Сите околу мене го сакаат мислат дека е тој правиот најверојатно.. Се плашам да сум сама а со него веќе сум навикната.
@Indigo Candy Да имаш некој кој те изневерил, те лажел, на кој не му веруваш и кој при важна лична пригода не те ни кани, е исто како да немаш никој.
Не канел никој и ме викнал сум можела да дојдам сама и без да ме покани он(така се вади најверојатно) а кажав какви се неговите, сигурно нема да отидам без саглам покана без разлика што ми е дечко.
@Indigo Candy Јас добивам впечаток дека и двајцата сте во врска од навика. Немате основна меѓусебна комуникација, цело време некое недоразбирање, вадење и згора на се, не му веруваш. Точно како да сте сега на почеток, а не веќе 2 години заедно. Би ти рекла, седни, запрашај се, среќна ли си со него, исполнета ли си? Се гледаш ли и во иднина со него? Одговори си и постапи како што мислиш дека е најдобро за себе.
Нема далеку да стигниш ако мислиш дека другите арно ти мисла, а ти за себе не знајш баш.. повежбај на то. Или па помири се со судбинава и не се замарај дали те изневерил или не, терај си, чим си навикната.
Раскини му, не вреди воопшто на ваков човек да му прогледуваш низ прсти. А и не знам зошто си дозволувате некој вака да ве уништува. Изговорот класичен пази ,,не знаел на што сте", како тоа?? Знае дека е во врска и во таа врска е три месеци, а не знае на што сте, види ти тоа..па и ти си била во истата таа врска, запрашај се малку зошто и ти него не си го изневерила (сепак и ти не си знаела на што сте)... И тоа што те вика кај него дома кога има некоја пригода, сигурно не те вика од многу што те сака или пак од ќејф, те вика поради тоа што неговите му викаат..
@Indigo Candy прво некој што те изневерил не заслужува втора шанса, што е важно дали сте оделе 3 месеци, мислам смешно ми е тоа дека било почеток на врска па демек тој не знај дали ќе прерасни во нешто сериозно па си шета наоколку. Второ Run girl дур те држат нозете не знам како си издржала две години
Што е битно дали сите го сакаат ,ти треба да бидеш со тој партнер и ти сама да си одлучиш а не други да одлучуваат за тебе.
Колку години имате? Прашвам за неколку причини. За возрасни 2 часа и не е голема дистанца особено ако имаш сопствен превоз. Лично, 1-2 во месец, два мене не би ми било доволно за врска. Следно, фазата кај шо женската не е приоритет за гледање поќе од 1-2 месечно, а би излегвал со другарите постојано меѓувремено е средношколска фаза шо треба да остани во средно. Првично, ако ова го немаш зборано со дечко ти, јас јасно би му објаснала дека ми смета и како прај да се осеќам и шо сакам од врската. Ако не се промени, види колку си ти океј со таа непромена. Ако се промени, сепак биди внимателна да видиш колку долго ќе трај та промена оти доста често промената е краткотрајна и моментална пред повторно да се падни по старо. Од кога почнав пак дејтинг, ко ќе се најдам во ситуација шо не ми одговара си давам поглед 5-10 години во иднина, зависи од проблемот, и како ќе се осеќам ако истата ситуација трае. И многу ми помага да носам појасни одлуки. Ако било ќежуал и не сте дефинирале ништо - до негде би сфатила ама јас не би била океј со то пошто баш на почеток е најинтересно и ако тогаш не му сум доволна, кога ќе му бидам? Ако било дефинирано, макар и да не се знај „на кај оди“ врска е врска. Изневервање е изневервање. Не секој заслужва втора шанса. Fool me once - shame on you. Fool me twice - shame on me. Шо не разбирам е, дали те има изневерно пак или сега едноставно се сомневаш и во комбинација со то дека сакам да излегва наоколу те прај да се осеќаш вака? Ова реченица ме буни: „јас му простив секој заслужува втора шанса итн. Потоа во телефонот видов пораки како се допишувал