Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Kakva legenda hahha bravoooo

На Mart1na, Pacifist и Mateica им се допаѓа ова.
  2. Keiner

Keiner Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2018
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    493

Не можам да се сложам дека не е крива што се си дозволува. Да тоа дека на срцето не можеш да му наредиш кога да сака е точно, но кога се работи за насилство без разлика дали е физичко или психичко и кога гледаш дека од ден на ден е се полошо и знаеш дека нема ништо да се смени, треба да ставиш крај. Поарно некое време да патиш сам со своите чувства (секако ќе преболиш), отколку да патиш цел живот од насилството што некој ќе го врши врз тебе. Сепак овде во темите читаат и тинејџери, не е убаво да им го наметнуваме ставот дека е во ред да се трпи насилство од некој, само поради тоа што имаме во моментот силни емоции кон него. Токсична врска не може да не однесе никаден освен во пропаст...

На Гладиоли, sunshinebabe, Martka и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.265
    Тоа дека не е крива со две раце потпишувам дека е така ама тоа не значи дека треба да трпи...едноставно сакам да кажам дека кога некого толку силно сакаме замижуваме на се и слепо му се доверуваме на неговиот агресивен и небрежен начин на покажување на извитоперена љубов односно на физичко насилство...јас не дадов поддршка да го трпи...само ја опишав нејзината ментална состојба и моќта на љубовта која трпи се дури и да се работи за насилство...а не сум нетокму па да оправдувам такво девијантно злоупотребување на нејзините чувства...што се однесува до мене може слободно да го катапултира во земја Недојдија и да си биде раат со некој кој вистински ќе и подари возвратна и несебична љубов

На Vatrena mala и sj *O* им се допаѓа ова.
  4. xplady

xplady Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    79
    како ке постапите кога партнерот ( со кого сте во врска 5 години ) во караница почне да ве навредува, а потоа се кае и ветува дека нема да се повтори? демек бил многу изнервиран

5. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.012
    Зависи што ќе каже.
    Јас не можам да преминам преку било какви навреди.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    242
    Прво и основно,сексот е обострано задоволство,и твое и негово,ако ти не уживаш што е тоа?што ти треба човек што прво си гледа само за својто задоволство?треба да пробувате и да видете што ви одговара и на двајцата.Ако не те почитува,крај.Толку.
    Друго,како тоа другари да бидете,па после не мислел така,ти не се цениш самата себе?ти станал навика,од секоја навика има и одвика,верувај,во моментот ти изгледа невозможно,ама подобро исплачи се дома,собери се,соземи се и почитувај се најмногу прво самата себе.Не ти треба таков човек.Сега не те почитува,а што правите за 2/3 години?
    Ќе најдеш некој што ќе ти пружи се и без да тражеш,верувај ми.Сите сме биле во вакви ситуации барем еднаш(дури и јас),така да,продолжи без него,за твое добро.Никој овде не ти мисли лошо мило,издржи и остави го што побрзо.

На Lavender4 и Vatrena mala им се допаѓа ова.
  7. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    242
    Зависи каква навреда,ако е нешто што би ме повредило,не би премолчила,прво ќе почне така утре којзнае што..ако е нешто стварно во нервоза,што може да помине,ќе седнам со смирена глава ќе разговарам за да не се повтори.Сепак сте 5 години,доста долга врска,не премолчувај туку така,седните и зборувајте.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. xplady

xplady Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    79
    па тоа е и проблемот што не е прв пат. сме разговарале но еве се повтори пат.а навреди како глупава и не ме замарај, со поклопување на телефон и не зборување ден два

9. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    242
    Ау тоа не е на арно,барем според мене,како тоа не ме замарај?па не сте деца,барем претпоставувам.Ако му смета нешто седните зборувајте,нека си каже секој свое мислење.Ова воопшто не ми се допаѓа…

10. xplady

xplady Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    79
    не сме деца. 30 години сме. тоа е проблемот што многѕ добро го познавам и знам дека е добар човек. Го прашав дали има некој проблем да сподели но уште толку се налутува и не сака никако да разговара со мене. Да помине ден два и ке седнеме да разговараме отворено зошто вака веќе не оди

11. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    242
    И да поминува низ тежок период,зарем има право да те навредува?
    Баш напротив,треба за најблиска личност да те смета и да седне да зборува со тебе,што и да е,да е отворен со тебе.Сите поминуваме низ тешки периоди ама ако навредуваме се живо и диво околу нас..
    Да факт е дека ќе се истуриш на некој,ама не да навредуваш со такви зборови.Ај и да ти спушти слушалка,ама другото?
    Не е во ред воопшто,зборувајте,вака тешко дека ќе опстанете

На penelope10, cresa-jagoda, sj *O* и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.743
    Тоа се знаци дека те сака. Купи му blow up doll за роденден.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Малку ти е.
    Пак плачи по него. Пак моли го,убаво ти прави. Мува не го лази за тебе,утре во кафиќ ќе го видиш со друга,а ти пошто си непослушна ќе си добиеш шамар бидејќи си го следела.
    Пак да плачеш и да го нарекуваш дечко.

Сами си правите свесно сѐ!

На Candy.D, cresa-jagoda и sj *O* им се допаѓа ова.
  14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.105
    Девојче, имаш 21 година, ама очигледно е дека никој не те научил во животот да се цениш, сакаш и почитуваш. Односот со човекот за кој зборуваш е ужасно токсичен, манипулативен, одвратен. Таков третман не заслужуваш. Заборави ја таа персона дека постои, избркај го од животот, бегај што подалеку. Уживај во животот, создавај убави пријателства, врски и убави спомени. Бегај од луѓе што прават да се осеќаш лошо и безвредно. Не ти требаат насилство, драми, негативности. Не треба да плачеш, треба да се смееш и да уживаш во животот. Имаш 21 година, зошто си го правиш тоа на себе? Дозволуваш некој мочко така да гази по тебе, па уште и го мислиш и бараш?! Бегај подалеку. Цени се, сакај се и почитувај се. Ќе си најдеш човек достоен за тебе кој ќе те третира како што треба.

Последна измена: 9 јуни 2023
    На neno0o, Lavender4 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    Нешто накај некрофил да не влече работава?
    Имаш 21 година, а како да читам тинејџерка.
    Имајте себепочит пред се.
    Уште седи и го брани тука, не ја мавнал силно, ццц.

На sj *O* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    4.232
    Најжално е што по 1 година можеби ќе ја чиатме во темите за семејно насилство.
    Ама мислам дека не трола бидејќи еднаш вели ми удри шамар оти рекла ќе најде друг. После вели не беше страшно, ми удри благ шамар за време на секс.
    Ова ми е логично ако за време на секс му рекла ќе си најдам друг :)

На cresa-jagoda и buba4e89 им се допаѓа ова.
  17. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.745
    Трола и по пишувањето се познава, но океј нека стојат советите чисто да си знаат сите што сметаат дека благ шамар не е вистински шамар

На cresa-jagoda и sj *O* им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Типот е садист.
    Океј, фетиши му се такви нешта.
    Ама да си заминеш сред секс и она да го моли тоа ми е несварливо.
    Ко да е само он на светов,па се приврзала. Ќе се приврзе кога не те ебе 2%.

На cresa-jagoda, Vatrena mala, Selena01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Vatrena mala

Vatrena mala Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    Koga nekojjj tolku moze da izmanipulira so tebe, da ti pruzhi ljubovvv da ti pomogne na pocetok, i celata vina da mi ja prefrla na menee, site sho se nashle u taa situacijata znaat kako e, ostanatite ne mora da me sfatat, jas ne mozam da kazam deka vrshel nasilstvo na mene, taa shlakanica beshe dur se smeevm3 i dvajcata, i za vreme na odnos ne mozam da kazam deka me maltretiral fizick, ama psihicki daaa...

Bese ljubomoren ednash, da ne sum go izneverila, cim ne vrakjav navecer odma negde sum idela se lutesee :( i jas bozem nejkam da, go zaboravam, site drugarki so gi prasav mi vikaaat, cim ocite mu se nasolzile ete sakaa, ne ja znaete cela prikazna zatoa imalo i dobro momenti iskreni.

20. Vatrena mala

Vatrena mala Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    Pa pisav pogore deka za vreme na toaa, isto kao da me pogalel, nikogas ne me tepal, ne e takovvv sekogas veli ne e mazh onoj koj kje udri devojka