Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Pacifist

Pacifist Популарен член

Така е. За се си во право...Се повлеков веќе.

2. Monofonik

Monofonik Истакнат член

Крајно непопуларно мислење ама искрено од мене.

Длабоко во себе ја сака многу и пати заради тоа. Ти си му само привремена утеха и обид неа да ја направи љубоморна али очигледно девојката го избришала од животот и тој не може со тоа да се помири. Види како ќе ти биде во наредните 2-3 месеци. Ако дава инстиктивни знаци дека бившата му фали на некој начин раскини и тоа е тоа. Не си мачи душа и психа. Само трошиш златно време и години. Терај даље во животот и барај некој сроден на тебе. Кога најмалку очекуваш ќе се појави алтернативата.

Англискиот јазик има еден тон латински зборови.

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

По што проценивте дека не ја сака, дека е вљубен во бившата?
    За неговиот однос кон неа она уствари и нема нешто пишано.

4. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Ако нешто ме нервира е кога слушам како во говорот и пишувањето постојано се користат странцизми од други јазици за некој да делува поелоквентно и поначитано иако и јас ги користам ама гледам скроз да избегавам колку можам нашиот јазик бил пресиромашен... Ахх бее.. страшно нешто како не си го цениме своето и го воздигаме туѓото незнам зошто мораме да ги копираме западнјаците во се. Страшно страшно ме иритира таа западна програма инсталирана во сите пори на опшеството ужас.

Shalitra, deskarada and *Amethyst* like this.
  5. Nela678

Nela678 Истакнат член

По тоа што девојчето сама си кажа дека постојано ја спомнува бившата девојка, а девојчето му е како емоционална поддршка сега за сега. И по самиот инстинкт на девојката. Не можеш да сетиш ако твојот партнер мисли на некоја друга или се интересира за некоја воопшто? Тие едвај 4 месеци заедно, овој и раскажува во детал приказна долга 6 години. :^)

6. Lana-95

Lana-95 Истакнат член

Не ја спомнува сам,јас се го натерав да ми раскаже.Бидејќи сакам да знам за неговото минато.Никогаш сам ја нема спомнато,најпрво дознав повеќе за неа кога бевме излезени со негов братучед и зборувавме за дека некој луѓе имаат тешки карактери и братучед му рече епа неговата бивша е дефиниција за кучка ама не знам така на дечко ми во тој момент му се смени фацата како да му ја снема насмевката од лицето.Он со мене е добар сега ќе си кажам искрено навистина се труди и добро ме третира но тој дел за бившата многу ме јаде.Си викам никогаш нема да бидам поубава од неа се чувствувам како да ме одбрал мене само затоа што она не го сака.Исто така многу ме загрижува да не речам црвено знаменце ми е тоа што кога ќе го прашам за неа ниту еден убав збор не кажал,кажува се најлошо дека го третирала како слуга дека го манипулирала емотивно итн тогаш ако било така зошто сакал да се смири и сакал да му е жена? Јас му ги поставив овие прашања и он ми се налути многу ми рече дека подобро ништо да не ми кажел и дека се опседнувам со неа,прави да се осеќам лошо со тоа што го прашувам.Точно е имам ниска самодоверба затоа што никој дечко не ме сакал премногу ниту пак правел некој толку работи за мене.Ве молам не ме осудувајте затоа што доволно лошо се осеќам

7. Stark

Stark Форумски идол

Обично се третира како ред флаг нештово ако не си спремна отворено да зборуваш за бивши дечковци/девојки. Ако те третира добро и те почитува. Треба малце од малце да имаш разбирање и рационалост во себе и да не го напнуваш.

Што сакаш да постигниш со сето ова? Не си благодарна што ете после таа ФАМОЗНА и ПРЕУБАВА бивша те избрал тебе и те почитува? Води се по таа рационалност, површинска барем така те гледам јас.

Според мене имаш ниска самодоверба и бараш сеа рачки да се скараш со него. Потсвесно, ти иди наместо да му го олеснуваш животот и да го усреќиш на некој начин, тебе ти иди ко можела таа да го гази, зошто да не и ти. Само ти го прајш на многу мизерен начин и нема потреба, според мене.

И да че те осудам, оти си за осудување, бараш проблем кај што според мене го нема, според се ова кажано.

8. Youknow

Youknow Популарен член

А шо, треба да е преблагодарна амин да му каже дека ја одбрал неа

9. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@Lana-95 Прво што паѓа во очи е братучед му. Од најобичен муабет и толку рандом личности, зошто баш морал бившата на дечко ти да ја спомнува? Ехх провокатори |(

Второ дечко ти. Дали знае дека може да одбере и ништо да не коментира? Апсолутно нема потреба да зборува таман па ништо. Најмалку слики да покажува.

