Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    4.232
    Нели сестра му беше?

2. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    3.322
    @Alexbroken партнер да ми речи за некоја си таму шо не ја познава дека му е "неодоливо привлечна", уште истата минута ќе му раскинам, а не пак тука да прашувам дали е другарство или флерт. Загреф овај твојот

На Gosh, cresa-jagoda и Mateica им се допаѓа ова.
  3. Vatrena mala

Vatrena mala Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    Zdr aj vaka da spodelam nesto ve molam za sovet...Imam 21 godina, zapoznav tip 27 godini, izleguvavme, prv bese inicijator da se vidime, duri go odbivav on insistirase i potoa se vidovmee nekako..., bidejki zborevme non stop se privrzav za nego, imavme i odnosi moze prebrzo se slucii se, ama barem taka sum custvuvala vo momentot...

Vo posledno vremee mnogu se karame za sitnici, mi najde manaa vo intimniot odnos, ocigledno saka da bidam poslusna, i da bidam stacionirana, ali bukvalno muu ugoduvav sekako, i togs se naluti, zosto ne sum stoela mirna, on da si vrsel rabota hahha...Se oblece i zamina pepel lut...
    NE Pisavme eedna nedela ne izdrzav mu dzvonev, mi rece " mozeme da bideme samo drugari" bukvalno tuka premnogu me povredii, a da napomenam 2 meseci sme u kontakt skoro eve 3 mesec...
    Potoa dojde kaj mene da zborime, go viknavv, i solzite sami si tecea za nego, bidejki stvarnoo , mi vleze vo dusha za kratko vreme, ii on me videe i me gushkase, baknuvqshe dq me smiri, ii primetiv deka i nemu mu se nasolzia ochiteee. Mi vika zaso placess, posle mu kazav deka me povredi toa, sto taka me ignorirq u posledno vreme ne mi pishuee, i sinokja koa se vidovme mi rece deka i on me sakaal, i deka taka da bideme drugari namerno rekool....deka pak ke pisueme i sve, deneska pisavme da ali sho znamm, ne e kkao porano so bese da mi pisue, tolkuu mnogu, mi veli imal rabota, ima neso privatni stvari da...Ama zarem ne naogja vremee, si misalmm da ne ima.drugaa, ne znam veke stvarnoo...Se nadevamm ochite mu solzea, i mu doagjqshe da zaplache i nemuu, deka stvarno mu e stalo za mene...Ne sum.se osekjalaa takaa ubavo kako so nego, deka i postar od mene, se naviknav bukvalno, sega mi e teshko mi rece rabotel ne sedel na telefon 24/7....ve molamm zaa sovet neshtoo I vo Pms summ , nemam malfe kontrola, sakam da se sovzemam da ne pisuvam, ispagja kako da go molam i taka e...se mu kazav so mi lezhi na dushaa, samo nejkam da go izgubamm:sweat::l::)izvinete na dolgiot post

На Ceci16 и ИнаКа им се допаѓа ова.
  4. Mart1na

Mart1na Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    94

Ако не ти пишува, не пишувај и ти...а и изгледа си без искуство.

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Никогаш не се покајувај за нешто шо те правела среќна моментално.
    Да си седела мирна :D:D:D
    Боже ме прости,нека си купи кукла нека му седи мирна.
    Душо те молам не го правди,зашто кога ке ја согледаш на крајот вистината,тебе ке ти биде тешко оти си се надевала напразно.
    Ако навистина ти значи некој,наогаш време барем и на минута,да знае личноста дека си тука,дека не си ја заборавил.
    А тој кај тебе искористил многу добра психолошка финта т.е валидација.
    Те опсипал со љубов,нежност и внимание,ја прекинал добро создадената шема,и ти веке тука пагаш во стапица немајки каде.
    Биди внимателна :l:

На Spicy Senorita, butterfly6223, sunshinebabe и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    5.329
    Не ми се допаѓа делот за секс, како тоа он сакал ? Компромис треба да има во се особено во тоа. Магаре !!!
    Било секс, било негово однесување, за се се збори и дикутира ! Не дозволувај некој да се понаша со тебе како од улица да те собрале. Е добро си имала однос, убаво ти било, тоа не е причина да останеш со некој , особено не ако НЕ те Почитува и Цени.

Последна измена: 9 јуни 2023
    На butterfly6223, sunshinebabe, Bezimenka90 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.420
    @Alexbroken се надевам дека си трол, ама цела шпанска серија сними.
    Ако се ова што го пиша е вистина, што воопшто бараш совет? И повеќе е од јасно. Crystal clear!

8. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Да се допраша дали да се гази уште (facepalm)
    Го бришам во првата милисекунда..без ич око да ми трепне (fingers)

На mssuniquee и Directioner005 им се допаѓа ова.
  9. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    3.381
    на кратко целта му била да има односи, за да те откачи се фатил за глупост.. тоа што плачел и он не му верувај, сега не ти се јавува бидејќи не е сигурен дали да продолжи, но и да продолжите ќе биде ладен и ќе те користи за задоволување на потребите, а ти пак ќе бидеш кривата..

На sunshinebabe, Feminka22, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Vatrena mala

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    Pa i takov e, kako moze da mi rece deka ne sedi na telefon 24/7 ...
    A toa demek se misli, ne mi se veruva jas sumnjam deka se gleda so druga, a jas koga spomnv kje fatam drug si dobiv shlakanica ova rabotava e ne te sakam ama na druf ne te davam izgledaa...

