Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    2.875
    Уште ли со кој што ќе каже? Јас сфаќам дека треба да се намалат тие коментари за мажење женење едноставно ако треба да се случи ќе се случи, аман и околинава што толку напнува, некој ете како членкава си сфатила лично и си го врежала тоа во глава и сега овој ја оставил кога највеќе требало да биде тука и толку, па и едни бракови денес... Човек да позавиди, што треба да биде ќе биде и тоа е, животот е еден.

На Gosh, st-el, mssuniquee и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Stefani95

Stefani95 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    21
    Не знам од кога било, само знам дека ми е многу тешко, за мене е крај јас повеќе никој нема да имам, он беше искрен еве порано зборувавме по цели ноќи, пораки, а сега ништо, он не ја изневерува оваа девојка затоа што оваа вечер не ми се јави како што обично зборевме а како да му се јавев не бев добра имав здравствени проблеми и ова уште ми фалеше а не смеам да трпам стресови, рефератите кои ги пишувавме се претворија во кратки и јасни пораки денес му заѕвонев еднаш не крена никогаш не се случило да не крене, обично јас бев таа што некогаш ќе имаше пропуштен повик но во ред пријатели ќе останеме, само не знам како да се однесувам, пријателски може утре ден покана за свадба ќе добијам

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.943
    Допаѓања:
    8.549
    @Stefani95 Зошто се понижуваш самата себе? Какви пријатели, како ѕвонење.

Многу добро ти ја сфаќам моменталната ситуација, но топла препорака е да го блокираш од сите страни. Не се навраќај на разговорите, не фантазирај за убавото, бидејќи тој не бил искрен.

Мораш да научиш да се сакаш себеси, да се цениш. Дај му време на времето ова да го пребродиш. А во меѓувреме дај си самата на себе љубов и изгради здрава самодоверба, а потоа се ќе дојде на свое место

На mssuniquee, cresa-jagoda, Akapulka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Stefani95

Stefani95 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    21
    Само еднаш му заѕвонев и ова е првиот пат како што не ми крена, не планирам да го замарам воопшто, не сум таква, само ми е многу криво што го изгубив, не можам да го блокирам, ќе останеме пријатели, секако ќе го прашам доколку не му смета на девојка му ако не ќе се повлечам и тоа ли е понижувачки?

5. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.943
    Допаѓања:
    8.549
    @Stefani95 Моментално си истрауматизирана, во главата ти е хаос и затоа ти се уште мислиш дека тој е "златото" што си го изгубила.

Да, понижувачки е, но ќе сфатиш со текот на времето. Да изгубиш некој кој те заменил со друга додека си била во болница е всушност добивка. Кога ќе помине време, ќе сфатиш дека само си се спасила.

Нема што да го прашуваш за пријателство или дали да се повлечеш. А бре девојче, цени си се повеќе!

Никаков контакт е најдоброто нешто што можеш да го направиш и главата горе :*:

На anushka23, *Amethyst*, CoverGirl10 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    5.329
    @Stefani95 драга деца имаат и на 18 години, без драматизирање околу таа тема. Мерило за деца нема, не ди назад у општестовово… Луѓето допрв ќе те изненадуваат и разочаруваат. Може грубо звучи пишаното ама верувам сите не заебал некој така и глеј не живи здрави сме.

Реалноста е дека бил ропак кој не знаел што со себе, сакал да ти раскине ама не знаел како па еве му се наместиле коцките. Тоа не е љубов ако некој те сака или се грижи ќе пише еј кај си денес те нема.. така фа боље сега него 10 години врска .

Иначе been there, пријател да останеш ако имаш дете да,вака што мајка бараш? Процесирај и продолжи

На Ceci16 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.196
    Допаѓања:
    175.812
    То да останите пријатели при раскин, ретко кој мисли да имаш почест контакт. Поќе е формалност. Нема шо да зборате, нема шо да го прашваш.

Башка шо ако тебе не ти ни одговара да го чуваш на социјални мрежи ради то шо те повреди - имаш апсолутно право да го избришиш, блокираш и шо било.

На kikkki, Medea., cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Тоа останување пријатели е давање лажна надеж пред сѐ,себе си а потоа и нему.

На Ceci16, boo3, Medea. и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Да, ептен клише изјава, најпаметно е да го блокни.