Трето и не помалку важно, пак ќе повторам. Мораш прво сама да се научиш да се сакаш. Крени си ја самодовербата, поработи и подобри го тоа што ти смета лично кај себе. Биди си задоволна. Тоа ти е обврска. И почни да се цениш, па да видиш како ќе се сменат работитe.

И крајно, кога веќе се опседнуваш опседни се со себе и како да бидеш најдобра верзија од себе, а не со нечија бивша :D

10. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Кога прочитав што пишала и мене истово прашање, последно што си го поставила ми падна на памет:)

Точно е дека двајцата погрешиле.
    Таа што брзо се залетала по него, очигледно е презаљубена во него и тој што очигледно нема расчистено на емоционално ниво со спомените за бившава.
    Пиша некоја членка погоре не е стабилен, да така е тоа затоа што нема расчистено со себеси во врска со бившата.

sj *O* and Polyincognito like this.
  11. Nela678

Nela678 Истакнат член

Ама како може дечко да те сака многу кога ти самата себе не си се сакаш? Како очекуваш да прави работи за тебе кога ти самата не си правиш работи за себе? Колку години си ме интересира? И колку ти е најдолгата врска?

*Amethyst* and cresa-jagoda like this.
  12. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Што да цени, тоа што тој и кажал се за бившата и и ја покажал за да има со кого да си ја оговара каква била?
    Колку е се очигледно што тој прави и што таа прави тука во оваа таканаречена врска нема ни простор и причина понатаму да се муабети.

Polyincognito likes this.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Па шо да прајме еве ај кажи. Се фати од цел текст за едно глупо зборче, се приспособив на нејзиното размислување. Значи стварно не можам да сфатам како може да го труја со безвеза муабети.... а човекот ниту ја лажи, туку напротив ја третирал добро, но таа сепак се однесува вака нерационално. ЗОШТО?

14. Youknow

Youknow Популарен член

Pa toa ne se znaj :Ddali ja lazi ili ne ke lazi vremeto..

15. Stark

Stark Форумски идол

Ви завидувам на тоа како ги рационализирате работиве и размислувате.

Наместо да се фокусира на сегашноста, копа во минатото и тоа на многу лош пристап. И да е ок дечкото под претпоставка, че го натераш да му се снушиш и одмилиш.

:)

deskarada, Bitter-Sweet and Medea. like this.
  16. Polyincognito

@Stark Таа што напнува секако е виновна.

Ама да бидеме реални, еве колку од нас вака да не замара партнерот/партнерката, ќе стигнеме и слики да му покажуваме од бившата/бившиот? :D

Еве ја би пресекла уште на почеток со глупите прашања, а не па слики да вртиме заедно :D Еден мора да пресече и да биде попаметен, ако воопшто планираат врска.

Така да, може и тој поинаку да постапи, а не уште толку да ја продлабочува ситуацијата.

*Amethyst*, sj *O* and Akapulka like this.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Мене ова ми е тотално непочитување од нејзина страна и мислам дека потсвеста ја тера и таа да го гази, ко шо го газела претходнава веројатно, под претпоставка дека тој е ок личност и стварно било така.

Мене личност ако ме прашуваш, ако стварно те мислам дека си ок личност стабилна и се гледаме за сериозно, не ми е проблем да зборнам, два три збора околу бивши, сепак во мали градој сме се знајме кој сме шо сме, ама се знае кои се границите и до каде и со однесување и зборување итн!

*Amethyst* likes this.
  18. Polyincognito

@Stark Ја повеќе мислам дека од толку што нема самодоверба и има лични комплекси, бара(ла) валидација, ама на погрешен начин.

Повеќе ми личи тоа, отколку дека сака да го гази нешто. Доволно самата себе си се гази.

Ама нејзините комплекси во една крајност, а тој на друга со тоа што погрешно постапил.
    Едно е еден-два збора за бивша, а друго е цел расказ негативни изрази + гратис албум :D

Ајде, да се надеваме ќе си се средат.

19. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Па не ја продлабочува тој ситуацијата случајно, исто како братучед му, си провоцираат, едниот од едни потреби другиот поради други.
    Јас не ја разбирам што си губи време, убаво погоре ја посоветуваа нека си поработи на себеси тој што ја заслужува ќе си го најде, со овој тоа е што е.
    Си тепа тој време со неа, по долга врска со личност со која емоционално се уште не расчистил, нажалост.

sj *O* and Polyincognito like this.
  20. Medea.

Medea. Истакнат член

Како што прочитав она го терала да ја покаже и го прашувала за нивната врска. Мислам фер од негова страна што и одговорил.