Јас повеќе не се замарам, искрено и сеедно ми е веќе. Секој ден ја гледам и исто ко да не ја познавам, таа е таа шо бега. Ама кој си ја има мувата на главата сам си ја брка. Мене ми е одлично, имам подршка од домашните и дм така да.. Она е мање више битна.
Точаче сите сме доживеале вакви нешта. И тоа од личности кои сме ги сметале за блиски, кога си фатиле дечко па нигде со месеци ги немало, а од друга страна со некои што ги запознале пред 3, 4 години излезени сликани, а со тебе се дружат уште од 1во одделение. Сите на ваков или таков начин сме си ја научиле лекцијата. Лицемерни се луѓето, дволични, себични. И не, не е до тебе проблемот туку е до нив.
Другарите не се вечни се менуваат. Нема трајно другарство тоа е лекција. Треба да го напуштиме романтизмот не постои чиста љубов и вечно другарство. Бонус родителите не даваат најдобри совети.
Не фала, Македонскиот јазик е богат така да немам потреба од англицизми за нешто што веќе постои збор и објаснување во Македонскиот
Тоа можат да го кажат само оние што не го познаваат Македонскиот јазик, и оние што секаков друг јазик им е подобар од Македонскиот.
Браво. Така треба. И јас имав друграка 10 г. која почна да ме избегава, но јас приметив и пресечев. Само на здраво сме денеска, не и зборам ништо друго. А бев за неа најдобра другарка, така она зборуваше. Да знаеш, без секој во животов можеш. Можеш да живееш и сам
Тоа е индвидуално. Постои трајно пријателство, другарство. Али за такво треба и двете страни да вложат не само едната, потребна е максимална искреност, потребно е време( да го видиш човекот, негови реакции и постапки)….онака потребно е да кликнете ..
Очајно ми треба совет ,се гледам со еден дечко 4 месеци.Вака е супер дечко внимателен е со мене но ме мачи многу тоа што претходно имал долга врска 6 години и не е поминато ни година откако се разделиле. Постојано мислам дека уште ја сака па толку долго да си со некој не можеш да го заборавиш. Постојано се нервирам и го прашував за нивната врска и на почетокот ми кажуваше а сега така ми одговара со нервоза и постојано се расправаме во врска со неговата бивша. Јас да бидам искрена сум просечна девојка ништо посебно постојано се споредувам со неговата бивша го натерав да ми ја покаже мислејќи дека ќе ми олесни но откако ми ја покажа не можам да спијам само на тоа размислувам. Девојката е преубава долга црвена коса преубаво тело ,преубаво бело лице плус е модел и тоа ми ствара додатни комплекси ,јас не можам ни да се споредам со неа не сум јас XS со идеално тело. Јас имам вишок килограми и во споредба со неа сум дури подпросечна. Откако ми ја покажа многу ни зачестија караниците како да не беше тоа доволно вчера бевме во кино во ситимол и ја сретнавме неа веднаш ја препознав кога ја виде го приметив како да се сецна она само не погледна се насмевна цинички и го сврте погледот. Во живо дури уште поубава од на сликите беше многу се вознемирив само на тоа мислам не можам да спијам. Биле заедно 6 години он ја побарал за жена дури но она го одбила , му кажав дека сум свесна дека она е многу поубава од мене он не негираше туку ми одговори што е важно тоа кога карактерот и е прелош и дека била манипулативна и нарцистик и дека го третирала прелошо и дека никогаш не би сакал да ја погледне а па не да се смири. Но луѓе он го збори тоа но погледот кога ја погледна кажува друго ,не знам навистина што да правам се опседнав со девојкава на Инстаграм и ги гледам сликите ги зумирам ,отворен и е профилот и постојано се споредувам со неа. Кога и да излеземе се потресувам да не ја сретнеме повторно ,многу ми е тешко навистина немам од кој да побарам совет Извинете за долгиот пост.
Сама си правиш. Влакно во јајце бараш таму каде што нема. Па мажите не сакаат девојка која не се сака себе, ти изгледа ниту се сакаш ниту се цениш штом се споредуваш со некоја Х фактор. Не е секогаш убавината пресудна, карактерот ја има главната улога. Поработи на себе, не се потценувај себе си, сакај сѐ. Не е лошо да поразговараш со психолог затоа што ако вака продолжиш ќе го загубиш за брзо време.
Душа. Вака, некогаш срцето си одбира шо сака. Чист пример шо се врти во вакви ситуации ако отвориш редит е дека при Дијана, Чарлс одеше со Камила. И шодека е та модел. Та е модел ама тој е со тебе. Самодовербата влијај и на то како те гледат другите, а моментално ти не се гледаш добро. Едино шо мене би ме загрижило во ситуацијата е дека нема премногу време поминато од долга врска. Ама па и не знајме кога ментално и емоционално "раскинале" пред вистински да раскинат па не е некое мерило ни то. За то дека се сецнал кога ја видел - и после години кога сум видела бивш кој не го гледам често ми било како со мокар чорап да ме манал некој. Не е дека сум осеќала нешто, неочекуваното е.