На Mart1na му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Шлаканица???
    Ме зезаш???
    Ем е крив и згора на тоа трчаш по него, па и шлаканица.
    Свака ти част на издржноста.
    Да трпиш некој шо утре задутре би те поминал на улица.

На sunshinebabe, Bitter-Sweet, Bezimenka90 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.745
    Претпоставувам синдром на прв дечко па немаш искуство. Прво делот за себичност во односот. Понатаму, сакал да сте другари? Не! Нема што да имате односи а да сте другари после, тоа е за да те има како бек ап опција. Понатаму, плачел??? Ако споиме се ова предходно, очигледно е дека станува збор за манипулатор. Пошо плаче и има "чувства" но онака "другарски". И последното ти удрил шамар, и не сакаш да го изгубиш. Предходно и да прогледавме низ прсти, тука се става црвена линија!!! Океј, можеби малку сум сурова, но разбирам дека имаш 21г, плус верувам неискусност, но цени се себе си, и сакај се себе си. Нека биде лекција за кои се работи не треба во наредната врска да ги трпиш.

На Bella •••, sunshinebabe, penelope10 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Vatrena mala

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    Dobro segaa sekoj razlicno kje sfatii, toa neshto go kazhav
    Ama jas so rozovi naocarii, sega da ne se razbereme pogresno ne deka go branam za svee..amaaaa i da ne gresham dusha nee me udriil nasilnichki onaka, mozhebi i gajle mu bilk za toaa , ne me udril silno stvarno, da ne go okrivuvam za toaa barem, samo uste mi e pretesko sto sve pravev za nego taka da mi napravi 3 saata go nema pak, jas nemam kontrola mu pisuev preeska, deka ne treba da mi pravi, da se odalecuvame i slicno, i kako da veruam.deka ima rabota koga ne vrakaja na nieden moj zbor sega

14. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.745
    Девојче, дали тролаш?? Или сериозно го одбрани дека сепак те мавнал ама не било силно? Ај прочитај убаво што напиша, не ќе да имаш 21г.

На anushka23, Bella •••, butterfly6223 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.778
    Ако има еднаш ќе има два пати, и посилно. Не си играјте жени, ако некој со насилство решава проблеми - не знај за поинаку и цело време исто ќе биди.

На butterfly6223, sunshinebabe, sweet-cherry и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Vatrena mala

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    21 imam, nikogash ne me udril silno, ocigledno se zezashe taka mi nemashe napraveno, ali nemam komentar vekjee,
    Dobro sega da ne otide temava u nasilstvo, zasho ne me udril, bash udiranje, posle toa se smuvavme, toa beshe bash onaka u odnosot, sega i toa go kazuvam tuka iako e nezgodni, bitno takvo nesto mi nema napraveno, sekogash igral
    Koga se lyteel da si odi od mene, i ja odma trcaj vrakaj go bla bla guskaj go i togash se smiruee.

17. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    5.329
    @Vatrena mala ни еден маж / дечко не смее тон да ти повиши без причина, нити да те навредува дека “напнат бил” најмалце да крене рака на тебе!

Ништо од ова што пиша не е игра нити заебанција он е магаре недораснато, чекал и начекал. Ти прибери се и не дозволувај да те влечат за нос !

Кажи му нека шлапне на шала негов другар па нека ти каже што реакција ќе има!

На penelope10, IRBBB и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.745
    Види, во ред ајде го тргаме шамарот настрана (иако не би требало). Ти пишав најдобро намерно. Имам поминато низ многу слично (само без делот на насилство). Овој профил на личности, најчесто се луѓе со многу ниско ниво на самодоверба но го канализираат тоа во едно огромно но патем и фрагилно его. Себичност во односот, не ти враќа на пораки но тоа што ти му пишуваш едноставно го храни тоа его. Фактот дека понудил пријателство а предходно сте биле интимни. Овие луѓе патат од сопствени комплекси и фрустрации и сега моментално ти со твоето плачење и трчање по него го храниш. Нема да ти врати на пораки или ќе врати после 15ч кога ќе "огладни". Тука нема што да спасиш пошо 3месеци е прво многу краток период за да запознаеш некого. Овој профил на луѓе што подалеку!!!! Според пишувањето немаш искуство и искористи го ова за да видиш какви манипулатори и секакви искомплексирани постојат. А за шамарот ти си знаеш, јас ни во сон не би оправдала викање камо ли физичко насилство.

На Bezimenka90, IRBBB и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. Keiner

Keiner Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2018
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    493

Каков совет очекуваш? Имаш 21 година, доволно зрела си за да можеш да разбереш што е работата. Па дури и го оправдува, тоа што и удрил шамар не било ништо страшно, не било ништо страшно и тоа што ја третира како сексуален објект..што има врска, битно сака со него да биде по секоја цена. Искрено и си заслужуваш се што ти праве, не е он крив - ти си крива, сама си дозволуваш. Ако не го оставиш уште многу ќе си плачеш..

На sunshinebabe, cresa-jagoda, sj *O* и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.265
    Таа не е крива...нејзините чувства се најчисти и искрени затоа и трпи се...на срцето не можеш да му наредиш кого да сакаш...тој мајмун е за стап и за кастрација зошто не може да си го држи во гаќи место да ги продолжи и да им се насладува на сите останати фази на развивање и созревање на чувствата после сексот...ама изгледа е некоја зелка што размислува само со долната глава место со горната

На Sparks2000, kikkki, Vatrena mala и 3 други им се допаѓа ова.