Еве замисли девојката да не направила лажен, овој ќе терал со неа уште две години ќе затерал таму со таа другата, а она у облаци како и е искрен и јас го размислував исто како тебе дека е детски и трошење време, додека за жал не го осетив сличново на моја кожа да не речам и многу полошо, благодарение на лажен профил се спасив од лажго пред да ми го уништи животот.
Поддржувам правење на лажни профили, кога има сомневање дека тој лаже. Не поддржувам контролирање на партнерот, но ако има сомнеж дека тој лаже, мора да се преземат методи за да се открие лагата.
Другарка и сигурно се сомневала претходно па затоа и кажала на @franca Не може туку така да ми текне да речам на некој да го провери мојот партнер. Сигурно нешто ја копкало. Со дм секогаш зборувам за се што ме мачи. Ако имам сомнежи или нешто што ме мачи, зборувам со него, отворено. Сега откако типов паднал на тестот зошто едноставно не се соочува со него? Зошто чека?
И да го праша дали пишува со други, нормално дека ќе каже не. Тој што изневерува никогаш не ја кажува вистината.
Претпоставувам дека таа од порано имала сомнежи т.е немала доверба. Врска без доверба не се гради. Тоа е правило број еден, па дури и да не правел работи зад нејзин грб. Не конкретно за случајов туку и општо. Ете и откако ги потврдила сомнежите уште бара начин како да раскине, зошто чека?
Морам да се надоврзам. Се согласувам дека довербата е столбот на здрава врска, за жал некогаш се појавуваат сомнежи и довербата се разнишува. Затоа верувај ама проверувај. Подобро да го фатам како ме лаже отколку да ме прави будала и ми троши скапоцено време. Се знае каков е епилогот ако лаже, нема што да се мисли членката.
Имам прашање до тие што се подолго во врска: Заедно сме веќе неколку години и како врската да ни е умрена. Се сакаме, но не се осеќа некој вајб. Воопшто не се труди да ме изненади, нема ни ронка романтика. Уз муабет ми има кажано што сум барала, поминало нашето. Уште сме млади, нормално е дека сакам нешто да се случува. Значи воошто не се труди, ниту па ме бара често. Мислење? Значи да напоменам дека стварно се сакаме и дека нема трета личност во врската, едноставно како веќе да ме има, како веќе да сум целосно негова и не се замара со ништо.
@poi Ти ги паметам претходните постови. Од толкава пасивност од негова страна, раскинување, па и уште сега ова "поминало вашето" и уште поглупо однесување, седни и преиспитај се добро. Среќна ли си во овој однос и дали и во иднина си океј ова вака да продолжи? Бидејќи лично мислам тој нема намера да се промени.
Здраво девојки. Како ги надминувате кризните во моменти во вашата врска?кога не се гледате толку често како порано?сме зборувале многу пати,ама се е пак исто со некоја минимална промена ептен,како да станува монотоно не знам,можеби и јас преовеличувам,но сепак треба и двете страни да се трудат.
Се мислев дали да пишам, оти малку грубо ќе звучи ама еве сепак. Ова е совет од машко, додека си правевме муабет. Маж/дечко никогаш не раскинува врска, едноставно се повлекува или игнорира. Жените се манипулатори, ама мажите се 100% поголеми манипулатори.
Ау Сењорита тоа нема шансиШтом жените се многу посуптилни сусштества од мажите и очекуваат да ги читаат меѓу редови, а мажите немаат капацитет за тоа или жените можат да сработат многу повеќе работи од еднаш, а мажите само една ама барем добро ќе ја сработат со ретки исклучоци, за што ти говори тоа? какви црни манипулатори...се е ко на послужавник кај нас мажите и оправдувањата, изговорите или лагите одамна ја изгубиле својата мистичност, непредвидиливост и можноста да те збунат и би ме зачудило повеќето да не се прочитани...мора да се смислат покреативни избегнувања на превземање на одговорностите од наша страна инаку мав ни е работата..уште у старт со самото раѓање сте у предностЖените љубат со уши, а мажите со очи за жал иако и тука работите се менуваат ама не толку драстично...ова последново што го пишав мажите да не го протолкуваат како модел дека на тоа треба да се работи како да ве стигнат во манипулативноста...скраја да е...само се зезав...треба да расте свеста и кај едни и кај други ама кај мажите безусловно многу повеќе
Најбитното не го кажав..поентата е дека сте многу поинтелигентни па оттука и фантазијата и изобилството на начини како да не изманипулирате
Тоа го кажав како комплимент.Факт е дека иако го поседувате тој талент, не го злоупотребувате како што би можеле инаку да го правите тоа, би ги вртеле мажите на мал прст и не би им ги простувале глупостите што ги прават ама ја имате моќта...тоа сакам да кажам...не дека мажите се нешто обесправени...напротив...само работава е да не се смени од крајност до крајност..осознавајќи ги своите способности жените да развијат такво мислење дека мажите не им се потребни за ништо ако се такви какви што се освен за приплод ма да и тоа може да си го изреализирате со вештачко оплодување така штоо иднината на мажите е црна ако не преземат нешто
Како да се остане пријател со некој со кој до вчера сте имале надеж сте планирале нешто и денес слика со девојка и порака пријатели да бидеме, што да го прашувам луѓе??? Како си, како ти е девојка ти???? Душата ме боли, би сакала да можев се да избришам од него ама не можам, не знам еве во иднина што би го прашувала? Имав несреќа на работа бев во болница 2 дена не му пишував ниту тој ми пиша и сега ми рече нашол девојка бидејќи јас не сум му се јавила и пишувала
@Stefani95 Ако ти давал лажна надеж и седел на два стола, мој совет е да го избришеш/блокираш. Нема тука простор за другарство и ноншалантен муабет. Едит: Сега го дочитав едитираното. Значи тој сепак седел на 2 стола, само не си била свесна. Не се замарај да продолжувш комуникација, така само потешко ќе ти биде.
Не можам, луѓето што ќе кажат он знаеше мајка му за мене а денес слика со друга девојка знаеше и сестра ми од кај мене, не знам седам и плачам мислам светот ми се сруши никогаш нема да најдам некој имам 28 год и темите во фамилија се дека на овие години деца имаат не знам ќе полудам
@Stefani95 А колку далеку мислиш ќе си стасала со таков човек? Утре да те остави преку ноќ со дете? Тој веќе бил со таа втората, не е тоа од вчера, само вчера ти си дознала. Разбирам дека ти е тешко, но не е крај на светот. Фокусирај се на себе и не ги слушај другите. Непотребно си правиш самата на себе притисок. Што е твое, ќе дојде.