Да сакаше со тебе ќе дојдеше одма можеби со тебе изл само за секс ..батали го Или сеа ако не дојт на викенд значи то е то
Колку многу поговорки Од народни приказни или ? Воопшто не претеруваш. Кој сака ќе најде време, ама прашањето е дали сака он...
Ако немало некоја посебна причина за славење и бил поканет, не гледам како си му приоритет на дечкото. Се гледате еднаш во 2 месеци, и тој место да дојде, го поминува и тоа малку слободно време со друштво. Тешко вака долго да тера вашето.
Не избрзувај со заклучоци, ако толку многу работи, значи нема време (или има ептен малку) за сите други луѓе во неговиот живот, тебе вклучително. Ако сте помлади, нормално е да сака и со друштво да искача. Ти немаш опција да одиш кај него кога си веќе послободна, или воопшто не ти предложил така да правите понекогаш? Види како ќе се одвива ситуацијата, ако почесто го бира друштвото отколку тебе, тогаш да си поразговарате отворено на таа тема.
Приоритет му е друштвото и искачања. Јас бев во многу слична ситуација, далечина на 1 час, никогаш време за мене. Јас се обидував да бидам разбирлива, пошто као да не испадне не сакам да излегувa, aма не заборавај на себе, вие сте во врска, треба да скока од среќа кога има прилика да се видите како што ти едвај чекаш да поминете време заедно. Заслужуваш некој на кого си му приоритет.
@Lady17 Види, во врска на далечина сум и на старт беше вака, но тој и саботите и неделите беше на работа и имав разбирање, а на тоа да додадам и некои здравствени проблеми. Проблемот настана кога шефот од работа му даде други задачи, проблемите се средија и викендот му беше слободен. Викендите поминуваа еден по еден и јас почнав да се фрустирам се додека не собрав сила за да му кажам што ме мачи. Толку му беше криво што некој период беше лут на себе зошто дозволил да се чувствувам така. Сега се гледаме преку еден викенд, сепак трошок е, правеме баланс дружба со пријатели и роднини и ден кога ќе бидеме заедно. Туку доста за мене, сакав да доловам ситуација. Нема да ти кажам сега да преќинеш туку да пробаш да најдеш компромис, да направете некој баланс, да најдете некоја златна средина. Доколку и по тоа нема промена мислсм дека не тррба да го губиш времето со него. Комплетно те разбирам дека тоа те фрустрира, знам како ти е, но не избрзувај со заклучоци пред да зборуваш со него, види ја неговата реакција на сето тоа. Верувам дека доколку сака и тој да најде начин, ќе најдете.
Еве го одговорот на твојата реакција, пак ќе ти кажам не претеруваш ама тој не се грижи за твоите чувства а не пак дали си му приоритет. И да му раскинеш ќе ти фала ми направи услуга. Така да, run.
Душо јас не знам со каков ајван си си фатила работа,ама едно ке ти кажам. Не го моли само му го билдаш егото така. Како шо читам ти ја држиш врскава...да е до него свеједно.
@Lady17 Дали сте во официјална врска, т.е имате заеднички фотографии, знаат луѓето околу вас дека сте заедно и слично или? Инаку, не, не претеруваш. Сосема си во право. Природно е да сакаш да си го видиш партнерот, особено ако е подалеку.
Од мое искуство жените обично држат врска, брак и слично. Во голем број случаи (не сите) тие почнуваат и тие завршуваат. А за членкава: dump him.
Mlad e sigurno vo tie godini mu se seta, a ako nesaka so tebe da vrvi vreme i site mu se povazni od tebe... Go!
Со дечко ми сум во врска веќе 2 години. Е сега можам да кажам дека за тие две години еднаш ме има изневерено, но во период кога се знаевме можеби 3 месеци јас за тоа дознав после 9 месеци од кога веќе врската беше многу сериозна, неговата самоодбрана беше дека не знаел на што сме а "врската" вo тие три месеци не беше нешто сериозна но односот беше јасен дека е врска од прв момент беше јасно дека не сме пријатели, така што.. бидна како бидна јас му простив секој заслужува втора шанса итн. Потоа во телефонот видов пораки како се допишувал со други никогаш муабетот не бил на пуштање од негова страна колку што успеав д прочитам од тоа кратко време (Патем така дознав и за изневерувањето). Секогаш имав недоверба и проверив и секогаш кога имам прилика го правам Тоа. Тој е секогаш по зафатен од мене и доаѓа до конфликт секој пат за тоа секогаш до следниот конфликт се е супер. Тој вели дека јас му забранувам да излегува да се дружи.. А ние ако не би се виделе тие денови не би имале кога а тој сака во еден ден се на секој да удоволи. Многу пати се размислував да го оставам едноставно поради недовербата и неговото немање на време. 2 год сме заедно а само одам кај него кога неговите не се дома или кога се дома ама има пригода овај пат дефинитивно според мене ја прели чашата имаше дипломска тој и уште неколку пријатели што завршија во тој рок (слично како мала прослава) не слашеве со друштво меѓутоа најблиските му беа тука а тој мене не ме викна. Искрено не знам што да правам веќе па затоа ме интересира што би направиле вие?
И зошто се измачуваш толку години ко не му веруваш? Што има вредно човеков толку па го занемаруваш овој факт и се мачиш сама себе?