Кога ќе ставиш на вага апсолутно се. Преовладува себичност, манипулација, gaslighting. А едино што според тебе е добро се насочзените очи. Добри моменти имало, а се познавате 3 месеци. Не е доволно за да знаеш кој каков е. Доби апсолутно најдобронамерни совети од повеќе членки. Не сме ја знаеле целата приказна, девојче ова е веќе токсично, доволно е за да се стави крај. Го браниш плус кога кажуваме дека мн работи не се океј (ради насолзените очи), зошто да се мачиме да објаснуваме.
Toa sekoj kako so gi gleda rabotite i ima iskustvo kazw, ja toa go cenam sho za zal ja ne bi skaala da bide toa tocno, normalno koj bi sakal takaa da e site kopnemer da bidemee pocituvani i sakani, on mi pravese bukbalno mnogu filmovii...Najveke me interesirase toa sto mi recee ke pisemee pak sve, i pak si pisuee kako da ne se zamwwra vrakja po 2-3 saata.....me ostava na cekanje demek rabota sega imal ne pisuval , se nekoi prichi..
Аман девојче, кромид кога сецкам солзи ми течат, па не значи дека го сакам. Логика на ниво. Си слушнала за глума? Дури и не мора да е глума. Може навистина го растажува помислата дека ќе те напушти, а со тоа и ќе изгуби предмет шо може да го манипулира, па му дошло криво. Вистински дека те сака, секако дека не те сака. Ниту те почитува. А ако не сакаш да слушнеш ништо друго освен тоа дека те сака пошто очите му се насолзиле (може и прашина му влегло), тогаш стварно не знам што сакаш од нас тука? Валидација. Те сака, запроси го.
Зарем уште постојат девојки што веруват на лажните машки солзи ? Ја мислев дека новиве генерации се поитри.
Grow up и гледај во каква ситуација се наоѓаш. Чим идиш на форум и пишуваш вакви работи, нешто не штима. Потсвеста те тера да бараш помош/совет, ама ти свеснава ги рационализира работиве и го оправдуваш. Не знам, не е океј типов, ама ти си знајш.
Се однесуваш како тинејџерка. Очигледно е дека те манипулира. Дали биле искрени или не, само он знае, но како што го опишуваш, според однесувањето, многу веројатно е дека те манипулира.
Zašo generaliziraš? Ne znači deka site maški solzi se lažni, eve jas ni ednas vo životot nemam dignato glas a kamo li raka na nekoja devojka, + sekogas sum bil iskren i sekogas jas loso sum pominuval na krajot! I sea treba da rečam jas deka site ženski se lažlivki? Tuku golem broj od vas ženskite sum primetil deka kulturnite fini momci ne gi fermate 2% a se zaletuvate so nekoi sto ve lažat izneveruvat maltretirat i sl i posle kukate eeee
Изнервирај се и ти ,и лечи си комплекси на него. Шо им е на лугево бре Девојко на сила тапан не се чука Шо не ти е јасно??? Шо е следно? Ке останеш трудна за да му станеш жена??? WTF Свести се, и откачи се од токсичниот гад.
Девојче, што сакаш да чуеш? Да, навистина плачел, ептен те сака, се гледа по однесувањето? Мораш да се уозбилиш инаку те чекаат само главоболки, ако не и полоши работи. Ко да чекаш да најдеш една особа што ќе ја одобри ситуацијава за ти да си продолжиш со овој.... муж.
Бившиот ми праеше вака. Та особина не се менва да знајш, и по 10 години исто ќе биди. Знајш, ваквите луѓе се од типот "брзата купка слепи кучиња раѓа", тој ќе биди брзоплет а ти ќе си трпиш дури не ти ску*чи. А пошо си пишала во темава за совет, ску*чено ти е. Скрос те сфаќам. Кога би се вратила назад би раскинала многу порано, ама како велат, сѐ со причина. Знам дека не е лесно поготово по 5 години заедно ама тргни се дури не почне да те понижува јавно, оти то е следниот чекор. Леле бе. Петок е, нашминкај се, дотерај се, излези со друштво и мани му блок.
Твоите не биле лажни, ама неговоте се. Маж може и од земјата да се треска само за да му поверуваш. Али ај млада си ќе научиш. Мажите играат на таа карта затоа што знаат дека ние сме поемотивни од нив и имаме повеќе емпатија. Ако е искрен ќе дојде и ќе ти каже дај ми време да видиш дека сум променет. А не да плаче.
I jas mozam da placam nekoj koga placi,onaka emotivna sum,ama neznaci deka posle toa mi e gajlene vervajte mnogu vo maz sto placi a i vo zena sto placi,site na nekoj nacin sme isti,razlicna situacija razlicno reagirame,ne se vrejgajte ve molam,a toj so veli deka nema vreme za nekoj da mu pisi ili da se javi,LAGA GOLEMA od iskustvo,sekogas ke najdam vreme za nekoj ako sakam ama ako nesakam togas toj izgovor e,Nemam vreme