Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Alexbroken

Alexbroken Нов член

Се зачлени на:
    6 јуни 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Ми кажа дека му е другарка, она вика ништо дека немале и затоа останав, ми вика дека сум многу љубоморна, и зашто во лице не ми каже се? Малку време се знаат но грдо ми е

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.132
    Мене дечко вака да ми направи демек другарка ќе бегам дури ме држат нозе.

RUN!!!

На sunshinebabe, mssuniquee, sj *O* и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Alexbroken

Alexbroken Нов член

Се зачлени на:
    6 јуни 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Она ми пиша да не и досаѓам дека ништо нема со него, он цело време и се лепи но не знам што сака со мене ако е затрескан по нејзе

4. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.965
    Најдобро раскини со време. Како да ти набиваат рогови ми делува сето ова.

На sj *O*, Sielo❤️ и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.132
    Да те манипулира.
    А и што има да пишувате вие две. И она треба сама да сфати дека тој е зафатен дечко и културно да го одбие ама не сака. Убаво и е со него.

На sunshinebabe, sj *O*, Sielo❤️ и 4 други им се допаѓа ова.
  6. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    4.625
    Нема што грдо да ти е.
    Кога ги виде во спалната легнати требало да си заминеш.
    Јас би заминала,нема што повеќе муабет.

На sunshinebabe, mssuniquee, sj *O* и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Alexbroken

Alexbroken Нов член

Се зачлени на:
    6 јуни 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Он ми викаше дека никогаш не би имал ништо со нејзе и дека е само културен,а таа знае дека сме во врска но зошто дозволува толку да ја гушка, да ја гали и да ја вика постојано?

8. Alexbroken

Alexbroken Нов член

Се зачлени на:
    6 јуни 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Ми пиша од кога се вратив дома, дека не требало да се карам, била кај другар вика му беше тешко и се префрливме во спалната да одмори..

На ИнаКа му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    19.074
    Те сака и тебе но ја сака и другарка му, ако ти одговара да ве сака и двете остани, ако не понастрана од него и фаќај си свој пат.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.132
    Никогаш не вели никогаш.

На sunshinebabe, sj *O* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.132
    Девојче сори што ќе бидам груба ама гледам не сфаќаш.
    Ти набива рогови уште кога ти рекол дека е неодоливо убава и дека ти си љубоморна ти барал причина за кавга.
    Ти си била љубоморна, ма дај ти се молам што ти свесно гледаш тоа што не треба да го гледаш. 2 години како си ги фрла во вода за некоја што ја знае 2 пати што ја видел. И зошто баш тоа друшство не те прифатиле значи му ја местеле.
    Ако те сака зошто би и барал фб и број?! Ммм.. нема што да бара едноставно ќе биде само твој.
    И да и побарал ќе ти кажел сам,а не ти да го распрашуваш.
    Ни малку ли не се цениш па трчаш по овој?! Тој од што е многу културен носи девојка во спална набивајќи ти рогови а ти сеуште бараш утеха овде да му се смириш.
    Човекот со кој си била две години за една прелепотица те фрли во сенка.
    Раскини му ти верувај ми услуга ќе си направиш сама на себе.

На natashaaz.09, anushka23, sunshinebabe и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Alexbroken

Alexbroken Нов член

Се зачлени на:
    6 јуни 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Ти благодарам многу!

13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.467
    Допаѓања:
    28.779
    Женска, на дело си ги фатила, уште прашуваш тука дали си љубоморна.
    Што знам барем јас со другар или друго машко освен брза гушка при поздрав друго не ми е ок.
    Кога спомна пречки не очекував трета особа да сретнам у причава.
    Ама чим ја има и тоа на велико ја има...бежи сестро.

На sunshinebabe, mssuniquee, sj *O* и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.009
    Душо моја..зошто да ти каже кога може да си игра и со двете?
    Зар будала е.
    Па и у скут му седела...
    Мислам хелоу
    Шо треба качена врз него да го фатиш ,па да признае.

На sj *O*, boo3, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.965
    Седи на две столчиња, пошо очигледно не сака да биде сам у случај да го откачите двете. И да ти набива рогови, манипулација, gaslighting, наречи го како сакаш. Не барај објаснување зошто би го правел сето ова, само замини си. Доволно е што рекол дека е неодоливо убава, ама не би имал нешто, број, ФБ, галење у кревет и тоа си ги видела. Дај цени се малку.

