Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    8.556
    @bicycle Не е до тебе, сите или барем повеќето сме доживеале таков момент во животот. Баш е lesson learned.
    Со тек на време си доаѓаат правите луѓе во животот.

На Snowflake92, Medea. и bicycle им се допаѓа ова.
  2. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    1.049
    Класично глумење жртва и gaslighting.

Тоа не ти се другарки , не знам колку години си но вакви работи другарка на другарка не прави.
    Знам дека не ти е сеедно разбирливо но сепак не ти требаат такви фејк другарки кој пред тебе ти глумат а позади грб сигурно те оговараат.
    Подобро со 0 другарки одколку со 10 лажни.
    Потполно е во право.
    Игнорирај ги скрос ,послем такво нешто не заслужуваат ни да ги погледнеш.

На *Amethyst*, buba4e89, penelope10 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.739
    Допаѓања:
    13.611
    Заклучок, никого не барај, никого не моли за искачање, ако те викнат оди, ако не те викнат ни оди ни биди иницијатор за одење.. Луѓето се лицемерни.. Еве јас да искачам со тие од средно, жива досада ми се, постојано исти муабети вртат, тебе лесно ти е, си се вработи, тебе убава ти е платата, тебе дечко ти ти е супер, ние се мачиме, ние вака ние така, тебе се ти е таман, си се шеташ, ние работиме, ние се мачиме и јас ги одбегнувам да се гледам со нив, затоа што многу малограѓански муабети прават.. И да не ми е супер, моја работа, нит се фалам, нит се жалам.. Сега јесте да не очекувам да ми прават муабет за софтвер и се тоа ама досадни се, немаме исти интереси, исти теми на разговор.. Подобро ќе останам два саати плус и ќе поминам квалитетно време со колегите од работа, него да ги слушам како ми кукаат за дечковци/мајки на дечковци/газди преваранти..

На sunshinebabe, *Amethyst*, _beautyy_ и 8 други им се допаѓа ова.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Се дружиме 20 години, затоа многу се изненадив, не беше вака порано.
    Што се смени сега не знам.
    Многу незрело од нејзе, не ми е толку за кафеана колку шо проба да ме излаже и направи будала.
    Лекција.
    Ја научив лекцијата.
    Сите имаат проблеми да, само тебе ти било мед и млеко.

На *Amethyst* и нина122 им се допаѓа ова.
  5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.117
    Види, многу луѓе очекуваат да си тука само кога нешто им треба или им е тешко, па треба да се издуваат, а после никаде ги нема.

Иако за пријателство од толку години разбирам дека ти е криво, сепак барем знаеш на што си и едноставно треба да сфатиш дека неоогаш во животот некои луѓе мораш да ги отфлиш на овој или оној начин.
    И немаш од што да се срамиш, на твое место верувам дека некој и побурно би реагирал.
    Класичен gaslighting е нејзиното и не дозволувај да те допира, биди над тоа.
    Јас на твое место ваква личност не би примила назад во живот.

На sunshinebabe, LoneWolfGuy, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  6. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Најсмешното е што таа мисли дека јас сум виновна поради мојата реакција и таа е таа која што се лути.
    Префрли топката на друг и глуми повредена.

Искрено, ми олесни што и кажав на смирен начин што имам, нешто што се собираше во мене со месеци.

Не ја враќам назад, си поставив нови граници после ова.

На sunshinebabe, *Amethyst*, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.746
    Ќе ти реплицирам на последниов одговор иако сите предходни ги прочитав. Ме погоди напишаното бидејќи и јас поминав низ слично. И јас имав ваква другарка која ја сметав за најблиска. Сме биле заедно по цели денови и во јануари седиме на кафе и другиве зборат како супер си поминале предходниот викенд. И јас СМИРЕНО прашав што е проблемот? Зошто не сум била викната дали ми се можеби лути. И почна да ме обвинува со триста глупости, викаше лупаше со рака по маса и буквално ме избрка. Ова мене ми дојде како гром од ведро небо, бидејќи предходно немало кавги ниту игнорирања. Пробав да и објаснам преку порака, уште толку gaslighting. И едноставно пријателство од +11години заврши и ја не добив одговор. За мене е мртва така да...
    Ја пишувам причава чисто да не мислиш дека си сама. Сите членки сме имале некој ваков "пријател" Но таквите луѓе губат на крајот на денот, keep your head up.

На sunshinebabe, *Amethyst*, penelope10 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.287
    Допаѓања:
    1.525
    Ко ќе ја шутнат од друштвото и ко ќе остани сама без ниту една другарка тогаш ќе и текни. Имав иста случка со другарки со кој сме 17 години заедно и ко си фатија дечковци скроз се тргнаја. Еве се скраја и сега останаја сами. И сега ај заедно на одмор да одиме пошто лани демек сме биле секој посебно. Сега нема со кој ајде назад. Многу се гнасни денешниве луѓе. Поминиси заминиси исто како да не постој воопшто. Ако сте газди на бутикот,шутниа од работа.