На cresa-jagoda и buba4e89 им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Се сложувам…

Полесно ќе е преболувањето, ценете се себе си овој не е толку вреден. Не му пишувала два дена оп девојка фатил. Можел да се јави,да праша..
    Свашта не вреди типов.

На cresa-jagoda, Tea678 и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.116
    Искрено да ти одговорам, понижувачки е. Што кога ќе каже девојката, да ми смета?
    Уште еднаш ќе бидеш отфрлена.
    Се држиш за сламка.
    Може ќе бидеш пријателка со него ама кога ќе помине време, сега не, само ќе бидеш уште повеќе повредена и имаш повеќе простор сама себе да се понижуваш.
    Дечкото едноставно продолжил, така сакал, му се отворила шанса со таа девојка, он без да мисли на тебе ја прифатил шансата.
    Животот продолжува, ќе боли некое време, па ќе помине.

Никој не е вреден толку драга моја.

На cresa-jagoda, bicycle, sj *O* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.356
    Какво останување пријатели, па и покани за свадби:o

Остави си време да се собереш, да ги надминеш тажните емоции и продолжи понатаму.
    Него заборави го.

На cresa-jagoda и Stefani95 им се допаѓа ова.
  13. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    5.307
    Никаде немаш напишано дали ти бил дечко или само сте се допишувале, ако е првово, дечково не вреди да се збори, ако е второво ми делува како рамна линија еднаш пишал и готово па ти не си се јавувала два дена хаха а он дали ти пишал пак повторно? Како што сфатив не? Значи, недај боже да ти треба нешто од него утре ден, јас ако сакам и планирам со некој нешто и имам искрени намери, не наоѓам друг за неколку дена, еве колку дена треба да познаваш некој за да ти е дечко девојка? Два, сигурно не.. Дечково повеќе бил кај упали упали, тоа што сте кажувале на мајка татко сестра, не го правете повеќе затоа што еве како некој ќе смени нешто и после ќе ти рече некој, а каде е....? И уште полошо, јас еднаш имав кажано за еден дечко и кога прекинавме, ме прашуваа, ми беше уште потешко ама на крај мајка ми кога ме праша и реков вака... Знаеш што, јас бев таа со искрени намери, добра и фина со него, не ме интересираа други, не изневерував, не се допишував, не давав лажна надеж, а на него сето тоа не му се свиѓаше, па отиде со друга, доста кажа каков е...

На cresa-jagoda, sj *O* и Stefani95 им се допаѓа ова.
  14. Stefani95

Stefani95 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    21
    Фала ви дечки ама јас повеќе немам надеж и желба за ништо сакам само да ме нема да умрам, никогаш повеќе нема да најдам некој како него

15. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Што ќе те откачи рандом за 2 дена?
    Тоа е успех, не пораз.

На Waverly Raven, Ambitious, bicycle и 7 други им се допаѓа ова.
  16. TheFiend

TheFiend Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    412
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Не тролаш ли?

За дечко ли се умира (facepalm)

На Keiner, Just.do.it, minne992 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    3.327
    Извини вака ама ти сигурно имаш 28 години? За маж ќе умрела...ни тинејџерките не умираат по дечковци денес.

На DELFINA81, anushka23, Keiner и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Ти скоро си била на преглед.!!!!
    Саркастична си...поентата е да не најдеш како него,туку подобар од него.
    И едно да ти кажам ..,за маж не се умира.

На sj *O*, cresa-jagoda, Spicy Senorita и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    @Stefani95 девојче, извини што ќе бидам дрска и груба но се однесуваш како дете.

Ало, прибери се и крени главата високо.
    Не знаеш што ќе ти донесе животот.
    Можеби тој ќе се покае, можеби таа ќе го остави и можеби ти ќе најдеш подобар, а тоа е и поентата, да не најдеш ист како него, туку далеку подобар.

Не му го давај тој ќеиф да те гледа во ваква состојба.
    Па тој не те ни прашал како си додека си била во болница а ти го бараш, го молиш, пријатели ќе бидете, вени сечеш за него.
    Какви бре пријатели, сместа тоа бриши, направи си услуга себе.
    И да, не ги слушај останатите од околината за мажачка и деца, заостанат менталитет имаме дека ако не си во брак до 30 нешто ти фали.

Не дозволувај типот да те манипулира и да те има на лагер, за да кога ќе му биде здодевно, тебе да те бара и со 2-3 слатки зборови да те има кога ќе посака.

Не се понижувај.

На anushka23, Ceci16, Keiner и 4 други им се допаѓа ова.