Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Да сакаше со тебе ќе дојдеше одма можеби со тебе изл само за секс ..батали го
    Или сеа ако не дојт на викенд значи то е то

sj *O*, cresa-jagoda and Lady17 like this.
  2. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Колку многу поговорки :D
    Од народни приказни или ?
    :)
    Воопшто не претеруваш.
    Кој сака ќе најде време, ама прашањето е дали сака он...

3. TheFiend

TheFiend Истакнат член

Ete go vikala sama bila pa ne zaminal,ako bese za sex

Srckata28 likes this.
  4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Ако немало некоја посебна причина за славење и бил поканет, не гледам како си му приоритет на дечкото.

Се гледате еднаш во 2 месеци, и тој место да дојде, го поминува и тоа малку слободно време со друштво. Тешко вака долго да тера вашето.

5. tanjita

tanjita Популарен член

Wow, полека малку . Смири се. Прв пат те воочив дека постоиш пред пола час.

6. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Кога ќе му посака а можеби таму излегува со друга а не со другари
    Секој знае да лаже ...

7. Abel

Abel Популарен член

Не избрзувај со заклучоци, ако толку многу работи, значи нема време (или има ептен малку) за сите други луѓе во неговиот живот, тебе вклучително. Ако сте помлади, нормално е да сака и со друштво да искача. Ти немаш опција да одиш кај него кога си веќе послободна, или воопшто не ти предложил така да правите понекогаш? Види како ќе се одвива ситуацијата, ако почесто го бира друштвото отколку тебе, тогаш да си поразговарате отворено на таа тема.

Nela678, sj *O* and Lady17 like this.
  8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Приоритет му е друштвото и искачања. Јас бев во многу слична ситуација, далечина на 1 час, никогаш време за мене. Јас се обидував да бидам разбирлива, пошто као да не испадне не сакам да излегувa, aма не заборавај на себе, вие сте во врска, треба да скока од среќа кога има прилика да се видите како што ти едвај чекаш да поминете време заедно. Заслужуваш некој на кого си му приоритет.

9. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Не вреди ова... Имав ваква врска се друго побитно... Не сакав да трпам таков однос и раскинав

10. bicycle

bicycle Форумски идол

@Lady17
    Види, во врска на далечина сум и на старт беше вака, но тој и саботите и неделите беше на работа и имав разбирање, а на тоа да додадам и некои здравствени проблеми.
    Проблемот настана кога шефот од работа му даде други задачи, проблемите се средија и викендот му беше слободен.
    Викендите поминуваа еден по еден и јас почнав да се фрустирам се додека не собрав сила за да му кажам што ме мачи.
    Толку му беше криво што некој период беше лут на себе зошто дозволил да се чувствувам така.
    Сега се гледаме преку еден викенд, сепак трошок е, правеме баланс дружба со пријатели и роднини и ден кога ќе бидеме заедно.
    Туку доста за мене, сакав да доловам ситуација.
    Нема да ти кажам сега да преќинеш туку да пробаш да најдеш компромис, да направете некој баланс, да најдете некоја златна средина.
    Доколку и по тоа нема промена мислсм дека не тррба да го губиш времето со него.
    Комплетно те разбирам дека тоа те фрустрира, знам како ти е, но не избрзувај со заклучоци пред да зборуваш со него, види ја неговата реакција на сето тоа.
    Верувам дека доколку сака и тој да најде начин, ќе најдете.

*Amethyst*, sj *O* and Lady17 like this.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Еве го одговорот на твојата реакција, пак ќе ти кажам не претеруваш ама тој не се грижи за твоите чувства а не пак дали си му приоритет. И да му раскинеш ќе ти фала ми направи услуга.

Така да, run.

12. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Најди си друг и не го моли овој.

13. Pacifist

Pacifist Популарен член

14. Mateica

Mateica Популарен член

Душо јас не знам со каков ајван си си фатила работа,ама едно ке ти кажам.
    Не го моли само му го билдаш егото така.
    Како шо читам ти ја држиш врскава...да е до него свеједно.

Lady17, sj *O* and Spicy Senorita like this.
  15. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@Lady17 Дали сте во официјална врска, т.е имате заеднички фотографии, знаат луѓето околу вас дека сте заедно и слично или? :?:

Инаку, не, не претеруваш. Сосема си во право. Природно е да сакаш да си го видиш партнерот, особено ако е подалеку.

Lady17 and sj *O* like this.
  16. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Од мое искуство жените обично држат врска, брак и слично. Во голем број случаи (не сите) тие почнуваат и тие завршуваат.

А за членкава: dump him.

17. Youknow

Youknow Популарен член

Mlad e sigurno vo tie godini mu se seta, a ako nesaka so tebe da vrvi vreme i site mu se povazni od tebe... Go!

18. Indigo Candy

Indigo Candy Истакнат член

Со дечко ми сум во врска веќе 2 години. Е сега можам да кажам дека за тие две години еднаш ме има изневерено, но во период кога се знаевме можеби 3 месеци јас за тоа дознав после 9 месеци од кога веќе врската беше многу сериозна, неговата самоодбрана беше дека не знаел на што сме а "врската" вo тие три месеци не беше нешто сериозна но односот беше јасен дека е врска од прв момент беше јасно дека не сме пријатели, така што.. бидна како бидна јас му простив секој заслужува втора шанса итн. Потоа во телефонот видов пораки како се допишувал со други никогаш муабетот не бил на пуштање од негова страна колку што успеав д прочитам од тоа кратко време (Патем така дознав и за изневерувањето). Секогаш имав недоверба и проверив и секогаш кога имам прилика го правам Тоа. Тој е секогаш по зафатен од мене и доаѓа до конфликт секој пат за тоа секогаш до следниот конфликт се е супер. Тој вели дека јас му забранувам да излегува да се дружи.. А ние ако не би се виделе тие денови не би имале кога а тој сака во еден ден се на секој да удоволи. Многу пати се размислував да го оставам едноставно поради недовербата и неговото немање на време. 2 год сме заедно а само одам кај него кога неговите не се дома или кога се дома ама има пригода овај пат дефинитивно според мене ја прели чашата имаше дипломска тој и уште неколку пријатели што завршија во тој рок (слично како мала прослава) не слашеве со друштво меѓутоа најблиските му беа тука а тој мене не ме викна. Искрено не знам што да правам веќе па затоа ме интересира што би направиле вие?

Ane_na_Bisera16 and Ceci16 like this.
  19. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@Indigo Candy Не се мачи. Тоа не е врска.

20. Stark

Stark Форумски идол

И зошто се измачуваш толку години ко не му веруваш? Што има вредно човеков толку па го занемаруваш овој факт и се мачиш сама себе?