    Си заминав дома и за неполни 10 минути следуваа напаѓања од мажената другарка кон мене како имала проблеми дома, како дедо и починал, била тажна , да ја блокирам, бла бла при што и реков дека ја има мојата подршка за што и да е, ама нема потреба од лажење и криење и дека доколку не сака да се дружиме да ми каже наместо да ме лаже.
    Ме избриша, ме навреди и толку беше.
    Вечерта кај една од другарките видов слика од кафеана.
    Ми падна криво да но и во исто време се чувствувам засрамено и бедно што дозволив до тој степен да дојдам да ги собирам сите а тие ме лажеле.

Дечко ми вика дека тие треба бидат засрамени од постапките а не јас, но не ми е сеедно сепак.

Инаку другаркава не и е прв пат да ја носи нервозата од дома и да се истура на други.
    Сакала јас или не сакала принудена сум да ја гледам секој ден бидејќи бутикот се нсоѓа во мојата куќа а таа е вработена.
    Засега ја игнорирам, за понатака не зам.

Што мислите вие?

На Ceci16 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.437
    Допаѓања:
    27.632
    Добро шо сте се блокирале. Не ти треба таква другарка.

На raww, *Amethyst*, penelope10 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Kratko i jasno zaklučok po moe: Ne sa ti vistinski drugarki. Pa ušte te lažele pa i te izbrišala od fb i se prave ona deka e u pravo sekogas! Vednaš blokiraj gi tie luge ne samo na socijalnite mreži, tuku vo vistinskiot život, ne ti trebaat takvi ni malku!

На *Amethyst* и bicycle им се допаѓа ова.
  17. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Како да ја избегнувам?
    Како да се однесувам?

18. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Pa mn lesno i ednostavno, ti se praves kako od včera da si haha. Ne I zbori teraj si tvojata rabota ke si najdes druga drugarka i ne ti treba nekoja so se ke znae za tebe ili da trčeš odma se da i kažuvaš doma so kako e situacija, okrene se situacijata vides počneš da ne živeeš poveke so taj čovek. Idi si na rabota izlezi šetaj pešači idi na teretana joga tamu nekoi kursevi razni ima i vremeto ke si go ispolneš. Mene nekoj koa go fanam deka me izlažal, pa gotovo kraj taj za mene ne postoe poveke.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    8.556
    @bicycle Дечко ти е скроз во право. А богами ја би била и благодарна, што барем од сега ќе знам дека немам другарки, отколку да сум продолжела блиска да сум со такви.

Како да сe однесуваш- лесно, исто како кога поминуваш покрај дрво или странец. Поминуваш и одминуваш :D
    Главата горе, насмеана и ич да не им се потресуваш на кланот mean girls :makeup:

На Евроазија, Angie1432, _beautyy_ и 6 други им се допаѓа ова.
  20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Од неа тоа не го очекував ама ете, лекција.

На penelope10 и Polyincognito им се допаѓа ова.