Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Душо моја..зошто да ти каже кога може да си игра и со двете?
    Зар будала е.
    Па и у скут му седела...
    Мислам хелоу
    Шо треба качена врз него да го фатиш ,па да признае.

На sj *O*, boo3, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.745
    Седи на две столчиња, пошо очигледно не сака да биде сам у случај да го откачите двете. И да ти набива рогови, манипулација, gaslighting, наречи го како сакаш. Не барај објаснување зошто би го правел сето ова, само замини си. Доволно е што рекол дека е неодоливо убава, ама не би имал нешто, број, ФБ, галење у кревет и тоа си ги видела. Дај цени се малку.

На sunshinebabe, mssuniquee, sj *O* и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Истото сакав да го додадам
    Не барај причина да го правдаш.
    Тој си праи кејфои..а ти?
    Сама себе се казнуваш за неговите постапки.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Сериозно ова? Сите ти пишаа. Те мотка, не си го троши времето. Очигледно е дека и да немаат ништо тој тоа го посакува а ти си златната резерва.... Никогаш нема да ја дознаеш вистината, и немој да се преоптеретуваш со што како и зошто, едноставно завршете и гледај напред :hug:

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. teddybear3

teddybear3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    43
    После многу време си го најдов пасвордот и влегов, инаку сите ме знаете по темите со психопатот со кој што едвај се спасив додека бев во средно.
    Лошите времиња се зад мене, го нема лудакот, ја нема братучедка му,ги има само вистинските пријатели, и по некое другарче.Јас сум во Германија и иако малку ни е свежичко ви праќам еден најтопло поздрав до сите!
    Е сега, подучена и изгорена, овде за инат на сите сум нова личност.Студирам,си живеам со моите успеавме ете, но истовремено одам на работа како студент и речиси 99% од времето сум постојано со луѓе.Прво јас немам колеги, јас имам фамилија, ни сама не знам како успеав да се вклопам и да бидам прифатена од сите.Ајде да не должам многу.
    Со колешкиве си збориме често која каде била, за мода за врски, и баш ме зезаа дека ќе најдам со сигурност некој фин, бидејќи пукнаа од смеа кога им кажував како бившиот се фалеше дека ме легнал, и колку бил простак,колку сум била во депресии без да има потреба.Ми викаа готова си да најдеш некој.
    И дојде тој ден.
    Едно есенско утро на работата се појави нов колега, со сите на дистанца, срамежлив,работлив,со сите квалитети. Јас првите денови имав здраво со него, меѓутоа освен едно здраво, само мене ме прашуваше како сум, и се насмевнуваше кога ќе ме видеше.Ова беше во почетокот.
    Неколку дена потоа, јас бев втора смена и бидејќи затварав дојде да ми помогне, почнавме да разговараме,бидејќи бевме брзи со задачите ми викаше ова е тимска работа,ова е супер,ми даваше бокс со раката,:handshake:и случајно додека бев завртена ја стави раката на моето рамо додека се запознававме.Убаво се осеќав, на одење му се заблагодарив за помошта, ми посака да имам пријатни соништа.Почнав едвај да чекам да одам на работа, секогаш кога ќе пристигнев ми викаше ејјјј ми стигна теди! Цело време кога ќе ме видеше ми се приближуваше, ме третираше прекрасно,разговаравме, споделивме премногу детали, приватни работи,семејни,едноставно кога и да се погледневме имавме муабет,тука има едно диско и ме прашува кога ќе одам, ќе се видиме.Инаку не даваше да имам со никого проблем,цело време ме гледаше,беше секогаш присутен,секогаш заштитнички настроен.Ми помагаше на максимум на работа, Ми викаше дека би бил најсреќен денот кога ќе имма работа со факултетот, дека му е чест што ме знае и се тоа.Меѓутоа колешкиве почнаа да ми викаат дека се приметуваат искри,(реално јас се заљубив) станавме многу блиски,иако ми кажа дека е срамежлив,ми вика обожавам да разговарам со тебе,си кажувавме како ни поминуваат деновите,тајни еден куп,и колешкиве цело време ми викаат до кај е работава, да не се правам мутава дека од авион се гледало дека има хемија.За католичкиот божиќ сите си честитавме, но само со мене освен што ми честиташе се гушнавме, исто и во неколку други прилики.Околу велигденот беше малку тажен, имаше период каде што сакаше да направи измени во изгледот,има некој работи што не ги сака кај себе,и имавме ситуација каде што му требаше поддршка.Собрав храброст и излегов на пауза, но не јадев бидејќи на транслатор сакав убаво да му напишам точен реферат со работи што ги ценам кај него,и да ги прочита за да не биде уз муабет, за да знае дека вреди.Го прашав дали има време, ми кажа секако дека секогаш имам, му го дадов телефонот, и со подзината уста и треперење читаше и ме праша дали навистина го мислам ова, како никогаш не го стоплил ваков текст,ми кажа теди јас сум само обичен работник, како волку ме цениш,беше збунет како да не очекуваше да добие љубов,поддршка,иако во најтешкото беше и остана до мене.Ми ја даде најтоплата прегратка, толку силно го стегнав,му кажав дека е премалку што и да направам и дека само јас ја имам среќата и честа да го знам.После таа случка ми кажа дека во секое време ме чека во неговото местенце (живее на излез од мало местенце) ми кажа дека имаат вкусен сладолед,убава природа,но сега сме на одмор и двајцата и кога ќе се вратам се мислам да договорам да се видиме.Дали мислите дека имам шанси? Колешкиве ми викаат да пробам но не знам дали ме бендисува,ми дава комплименти, но срамежлив е,ама па убаво ни иде муабетот.Им кажував на другариве (машки совет) и ми рекоа дека мириса на тежок сингл што се срами да пријде и дека не губам ништо ако излеземендури ми викаа дека флертува со мене,дека другар вака не се однесува, но не знам да познаам.Совет?

6. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.745
    Малку опширно, ама штом ви иде муабетот океј, излезете па ќе видиш што како. Е сега да личи како да немал внимание предходно од девојка (барем според тоа со телефонот). Ама па океј за се има прв пат :D:lol::lol:

На cresa-jagoda и teddybear3 им се допаѓа ова.
  7. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.943
    Допаѓања:
    8.545
    @TeddyGrey Закажете го тој дејт на сладолед што поскоро :D Со среќа! :f:

На butterfly6223, cresa-jagoda и teddybear3 им се допаѓа ова.
  8. teddybear3

teddybear3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    43
    Единствено нешто што ме кочи е што една другарка ми вика неколку месеци се многу малку за вака, од каде знаеш дека е сингл, можеби има долга врска бла бла..

9. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.356
    Совет и мене ми личи дека е многу срамежлив, ама излезете, по се напишано ми личи дека те очекува нешто убаво:l:

На butterfly6223, cresa-jagoda, Polyincognito и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.943
    Допаѓања:
    8.545
    @teddy85 Аха, другачка ако не забибери нешто, не може да е :D

Па за обичен дејт не е потребно 5 години комуникација. Секако веќе неколку месеци поминале, не е дека два дена се познавате.

Јас сум за да си закажете дејт, средба, мислам дека вреди да пробаш/те :angel:

На cresa-jagoda, Akapulka и teddybear3 им се допаѓа ова.
  11. teddybear3

teddybear3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    43
    Искрено така делува, а навистина е премногу добар, се гледа тоа

На Akapulka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. teddybear3

teddybear3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    43
    Да да, на есен година :) Не сме од два дена
    И јас мислам така, да помине одморов и ќе пробаме :)

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.356
    Слушај си го срцето, не таа другарката и поминете си одлично двајцата.

По пишаново не ми делува дека има долга врска. Тој се стопил од пар убави зборови, па и прескромен е и срамежлив и уште долга врска некако ич неспоиво ми е во една иста реченица.
    Сингл е, срамежлив е и уште посрамежлив дека е заљубен.

Последна измена: 6 јуни 2023
    На cresa-jagoda, buba4e89, Polyincognito и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.577
    Допаѓања:
    5.692
    И ништо да не направил има намера да направи и тоа е доволна причина да му удриш клоца! А не е дека не направил, не дозволувај да те лаже. Прости му и гледај како те вара цел живот или цени се себеси и најди си некој кој ќе те цени и ќе му бидеш доволна. Ти бираш дали ќе бидеш жртва.

На baby-star, cresa-jagoda, Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.943
    Допаѓања:
    8.545
    @Alexbroken Баш ми е жал низ ова што минуваш, но дечко ти е тежок манипулатор и дебил од огромни размери.

Едноставно се уште не ти раскинал, бидејќи се уште не ја "осигурал" другата како цврста опција. Па да не е сам.

Воопшто немој да плачеш по таков. Црвеното знаменце уште било кога друштвото од денес го ставил пред тебе со која е 2 години.

Уште поцрвено знаменце е да каже за наводна другарка дека е неодолива. Па и уште те прави луда дека ти се причинува, ма немој (wtf)

Бегај, бидејќи наредно сцената ќе е голи во кревет, а таква траума не ти е потребна.

Крени си ја главата горе, секој е подобар избор од таков. Откачи го, дотерај се и излезни да уживаш. Не си ја троши младоста на вакви идиоти. Те посакувам што побрзо да го надминеш овој период :f:

На sunshinebabe, sj *O*, butterfly6223 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.012
    Тој те изневерува, ти прашуваш како да ја спасиш врската?
    Дали ова сериозно го прашуваш?

На Flybabyfly, sj *O*, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    63.025
    Девојче ти си двоиш од твоите финансии за да отидеш и да го видиш, дебилот те остаил да дремеш у стан дури тој си искочил.

Дебил дебилосан, грев гревосан. Не си го губи времето со дегенов.

Замисли ти вака да праиш и да се понашаш. Ќе ти раскине уште во првата милисекунда. Замисли друго машко да ти лежи во скут и тој тоа да го види. Па нека ти збори тогаш дали има или нема потреба да е љубоморен.

Агресија ми будат вакви дегени ко твојов, сакам да ги шутирам. Мани го.

На Flybabyfly, anushka23, sunshinebabe и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    3.381
    Едно да ти кажам, неочекувај машко да ти признае и да ја каже вистината ма колкава и да е безизлезна ситуацијата. Ти секогаш ќе бидеш кривата.
    Овој твојов е манипулатор, бегај не си губи време.

На Belgin1, sj *O*, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    И @Alexbroken шо реши да праиш на крај?

На sj *O*, Dudo, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.464
    Допаѓања:
    12.265
    Кажува за "другарка" дека е неодолива и тоа на некој со кого е 2 години. Ја гушка од назад, ги наоѓаш во стан биквално како се галат и уште си со него? @Alexbroken почитувај се повеќе себеси, тргни си се настрана, пред да ги фатиш во уште понезгодна ситуација па да ти биди многу криво што не си прекинала на време

На sunshinebabe, Mateica, sj *O* и 6 други им се допаѓа ова.