со други никогаш муабетот не бил на пуштање од негова страна колку што успеав д прочитам од тоа кратко време (Патем така дознав и за изневерувањето)“ и е причина да прашам дали имало и друго изневервање. Како и да е. Размисли добро. Измери опциите. Види дали можиш да разговараш и каква промена да иницираш. Ако не, тоа шо пишав дека јас го прам кога реплицирав на другата членка - примени го и ти. Ова: „Од кога почнав пак дејтинг, ко ќе се најдам во ситуација шо не ми одговара си давам поглед 5-10 години во иднина, зависи од проблемот, и како ќе се осеќам ако истата ситуација трае. И многу ми помага да носам појасни одлуки.“
Здраво, другарка не користи форум ми бараше мислење па еве вас да ве прашам, вака сега девојчево има дечко, една година јас имав еден убедлив лажен профил седејќи на кафе и реков игри играм само од тука ми рече еј супер мораш да ми го дадеш сакам дечко ми да го проверам и реков ок ајде го адд, да скратам малце, дечкото испадна дека не е баш тоа што и се претпоставувал една година дури на профилот напишал дека се гледал и со друга година дена помина некое време и реков на другаркава само да продолжи исто да се однесува со него да не драми, а тој изгледа некој опасен манипулатор му спомнала да и даде пасворд од инстаграм и овој рекол ќе ти дадам јас сум искрен нз што и опасен дечково и пишува на лажниот профил еј немој да ми пишуваш овде сега ќе направам друг профил без слики без ништо само за да се допишувам со тебе и му пишавме а зашто? он, онака поубаво овде да пишуваме, е сега прашањето е, како да го фатиме во лага дечково? Значи, сега другаркава има пасворд од неговот профил ама лажниот профил што сме не е блокиран туку само ги избришал пораките, да беше на блок ќе речеше ете зашто си ја блокирал а вака како? И реков не вреди да се замара само да го батали ми вика а не ќе рече така без причина сум го оставила, дали имате некоја идеа?
Јас би го ghost нала овој. Без збор ќе ме снема. Па нека се мисли што како зошто ако воопшто се мисли.
Истото и реков 100 пати ама еднаш така кога направи на почеток почна да ја замара и викаше ти без причина раскинуваш не знам што и се смирија ајде пак дечково е манипулатор и сега сака со доказ да го батали за цел живот, не знам да не се мешам само еве и јас не би се замарала, ама она сака така да заврши
Исто. Па и уште да се мислам дека ќе ми рече без причина сум го оставила... Само гхостнување заслужува овој ама за тоа треба јак карактер да не попушти.
Епа нема избришал пораки и го нема никаде лажниот бар во листа блокирани да го имаше ќе најдеме муабет за тоа а вака...
Го игнорираше 2 месеца ама и пишуваше дека е кукавица што тек така бега без причина па и викаше ти си нашла некој па не можеш да кажеш блабла а вака кај ја лаже кај па уште и вика она Крива
Колку години има другарка ти? 12? Шо и е гајле шо вика? Нека му пише од твојот фејк профил дека му раскинува и нека го блокне од секаде.
Јас би вака... Сега нели и дал пасворд убедлив е дечково нели нека се прави како се да е ок, фина дека му верува нека не се расправа, претпоставувам се расправала со него штом му барала пасворд, нека се договорат да се видат и пред тој ден од лажниот прати слика кај неговиот и пиши нешто како кога ќе се видиме пак во таа смисла сега тешко вака од страна да знаеме ние што муабети имате вие со дечково и нека направи screen затоа што он ќе ја избрише сигурно пораката ако е уклучен тогаш и во прва прилика нека му ја покаже таа слика и само нека го блокира и нека крши глава.
Јас кажав дека не би се замарала би го игнорирала, ама ме замоли да и дадам идеа што да пише не знам јас вакви работи не сум правела, ама понекогаш ете добро е да се дознае со какви луѓе сме во врска