Он ми кажа дека она му раскинала како гром од ведро небо било тоа за него,само еден ден му се јавила и му рекла не сме среќни оваа врска не може да продолжи.И он бил скршен и ослабнал 15 кг од што немал апетит. Значи за него тоа било преболно и не верувам дека ја има заборавено затоа што погледот не можам да го опишам ама како по погледот да познавам дека уште ја сака.Плус да напоменам нешто друго бевме на роденден кај негов братучед и баба му и тетка му беа као каде ти е лепотичката зошто не ја зема... Тоа уште толку ме столчи.... Он зборува дека многу лоша девојка била дека единствено нешто што може да понуди е изглед с дека карактерот и бил нула... Но сепак мислам дека да го побара утре утре ќе ме остави за неа,зошто за неа зборува се најлошо а и понудил брак? Навистина ми е тешка целата ситуација. Плус знам дека после раскинувањето пробувал пак да се смират ја викал да разговараат ама она не сакала.
Два пати го прочитав, и пак сум на иста мисла. ТИ ќе го изгубиш него не оти не те сака или оти она е поубава од тебе. Ти ќе го изгубиш него оти го преоптеретуваш со нејзе. Дали ти би сакала постојано да слушаш за бившите твои и да те распрашуваат за нив? Па уште велиш постојано се карате. Па нормално кога го напна човекот. Што било поминало речи си, убаво ти кажал дека не е е битна убавината и карактерот е битен. И да ти речам не се оптеретувај знам дека ти тоа не го можеш, ти се веќе оптеретена со неа. Ако не сакаш да го изгубиш , ако ти е убаво со него, те почитува и те сака мораш да се промениш. Каква врска е тоа ако го гњавиш нон стоп.
Бил во долга врска и чим нема година од кога се скарани, значи по кратко време сте почнале. Зошто ако си знаела си започнала тогаш кога не си еве мирна? Човекот го напнуваш, јас не можам да разберам прашување за бивши, нон стоп зборување, па уште си барала да ти ја покажи, зошто такви работи. Извини ама е многу детски. Ако продолжиш вака само ќе ја трујеш врската и ништо арно нема да направиш. Убавината нема врска, кога ќе го запознаеш човек го гледаш карактерот. Земи поработи на себе лично за себе и олабај го човекот.
Колку поќе се опседнуваш со неа - нема да е добро ни за тебе, ни за него, ни за вас. Ако сега почнам врска најмалку шо сакам е некој да постојано збора за некој бивш мој и да се споредва со него. Ќе ме оддалечи тој муабет од тој партнер. Сакам да кажам, се саботираш. Кога влезе во врска со него знаеше дека е брзо после раскин и можеше да почекаш. Ама не ти беше проблем тогаш. Ти стана проблем кога ја виде неа. Шо значи проблемот останва дека та е уба, а ти не си сигурна во себе. Шо е тажно пошто јас вервам дека и покрај сите наши несовршености, ти си уба. И имаш шо да понудиш. Очигледно. Па ако некој свесно е со мене а претходно бил со модел, човече моето его до плафон ќе е. На крај на ден, се е перспектива.
Оф топик ама морам. Баш дека не го познаваш мислиш дека е пребогат. Знаеш колку сиромашен вокабулар имаме во споредба со англиски и некои други јазици? Некогаш мора да се користат странски зборови, немаме соодветен превод.
Не се понижувај девојко. Зошто самата се ставаш во ситуација да се споредуваш со друга личност, кога е јасно дека не може да сте исти? Самодовербата и твојот став кон ситуацијата единствено можат да ти го решат проблемот или да го продлабочат. Мислам дека тебе повеќе ти смета неговата претходна врска отколку нему. Може на почетокот не си била свесна во што се пушташ и дали твојот карактер може да се носи со тоа, може проблемот станал поголем од твојата разнишана самодоверба. Причини може да има многу. За да го решиш, мораш да расчистиш со себе. Ќе останеш со него и ќе си работиш на себе и самодовербата или ќе го оставиш и ќе работиш на себе и самодовербата. Мораш да се цениш повеќе самата. Денес е некоја бивша, утре ќе биде некоја колешка... Секој е во нешто подобар од другиот. И ти си. Најди си ги добрите страни и негувај ги. Лошите пробај да ги смениш. Ама се тоа со една цел - биди подобра за себе. Така ќе си и за другите.
Искрено за глупости де нервираш, никој не тера со никој да биде. Ако е со тебе значи си му привлечна и убава, ни еден од бившите не си личат еден со друг а сепак ми биле згодни. Кај некој тело кај некој очи кај некој уста, став, карактер, секој си е убав на свој начин и тоа е ФАКТ! Очајно звучи она што го напиша и што го мислиш и што си му кажала . Мајндсетот кој треба да го имаш е дека ти СИ најдоброто нешто што он некад би го имал, крената глава горе, и да ја сретнеш она е таа што губи човек ко него, ти НЕ ! океј е муабет да имате за бившата, верувам го истрауматизирало , но (ова е големо НО), ако он не расчистил со тоа се , немаш што мајката ти да си со него. Да му се правдаш/докажуваш и покажуваш. Минато е минато што ме боли мене стојанка каква му е бившата, и зошо би се споредувала? одлучи се или сакаш да си со него или .