Не можам да се сложам дека не е крива што се си дозволува. Да тоа дека на срцето не можеш да му наредиш кога да сака е точно, но кога се работи за насилство без разлика дали е физичко или психичко и кога гледаш дека од ден на ден е се полошо и знаеш дека нема ништо да се смени, треба да ставиш крај. Поарно некое време да патиш сам со своите чувства (секако ќе преболиш), отколку да патиш цел живот од насилството што некој ќе го врши врз тебе. Сепак овде во темите читаат и тинејџери, не е убаво да им го наметнуваме ставот дека е во ред да се трпи насилство од некој, само поради тоа што имаме во моментот силни емоции кон него. Токсична врска не може да не однесе никаден освен во пропаст...
Тоа дека не е крива со две раце потпишувам дека е така ама тоа не значи дека треба да трпи...едноставно сакам да кажам дека кога некого толку силно сакаме замижуваме на се и слепо му се доверуваме на неговиот агресивен и небрежен начин на покажување на извитоперена љубов односно на физичко насилство...јас не дадов поддршка да го трпи...само ја опишав нејзината ментална состојба и моќта на љубовта која трпи се дури и да се работи за насилство...а не сум нетокму па да оправдувам такво девијантно злоупотребување на нејзините чувства...што се однесува до мене може слободно да го катапултира во земја Недојдија и да си биде раат со некој кој вистински ќе и подари возвратна и несебична љубов
како ке постапите кога партнерот ( со кого сте во врска 5 години ) во караница почне да ве навредува, а потоа се кае и ветува дека нема да се повтори? демек бил многу изнервиран
Прво и основно,сексот е обострано задоволство,и твое и негово,ако ти не уживаш што е тоа?што ти треба човек што прво си гледа само за својто задоволство?треба да пробувате и да видете што ви одговара и на двајцата.Ако не те почитува,крај.Толку. Друго,како тоа другари да бидете,па после не мислел така,ти не се цениш самата себе?ти станал навика,од секоја навика има и одвика,верувај,во моментот ти изгледа невозможно,ама подобро исплачи се дома,собери се,соземи се и почитувај се најмногу прво самата себе.Не ти треба таков човек.Сега не те почитува,а што правите за 2/3 години? Ќе најдеш некој што ќе ти пружи се и без да тражеш,верувај ми.Сите сме биле во вакви ситуации барем еднаш(дури и јас),така да,продолжи без него,за твое добро.Никој овде не ти мисли лошо мило,издржи и остави го што побрзо.
Зависи каква навреда,ако е нешто што би ме повредило,не би премолчила,прво ќе почне така утре којзнае што..ако е нешто стварно во нервоза,што може да помине,ќе седнам со смирена глава ќе разговарам за да не се повтори.Сепак сте 5 години,доста долга врска,не премолчувај туку така,седните и зборувајте.
па тоа е и проблемот што не е прв пат. сме разговарале но еве се повтори пат.а навреди како глупава и не ме замарај, со поклопување на телефон и не зборување ден два
Ау тоа не е на арно,барем според мене,како тоа не ме замарај?па не сте деца,барем претпоставувам.Ако му смета нешто седните зборувајте,нека си каже секој свое мислење.Ова воопшто не ми се допаѓа…
не сме деца. 30 години сме. тоа е проблемот што многѕ добро го познавам и знам дека е добар човек. Го прашав дали има некој проблем да сподели но уште толку се налутува и не сака никако да разговара со мене. Да помине ден два и ке седнеме да разговараме отворено зошто вака веќе не оди
И да поминува низ тежок период,зарем има право да те навредува? Баш напротив,треба за најблиска личност да те смета и да седне да зборува со тебе,што и да е,да е отворен со тебе.Сите поминуваме низ тешки периоди ама ако навредуваме се живо и диво околу нас.. Да факт е дека ќе се истуриш на некој,ама не да навредуваш со такви зборови.Ај и да ти спушти слушалка,ама другото? Не е во ред воопшто,зборувајте,вака тешко дека ќе опстанете
Малку ти е. Пак плачи по него. Пак моли го,убаво ти прави. Мува не го лази за тебе,утре во кафиќ ќе го видиш со друга,а ти пошто си непослушна ќе си добиеш шамар бидејќи си го следела. Пак да плачеш и да го нарекуваш дечко. Сами си правите свесно сѐ!
Девојче, имаш 21 година, ама очигледно е дека никој не те научил во животот да се цениш, сакаш и почитуваш. Односот со човекот за кој зборуваш е ужасно токсичен, манипулативен, одвратен. Таков третман не заслужуваш. Заборави ја таа персона дека постои, избркај го од животот, бегај што подалеку. Уживај во животот, создавај убави пријателства, врски и убави спомени. Бегај од луѓе што прават да се осеќаш лошо и безвредно. Не ти требаат насилство, драми, негативности. Не треба да плачеш, треба да се смееш и да уживаш во животот. Имаш 21 година, зошто си го правиш тоа на себе? Дозволуваш некој мочко така да гази по тебе, па уште и го мислиш и бараш?! Бегај подалеку. Цени се, сакај се и почитувај се. Ќе си најдеш човек достоен за тебе кој ќе те третира како што треба.
Нешто накај некрофил да не влече работава? Имаш 21 година, а како да читам тинејџерка. Имајте себепочит пред се. Уште седи и го брани тука, не ја мавнал силно, ццц.
Најжално е што по 1 година можеби ќе ја чиатме во темите за семејно насилство. Ама мислам дека не трола бидејќи еднаш вели ми удри шамар оти рекла ќе најде друг. После вели не беше страшно, ми удри благ шамар за време на секс. Ова ми е логично ако за време на секс му рекла ќе си најдам друг
Трола и по пишувањето се познава, но океј нека стојат советите чисто да си знаат сите што сметаат дека благ шамар не е вистински шамар
Типот е садист. Океј, фетиши му се такви нешта. Ама да си заминеш сред секс и она да го моли тоа ми е несварливо. Ко да е само он на светов,па се приврзала. Ќе се приврзе кога не те ебе 2%.
Koga nekojjj tolku moze da izmanipulira so tebe, da ti pruzhi ljubovvv da ti pomogne na pocetok, i celata vina da mi ja prefrla na menee, site sho se nashle u taa situacijata znaat kako e, ostanatite ne mora da me sfatat, jas ne mozam da kazam deka vrshel nasilstvo na mene, taa shlakanica beshe dur se smeevm3 i dvajcata, i za vreme na odnos ne mozam da kazam deka me maltretiral fizick, ama psihicki daaa... Bese ljubomoren ednash, da ne sum go izneverila, cim ne vrakjav navecer odma negde sum idela se lutesee i jas bozem nejkam da, go zaboravam, site drugarki so gi prasav mi vikaaat, cim ocite mu se nasolzile ete sakaa, ne ja znaete cela prikazna zatoa imalo i dobro momenti iskreni.
Pa pisav pogore deka za vreme na toaa, isto kao da me pogalel, nikogas ne me tepal, ne e takovvv sekogas veli ne e mazh onoj koj kje udri devojka