На sunshinebabe, mssuniquee, sj *O* и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.009
    Истото сакав да го додадам
    Не барај причина да го правдаш.
    Тој си праи кејфои..а ти?
    Сама себе се казнуваш за неговите постапки.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.014
    Допаѓања:
    4.887
    Сериозно ова? Сите ти пишаа. Те мотка, не си го троши времето. Очигледно е дека и да немаат ништо тој тоа го посакува а ти си златната резерва.... Никогаш нема да ја дознаеш вистината, и немој да се преоптеретуваш со што како и зошто, едноставно завршете и гледај напред :hug:

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. teddybear3

teddybear3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    43
    После многу време си го најдов пасвордот и влегов, инаку сите ме знаете по темите со психопатот со кој што едвај се спасив додека бев во средно.
    Лошите времиња се зад мене, го нема лудакот, ја нема братучедка му,ги има само вистинските пријатели, и по некое другарче.Јас сум во Германија и иако малку ни е свежичко ви праќам еден најтопло поздрав до сите!
    Е сега, подучена и изгорена, овде за инат на сите сум нова личност.Студирам,си живеам со моите успеавме ете, но истовремено одам на работа како студент и речиси 99% од времето сум постојано со луѓе.Прво јас немам колеги, јас имам фамилија, ни сама не знам како успеав да се вклопам и да бидам прифатена од сите.Ајде да не должам многу.
    Со колешкиве си збориме често која каде била, за мода за врски, и баш ме зезаа дека ќе најдам со сигурност некој фин, бидејќи пукнаа од смеа кога им кажував како бившиот се фалеше дека ме легнал, и колку бил простак,колку сум била во депресии без да има потреба.Ми викаа готова си да најдеш некој.
    И дојде тој ден.
    Едно есенско утро на работата се појави нов колега, со сите на дистанца, срамежлив,работлив,со сите квалитети. Јас првите денови имав здраво со него, меѓутоа освен едно здраво, само мене ме прашуваше како сум, и се насмевнуваше кога ќе ме видеше.Ова беше во почетокот.
    Неколку дена потоа, јас бев втора смена и бидејќи затварав дојде да ми помогне, почнавме да разговараме,бидејќи бевме брзи со задачите ми викаше ова е тимска работа,ова е супер,ми даваше бокс со раката,:handshake:и случајно додека бев завртена ја стави раката на моето рамо додека се запознававме.Убаво се осеќав, на одење му се заблагодарив за помошта, ми посака да имам пријатни соништа.Почнав едвај да чекам да одам на работа, секогаш кога ќе пристигнев ми викаше ејјјј ми стигна теди! Цело време кога ќе ме видеше ми се приближуваше, ме третираше прекрасно,разговаравме, споделивме премногу детали, приватни работи,семејни,едноставно кога и да се погледневме имавме муабет,тука има едно диско и ме прашува кога ќе одам, ќе се видиме.Инаку не даваше да имам со никого проблем,цело време ме гледаше,беше секогаш присутен,секогаш заштитнички настроен.Ми помагаше на максимум на работа, Ми викаше дека би бил најсреќен денот кога ќе имма работа со факултетот, дека му е чест што ме знае и се тоа.Меѓутоа колешкиве почнаа да ми викаат дека се приметуваат искри,(реално јас се заљубив) станавме многу блиски,иако ми кажа дека е срамежлив,ми вика обожавам да разговарам со тебе,си кажувавме како ни поминуваат деновите,тајни еден куп,и колешкиве цело време ми викаат до кај е работава, да не се правам мутава дека од авион се гледало дека има хемија.За католичкиот божиќ сите си честитавме, но само со мене освен што ми честиташе се гушнавме, исто и во неколку други прилики.Околу велигденот беше малку тажен, имаше период каде што сакаше да направи измени во изгледот,има некој работи што не ги сака кај себе,и имавме ситуација каде што му требаше поддршка.Собрав храброст и излегов на пауза, но не јадев бидејќи на транслатор сакав убаво да му напишам точен реферат со работи што ги ценам кај него,и да ги прочита за да не биде уз муабет, за да знае дека вреди.Го прашав дали има време, ми кажа секако дека секогаш имам, му го дадов телефонот, и со подзината уста и треперење читаше и ме праша дали навистина го мислам ова, како никогаш не го стоплил ваков текст,ми кажа теди јас сум само обичен работник, како волку ме цениш,беше збунет како да не очекуваше да добие љубов,поддршка,иако во најтешкото беше и остана до мене.Ми ја даде најтоплата прегратка, толку силно го стегнав,му кажав дека е премалку што и да направам и дека само јас ја имам среќата и честа да го знам.После таа случка ми кажа дека во секое време ме чека во неговото местенце (живее на излез од мало местенце) ми кажа дека имаат вкусен сладолед,убава природа,но сега сме на одмор и двајцата и кога ќе се вратам се мислам да договорам да се видиме.Дали мислите дека имам шанси? Колешкиве ми викаат да пробам но не знам дали ме бендисува,ми дава комплименти, но срамежлив е,ама па убаво ни иде муабетот.Им кажував на другариве (машки совет) и ми рекоа дека мириса на тежок сингл што се срами да пријде и дека не губам ништо ако излеземендури ми викаа дека флертува со мене,дека другар вака не се однесува, но не знам да познаам.Совет?

19. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.965
    Малку опширно, ама штом ви иде муабетот океј, излезете па ќе видиш што како. Е сега да личи како да немал внимание предходно од девојка (барем според тоа со телефонот). Ама па океј за се има прв пат :D:lol::lol:

На cresa-jagoda и teddybear3 им се допаѓа ова.
  20. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.678
    Допаѓања:
    13.437
    @TeddyGrey Закажете го тој дејт на сладолед што поскоро :D Со среќа! :f:

На butterfly6223, cresa-jagoda и teddybear3 им се допаѓа ова.