Значи лош карактер, манипулативна, нарцисоидна, ама лепотица, па на дечко ти му било гром од ведро небо што ОНА му раскинала? И уште ја сакал да се смират и сакал да ја жени? Дечко ти не ми изгледа баш на стабилен човек.
Јас не сум имал близок пријател подолго од 7-8 години. Обично се појавуваат различни интереси и потреби и комуникацијата се намалува. Може па да се обнови но не е исто. Се се менува. Јас немам такво искуство.
Дечкото очигледно сеуште ја сака неговата бивша, па дека не може да ја има сега во моментот, затоа глупости зборува за неа, ја вреѓа. Искрено и сама си свесна дека ако одлучи утре да му се јави, овој ќе те остави, така да најди си друг што ќе те цени многу повеќе и нема да те прави да се чуствуваш вака несигурно. Некој што нема да ти даде причина да размислуваш како неговата бивша девојка изгледала и дали сеуште ја сака. Ти не си очајна девојка па да одиш со некој што сеуште мисли и ти зборува за некоја си бивша таму. Поработи на себе, остави го и во потрага по друг дечко, очигледно е дека овој нема план да те засака, само си го трошиш времето. И верувај секогаш на инстинктот!
@Lana-95 Грешката лежи во двајцата. Прво, зошто побогу се споредуваш? Сериозно мора да се посветиш да си ја зголемиш самодовербата. Тоа е прво и основно. Тоа мора да го направиш била во врска или не. Не си ти ништо помалку жити се. Второ, вината е и кај него. Разбирам си го напнувала за прашања околу неа, ама зошто воопшто тргнал слики да ти покажува од неа? Ај таму Можел да одбие да го стори тоа. Згора коментарите на неговите - раја! Крајно, вреди ли да бидеш во врска и да не можеш да спиеш навечер? Не. Јас не би си го трошела времето за некој ако не умее да види што има до него. И ако сега особено на почеток не ми е убаво, што да очекувам понатаму 4 месеци заедно, вие освен муабет освен за бившата и времето, за друго разговарате ли?
Другарка ми веќе подолг период ми се жали дека сака да му раскине на дечкото но не знаела како бидејќи не сакала да го повреди и како што кажува таа во врската се им е добро и не може да најде причина а кога ке му каже дека сака да раскинат тој не го прифаќа тоа. Има пробувано неколку пати и веќе не знае што да направи за тој да сфати, некои предлози?
@LittleZuzu Еве корисни совети (во вториот дел малку подолу) https://olubunmimabel.com/boyfriend-refuses-to-accept-breakup/
Види јас те сфаќам зошто така се чувствуваш но мора да разбереш дека нивната врска завршила он е со тебе не со неа. Со тоа што постојано се расправате за неа само проектираш несигурност и правиш тензија и правиш да ви е неубаво а јас сум сигурна дека и двајцата може да направите да ви е многу убаво. Тоа што ја гледаш на инста и се опседнубжвсш со неа само полошо си правиш на себе си. Земи почни да работиш на својата самодоверба инстед, земи вежбај посвети си време на себе си гледај серија филм ,наполни си када релаксирај се. . Навистина не е во ред да се опседнувсш толку со бивша. Он можел тие работи да не ти ги каже но одбрал да ти ги каже отворено ,така да цени го тоа. Ако секој ден се карате за тоа само ќе си уништиш врска. Реално кој и да е на крај ќе му дое преку глава.
Читај ме мене и ќе видиш дали е сиромашен македонскиот или си во огромна заблуда...Се надевам дека со ова не покажувам такво лице дека некој кој ќе го протолкува моево обраќање согласно неговото убедување ќе заклучи дека сум арогантен и фалбаџија туку дека високо си ги вреднувам своите способности за изразување, а имам уште многу да учам и да напредувам на тој план зошто човек учи додека е жив...колку повеќе осознаваш нови работи и начини за обновување на начинот на уште покрасноречиво и послоевито изразување просторот со нови знаења се стеснува и повторно се појавува потребата од стекнување со нови знаења...тоа е бесконечен круг на вечна потрага по созадавање на се посовршени и посовршени обиди за изразување...Нормално не по цена да се разболиш во тоа настојување по усовршување бидејќи се ќе ти се одрази психосоматски и зошто нема ништо совршено и се е релативно...апсолутна и совршена е само божјата љубов или како сакаш наречи ја, креативна енергија,алфа и омега, вечна реч, почеток без крај, космичка интелигенција итн...Ама како и да е, јас знам дека не се работи за фалење од моја страна дури и да го протолкува некој на таков начин, а тоа е најбитно...Се што сакам е да те инспирирам и мотивирам да ја препознаеш лексичката сила и своевидност и уникатност на македонскиот литературен јазик...А ако мислиш дека токму ова мое појаснување е еден вид на завидна илустрација за демонстрирање на богатството на зборообразувања на мкд. јазик, тогаш ти уште ништо не си видела што може да произлезе кога сум особено вдахновен од нешто. Мултиверзумот ми е граница...Читај го Венко и ќе видиш колку е „сиромашен„ македонскиот јазик ако не сакаш да читаш метузалеми (јас не ги сметам за метузалеми) и претставници на едно поинакво минато време и симбол на една прекрасна ера која убеден сум дека никогаш нема да биде заборавена како што ќе се продлабочуваат знаењата и информираноста за нашите писатели и поети...Со тоа ќе расте свеста и зрелоста на умствениот капацитет да се вреднуваат достоинствено и како што заслужуваат во случај да ти се зацементираат предрасудите како резултат на потценување, непознавање за сметка на обожавање на зборот модерно.Ако некои народи чии јазици изобилуваат со безгранично зборовно богатство и се побогати од мкд. јазик, а читаат дела од наши писатели, тогаш за што ти сведочи тоа? Дека мкд. јазик е сиромашен или не? А има простор да се збогатува и проширува уште ама и на сегашново ниво е прекрасен само ти не си ги читала вистинските писатели кои со своето чудесно и поучно творештво и осмисленост за доловување на предметот на нивниот интерес еднозначно го докажуваат тоа. Тоа би било тоа.
