Еее ама не смеел да дознае дека имале фејк профил. Мислиш на судница ќе одат, па не се валидно набавени доказите. Мислам дека трола, одбивам да верувам дека некои вака размислуваат.
Жено, ти си лажнио профил. Скрин и на другарка ти. Другарка ти скрин него дека "некоја" ти слајднала во дм. esy. Не значи дека сте имале лажен. Значи дека "некоја" *името на лажниот профил* слајднала во дм со скроншоти. Пиши ѝ од лажнио скриншотите за да можи чатот да покажи. П.С. Ко је испадна ова со лажните ама моментот ко ќе решиш то да прајш - значи нема доверба и нешто стрчи, во случајов и тој.
@Irenaiki Многу комплицирана другарката. Наместо одма да раскине, таа бара начин како да раскине. Па пиши му ти порака од лажниот, на профилот на кој другарка ти има пасворд као по грешка нели, си пишала на погрешниот профил, па таа наводно ќе прочита и ќе му каже него и толку.
Е аман со ова годиниве демек само на 12 или 15 години се правеа вакви работи, а подобро да не направеле профил и да си свирка девојкава како сељаков и е искрен? Мсм.. Ништи лично вака ама стварно со тие годините...
Ама ја искомплициравте работата страшно. Што е битно што ќе рече он? Штом е таков безобразен така заслужува и да биде откачен. Едноставно чао, без оправдување, не ме интересираш веќе. Или пак втора опција да му плесне се у лице. Може да му каже дека го насетила оти е манипулатор па дека она го зезала намерно за да провери до каде ќе оди. Просто и едноставно.
Ај оди сега пак препрочитај што сум напишала, ама онака со разбирање. Пошто комплет си ја утнала поентата.
А, бе ок сеа не викам не си во право, ама сите да се однесувавме како ни личи на годините светов ќе цветаше
Мислам дека ghosting-от е најдобрата опција од причина што може да не му одговара на пораките,да го блокира на телефон и ако веќе ја напне да каже дека и искочил некој проблем голем и дека за сега не е спремна за ништо друго. Со тек на време ќе се повлече тој сам,а она може да го блокне.
@Irenaiki Па ако веќе му го "проверува" телефонот, нека кликне долу на профилната и ќе и излезе лажниот профил (сигурно му е мемориран) и ете вака нека се соочи со него, глумејќи изненадена Или преку лажниот договорете средба и ете таму, нека го откачи. А најдобар совет е директно, кратко и јасно да му раскине и да си отиде на коктели. Времето да не си го троши
Еве замисли девојката да не направила лажен, овој ќе терал со неа уште две години ќе затерал таму со таа другата, а она у облаци како и е искрен и јас го размислував исто како тебе дека е детски и трошење време, додека за жал не го осетив сличново на моја кожа да не речам и многу полошо, благодарение на лажен профил се спасив од лажго пред да ми го уништи животот.
Поддржувам правење на лажни профили, кога има сомневање дека тој лаже. Не поддржувам контролирање на партнерот, но ако има сомнеж дека тој лаже, мора да се преземат методи за да се открие лагата.
Другарка и сигурно се сомневала претходно па затоа и кажала на @franca Не може туку така да ми текне да речам на некој да го провери мојот партнер. Сигурно нешто ја копкало. Со дм секогаш зборувам за се што ме мачи. Ако имам сомнежи или нешто што ме мачи, зборувам со него, отворено. Сега откако типов паднал на тестот зошто едноставно не се соочува со него? Зошто чека?
И да го праша дали пишува со други, нормално дека ќе каже не. Тој што изневерува никогаш не ја кажува вистината.
Претпоставувам дека таа од порано имала сомнежи т.е немала доверба. Врска без доверба не се гради. Тоа е правило број еден, па дури и да не правел работи зад нејзин грб. Не конкретно за случајов туку и општо. Ете и откако ги потврдила сомнежите уште бара начин како да раскине, зошто чека?
Морам да се надоврзам. Се согласувам дека довербата е столбот на здрава врска, за жал некогаш се појавуваат сомнежи и довербата се разнишува. Затоа верувај ама проверувај. Подобро да го фатам како ме лаже отколку да ме прави будала и ми троши скапоцено време. Се знае каков е епилогот ако лаже, нема што да се мисли членката.
Имам прашање до тие што се подолго во врска: Заедно сме веќе неколку години и како врската да ни е умрена. Се сакаме, но не се осеќа некој вајб. Воопшто не се труди да ме изненади, нема ни ронка романтика. Уз муабет ми има кажано што сум барала, поминало нашето. Уште сме млади, нормално е дека сакам нешто да се случува. Значи воошто не се труди, ниту па ме бара често. Мислење? Значи да напоменам дека стварно се сакаме и дека нема трета личност во врската, едноставно како веќе да ме има, како веќе да сум целосно негова и не се замара со ништо.