Единствено нешто што ме кочи е што една другарка ми вика неколку месеци се многу малку за вака, од каде знаеш дека е сингл, можеби има долга врска бла бла..
Совет и мене ми личи дека е многу срамежлив, ама излезете, по се напишано ми личи дека те очекува нешто убаво
@teddy85 Аха, другачка ако не забибери нешто, не може да е Па за обичен дејт не е потребно 5 години комуникација. Секако веќе неколку месеци поминале, не е дека два дена се познавате. Јас сум за да си закажете дејт, средба, мислам дека вреди да пробаш/те
Слушај си го срцето, не таа другарката и поминете си одлично двајцата. По пишаново не ми делува дека има долга врска. Тој се стопил од пар убави зборови, па и прескромен е и срамежлив и уште долга врска некако ич неспоиво ми е во една иста реченица. Сингл е, срамежлив е и уште посрамежлив дека е заљубен.
И ништо да не направил има намера да направи и тоа е доволна причина да му удриш клоца! А не е дека не направил, не дозволувај да те лаже. Прости му и гледај како те вара цел живот или цени се себеси и најди си некој кој ќе те цени и ќе му бидеш доволна. Ти бираш дали ќе бидеш жртва.
@Alexbroken Баш ми е жал низ ова што минуваш, но дечко ти е тежок манипулатор и дебил од огромни размери. Едноставно се уште не ти раскинал, бидејќи се уште не ја "осигурал" другата како цврста опција. Па да не е сам. Воопшто немој да плачеш по таков. Црвеното знаменце уште било кога друштвото од денес го ставил пред тебе со која е 2 години. Уште поцрвено знаменце е да каже за наводна другарка дека е неодолива. Па и уште те прави луда дека ти се причинува, ма немој Бегај, бидејќи наредно сцената ќе е голи во кревет, а таква траума не ти е потребна. Крени си ја главата горе, секој е подобар избор од таков. Откачи го, дотерај се и излезни да уживаш. Не си ја троши младоста на вакви идиоти. Те посакувам што побрзо да го надминеш овој период
Девојче ти си двоиш од твоите финансии за да отидеш и да го видиш, дебилот те остаил да дремеш у стан дури тој си искочил. Дебил дебилосан, грев гревосан. Не си го губи времето со дегенов. Замисли ти вака да праиш и да се понашаш. Ќе ти раскине уште во првата милисекунда. Замисли друго машко да ти лежи во скут и тој тоа да го види. Па нека ти збори тогаш дали има или нема потреба да е љубоморен. Агресија ми будат вакви дегени ко твојов, сакам да ги шутирам. Мани го.
Едно да ти кажам, неочекувај машко да ти признае и да ја каже вистината ма колкава и да е безизлезна ситуацијата. Ти секогаш ќе бидеш кривата. Овој твојов е манипулатор, бегај не си губи време.
Кажува за "другарка" дека е неодолива и тоа на некој со кого е 2 години. Ја гушка од назад, ги наоѓаш во стан биквално како се галат и уште си со него? @Alexbroken почитувај се повеќе себеси, тргни си се настрана, пред да ги фатиш во уште понезгодна ситуација па да ти биди многу криво што не си прекинала на време
@Alexbroken партнер да ми речи за некоја си таму шо не ја познава дека му е "неодоливо привлечна", уште истата минута ќе му раскинам, а не пак тука да прашувам дали е другарство или флерт. Загреф овај твојот
Zdr aj vaka da spodelam nesto ve molam za sovet...Imam 21 godina, zapoznav tip 27 godini, izleguvavme, prv bese inicijator da se vidime, duri go odbivav on insistirase i potoa se vidovmee nekako..., bidejki zborevme non stop se privrzav za nego, imavme i odnosi moze prebrzo se slucii se, ama barem taka sum custvuvala vo momentot... Vo posledno vremee mnogu se karame za sitnici, mi najde manaa vo intimniot odnos, ocigledno saka da bidam poslusna, i da bidam stacionirana, ali bukvalno muu ugoduvav sekako, i togs se naluti, zosto ne sum stoela mirna, on da si vrsel rabota hahha...Se oblece i zamina pepel lut... NE Pisavme eedna nedela ne izdrzav mu dzvonev, mi rece " mozeme da bideme samo drugari" bukvalno tuka premnogu me povredii, a da napomenam 2 meseci sme u kontakt skoro eve 3 mesec... Potoa dojde kaj mene da zborime, go viknavv, i solzite sami si tecea za nego, bidejki stvarnoo , mi vleze vo dusha za kratko vreme, ii on me videe i me gushkase, baknuvqshe dq me smiri, ii primetiv deka i nemu mu se nasolzia ochiteee. Mi vika zaso placess, posle mu kazav deka me povredi toa, sto taka me ignorirq u posledno vreme ne mi pishuee, i sinokja koa se vidovme mi rece deka i on me sakaal, i deka taka da bideme drugari namerno rekool....deka pak ke pisueme i sve, deneska pisavme da ali sho znamm, ne e kkao porano so bese da mi pisue, tolkuu mnogu, mi veli imal rabota, ima neso privatni stvari da...Ama zarem ne naogja vremee, si misalmm da ne ima.drugaa, ne znam veke stvarnoo...Se nadevamm ochite mu solzea, i mu doagjqshe da zaplache i nemuu, deka stvarno mu e stalo za mene...Ne sum.se osekjalaa takaa ubavo kako so nego, deka i postar od mene, se naviknav bukvalno, sega mi e teshko mi rece rabotel ne sedel na telefon 24/7....ve molamm zaa sovet neshtoo I vo Pms summ , nemam malfe kontrola, sakam da se sovzemam da ne pisuvam, ispagja kako da go molam i taka e...se mu kazav so mi lezhi na dushaa, samo nejkam da go izgubammizvinete na dolgiot post
Никогаш не се покајувај за нешто шо те правела среќна моментално. Да си седела мирна Боже ме прости,нека си купи кукла нека му седи мирна. Душо те молам не го правди,зашто кога ке ја согледаш на крајот вистината,тебе ке ти биде тешко оти си се надевала напразно. Ако навистина ти значи некој,наогаш време барем и на минута,да знае личноста дека си тука,дека не си ја заборавил. А тој кај тебе искористил многу добра психолошка финта т.е валидација. Те опсипал со љубов,нежност и внимание,ја прекинал добро создадената шема,и ти веке тука пагаш во стапица немајки каде. Биди внимателна
Не ми се допаѓа делот за секс, како тоа он сакал ? Компромис треба да има во се особено во тоа. Магаре !!! Било секс, било негово однесување, за се се збори и дикутира ! Не дозволувај некој да се понаша со тебе како од улица да те собрале. Е добро си имала однос, убаво ти било, тоа не е причина да останеш со некој , особено не ако НЕ те Почитува и Цени.
@Alexbroken се надевам дека си трол, ама цела шпанска серија сними. Ако се ова што го пиша е вистина, што воопшто бараш совет? И повеќе е од јасно. Crystal clear!