Јас мислам дека целиот проблем ти си го правиш.Каква и да си сакај се самата себе со цело срце,сите имаме вишок килце,сите имаме некоја акна плус,сите имаме целулит,сите имаме маани само што некој многу вешто го крие тоа.Не си прави тортури за џабе,ќе си направите проблеми само меѓу вас,не го притискај ретко кое машко сака нон стоп таков притисок,знам те разбирам и јас некогаш знам да се споредам,ама знаеш што?таа е бивша не ти,и готово,што и да било вие сте сега заедно и не дозволувај да го оддалечуваш од себе,не му покажувај дека си љубоморна,не вреди воопшто,баш напротив покажи си свој став и стој си зад себе,машките сакаат жени полни со самодоверба,колку и да негираат,зрачи со позитивност и енергија,а тој ако те почитува ќе си седи мирен. Ако ти треба некој совет плус,слободно пиши ми,те гушкам
Само сакам да ми ми одговориш на едно прашање, кој е резултатот/ исходот што по твое би требало да искочи од тие караници кои ги започнуваш ради неа? Никогаш во животот немој вака да ставаш други луѓе на пиедестал, а себе си да се понижуваш, мораш да си ја знаеш вредноста која не е под никого! Искрено, нема никаква поента тоа расправање. Можеби подсвесно сакаш да извлечеш комплименти од него. Ако дечкото е во ред, те почитува и цени, ако не приметуваш црвени знаменца и проблеми кај него, тогаш уживај во врската зошто ќе ја изгубиш вака. И тоа за што? За ништо реално. Те сфаќам, во природата ни е да се споредуваме ама сите имаме свои квалитети и предности како и маани. И треба да си сфатиш дека си убава и внатрешно и надворешно и не треба да се плашиш да ја видиш. @Pacifist ај те молам, пред да тупиш за изразување во тема која нема никаква поврзаност со тоа, научи прво интерпункциски знаци правилно да користиш.
Прочитај внимателно на што се однесува мојава порака...Оф топик е...не се однесува на темава ама пошто ја видов разочараноста на девојката од наводно сиромашноста на македонскиот литературен јазик го пишав во темава, а не во тема соодветна за ова прашање.Прво сосредоточи се и не летај ко прле пред магаре додека не ти се искристализира во свеста на што се однесува тоа што го напишав...Не сакав да губам време и да ја барам конкретната тема за да го пишам тоа што го пишав.Да си ми жива и здрава.
Pacifist brat da imav zenska i ja bendisase ti, ce ja ubedev deka si pamuk altan dusha, ce ja ostaev za tebe. Vreli solzi mi potekoja mame da e.. hahah
А читај го девојчево погоре, Медеја што мисли за тоа што го напишав? Фала ти за убавите зборови и за тоа што гледаш некаква смисла во тоа што го напишав.Се е со најдобра намера ама понекогаш од гранките човек не може да ја види шумата за жал. Од секое дрво не бива свирка.
Сега знаеш уште што фали за да биде хајлајт на пораката? Да ми ја отпее We dont need no education..Hey teacher leave the kids alone
Дечково не е спремен за нова врска. Од она што ти го кажал очигледно не те сака, туку си му само safe варијанта која нема да го повреди и која ќе биде лудо вљубена во него. Зошто да бидеш само прекрасен карактер на некој, кога можеш да му бидеш СЕ, на некој друг. Ако нему не си му убава, верувај, таму некаде постои некој кој мисли дека си најубава. Не е проблемот во тебе, туку во него. Тој со неговото однесување те прави да бидеш несигурна во себе.
Epten si nesigurna vo sebe i sekos se grizis i sporeduvas so drugi. Ne! Ako mislis deka si stvarno ko so se opisuvas rabkti na sebe, na karakter i pocni da vezbas i drzi dieti. Excuses itn ne biva. Nastrana deckovo, poraboti na sebe i sakaj se oojce, oti nikoj nema da te saka ako ne se pocituvas sama.
Ти бараш потврда дека нејзе ја нема заборавено и чекаш да се случи било што што ќе ти докаже дека ти не си доволно вредна за да те сака. Дури и да не мисли на нејзе ти ќе го интерпретираш секој збор и поглед така само за да ти се потврди тоа што веќе си го зацртала. Многу ниска самодоверба имаш и сама си ја саботираш врската. Другите ти пишаа и повеќе совети, да не се повторувам и јас.