@Lana-95 фино лепо ќе го прашаш отворено, не знам што толку им се плашите на дечковците, наместо да се тресиш и да плачиш ќе се соочиш отворено, и што ако си гледала history ништо толку страшно, со некој ако си треба да се осеќаш сигурно и да можиш се што те мачи да си споделиш, да прашаш...
@Lana-95 па можеш и да му кажеш дека сис акала да провериш од кај него некој профил како изглеа (може и твојот) и ти се појавило дека ја пребарувал во последните кога си отишла на срч... Зависи колку во историјата си чепкала
Разговаравме му признав дека му проверував и ми се налути рече што направил за да имам недоверба кон него и јас му реков да ми даде да му го проверам телефонот прво не сакаше потоа ми даде и проверив да не имаат зборено со бившата и многу се напна ми рече ова да ми е последен пат што му правам така и сега ми е лут ми рече дека му треба време да олади ОЧИГЛЕДНО Е ДЕКА НЕ МЕ САКА
Не можеш да го контролираш кога ќе јаде кога ќе сере и што ќе гледа. Жената треба да биде интересна за мажот , а не да дави и да тупи за лајкови и хистори. Сите помислуваат на бившите и ги спомнуваат, но тоа не значи дека ќе се вратат кај нив. Дајте малку приватност во врските и во браковите. Не може секоја отсутност да биде неверство. Ако не те сакал, нема да биде во врска со тебе. Ако пробаш да го ограничуваш, ќе го изгубиш. Не само ти, сите други. Ова важи и за мажи и за жени. Замисли доаѓа ден да идеш на 15 години од матура , во брак си, и маШ ти вика ааа не, нема одење таму може да имаш симпатија од средно. Така и ти сеа
@marlonbrando69 вака сеа зошто некој би помислувал на бивши кога имаш сегашна, кога сега си во врска, треба да гледаш на сегашноста. Не сите помислуваме на бившите ниту пак ги бараме по фб или инста, не е нормално за мене барем, тоа што е минато е минато. Жената требало да биде интересна за мажот? Што да не не смее да праша нешто? Малку мешаш работи што има врска примерот со 15 години матура и со симпатиите, па сите сме имале симпатии во средно гледање на симпатија од средно на годишнина од матура и пребарување по социјални мрежи на бивши не е исто. Тука станува збор за барање на бивша, што и јас да сум би се повредила, и би прашала која е причината за тоа.
@FridaodaMk Се согласувам со напишаното, плус членката и претходно пишуваше за проблем на таа тема. Односно, нели го напнувала, па стасал и слики од бившата да и покажува
Хмм не е очигледно дека не те сака, ама е навреден од твојата постапка и побарал од тебе да не го правиш веќе тоа. Секој би бил налутен, и ти би била нели? Воопшто не значи дека не те сака. Ако те изневерува секако нема да ти дозволи да го откриеш туку така. Малку седни и размисли реалистично, дали имаш вистинска основа за сомнеж или го гледаш тоа што сакаш да го видиш?
Девојки,како се справувате во периоди кога немате време да си посветите доволно еден на друг и осекате огромна празнина што не сте се виделе цела недела па и две?а знаете дека со секое не гледање се оддалечувате малку по малку еден од друг.Како се справувате со тие мали кризи во врските?Некој совет
Сте пробале со компромис? Да најдете некоја златна средина? Да најдете барем малку слободно време да бидете заедно?
Се трудиме,ни треба само време да зборуваме тоа е се,ни фали многу комуникација,ни треба повеќе време заедно поминато,овие две недели ептен се запоставивме,таков период ни се погоди,а имаме многу разбирање и до сега сме се решавале заедно,а знам дека можеме уште многу,не знам дали да оставам на времето само да си покаже или не..
Јас би ти кажала да оставиш на времето, онолку колку што мислиш дека треба и можеш да чекаш. Бев во слична ситуација, јас обично не сум трпелива личност и се убедив да оставам на времето, на крајот работите се средија, засега. Ако мислиш дека вреди, почекај. Ако и после тоа време што си го имаш поставено не се промени, мислам дека го знаеш решението. Слободно пишај ми ако ти треба муабет.
Види, не мора да значи дека ја сака уште, може едноставно е љубопитен. Пример јас, од време на време знам да побарам профили на бивши дечковци и другарки, чисто ме интересира до кај се со животот, што има ново кај нив, и така натаму... Curiosity killed the cat
Здраво девојки Ве молам за совет таман мислев да му дадам уште една шанса дознавам дека за него глупости ги криел од мене не морало се да знаам..повторно се каравме за другарка на сестра му оди со богаташ за да живее надвор при што е женет и има деца не им се мешам, не дека го сака ама постојано прави закачки тој ја брани не сфаќа дека се женски закачки демек немало да биде со неа сум љубоморела не љубоморам ама така се почнува со другарки да го запознавала папучар и што не..реков дај намали контакт или тргни ја не сакам во иднина не можело јас да командам не е команда само ја чувам врската идам кај неговите од култура ме викнаа поклони и се фина и мајка му за се закача како јас морало да бидам дебела тешко на синот а баба му беше пофина и со неа зборев и почна да ме вреѓа. На крај ми вика зарем не цениш што сум добар и јас бев добра ама сериозна врска е компрпмис кога и да има проблем се за него се глупости не се родила да хо команда да не ми текнало на мајка му да кажам нешто тешко мене ми користи манипулација како нема пороци му реков под ќиријада видиме дали ќе успееме кај при куќа да идел под ќирија на крај отиде да раб на 3 месеци во Белгија и ми пукна филмот му прекинав, ако сум му пререкла нешто ќе ме блокнел која сум јас и демек не ми бил кукла ајас тоа не го правам нешто да преќутам да ама треба да се разговара за проблеми и вика јас сум добар викам да за другар само ме знам самодоверба намалив се осеќам потрошено и на крај не сум го сакала сум тррбало да го чекам како другар му со 3 деца жена му го чекала реков не е така извинете и фала ви
Очите ме заболеа читајќи, ни точка, ни запирка. Како и да е, раскини. Флертува со другарката, а и да не флертува некој што те сака и почитува нема туку така да прима коментари “папучар” и да ти местам другарки од другарка. Коментарите од типот дебела, глумењето жртва исто така се знак дека до тука било.
Прво: интерпункциски знаци користи, барем точки на крај на некоја мисла. Второ: многу токсична врска од повеќе аспекти. Прекини
Турска серија Шо те кочи да го остаиш човеков? Храброста или кешот? И кога се пишува се користи . , !? Итн Дај жити бога прибери се и бегај навреме. Заслужуваш подобар третман верувај ми. Ке ме блокирал....аууу сеа ке фатам вени ке сечам Абе будала жено,ако не е он ке дојде друг трет ке си најдеш многу подобар од гадов шо не те есапи.
Ништо не разбрав.. Што има да се карате за некоја другарка на сестра му и нејзината врска, па и да и го оправате животот? Па, потоа одиш на мајка му и баба му, па на крај заминал 3 месеци во Белгија??? Лонг стори шорт, ако не бива, не бива, си прекинала, здрава и жива и со подобар во иднина. За блокирањето, нека те блокира, за кој клин ти треба на социјални мрежи? Пух.