На Bebce1, sj *O*, sunshinebabe и 4 други им се допаѓа ова.
  9. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Немало потреба зошто да се објаснуваш, сечеш од животот и толку.

Нам ни плаќаат кирија ама не се спуштам на нејзино ниво да ја избркаат од работа поради мене.

Госпожата сака молење, кај мене нема да го види тоа повеќе.

На sj *O*, *Amethyst*, penelope10 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.428
    Секој со секого неможи да се дружи. Тие друштва од по 5 6 души нагоре не се вистински, не се стремете кон тоа да имате еден куп пријатели, доволни ви се 1-2ца ама вистински.

На sj *O*, dea.18, Ceci16 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Епа види, јас не сум секого.
    Не може да зборува против нив а утре у кафеана со нив а мене која и е речиси цел живот другарка да ја отфрли.
    Возрасна личност у брак е, треба зрело да постапува и да размислува а не зад грб да прави работи и да глуми жртва, увредена и не знам што.

На sunshinebabe, sj *O*, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.428
    Opsto govorev ne za tvojot slucaj no ako e vakva licnost batali prijatelstvo

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Точаче ќе бидам отворена, немој да ми се налутиш.

Тие што биле во кафана со нејзе со месеци ти правеле лице позади грб. И тоа е сигурно план не на оваа него на некоја трета личност.
    Ти баш испадна фер и си кажа што ти лежи, на неа сега и е криво што ти знаеш и имаш поинакво мислење за неа. Верувај ми само ти направи услуга.
    И не би требало повеќе да имаш контакт со нив.
    Ако ти си го држела врвчето со целото друшство, сега пушти го и продолжи си понатаму. :f:

На sj *O*, *Amethyst*, ♡ Cinderella ♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Ооо сигурна сум дека е нејзин, другите се секогаш за излегување а таа е таа секогаш шо мора да прави план и да заебе ситуација у последен момент.

Не се лутам, некои работи ми се веќе појасни.:l:

На sj *O*, *Amethyst*, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  15. -Iris-

-Iris- Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    Слободен е некој/а да ми пише порака?

16. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    242
    Пиши ми

На -Iris- му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.953
    Тие не ти се другарки,ти глумеле дека ти биле.Не вреди ни муабет да ги правиш.Ќе си најдеш нови другарки.Секако еден ден тие пак тебе ќе те бараат.Во право е дечко ти.Среќа имаш што си се спасила од вакви лицимери.

18. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    845
    Допаѓања:
    1.373

Твој е бутикот? Бутикот се наоѓа во твојата куќа односно друг газда ама ти е кираџија на тебе?

Избрзав и пишав пред да прочитам до крај. Го добив одговорот откако прочитав.

Инаку, таа ти е љубоморна, гледам некои користат некои странски поими кои немаат врска со тоа што се случува, (искрено не ни знам што значат) но ова е многу едноставно таа работи во бутик каде што нејзиниот газда тебе ти плаќа за кирија, значи ти си и над нејзиниот газда, тоа е обична љубомора и завист, ти си успеала според неа а таа не.

И така сигурно и на другите "другарки" таа направила да ти свртат грб зад грб да ти работат а тие толку им требало и така си таа демек ги убедила и ете продолжиле тоа да го прават се зад грб.

Јас би ја избркал и од таа работата пошто буквално ти е дома не за друго ќе те оговара ќе ти измислува муабети само за да се чуствува надмено а ти понижена демек ќе бидеш. Сите твои тајни ќе ги кажува и на нејзин газда или газдарица и на муштерии што те знаат лично.

Ни една од тие другарки не само таа не ти се другарки и би ти предложил да прекинеш контакт со сите пошто тие да ти биле другарки ќе се спротиставеле на ваквиот однос или барем некоја од таа ќе ти кажела дека се случува нешто... Откачи ги сите и најди си други интереси и активности а преку тоа и ќе се запознаеш со други и подобри друштва.

Последна измена: 10 мај 2023
    На sj *O* и bicycle им се допаѓа ова.
  19. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Па ретко има женски пријателства, повеќето се дружат од интерес. Она што неа и се случило, ни се случило на сите барем еднаш во животот. Само под различни околности и други биле причините.

На *Amethyst*, buba4e89, sj *O* и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    1.049
    Ахам ,интересно.
    Не знам што значат ама немаат врска со тоа.
    Епа изгугај едуцирај се малце не е лошо да научиш некој нов збор.

На bicycle и Angie1432 им се допаѓа ова.